Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas ir jo įtaka sveikatai

Gal kas žinot aborto kainas Kaune, žinau kad tai yra baisu , bet mane apsvaigino ir pasinaudojo , turiu vaikiną, bet jam apie tai negaliu sakyt, nes ji per daug myliu, nebent kai viskas baigsis, jo šalia manęs dabar nėra, tėvams irgi nieko nesakysiu , nebent po dešimt metų , bet kolkas yra taip kaip yra. Ieškau vietų Kaune kur būtų galima pasidaryti valymą, nes kolkas tik 1 savaitė, ir klausiu tų kurios patyrė šią baisybę, kaip jos išgyveno ir ar susitaikė su tuo, kas joms padėjo, nes pati nemanau su kažkuo dalintis. unsure.gif Kiek laiko užtrunka viskas, pradedant registraciją, konsultaciją, visus tyrimus , ar galima tilpti į dvi savaites ? Kada po procedūros reikia vėl apsilankyti pas ginekologą ?
Atsakyti
QUOTE(mazas000 @ 2010 03 18, 03:06)
Gal kas žinot aborto kainas Kaune, žinau kad tai yra baisu , bet mane apsvaigino ir pasinaudojo , turiu vaikiną, bet jam apie tai negaliu sakyt, nes ji per daug myliu, nebent kai viskas baigsis, jo šalia manęs dabar nėra, tėvams irgi nieko nesakysiu , nebent po dešimt metų , bet kolkas yra taip kaip yra. Ieškau vietų Kaune kur būtų galima pasidaryti valymą, nes kolkas tik 1 savaitė, ir klausiu tų kurios patyrė šią baisybę, kaip jos išgyveno ir ar susitaikė su tuo, kas joms padėjo, nes pati nemanau su kažkuo dalintis.  unsure.gif  Kiek laiko užtrunka viskas, pradedant registraciją, konsultaciją, visus tyrimus , ar galima tilpti į dvi savaites ? Kada po procedūros reikia vėl apsilankyti pas ginekologą ?

Kazkas cia ne taip nestumas 1 savaite? Gal HCG tyrimas dareisi? nes nestumo testas tokio anstyvo nestumo vargu ar parodytu. Valstybineje ligonineje su siuntimu kainuoja apie 250lt, manau privaciose daugiau
Atsakyti
Aš pateisinčiau tik vaiko apsigimimo atveju.
Ne vieną draugę atkalbėjau nuo šio beprotiško žingsnio - ir žinot ką- jos dabar man sako ačiū. Kai pati turėjau ne vieną persileidimą - niekada nesupratau, kodėl vieniems taip sunku susilaukti vaikelio, o kitiems taip paprasta jį išgramdyti ir išmesti blink.gif Kai bebūtų, net man labai artimas žmogus pasirinko tokį būdą, nes nesisaugojo nėštumo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2010 03 20, 18:12)
Aš pateisinčiau tik vaiko apsigimimo atveju.
Ne vieną draugę atkalbėjau nuo šio beprotiško žingsnio - ir žinot ką- jos dabar man sako ačiū. Kai pati turėjau ne vieną persileidimą - niekada nesupratau, kodėl vieniems taip sunku susilaukti vaikelio, o kitiems taip paprasta jį išgramdyti ir išmesti blink.gif Kai bebūtų, net man labai artimas žmogus pasirinko tokį būdą, nes nesisaugojo nėštumo.  verysad.gif

Cia tai tiesa,kad dazniausiai kurios nusprendzia nesidaryti aborto tos lieka laimingos o tos kurios pasidaro,jaucia visa gyvenima grauzati verysad.gif ...ir kiek paskui vaiku beturetu vistiek prisimins si negimusi vaikiuka...ir tai yra tiesa unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 29, 08:47)
Cia tai tiesa,kad dazniausiai kurios nusprendzia nesidaryti aborto tos lieka laimingos o tos kurios pasidaro,jaucia visa gyvenima grauzati verysad.gif ...ir kiek paskui vaiku beturetu vistiek prisimins si negimusi vaikiuka...ir tai yra tiesa  unsure.gif

Taip, tas man artimas žmogus kiekvienais metais skaičiuoja kiek metų būtų vaikiukui, jei jis būtų gimęs.
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 29, 09:47)
Cia tai tiesa,kad dazniausiai kurios nusprendzia nesidaryti aborto tos lieka laimingos o tos kurios pasidaro,jaucia visa gyvenima grauzati verysad.gif ...ir kiek paskui vaiku beturetu vistiek prisimins si negimusi vaikiuka...ir tai yra tiesa  unsure.gif

Na, tokia musu nuomone formuoja faktas, kad tos, kurios nesidare aborto ir gailisi tikrai nepuola tokiu dviprasmiu isgyvenimu aiskinti, nes vaikiuka bet kokiu atveju mama myli. Taipogi tos, kurios pasidare ir nesigaili nejaucia noro po forumus vaiksciot ir aiskinti, kad nesigaili. Taigi girdime tas, kurios gailisi ir nebenulaiko kaltes savyje ir tas, kurios dziaugiasi ir nori atkalbet kitas nuo tokiu minciu.
Papildyta:
QUOTE(Jusma @ 2009 04 14, 17:45)
Pagal medicinines indikacijas neštumo nutraukimas galimas iki 28 sav., berods.

Lietuvoje iki 20 sav., o GB iki 24.
Toks laikas pasirinktas del to, kad pavieniai naujagimiai gime 22-24 sav. kartais isgyvena.
Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2009 12 13, 17:20)
Na, man abortas atrode nieko tokio, kol neturejau savo vaikelio... dabar labai sunku butu apsispresti.

Man irgi panasiai.

Mano drauge padare valyma pavasari, (atseit dar nelaikas buvo), o po pusmecio istekejo ir iskart pastojo vel. Tai as nelabai supratau tokio elgesio. Nes gyvenyme isskyrus stampo pase niekas nepasikeite.
Bet nieko jai nesakiau, cia jos sprendimas.

O neseniai mano mama pareiske, kad dare 3 ar 5 abortus blink.gif As net apsiverkiau, kazkaip baisu man buvo tokia naujiena isgyrsti. verysad.gif

Isvis nelabai suprantu apie ka moteriskes galvoja kai smileysex.gif Jei nenaudoji kontraceptiniu priemoniu savaime aisku, kad galima laukti pasiekmiu.
Nors ir as niekada nevartojau tableciu, ir gumyte laabai retai, bet "netyciuku" niekada neturejom, o kai norejom pastoti pastojom. wub.gif

Atsimenu savo dukryte 15 savaiciu pilvuke ciulpe jau pirstuka. wub.gif
Jei jau daryti valyma tai kuo greiciau reikia apsispresti. unsure.gif
Atsakyti
Aš nesu kategoriškai prieš abortus. Aš netgi UŽ jei juos darosi narkomanės, alkoholikės, kurios paskui gimdo išsigimusius, nesveikus, nelaimingus vaikus ir savaime aišku neaugina jų.
Aš pateisinu abortus kai juos daro išprievartautos moterys.
Aš pateisinu abortus, kai buvo pastota, nors buvo saugomasi. O saugomasi tada kai TIKRAI nenori ir TIKRAI neturi galimybių tuo metu auginti vaikelį.

Ir žinoma griežtai NEPATEISINU kai abortus darosi vietoj apsisaugojimo priemonių N-tajį kartą.

Aš LABAI LABAI NEPATARIU darytis aborto jei tai pirmasis nėštumas nesvarbu kokiomis sąlygomis, nes gal tai bus pirmas ir po aborto paskutinis gyvenime nėštumas ir galimybė turėti vaikelį.....

O vaikai tikrai didelis gyvenimo džiaugsmas ko neatstotų niekas kitas.
Atsakyti
visada buvau nuomones, kad aborto niekada gyvenime nesidarysiu, BET..... atsitiko taip, kad priverte ir mane pasidaryti, aisku ne savo noru, nes vaisius nesivyste....
Papildyta:

Aš LABAI LABAI NEPATARIU darytis aborto jei tai pirmasis nėštumas nesvarbu kokiomis sąlygomis, nes gal tai bus pirmas ir po aborto paskutinis gyvenime nėštumas ir galimybė turėti vaikelį.....

as tavo nuomonei nepritariu, jei ir pirmas nestumas, ir gresia jau tavo sveikatai pavojus (kiausidziu, gimdos uzdegimai po kuriu sunkiai gali tureti arba visai nebetureti vaiku) reikia daryti aborta. as pasidariau, buvo pirmas nestumas ir LABAI lauktas vaikelis, bet nesivyste.... verysad.gif
Atsakyti
Baisi situacija kai lauki vaikelio, pastoji, apsidziaugi ir supranti kad negali jo paislikt verysad.gif uzuojauta, ir palaikymas tokioms moterims, mano vyro sesei taip buvo...taciau tikrai nepateisinu tu merginu ar moteru kurios vaiko atsisako tam kad galetu toliau ramiai gyvent, slaistytis su bernais kol vel prireiks abortus darytis...tai baisu...arba kai pareiskia negaliu dabar sau leisti vaiko, reikia karijera darytis...cia tai siaubas, o pis**s tai gali nesisaugodama doh.gif ziauru...visada reikia pagalvot ar gali sau leist vaikeli jei nesisaugai...as pastojau labai jauna, bet jau turejau buta, gyvenau pati ant saves jau visus metus, mokiausi, pragyvendavai is 500 lt per menesi( buta paveldejau is mamos, ji mire nuo vezio) turejau drauga su kuriuo jau 2 metus draugavau pries tai darydama, ir tarp kitko, mes saugojomes, bet...kai suzinojau kad nescia, o man greit 18, kad dar nebaigiau mokslu...pakraupau, bet kai gydytoja pasake kad tikrai nescia, zinokit apsiverkaiu is dziaugsmo, gine net nustebo kad taip apsidziaugiau...ir tikrai nesigailiu, turiu be proto miela ir grazu suneli, mylima ir mylinti vyra, ir kuo puikiausiai visi gyvenam, nieko netruksta, ir mokslus pabaigiau, ir jau vaikas praauges, ketinu stot kur nors...kaip lemta taip ir turi but, jokiu abortu nepripazystu, neskaitant butinu atveju kai vaikuciui kazkas ne taip...ir tai darai tam kad netektu kentet jam...nznau...uzjauciu moteris kurios zinodamos kad gali issaugint ta vaikuti del kitu zmoniu nuomones ar savo "laisves" paaukoja gyvybe savo pacios vaiko unsure.gif cia mano nuomone...
Atsakyti
Gal kas zinote kur Londone galima pasidaryti valyma,ir kokios ten kainos?
Atsakyti
Isskirtiniais artvejais abortui pritariu, bet tik isskirtiniais. Teko pazinti moteri, kuri daresi aborta pries savo valia, bet jai paciai grese pavojus, o ir mazylio apsigimimas nebuvo suderinamas su gyvybe. Tai ji ypac stipriai isgyveno, bet tema ne apie tai.

Daugeliu atveju as pries gyvybes nutraukima, nors nesmerkiu kurios yra atlikusios. Kol nezinai visu priezasciu negali smerkti ar kaltinti kitu. Lengva sedint is savo varpines kitus teisti.
Bet zinau ir tokiu, kurios vietoj to, kad saugotusi nestuke.gif nieko del to nedaro o pastojusios atlieka procedura ir gyvena toliau doh.gif Siuo poziuriu as visiskai pries toki gyvenimo buda.
Papildyta:
QUOTE(vjz @ 2010 07 12, 11:43)
visada buvau nuomones, kad aborto niekada gyvenime nesidarysiu, BET..... atsitiko taip, kad priverte ir mane pasidaryti, aisku ne savo noru, nes vaisius nesivyste....
Papildyta:

as tavo nuomonei nepritariu, jei ir pirmas nestumas, ir gresia jau tavo sveikatai pavojus (kiausidziu, gimdos uzdegimai po kuriu sunkiai gali tureti arba visai nebetureti vaiku) reikia daryti aborta. as pasidariau, buvo pirmas nestumas ir LABAI lauktas vaikelis, bet nesivyste....  verysad.gif

Tai nera tas tikrasis abortas apie kuri mes snekam, nors medicininiu poziuriu pavadinimai ju vienodi - isvalymas. Teko ir man ji patirti, kai vaisius zuvo verysad.gif Tokiu daug mamu yra, jis labai skaudus. Ypac ligoninej kai tu guliesi valymui, nes tavo mazylio jau nebera, o kitos gulasi, nes jo paprasciausiai nenori verysad.gif Ta akimirka labai norejau, kad mudvi butume apsikeitusios vietomis, nes man gyvenimas slydo is po koju nes ji praradau, o jai - nes jis
atsirado unsure.gif verysad.gif Tiesa, vienoje palatoje musu nepagulde, nors tiek tuo metu buvo gerai ax.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 23 rugpjūčio 2010 - 15:24