Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

Sveikos 4u.gif aš gal irgi būsime redaktorė biggrin.gif VPU IV kurse studijuoju lietuvių filologiją, LPD mokausi teksto redagavimo smile.gif
Atėjau su klausimuku tokiu, kokie yra tekstų redagavimų įkainiai? Turiu pasiūlymą dėl darbelio šiokio tokio g.gif redaguoti straipsnelius, pranešimus.. Aišku, patirties neturiu, mokslai dar irgi nebaigti smile.gif gal patartumėte kiek man čia įvertinti darbelį savo? smile.gif
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2010 09 03, 22:08)
spekuliatyvinis TTŽ yra su nuoroda žr. spekuliatyvus, tai, išeitų, pirmasis nėra klaida, bet antrasis teiktinesnis?

dviejų priesagų dabar vengiama unsure.gif
[paprastas situacijas, nutikimus ir pan.] niveliuoti įprastų įvykių tėkmei. Aš rašyčiau „prilyginti kam“, bet jei palikti niveliuoti, gal ne Naud. reikėtų?

niveliuotų...tėkmė.
vienodai sėkmingai galime imti [du skirtingus dalykus ir pasiekti tą patį rezultatą]. Ar šiame kontekste teisinga vartoti priev. sėkmingai? Gal geriau be jo išsiversti?

gal.
Ko? Edouardo Manet. Pranc. pvardžių paskutinės priebalsės paprastai netariamos, tai pagal taisykles lyg ir reikėtų rašyti su apostrofu, bet daugiausia randu išvis be galūnės. Ar dėl tarimo (Manė)?

manau, nereikia čia apostrofo.
rasti keblumą (= patirti keblumą? g.gif).

ne, patirti netinka. Yra keblumas?
[tam tikras reiškinys] pristatomas kaip pretekstas tokiai įžvalgai (= ...tokios įžvalgos pretekstas g.gif).

drinks_cheers.gif
QUOTE(aistuliaa @ 2010 09 04, 16:57)
Sveikos  4u.gif  aš gal irgi būsime redaktorė  biggrin.gif  VPU IV kurse studijuoju lietuvių filologiją, LPD mokausi teksto redagavimo smile.gif

Labas 4u.gif
Kas dėsto?
Atėjau su klausimuku tokiu, kokie yra tekstų redagavimų įkainiai? Turiu pasiūlymą dėl darbelio šiokio tokio  g.gif  redaguoti straipsnelius, pranešimus.. Aišku, patirties neturiu, mokslai dar irgi nebaigti smile.gif gal patartumėte kiek man čia įvertinti darbelį savo? smile.gif

Iš pradžių gal simboliškai.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 09 04, 22:25)
Labas 4u.gif
Kas dėsto?

Iš pradžių gal simboliškai.

Taip, simboliškai, bet kiek tai gali būti? smile.gif
Paskutiniu metu dėsto Čičirkaitė, o šiaip anksčiau kiekvieną pusmetį buvo vis kiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 09 05, 11:19)
Taip, simboliškai, bet kiek tai gali būti? smile.gif

2-3 Lt/psl.
Paskutiniu metu dėsto Čičirkaitė, o šiaip anksčiau kiekvieną pusmetį buvo vis kiti  smile.gif

wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 09 04, 21:25)
niveliuotų...tėkmė.

Dėkui!
Ne, taip pasikeistų prasmė. Turima omeny, kad nereikia paprastų nutikimų, situacijų prilyginti kasdienybei, t. y. jie taip pat yra išskirtiniai.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 09 05, 16:22)
2-3 Lt/psl.

wacko.gif

Ačiū wink.gif
Teko turėti reikalų su Čičirkaite, kad toks veidukas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2010 09 06, 09:32)
Ne, taip pasikeistų prasmė. Turima omeny, kad nereikia paprastų nutikimų, situacijų prilyginti kasdienybei, t. y. jie taip pat yra išskirtiniai.

tai gal laikyti kasdienybe unsure.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2010 09 06, 11:27)
Teko turėti reikalų su Čičirkaite, kad toks veidukas?  unsure.gif

Asmeniškai neteko, bet, mano nuomone, tai žmogus be patirties, reikalingos tokiam darbui unsure.gif
Atsakyti
Sveikutės, kaip sulietuvinti saityno įkūrėjo Tim Berners-Lee pavardę? Timas Berneris-Ly, Li; Timas Bernersas?
Kas prancūziškai, o aš angliškai nemoku...
Atsakyti
Gal galite priminti, kaip įjungti nustatymus, kad šone ir tekste matytųsi, kas buvo taisyta (nepamenu kaip tiksliai vadinasi, manau, žinot blush2.gif )..
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 09 07, 10:09)
Gal galite priminti, kaip įjungti nustatymus, kad šone ir tekste matytųsi, kas buvo taisyta (nepamenu kaip tiksliai vadinasi, manau, žinot  blush2.gif )..

Word-Įrankiai_Sekti keitimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2010 09 07, 08:40)
Sveikutės, kaip sulietuvinti saityno įkūrėjo Tim Berners-Lee pavardę?  Timas Berneris-Ly, Li; Timas Bernersas?

Berneris tai tikrai ne, nes s prapuola schmoll.gif Reikia autentiškos formos, tik rišliame tekste gramatinamos? Spėju, Timas Bernersas Lee. Lauk Sophi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2010 09 07, 10:38)
Berneris tai tikrai ne, nes s prapuola schmoll.gif Reikia autentiškos formos, tik rišliame tekste gramatinamos? Spėju, Timas Bernersas Lee. Lauk Sophi mirksiukas.gif

Dėkui, ir aš manau, kad vis dėlto taip geriausia 4u.gif
Atsakyti