Įkraunama...
Įkraunama...

Rygos reprodukcijos Centras

QUOTE(Prince @ 2010 07 18, 17:17)
na pasidariau tuos tyrimus trec,bus atsakymai.
na parasysiu pas kui jai ,paziuresime ka ji man atrasys

mano vyrui skyre Bykova Antihelikon dzema nuo sitos skrandzio bakterijos.ir nereik jokiu antibiotiku.tai latviski vaistai uzpatentuoti ir visiskai isgydo sita zaraza.vaisiu ir uogu ekstraktas
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
na, atsivelku su siokiom tokiom naujienom ax.gif taip sakant atrado pas mane LT alergologai alergine astma blink.gif tai gavau tableciu nuo alergijos, nuo astmos diska unsure.gif ir po 3 menesiu pasirodyt kaip sekasi gyvent doh.gif
Parasiau Bykovai, tai jos pirmas sakinys: Вот это тоже одна из причин неудач. Хорошо, что обследовались комплексно и многое выявили. Договариваемся на встречу после 15 сентября.
tai va, taip sakant planai vis slenkasi ax.gif Dar kazkokiu kepenu tyrimu prirase, kad pasidaryciau ir prase iki liepos galo atsiust, kad paziuretu, nes iseis atostogu.
Labai operatyviai sureagavo i mano meila thumbup.gif

Atsakyti
Rado ka rado,svarbiausia kai tai butu priezastis,kuria galima pasalinti,tiksliau apraminti,ir pagaliau tureti tai apie ka svajojat.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 07 20, 09:43)
Rado ka rado,svarbiausia kai tai butu priezastis,kuria galima pasalinti,tiksliau apraminti,ir pagaliau tureti tai apie ka svajojat.

bet is kitos puses, ji pati visoms yra sakius, kad pas kiekviena zmogu rastu kokiu nors problemyciu. unsure.gif o pvz astma man isryskejo praktiskai tik po paskutiniojo persileidimo, logiska, organizmas visiskai nusikamaves buvo nuo tu nestumu ax.gif bet tarkim pries kokius 2-3 metus man net ta sienlige isnykus buvo g.gif
cia nebent pasiteisint galima tuom, kad vieniems zmonems ta pati problema nesukelia nieko blogo, o kitiems tas pats sudukas skaudziai kisa koja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zynaida @ 2010 07 19, 21:10)
mano vyrui skyre Bykova Antihelikon dzema nuo sitos skrandzio bakterijos.ir nereik jokiu antibiotiku.tai latviski vaistai uzpatentuoti ir visiskai isgydo sita zaraza.vaisiu ir uogu ekstraktas

ta dzema ir as valgau,na truputi pamirsau valgyti doh.gif
Atsakyti
Amade, man buvo panasiai( tau irgi buvo mm dinge), kai pradejau eiti i akupunktura, tai dabar mm prasidejo po 45 d...nesuprantu....gal tikrai cia nuo jos veikimo...? Be abejo mano dar tik 2 ciklas po nepavykusio IVF, bet galvoju gal ir akupunktura kazka itakojo?bijau , kad neprsidaryciau bedos su ja, nes rudeni ruosiames ivf...
Atsakyti
T.P.Keberiokšt, pameni, kažkada plepėjome dėl natūralių kilerių bei kitų CD tyrimų ir rezultatų. Tavo lyg ir normos ribose buvo, o mano pasikraipę. Kažkada minėjau, kad man jų niekas kaip ir nepakomentavo. Tai va, prieš keletą savaičių buvau pas alergologę dėl šienligės. Tai jai parodžiau ir savo tyrimų rezultatus dėl natūralių kilerių. Pasak jos, pagal rezultatus būtų galima įtarti autoimuninę ligą. Bet, kadangi mano kiti tyrimai, tokie kaip ASF, ATPO, ANA, yra normos ribose, ji autoimuninės ligos neįžiūri. O kažką daugiau tirtis irgi nepasiūlė.
Paminėjau, kad važinėju į Rygą dėl imunoterapijos. Ji apie Rygą irgi yra girdėjus, ir kad su pasikartojančiais persileidimais moterys ten važiuoja, žino, bet ar tai veiksminga (gerų rezultatų) neprisiminė. Keletas niuansų, kuriuos paminėjo, ir apie kuriuos anksčiau nesusimasčiau:
-LIT stipriai veikia imunitetą. Darant LIT procedūras dabar, jos gali paveikti ateity, jei kartais kada nors reiktų donoro organų, mano organizmas jų gali nebepriimti
-man yra leidžiami donoro limfocitai. Tokiu atveju, pasak gydytojos, turėtų būti ištirtas, atitikimas tarp mano, mano vyro ir donoro limfocitų. Nes, (jei gerai pamenu paaiškinimą), jei mano vyro kraujo kažkokie rodmenys sutampa su mano, mano organizmas embrioną atmeta. Tai, jei donoro kraujo rodmenys bus panašūs į mano vyro, tai mano organizmas ir po LIT, atmes embrioną. Sorry, paaiškinti tiksliai nemoku. Bet, kie supratau, labai svarbu ištirti, kad to donoro, kurio kraujas naudojamas, duomenys skirtųsi nuo mano vyro. O va šito, tai kaip suprantu Rygoj ir nedaro g.gif
Atsakyti
Labas prazuvele smile.gif

As suprantu apie ka tu kalbi,tik neatsimenu medicininiu terminu.Grubiai:kazkokios limfocitu dalys partneriu panasios,jos turi skirtis.Kazkokios kelios grupes tu baltuju kuneliu.
Jei kada dar atrasiu ta straipsni butinai imesiu.Kazka panasaus man ir Kazanavicius yra sakes,kad tikriausiai bus per dideli panasumai kalti.Tik nesmulkino ar limfocitu ar dar ko.Paklause ar vyras ne koks pusbrolis ir tiek smile.gif

Del ateities tai jo,mes cia tikrai apie tai nesusimastom.Tikriausiai visi vaistai-stimuliantais,lit,slopinantys gali kazkaip ateity atsiliept,tik mums taip toli grazu tas atrodo.Gal ir atrodys taip toliau,nes kol kas as nieko nesibaidau ax.gif

Einu pagrybausiu ta straipsni,nors as ji kazkokiuose uzkabariuose buvau radus tai net nepamenu.

Va truputis,gal aiskiau bus.Panasios info nete tikrai rasta smile.gif

Blocking Antibodies
Early in pregnancy, the mother's immune system receives signals from the tiny fetus. Many of the signals are hormonal, but others come directly from genetic messages that the father has contributed. Some of the messages involve the tissue type, also known as the human leukocyte antigens (HLA) and the white blood cell (leukocyte) type. HLA are expressed on white blood cells. They are unique to each individual and allow the body to identify anything foreign to it such as infections, cancers, transplanted organs and fetuses.

One half of the fetus's HLA type is contributed by mother and the other half by father. When a woman becomes pregnant, her body's immune system usually recognizes the father's HLA as different from her own, and the white blood cells in her uterus produce protective, blocking antibodies. These antibodies coat the baby's cells and protect the fetus from mother's killer cells. If father's HLA is too similar to mother's, her cells may not recognize differences that are vital to the production of blocking antibodies.Women who have successful pregnancies and have no history of miscarriages normally, have high levels of blocking antibodies even in the nonpregnant state vs women who miscarry and whose levels tend to be low even when pregnant.

Through HLA tissue typing we can identify couples who look too much "alike". In addition we can measure the ability of a couple's cells to respond to each other i.e. level of blocking antibodies, using sophisticated equipment which combine computers and lasers (cell flow cytometry).

Two treatments have been offered for low blocking antibody levels: paternal white cell immunizations and IVIg. Immunizing the mother with concentrates of the father's white blood cells amplifies the HLA signal. Approximately 50% of patients have a discernible increase in the blocking antibody level after 2 treatments. The other 50% require additional white cell immunizations. To determine if additional preparations will be required, the blocking antibody level should be measured 3 to 4 weeks after the second and all subsequent immunizations. When blocking levels are elevated, prior to conception, the rate of successful pregnancy is nearly 80%.

Esme,ta kad jei pas jus panasios lasteles tavo sistema nesukuria antikuniu,kurie apsaugotu nuo kileriu.
Jei atmintis nepaveda ir nieko nemaisau,sita tyrima daro Latvijoje.As toj kitoj klinikoj,pridaviau imuniteto tyrimus,klause ar noriu HLA daryti.Jis berods apie 40 latu kainavo.Ar visa suma tiek butu buvus-tai apie 25 latai.Aplamai as ten apkvaisus sedejau.Beveik visa nakti nemiegojus,po keliones,konsultacijos ir tyrimu pas Bykova,man jau ten pusiau kosmosas buvo smile.gif
Manau cia sita turejo omeny.Gal imanoma butu pasidometi ir pasiklausti.

Va ju tinklapis:

http://www.egl.lv/en...p?lapa=analizes

yra kazkokie HLA

7117 tikriausiai tas,kuri siule (cia pagal kaina supratau)
Bet ir imuniniuose yra HLA -7679 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 03 rugpjūčio 2010 - 16:31
laba laba assa.gif kaip tik vakar su Keberiokšt prisiminėm, kad šitas skyrelis apmiręs cool.gif ir aš pagalvojau, kaip Kerzakos LIT procedūros ax.gif

QUOTE(kerzaka @ 2010 08 03, 15:46)
T.P.Keberiokšt, pameni, kažkada plepėjome dėl natūralių kilerių bei kitų CD tyrimų ir rezultatų. Tavo lyg ir normos ribose buvo, o mano pasikraipę. Kažkada minėjau, kad man jų niekas kaip ir nepakomentavo. Tai va, prieš keletą savaičių buvau pas alergologę dėl šienligės. Tai jai parodžiau ir savo tyrimų rezultatus dėl natūralių kilerių. Pasak jos, pagal rezultatus būtų galima įtarti autoimuninę ligą. Bet, kadangi mano kiti tyrimai, tokie kaip ASF, ATPO, ANA, yra normos ribose, ji autoimuninės ligos neįžiūri. O kažką daugiau tirtis irgi nepasiūlė.
Paminėjau, kad važinėju į Rygą dėl imunoterapijos. Ji apie Rygą irgi yra girdėjus, ir kad su pasikartojančiais persileidimais moterys ten važiuoja, žino, bet ar tai veiksminga (gerų rezultatų) neprisiminė. Keletas niuansų, kuriuos paminėjo, ir apie kuriuos anksčiau nesusimasčiau:
-LIT stipriai veikia imunitetą. Darant LIT procedūras dabar, jos gali paveikti ateity, jei kartais kada nors reiktų donoro organų, mano organizmas jų gali nebepriimti
-man yra leidžiami donoro limfocitai. Tokiu atveju, pasak gydytojos, turėtų būti ištirtas, atitikimas tarp mano, mano vyro ir donoro limfocitų. Nes, (jei gerai pamenu paaiškinimą), jei mano vyro kraujo kažkokie rodmenys sutampa su mano, mano organizmas embrioną atmeta. Tai, jei donoro kraujo rodmenys bus panašūs į mano vyro, tai mano organizmas ir po LIT, atmes embrioną. Sorry, paaiškinti tiksliai nemoku. Bet, kie supratau, labai svarbu ištirti, kad to donoro, kurio kraujas naudojamas, duomenys skirtųsi nuo mano vyro. O va šito, tai kaip suprantu Rygoj ir nedaro  g.gif

g.gif tie 2 punktai:
- stipriai veikia imunitetą - tai koks tas poveikis? Apart organų persodinimo? g.gif

- aš Keberiokšt knygoj skaičiau apie tuos tyrimus prieš LIT, kad reikia patikrint suderinamumą, ar kaip tai pavadint. O Rygoj tų tyrimų tikrai nedaro g.gif manes apie tuos tyrimus dar ir genetikai klause - kodėl nusprendė taikyt LIT, ar tyrimus darė... Net toj knygoj ir rašoma, kad donoro limfocitai yra geriau, nes daugiau šansų, kad bus mažiau panašių rodmenų, nes su tavo vyru tie limfocitai ar tai supanašėja, ar tavo organizmas jau juos pažįsta ir kad daugiau šansų, kad procedūra nebebus pakankamai efektyvi doh.gif

Kerzaka - o tu jau abu LIT apturėjai? Jau gal ir IUI buvo ar kada planuojat?

as dar spejau su Bykova keletu meilu persimest. Nepamenu, ar čia rašiau, bet man KMUK nustatė alerginę astmą doh.gif Bykovai parašiau, jos atsakymas buvo, kad tai irgi galėjo labai stipriai įtakoti nelaimes. unsure.gif po to dar prisidariau krūva kepenų fermentų tyrimų, magnį, kalcį išsityriau, viskas normose. Taigi dabar po poros savaičių susitarėm, kad aš parašysiu ir ji nuspręs, kada startuojam su LIT ax.gif Nors aš taip bijau tu LIT doh.gif doh.gif

Atsakyti
aha, ilgai pradingus buvau. Liepos mėn. pas mane kelionių mėnuo blush2.gif
Antrąjį LIT apturėjau ekspromtu. Buvo gal 6-10 ciklo diena ir kaip tik pasitaikė pro Rygą važiuoti, tai užvažiavom pasitarti, kada tą LIT daryt, nes nusimatė, kad ilgai negalėsiu. Tai Bykova pasiūlė nieko nelaukiant ir atlikti. O IUI planavom rugpjūčio mėn daryt. Bet, kad tos mano mm vėl vėluoja doh.gif Jei šią savaitę nepasirodys, teks IUI atidėti, nes priešingu atveju IUI data būtų, kai aš komandiruotėje turiu sėdėti. doh.gif
Tai dabar ir laukiu, kad tik greičiau jos pasirodytų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kerzaka @ 2010 08 03, 16:01)
aha, ilgai pradingus buvau. Liepos mėn. pas mane kelionių mėnuo  blush2.gif
Antrąjį LIT apturėjau ekspromtu. Buvo gal 6-10 ciklo diena ir kaip tik pasitaikė pro Rygą važiuoti, tai užvažiavom pasitarti, kada tą LIT daryt, nes nusimatė, kad ilgai negalėsiu. Tai Bykova pasiūlė nieko nelaukiant ir atlikti. O IUI planavom rugpjūčio mėn daryt. Bet, kad tos mano mm vėl vėluoja  doh.gif Jei šią savaitę nepasirodys, teks IUI atidėti, nes priešingu atveju IUI data būtų, kai aš komandiruotėje turiu sėdėti. doh.gif
Tai dabar ir laukiu, kad tik greičiau jos pasirodytų  biggrin.gif

Sakai veluoja ane? biggrin.gif Gal testuka ta proga? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2010 08 03, 16:20)
- aš Keberiokšt knygoj skaičiau apie tuos tyrimus prieš LIT, kad reikia patikrint suderinamumą, ar kaip tai pavadint. O Rygoj tų tyrimų tikrai nedaro  g.gif  manes apie tuos tyrimus dar ir genetikai klause - kodėl nusprendė taikyt LIT, ar tyrimus darė... Net toj knygoj ir rašoma, kad donoro limfocitai yra geriau, nes daugiau šansų, kad bus mažiau panašių rodmenų, nes su tavo vyru tie limfocitai ar tai supanašėja, ar tavo organizmas jau juos pažįsta ir kad daugiau šansų, kad procedūra nebebus pakankamai efektyvi  doh.gif

O man ta imunologė ir sakė, kad reikia ištirti ar donoro limfocitai nėra panašūs į vyro, nes priešingą efektą gali gauti. Bet, kaip pati rašai, Rygoje to berods netiria.
Tiesa, jos klausiau dėl imunoglobulino, kurį viena Vilniuje dirbanti ginekologė leidžia. Mergaitės rašė, kad jis iš Rusijos ar Baltarusijos įvežamas, t.y. LT neregistruotas. Ir, mano supratimu, tai visai kas kita nei IVIg. Pasak tos imunologės, jei jau nuspręsčiau imunoglobulino injekcijas taikytis, tai neprasidėti su Rusiškom ir Baltarusiškom, jose tipo daug visokių priedų yra ir jos gali daugiau žalos padaryti. Yra ir LT kažkos imunoglobulinas, kurį atveža iš Vokietijos (registruotas EU) ir galima įsigyti Vokiečių vaistinėje (deja, pavadinimo nepamenu). Tipo, šis imunoglobulinas patikimas ir jį būtų galima pirktis bei leistis.
Kadangi tokia (LIT, imunoglobulino) praktika LT nėra plačiai taikoma, gydytojai ją bijo siūlyt ir taikyti. Kaip išsireiškė, jei kas nepasisektų, paskui tik bėdos ir pretenzijų galima iš pacientų sulaukti. Pagal tai darau išvadą, kad ir mūsų gydytojai kai ką žino, tai gal per pažįstamus susiradus kokį imunologą ir pavyktų susiderinti dėl imunoglobulino injekijų g.gif Galbūt jos saugesnės nei LIT g.gif

Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 08 03, 17:05)
Sakai veluoja ane? biggrin.gif Gal testuka ta proga? bigsmile.gif

Žinai, kai jau tris pastojimus apturėjus, žinau, kokie pirminiai požymiai būna tongue.gif Deja, jų pas mane šį kartą nė su žiburiu nerasi. Nors teisybę sakant, vis paieškau blush2.gif Tad laukiu savo mm, ir viliuosi, kad nesugrius planai dar rugpjūtį atlikti IUI.
Papildyta:
QUOTE(Amade @ 2010 08 03, 16:20)
- stipriai veikia imunitetą - tai koks tas poveikis? Apart organų persodinimo?  g.gif

sorry, kad ta mano info tokia netiksli. Tiek daug informacijos per vieną vizitą apturėjau, kad visos nesusidėjau į stalčiukus. Tai parašiau tik kas labiausiai užstrigo blush2.gif
Tiesa, užmiršau paminėti, kad mano atlikti tyrimai dėl šienligės parodė, kad aš alergiška gal 2-3 augalų rūšims. Birželio-liepos mėn paprastai sloga kamuoja, tai šiuo laikotarpiu tie augalai ir žydi. Gydymo kol kas netaikysiu, tik tiek, kad žinosiu, kam alergiška.
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 08 03, 16:08)
Jei atmintis nepaveda ir nieko nemaisau,sita tyrima daro Latvijoje.As toj kitoj klinikoj,pridaviau imuniteto tyrimus,klause ar noriu HLA daryti.Jis berods apie 40 latu kainavo.Ar visa suma tiek butu buvus-tai apie 25 latai.Aplamai as ten apkvaisus sedejau.Beveik visa nakti nemiegojus,po keliones,konsultacijos ir tyrimu pas Bykova,man jau ten pusiau kosmosas buvo smile.gif
Manau cia sita turejo omeny.Gal imanoma butu pasidometi ir pasiklausti.
Va ju tinklapis:

http://www.egl.lv/en...p?lapa=analizes

yra kazkokie HLA

7117 tikriausiai tas,kuri siule (cia pagal kaina supratau)
Bet ir imuniniuose yra HLA -7679 g.gif

Tu kaip visada viską į savo vietas sustatai thumbup.gif Aš daugiau paviršutiniškai atsimenu, į vieną ausį įėjo, per kitą išėjo, ir kai reikia paaiškinti, šnypštukas gaunasi doh.gif
Gal reiks būnant Rygoj ir tą tyrimą atlikti, ir kai kuriuos kitus pakartoti, pvz ASF, nes tik vieną kartą ir yra darę. Bet kol kas nevažiuoju pas Bykovą, tai ir su šiais tyrimais palaukti teks.
Nepamenu, ar rašiau, bet Bykova mane nustebino paskutinį kartą, nes sakė, dar vieną (jau trečią) LIT daryti reiks viena-dvi dienos iki IUI, o sekančią dozę, kelios dienos po IUI. Kiek skaičiau, kitur tiek daug tų LIT nedaro g.gif O ir pati Bykova buvo kažkada sakius, kad ketvirtąją dozę gausiu, kai testukas parodys II. Matyt, pakeitė savo nuomonę g.gif
Atsakyti