QUOTE(Ice @ 2011 01 11, 00:35)
Tikrai? O iš kur Jūs tai žinote?

Juk niekur nerašo, koks tas cinamonas
Saigon cinamonas paprastai turi labai daug kumarino ir tiekėjai tai žino, tad vežasi ir ceiloninį. Ne vienam PC esu mačiusi ceiloninio cinamono ir tai nėra baisi retenybė, netgi visai ne retenybė. Bet jei cinamono kilmė neparašyta, tai greičiausia jau nėr ką rašyt, tai greičiausiai jau bus šių abiejų cinamonų mišinys
Jei pirkti pačias cinamono lazdeles, tai labai lengva įvertinti grynai jutimiškai, tik ceiloninio cinamono lazdelės labai trapios ir lengvai trupa tarp pirštų, nes žievė lupama pasiekus vos kelis mm, o cassia cinamono žievė lupama jai būnant apie 2 cm, todėl tokią lazdelę sunku perlaužti (tikrai kieta, kaip medinis pagaliukas) ir akivaizdžiai matosi, kad storu sluoksniu susukta.
Galima atskirti ir maltą (pagal kvapo intensyvumą ir specifiškumą ir spalvą), bet aišku to niekada nebandžius, nepalyginus 'gyvai' - bus per sunku. Pvz. cassia cinamonas raudonesnis, jo labai intensyvus, aitrokas, su gvazdikėlių užuominom kvapas ir jį sunku labai smulkiai (į dulkes) sumalti, todėl tas cinamonas toks sąlyginai 'grubus'