[quote=Romans,2011 01 04, 23:52]
vyras bande,sake ,kad jei pamaisai tai jis ne taip kietai susicukruoja, nes kitaip nelogiska, kaip del maisymo gali nesusicukruot , nu whatever nesigincysiu ir as
Papildyta:
Daline kristalizacija- kai nesuardoma kristalizacija, o tik suardiomos kristalu jungtys. Medus susikristalizuoja, taciau nestipriai (kaip grietine), tai ir yra vadinamas "kreminis medus".
Tai galima padaryti "sujudinus" medu. Apie dvi savaites kasdiena du tris kartus reikia medu maisyti su spec, (arba savos gamybos, patartina medine) lopetele (na kaip mikserio galas). Suardzius kristslu jungtis medus nebesusikristalizuoja stipriai.
turbut apie tai jus kalbejot
[/quote]
aha viskas man aišku, mums aiškino, kad konsistencija tikrai gaunasi ne kieta, bet ir neskysta, kažkoks tarpinis variantas, kuris iki kietos fazės taip ir nesusikristalizuoja...

manau naudinga diskusija, žinosime, kad geras medus nebūtinai turi būti susikristalizavęs iki visiškai kietos fazės

..............tai va o pamaišyti pabandysiu, nors 2 savaitės .....daug

kažin ar neatsibos
[/quote]
yra daug kriteriju del to medaus kokybes. aisku, kaip ir visur, yra perpardavinetoju ir bitininku kurie tersia gero bitininko varda ir pardavineja nekokybiska medu , tarkim neispardave praeitu uzpraeitu metu medaus, ateina pavasaris -vasara , ji islydo ir pardavineja kaip uz sviezia...o jei dar ir temperaturos padaugina tai sugadina visiskai medu nes jame nieko gero nelieka.