Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Gal žinote kur Kaune galima nusipirkti ekologiškos šviežios mėsos, paukštienos?
Atsakyti
QUOTE(marcipane* @ 2010 11 18, 16:15)
Sveikos mamos! Atsiprašau jei ne vietoj kreipiuosi su savo klausimu  4u.gif  kodėl naminių kiaušinių trynys geltonas, o parduotuvinių skaisčiai oranžinis?


Tai ytakoja pašarai, o jei tiksliau-o karotinoidai pvz. naminių vištų kiaušinių tryniai vasarą būna ryškesni, kadangi prisilesioja visokių žolyčių, kirminukų ir kt. gėrio, žiemą būna ne tokie ryškūs nes to negauna, pramonėje auginamų vištų kiaušinių tryniai priklauso nuo pašaro receptūros pvz. gali būti praturtinti karotinoidais kažkada buvo mada, o gal dar ir yra, nžn kiaušinių neperku, kiaušiniai su karotinu lotuliukas.gif veislė ytakos neturi....
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2011 01 07, 21:23)
Manau, temoje klausimai užduodami ne diagnozėms nustatinėti, o atsakymams gauti.

O jūs dar ir diagnozę kažkur perskaitėt?
Atsakiau ir anksčiau. Reikia mažiau gandus nešioti, o įdėmiau skaityti.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 01 08, 12:38)
Atsakiau ir anksčiau. Reikia mažiau gandus nešioti, o įdėmiau skaityti.


Į užduotą klausimą neatsakėt anksčiau:
"Atsakymo reiktų klausti tų, kurie tokius idiotiškus gandus nešioja.
Pilama į įprastus PET butelius."

Butelių pavadinimo niekas neklausė. O ką kam reikia daryti čia jau ne jums nurodynėti.
Tiesa pasakius, jūsų žinios gal ir vertingos, bet pyktis ir pasipūtimas šią temą padarė labai nepatrauklią.
Daugiau į diskusijas nesivelsiu, galit nevargti atrašinėjant.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2011 01 08, 15:22)
Tiesa pasakius, jūsų žinios gal ir vertingos, bet pyktis ir pasipūtimas šią temą padarė labai nepatrauklią.
Daugiau į diskusijas nesivelsiu, galit nevargti atrašinėjant.

Skaitau ir mąstau, kodėl kai kurie forumiečiai tokie irzlūs, pikti ir nepakantūs kitų dalyvių nuomonei (kad ir nepalankiai). g.gif Manyčiau forumuose ieškome įvairios inf. aktualiais klausimais. Vieni esame profai vienose srityse, kiti kitose. Neįmanoma būti profu visur. Taigi būkime pakantesnės, taktiškai paaiškinkime ir neliekime pykčio vienos ant kitų. smile.gif Tada ir forumas bus patrauklesnis daugeliui. smile.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Niekada, neabejojau Rasmos profesionalumu, pasipūtimo jokio irgi nepastebėjau. Žmogus rašo apie tai ką išmano, o ne kas ką kur girdėjo, ir kas ką kaip suprato-nesuprato.
Šaunuolė, Rasma smile.gif
Atsakyti
Kur Lietuvoje nusipirkti Ceylono cinamono? Arba iš kur parsisiųsti? smile.gif
Atsakyti
O man vienas ūkininkas sakė, kad žiema kiaušinių trynys gali būti labai "bliednas" dėl to, kad vištos negauna pakankamai saulės šviesos. ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Gal žinote kuo balinamas Lietuvoje gaminamas cukrus, ar ši medžiaga nėra pavojinga mūsų sveikatai?
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2011 01 09, 14:48)
O man vienas ūkininkas sakė, kad žiema kiaušinių trynys gali būti labai "bliednas" dėl to, kad vištos negauna pakankamai saulės šviesos.  ax.gif  blush2.gif


Saulės šviesa įtakos neturi....ko tie ūkininkai tik neprisigalvoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2011 01 08, 13:22)

Mano pyktis ir pasipūtimas jums visiškai netrukdys skaityti šią temą ir toliau, o tuo labiau, naudotis mano sukauptomis ir per patirtį įgytomis žiniomis.
Kas įdomiausia, visos didžiai manimi pasipiktinusios vėliau tyliai ramiai temas skaito ir naudojasi gyvenime, ir dar kitiems tas žinias perduoda (kuo aišku džiaugiuosi)  smile.gif
Tad bus geriausia, kad kuo mažiau mane auklėtumėte (tuo labiau, kad jūs manęs visiškai nepažįstate, jog darytumėte išvadas apie mane, kaip apie asmenį).
QUOTE(Ice @ 2011 01 08, 23:54)
Kur Lietuvoje nusipirkti Ceylono cinamono?

Daugumoje eko parduotuvyčių ir netgi internetu (pvz. "Lebensbaum" firmos (nes pastarąjį pati perku) -prekiauja ir Via naturalis Kaune, ir Holos Vilniuje ir t.t.)
Bet šiaip net ir ne eko cinamonas PC yra dažniausiai Ceilono, o ne cassia ax.gif

QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 09, 15:38)
Gal žinote kuo balinamas Lietuvoje gaminamas cukrus, ar ši medžiaga nėra pavojinga mūsų sveikatai?

Realiai cukrus pereina rafinavimo etapus ir yra nemažai cukraus rafinavimo metodų, pvz. mažint 'rudumą' centrifūgose (taip pašalinant dalį melasos, kuri cukrui priduoda rudą spalvą) ir kaip balinimo faktorių naudojant fosforo r. ir kalcio hidroksidą, o galima naudoti granuliuotos aktyviosios anglies filtrus, anglies dioksidą..
Bet kokiu atveju galutiniame cukruje kurį perkame šių dalykų nelieka.

Koks bebūtų cukrus (rafinuotas ar nerafinuotas), tai vardan sveikatos jo reiktų naudoti kuo mažiau 4u.gif

QUOTE(Nome @ 2011 01 08, 17:01)
Niekada, neabejojau Rasmos profesionalumu, pasipūtimo jokio irgi nepastebėjau. Žmogus rašo apie tai ką išmano, o ne kas ką kur girdėjo, ir kas ką kaip suprato-nesuprato.

Tiesiog ačiū už gerus žodžius.
Atsakyti
QUOTE(giedrius123 @ 2011 01 07, 23:15)
Gal žinote kur Kaune galima nusipirkti ekologiškos šviežios mėsos, paukštienos?


Jautienos mačiau Hiperrimi vikio turgelio skyrelyje. buvo faršo ir nugarinės berods. Faršas 24 lt/kg, nugarinė apie 45lt/kg.
Atsakyti