QUOTE(Amade @ 2010 08 03, 16:20)
- aš Keberiokšt knygoj skaičiau apie tuos tyrimus prieš LIT, kad reikia patikrint suderinamumą, ar kaip tai pavadint. O Rygoj tų tyrimų tikrai nedaro

manes apie tuos tyrimus dar ir genetikai klause - kodėl nusprendė taikyt LIT, ar tyrimus darė... Net toj knygoj ir rašoma, kad donoro limfocitai yra geriau, nes daugiau šansų, kad bus mažiau panašių rodmenų, nes su tavo vyru tie limfocitai ar tai supanašėja, ar tavo organizmas jau juos pažįsta ir kad daugiau šansų, kad procedūra nebebus pakankamai efektyvi
O man ta imunologė ir sakė, kad reikia ištirti ar donoro limfocitai nėra panašūs į vyro, nes priešingą efektą gali gauti. Bet, kaip pati rašai, Rygoje to berods netiria.
Tiesa, jos klausiau dėl imunoglobulino, kurį viena Vilniuje dirbanti ginekologė leidžia. Mergaitės rašė, kad jis iš Rusijos ar Baltarusijos įvežamas, t.y. LT neregistruotas. Ir, mano supratimu, tai visai kas kita nei IVIg. Pasak tos imunologės, jei jau nuspręsčiau imunoglobulino injekcijas taikytis, tai neprasidėti su Rusiškom ir Baltarusiškom, jose tipo daug visokių priedų yra ir jos gali daugiau žalos padaryti. Yra ir LT kažkos imunoglobulinas, kurį atveža iš Vokietijos (registruotas EU) ir galima įsigyti Vokiečių vaistinėje (deja, pavadinimo nepamenu). Tipo, šis imunoglobulinas patikimas ir jį būtų galima pirktis bei leistis.
Kadangi tokia (LIT, imunoglobulino) praktika LT nėra plačiai taikoma, gydytojai ją bijo siūlyt ir taikyti. Kaip išsireiškė, jei kas nepasisektų, paskui tik bėdos ir pretenzijų galima iš pacientų sulaukti. Pagal tai darau išvadą, kad ir mūsų gydytojai kai ką žino, tai gal per pažįstamus susiradus kokį imunologą ir pavyktų susiderinti dėl imunoglobulino injekijų

Galbūt jos saugesnės nei LIT
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 08 03, 17:05)
Sakai veluoja ane?

Gal testuka ta proga?
Žinai, kai jau tris pastojimus apturėjus, žinau, kokie pirminiai požymiai būna

Deja, jų pas mane šį kartą nė su žiburiu nerasi. Nors teisybę sakant, vis paieškau

Tad laukiu savo mm, ir viliuosi, kad nesugrius planai dar rugpjūtį atlikti IUI.
Papildyta:
QUOTE(Amade @ 2010 08 03, 16:20)
- stipriai veikia imunitetą - tai koks tas poveikis? Apart organų persodinimo?
sorry, kad ta mano info tokia netiksli. Tiek daug informacijos per vieną vizitą apturėjau, kad visos nesusidėjau į stalčiukus. Tai parašiau tik kas labiausiai užstrigo
Tiesa, užmiršau paminėti, kad mano atlikti tyrimai dėl šienligės parodė, kad aš alergiška gal 2-3 augalų rūšims. Birželio-liepos mėn paprastai sloga kamuoja, tai šiuo laikotarpiu tie augalai ir žydi. Gydymo kol kas netaikysiu, tik tiek, kad žinosiu, kam alergiška.
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 08 03, 16:08)
Jei atmintis nepaveda ir nieko nemaisau,sita tyrima daro Latvijoje.As toj kitoj klinikoj,pridaviau imuniteto tyrimus,klause ar noriu HLA daryti.Jis berods apie 40 latu kainavo.Ar visa suma tiek butu buvus-tai apie 25 latai.Aplamai as ten apkvaisus sedejau.Beveik visa nakti nemiegojus,po keliones,konsultacijos ir tyrimu pas Bykova,man jau ten pusiau kosmosas buvo

Manau cia sita turejo omeny.Gal imanoma butu pasidometi ir pasiklausti.
Va ju tinklapis:
http://www.egl.lv/en...p?lapa=analizes
yra kazkokie HLA
7117 tikriausiai tas,kuri siule (cia pagal kaina supratau)
Bet ir imuniniuose yra HLA -7679
Tu kaip visada viską į savo vietas sustatai

Aš daugiau paviršutiniškai atsimenu, į vieną ausį įėjo, per kitą išėjo, ir kai reikia paaiškinti, šnypštukas gaunasi
Gal reiks būnant Rygoj ir tą tyrimą atlikti, ir kai kuriuos kitus pakartoti, pvz ASF, nes tik vieną kartą ir yra darę. Bet kol kas nevažiuoju pas Bykovą, tai ir su šiais tyrimais palaukti teks.
Nepamenu, ar rašiau, bet Bykova mane nustebino paskutinį kartą, nes sakė, dar vieną (jau trečią) LIT daryti reiks viena-dvi dienos iki IUI, o sekančią dozę, kelios dienos po IUI. Kiek skaičiau, kitur tiek daug tų LIT nedaro

O ir pati Bykova buvo kažkada sakius, kad ketvirtąją dozę gausiu, kai testukas parodys II. Matyt, pakeitė savo nuomonę