Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(JurgaS @ 2011 01 04, 13:35)

Ko ten pridėta, gal kas paaiškins man neišmanėliai  blush2.gif

Pienas "Dobilas" (jei paskaitysit galų gale etiketę biggrin.gif ) yra pasterizuotas aukšta temperatūra.
QUOTE(Mililė @ 2011 01 04, 16:50)
Gal kas galit patvirtinti/paneigti info, kad ekologiška pieno produkcija (pvz. Dobilo) pilama į tarą, kuri prieš tai būna praskalauta antibijotikais.

Atsakymo reiktų klausti tų, kurie tokius idiotiškus gandus nešioja.
Pilama į įprastus PET butelius.
Atsakyti
[quote=Romans,2011 01 04, 17:39]
Papildyta:
o jei issuka medu jau normaliai uzakiuota ir subrendusi, maisyk nemaisius susicukruos 4u.gif
[/quote]

Ginčytis nesiginčysiu, bet visą šitą informaciją yra iš ekologinės bitininkystės paskaitų, kurias dėstė žmogus turintis didelį bityną mirksiukas.gif jis yra taip pat ir LVA dėstytojas......

sekantį kartą kai išsuksime medų, būtinai bandymo tikslais pamakaluosiu aš tą medų ir pranešiu kaip ten kas yra......o Jūs bandėte ? Jei taip tai praneškite, tada aš nevargsiu, laaabai jau įdomu drinks_cheers.gif
[/quote]
vyras bande,sake ,kad jei pamaisai tai jis ne taip kietai susicukruoja, nes kitaip nelogiska, kaip del maisymo gali nesusicukruot , nu whatever nesigincysiu ir as 4u.gif
Papildyta:
Daline kristalizacija- kai nesuardoma kristalizacija, o tik suardiomos kristalu jungtys. Medus susikristalizuoja, taciau nestipriai (kaip grietine), tai ir yra vadinamas "kreminis medus".
Tai galima padaryti "sujudinus" medu. Apie dvi savaites kasdiena du tris kartus reikia medu maisyti su spec, (arba savos gamybos, patartina medine) lopetele (na kaip mikserio galas). Suardzius kristslu jungtis medus nebesusikristalizuoja stipriai.

turbut apie tai jus kalbejot smile.gif
Atsakyti
vyras bande,sake ,kad jei pamaisai tai jis ne taip kietai susicukruoja, nes kitaip nelogiska, kaip del maisymo gali nesusicukruot , nu whatever nesigincysiu ir as 4u.gif
Papildyta:
Daline kristalizacija- kai nesuardoma kristalizacija, o tik suardiomos kristalu jungtys. Medus susikristalizuoja, taciau nestipriai (kaip grietine), tai ir yra vadinamas "kreminis medus".
Tai galima padaryti "sujudinus" medu. Apie dvi savaites kasdiena du tris kartus reikia medu maisyti su spec, (arba savos gamybos, patartina medine) lopetele (na kaip mikserio galas). Suardzius kristslu jungtis medus nebesusikristalizuoja stipriai.

turbut apie tai jus kalbejot smile.gif
[/quote]


aha viskas man aišku, mums aiškino, kad konsistencija tikrai gaunasi ne kieta, bet ir neskysta, kažkoks tarpinis variantas, kuris iki kietos fazės taip ir nesusikristalizuoja... thumbup.gif manau naudinga diskusija, žinosime, kad geras medus nebūtinai turi būti susikristalizavęs iki visiškai kietos fazės drinks_cheers.gif ..............tai va o pamaišyti pabandysiu, nors 2 savaitės .....daug rolleyes.gif kažin ar neatsibos blink.gif
Atsakyti
[quote=Romans,2011 01 04, 23:52]
vyras bande,sake ,kad jei pamaisai tai jis ne taip kietai susicukruoja, nes kitaip nelogiska, kaip del maisymo gali nesusicukruot , nu whatever nesigincysiu ir as 4u.gif
Papildyta:
Daline kristalizacija- kai nesuardoma kristalizacija, o tik suardiomos kristalu jungtys. Medus susikristalizuoja, taciau nestipriai (kaip grietine), tai ir yra vadinamas "kreminis medus".
Tai galima padaryti "sujudinus" medu. Apie dvi savaites kasdiena du tris kartus reikia medu maisyti su spec, (arba savos gamybos, patartina medine) lopetele (na kaip mikserio galas). Suardzius kristslu jungtis medus nebesusikristalizuoja stipriai.

turbut apie tai jus kalbejot smile.gif
[/quote]
aha viskas man aišku, mums aiškino, kad konsistencija tikrai gaunasi ne kieta, bet ir neskysta, kažkoks tarpinis variantas, kuris iki kietos fazės taip ir nesusikristalizuoja... thumbup.gif manau naudinga diskusija, žinosime, kad geras medus nebūtinai turi būti susikristalizavęs iki visiškai kietos fazės drinks_cheers.gif ..............tai va o pamaišyti pabandysiu, nors 2 savaitės .....daug rolleyes.gif kažin ar neatsibos blink.gif
[/quote]
yra daug kriteriju del to medaus kokybes. aisku, kaip ir visur, yra perpardavinetoju ir bitininku kurie tersia gero bitininko varda ir pardavineja nekokybiska medu , tarkim neispardave praeitu uzpraeitu metu medaus, ateina pavasaris -vasara , ji islydo ir pardavineja kaip uz sviezia...o jei dar ir temperaturos padaugina tai sugadina visiskai medu nes jame nieko gero nelieka.
Atsakyti
QUOTE(Romans @ 2011 01 02, 18:14)
išsipjaustau pati, išsipjaunu kumpius ir susipjaustau tokiais gabalais kokių norisi, dažniausiai bandau supjaustyti taip, kad būtu panašu pagal formą į nugarinę (pailgai)- kepsniams, nupjaustytus kraštus nuo kumpių formavimo susipjaustau į gabaliukus - troškiniams, guliašui, likusius neaiškios formos mėsos gabaliukus su lašinukų gabaliukais (papilvės, šoninės) susimalu- faršas, likusius lašinius su riebalais sumalu ir sulydau- turime taukus ir spirgučius pvz. virtinukų įdarui ar padažui ir t.t. žinoma šonkauliai sau, kaulai sau -sriubai, nugarinė sau, lieka tik oda kuria labai džiaugiasi ciūcia...............viską į maišiukus ir į šaldiklį, jau įgudau normuoti, anksčiau dėdavau į maišiukus bilekiek, tai gaudavosi tai per daug, tai per mažai, ypač man aktuolu būdavo su faršu...... drinks_cheers.gif


Paklausiau patarimo.Apejau aplink stala kur gulejo kiaule 3 ratus ir emiausi darbo blink.gif . Po 5 valandu buvo beveik sutvarkyta smile.gif . Maniau baisiau bus.
Atsakyti

Papildyta:
yra daug kriteriju del to medaus kokybes. aisku, kaip ir visur, yra perpardavinetoju ir bitininku kurie tersia gero bitininko varda ir pardavineja nekokybiska medu , tarkim neispardave praeitu uzpraeitu metu medaus, ateina pavasaris -vasara , ji islydo ir pardavineja kaip uz sviezia...o jei dar ir temperaturos padaugina tai sugadina visiskai medu nes jame nieko gero nelieka.



vat ir man labai pikta dėl tokių doh.gif
Papildyta:
QUOTE(eureka77 @ 2011 01 05, 10:46)
Paklausiau patarimo.Apejau aplink stala kur gulejo kiaule 3 ratus ir emiausi darbo  blink.gif . Po 5 valandu buvo beveik sutvarkyta  smile.gif . Maniau baisiau bus.



drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romans: 05 sausio 2011 - 11:35
QUOTE(Romans @ 2011 01 05, 12:34)
Papildyta:

vat ir man labai pikta dėl tokių  doh.gif


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 01 04, 19:34)

Atsakymo reiktų klausti tų, kurie tokius idiotiškus gandus nešioja.
Pilama į įprastus PET butelius.


Atsakymo klausiu tų kurie dirba toj srity arba turi patikimų pažįstamų, nes dabar gandus nešioja kas tik nori.

Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2011 01 02, 00:29)
ir as pradejau mastyti kuo seima maitinu. Si pirmadieni atveza puse kiaules  g.gif ka su ja darysiu neisivaizduoju  doh.gif . Gal patarsit ??? unsure.gif

žiūrint kokie jūsų matinimosi ypročiai, jei mėgstat malta mėsa tai jos daugiau gaminkitė,jei mėgstat daugiau įvairius kepsnius išmėsinėsit taip kaip patinka, nėra taip sudėtinga tas kiauliukas sutvarkyt kaip atrodo , mes faršo mažai daromės, dalį išsirūkome, kitą dalį užsišaldom susipjaustę taip kaip norim
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 01 07, 00:20)
žiūrint kokie jūsų matinimosi ypročiai, jei mėgstat malta mėsa tai jos daugiau gaminkitė,jei mėgstat daugiau įvairius kepsnius išmėsinėsit taip kaip patinka, nėra taip sudėtinga tas kiauliukas sutvarkyt kaip atrodo , mes faršo mažai daromės, dalį išsirūkome, kitą dalį užsišaldom susipjaustę taip kaip norim


Siandien baigiau su tuo padareliu tvarkytis blink.gif . Bet savo isradingumu stebiuosi lotuliukas.gif priviriau kepenines, prisudziau lasiniu, pakabinau vytintis kumpelius, padariau desreliu ir siaip prikimsau saldytuva sunormuota mesyte rolleyes.gif . Viska dariau pirma karta ir tikiuosi nesuges ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2011 01 06, 16:36)
Atsakymo klausiu tų kurie dirba toj srity arba turi patikimų pažįstamų, nes dabar gandus nešioja kas tik nori.

Tai aš jums ir atsakiau.
Pilama į įprastus PET butelius, kadangi pienas pasterizuotas aukšta temperatūra (72 laipsniai, 15 sekundžių), tai jokių antibiotikų nereikia (ir tas teiginys, kad antibiotikais plaunami buteliai - nesąmonė). Paprastai laikoma, kad toks aukšta temperatūra pasterizuotas pienas gali išsilaikyti nepakitęs ir tinkamai (šaltai) laikant iki 10 d.

Dar yra UAT pienas, kuris gaunamas kaitinant itin aukštoje temperatūroje (132 laispniai, 1 sekundė) ir išpilstytas į aseptinę nepermatomą tarą.
Aseptinė pakuotė, tai reiškia, kad ji yra sterili (pan. kaip vaistinėje perkat indelį siusiukui į p-liniką mikrobiologiniam tyrimui. Indukas antibiotikais net nekvepia, nes jei sterilus indas būtų apdorotas antibiotikais, tai jau siusiukas jokios infekcijos nerodytų, joks mikr-orgmas net pačioje skaniausioje terpėje nebeišaugtų).
Ir pasterizuotas pienas, sterilia pilstymo linija (t.y. be jokio kontakto su išorine aplinka) patenka į sterilią pakuotę (kurioje tarp kartono ir labai plono polietileno sluoksnio yra aliuminio folijos sluoksnis). Toks pienas jau gali būti laikomas ne šaldytuve ir nieko jam nenutiks.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 01 07, 20:17)
Tai aš jums ir atsakiau.
Pilama į įprastus PET butelius, kadangi pienas pasterizuotas aukšta temperatūra (72 laipsniai, 15 sekundžių), tai jokių antibiotikų nereikia (ir tas teiginys, kad antibiotikais plaunami buteliai - nesąmonė). Paprastai laikoma, kad toks aukšta temperatūra pasterizuotas pienas gali išsilaikyti nepakitęs ir tinkamai (šaltai) laikant iki 10 d.

Dar yra UAT pienas, kuris gaunamas kaitinant itin aukštoje temperatūroje (132 laispniai, 1 sekundė) ir išpilstytas į aseptinę nepermatomą tarą.
Aseptinė pakuotė, tai reiškia, kad ji yra sterili (pan. kaip vaistinėje perkat indelį siusiukui į p-liniką mikrobiologiniam tyrimui. Indukas antibiotikais net nekvepia, nes jei sterilus indas būtų apdorotas antibiotikais, tai jau siusiukas jokios infekcijos nerodytų, joks mikr-orgmas  net pačioje skaniausioje terpėje nebeišaugtų).
Ir pasterizuotas pienas, sterilia pilstymo linija (t.y. be jokio kontakto su išorine aplinka) patenka į sterilią pakuotę (kurioje tarp kartono ir labai plono polietileno sluoksnio yra aliuminio folijos sluoksnis). Toks pienas jau gali būti laikomas ne šaldytuve ir nieko jam nenutiks.


Dabar atsakėt. Ačiū.
Manau, temoje klausimai užduodami ne diagnozėms nustatinėti, o atsakymams gauti.
Gal yra dar kas turi patirties su pieno produktais?
Atsakyti