Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2011 01 10, 19:43)
Daugumoje eko parduotuvyčių ir netgi internetu (pvz. "Lebensbaum" firmos (nes pastarąjį pati perku) -prekiauja ir Via naturalis Kaune, ir Holos Vilniuje ir t.t.)
Bet šiaip net ir ne eko cinamonas PC yra dažniausiai Ceilono, o ne cassia.

Tikrai? O iš kur Jūs tai žinote? g.gif Juk niekur nerašo, koks tas cinamonas rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 11, 00:35)
Tikrai? O iš kur Jūs tai žinote?  g.gif Juk niekur nerašo, koks tas cinamonas  rolleyes.gif

Saigon cinamonas paprastai turi labai daug kumarino ir tiekėjai tai žino, tad vežasi ir ceiloninį. Ne vienam PC esu mačiusi ceiloninio cinamono ir tai nėra baisi retenybė, netgi visai ne retenybė. Bet jei cinamono kilmė neparašyta, tai greičiausia jau nėr ką rašyt, tai greičiausiai jau bus šių abiejų cinamonų mišinys cool.gif

Jei pirkti pačias cinamono lazdeles, tai labai lengva įvertinti grynai jutimiškai, tik ceiloninio cinamono lazdelės labai trapios ir lengvai trupa tarp pirštų, nes žievė lupama pasiekus vos kelis mm, o cassia cinamono žievė lupama jai būnant apie 2 cm, todėl tokią lazdelę sunku perlaužti (tikrai kieta, kaip medinis pagaliukas) ir akivaizdžiai matosi, kad storu sluoksniu susukta.
Galima atskirti ir maltą (pagal kvapo intensyvumą ir specifiškumą ir spalvą), bet aišku to niekada nebandžius, nepalyginus 'gyvai' - bus per sunku. Pvz. cassia cinamonas raudonesnis, jo labai intensyvus, aitrokas, su gvazdikėlių užuominom kvapas ir jį sunku labai smulkiai (į dulkes) sumalti, todėl tas cinamonas toks sąlyginai 'grubus'
Atsakyti
Aš ir apie Rasmą galiu pasakyti tik gerą žodį, smagu, kad ji dalijasi savo žiniomis, nes labai daug žmonių turi klaidingų įsitikinimų. Nors pati baiginėju su maistu susijusias studijas, bet, aišku, vis tiek toli gražu tiek neišmanau. Buvo keletas mitų, kuriais aš šventai tikėjau, bet užtenka kartais pasiskaityti vieną Rasmos postą ir tie įsitikinimai pasikeičia smile.gif
Atsakyti

Rasma,o kuo blogas tas Saigon cinamonas? Ta prasme,jis kokybe prastesnis ar turi kazka nelabai gero? Ydomu,nes naudoju cinamona bandelems vaikams ,pyragams ir t.t.
Dar klausimas - kur Vilniuje nusipirkti tikros kiaulienos? Ne turgaus,ne PC kokybes,o tikros,kvepencios tikra mesa.Aciu.
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2011 01 11, 16:30)
Rasma,o kuo blogas tas Saigon cinamonas? Ta prasme,jis kokybe prastesnis ar turi kazka nelabai gero? Ydomu,nes naudoju cinamona bandelems vaikams ,pyragams ir t.t.
Dar klausimas - kur Vilniuje nusipirkti tikros kiaulienos? Ne turgaus,ne PC kokybes,o tikros,kvepencios tikra mesa.Aciu.

As perku internetineje parduotuveje gileskromelis.lt, esu patenkinta labai gera kiauliena (jautiena, vistiena taip pat) nenusivyliau farsas kaip pacios sumaltas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2011 01 11, 22:01)
As perku internetineje parduotuveje gileskromelis.lt, esu patenkinta labai gera kiauliena (jautiena, vistiena taip pat) nenusivyliau farsas kaip pacios sumaltas  thumbup.gif

Aciu ,pabandysiu. O gyvai niekas nezinot,megstu mesa pauostyt ir apziuret blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2011 01 11, 21:01)
As perku internetineje parduotuveje gileskromelis.lt, esu patenkinta labai gera kiauliena (jautiena, vistiena taip pat) nenusivyliau farsas kaip pacios sumaltas  thumbup.gif

Lbukas, labai idomia nuoroda davet 4u.gif . Nepagalvojau niekada kad ir mesa galima pirkti internetu. Jai nesunku parasykit, per kiek laiko pristato. daugiau papasakokit apie sia parduotuve. Bet kainos tai nemzos >
Ai cia tik Vilniuje verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @Smilte@: 12 sausio 2011 - 09:42
Man irgi būtų įdomu, kur Klaipėdoje nusipirkti ekologiškos mėsos, kiaušinių. Dabar ekologiško maisto tik Maximoje galima nusipirkti, net Eglės turguje skyrelis užsidarė, o Sveiki produktai laaabai sumažėjo...Tiesa, mačiau Mažvydo IKI kažkoks skyrelis yra, bet viskas už prekystalio, o aš taip pat mėgstu apžiūrėti, pačiupinėti, paskaityti sudėtį, tai nelabai patogu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Romans @ 2011 01 10, 13:41)
Saulės šviesa įtakos neturi....ko tie ūkininkai tik neprisigalvoja  biggrin.gif

Ar ne? bigsmile.gif Nium, atvažiuos jis man kitą kartą, paklausiu, kodėl jis čia taip šneka. gun_bandana.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Na, iš nepačiupinėjamų internetinių parduotuvių yra ir www.tikrasmaistas.lt, tiesa, pas juos mėsytė ne eko, bet alia geresnė. Tikiuosi, kad taip ir yra.

O šiaip Valio - atsirado mano miltai smile.gif Ustukių produkcija vėl prekiauja IKI. Jau buvau praradus viltį, kad vėl galėsiu kepti iš rupių kvietinių miltų...
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 01 13, 18:59)
Na, iš nepačiupinėjamų internetinių parduotuvių yra ir www.tikrasmaistas.lt, tiesa, pas juos mėsytė ne eko, bet alia geresnė. Tikiuosi, kad taip ir yra.

O šiaip Valio - atsirado mano miltai smile.gif Ustukių produkcija vėl prekiauja IKI. Jau buvau praradus viltį, kad vėl galėsiu kepti iš rupių kvietinių miltų...

Ačiū už inf. dėl miltų. smile.gif Aš asmeniškai žiūriu kreivokai į mėsą ekologišką. Kas patikrins ar mėsytė "ekologiškai užauginta" smile.gif? Nes jei ne, tai tektų gerokai permokėti schmoll.gif
Atsakyti
Ustukių produkcijos pirkau Via naturalis.
Atsakyti