Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(eureka77 @ 2011 01 02, 01:29)
ir as pradejau mastyti kuo seima maitinu. Si pirmadieni atveza puse kiaules  g.gif ka su ja darysiu neisivaizduoju  doh.gif . Gal patarsit ??? unsure.gif

eureka, pasidomėkit, gal kas iš pažįstamų, gal vyresnių žmonių , gali ateiti ir parodyti, patarti g.gif Nes mėsą išpjaustyti ir paruošti reikia nors kiek nusimanyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2011 01 02, 02:50)
eureka, pasidomėkit, gal kas iš pažįstamų, gal vyresnių žmonių , gali ateiti ir parodyti, patarti g.gif Nes mėsą išpjaustyti ir paruošti reikia nors kiek nusimanyti ax.gif



Tame ir beda,kad nieko nera. Mama mirusi, o kai aiskino maniau man to nereiks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 12 27, 14:35)
As tai visai neseniai pirkau siauliuose kvietinius miltus,tiesa buvo jie laikinai dinge,bet atsirado.pardavineja juos sieuliuose  sveiko maisto krautuveles.


IKI parduotuvėse jau vėl prekiaujama Ustukių malūno rupiais kvietiniais miltais.

QUOTE(eureka77 @ 2011 01 02, 01:29)
ir as pradejau mastyti kuo seima maitinu. Si pirmadieni atveza puse kiaules  g.gif ka su ja darysiu neisivaizduoju  doh.gif . Gal patarsit ??? unsure.gif


man pats patogiausiais būdas -supjaustyti gabaliukais, sudėti į maišelius ir užšaldyti.
Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2011 01 02, 00:29)
ir as pradejau mastyti kuo seima maitinu. Si pirmadieni atveza puse kiaules  g.gif ka su ja darysiu neisivaizduoju  doh.gif . Gal patarsit ??? unsure.gif

Imat pusę kiaulės, butelį degtinės ar kokią dešimtinę Lt (kaip jau sutarsit) ir varot į turgų. Susirandat 'skerdiką' (mėsos išpjaustytoją/iškapotoją) ir jis jums mėsą profesionaliai išdoros, kaip parduotuvėje. Patys sudorosit, bet sugadinsit pačią geriausią skerdenos mėsą.
Jei mėsa netikrinta (nesvarbu perkat iš giminaičio, pažįstamo ar šiaip kaimiečio) būtinai nueinat pas turgaus veterinarą ir paprašot ištirt dėl trichineliozės.
Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2011 01 02, 00:29)
ir as pradejau mastyti kuo seima maitinu. Si pirmadieni atveza puse kiaules  g.gif ka su ja darysiu neisivaizduoju  doh.gif . Gal patarsit ??? unsure.gif


išsipjaustau pati, išsipjaunu kumpius ir susipjaustau tokiais gabalais kokių norisi, dažniausiai bandau supjaustyti taip, kad būtu panašu pagal formą į nugarinę (pailgai)- kepsniams, nupjaustytus kraštus nuo kumpių formavimo susipjaustau į gabaliukus - troškiniams, guliašui, likusius neaiškios formos mėsos gabaliukus su lašinukų gabaliukais (papilvės, šoninės) susimalu- faršas, likusius lašinius su riebalais sumalu ir sulydau- turime taukus ir spirgučius pvz. virtinukų įdarui ar padažui ir t.t. žinoma šonkauliai sau, kaulai sau -sriubai, nugarinė sau, lieka tik oda kuria labai džiaugiasi ciūcia...............viską į maišiukus ir į šaldiklį, jau įgudau normuoti, anksčiau dėdavau į maišiukus bilekiek, tai gaudavosi tai per daug, tai per mažai, ypač man aktuolu būdavo su faršu...... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 25, 15:37)
Man tevas sake, jei medus susicukruoja, vadinasi, biciu seimininkas maitino bites cukraus sirupu, o sios tingejo pakelti uodegas ir paskraidyti, ieskant ziedo ir nektaro mirksiukas.gif
Skystas medus gali buti sviezias medus(o gali buti maisytas su dirbtiniu doh.gif )
Einant laikui tikras ir geras medus tirsteja, sustingsta net i "leda", keicia spalva(tamseja), bet nesicukruoja 4u.gif

visiska nesamone . geras medus visada susicukruoja nepriklausomai kuo bitininkas maitino, jei nesusicukruoja va tada jau verta susirupint jo kokybe. susicukruoti turi per du menesius gali ir ilgiau priklauso is kokiu augalu biteles nesa medu. mes turim biciu tai tikrai zinau ka sakau
Atsakyti
QUOTE(musonija @ 2011 01 03, 18:55)
visiska nesamone . geras medus visada susicukruoja nepriklausomai kuo bitininkas maitino, jei nesusicukruoja va tada jau verta susirupint jo kokybe. susicukruoti turi per du menesius gali ir ilgiau priklauso is kokiu augalu biteles nesa medu. mes turim biciu tai tikrai zinau ka sakau


Galeciau dar truputi pataisyti, ne visi medu kieta/susicukravusi megsta, tad bitininkai, kurie nenori, kad medus susicukruotu, tik issukta is koriu medu paros begyje ar triju paru begyja (gerai nepamenu termino) vis pamaiso, tada jis nesusicukruoja tai vat.......zinoma ir nebuna kaip ka tik issuktas, siek tiek tirstesnis mirksiukas.gif

atsiprasau del nelietuvybes, kazkodel LT raidynas nepersijungia g.gif
Atsakyti
Pradėjau abejoti ar Dobilo pienas yra geresnis nei bet kuris kitas g.gif
Pienas galiojo iki 12.24d. bet iki švenčių ir per šventes nesunaudojau, tai vakar ištraukiau iš šaldytuvo galvojau jau rūgpienis bus, bet ne. Palikau per naktį, ant stalo ir ryte supylusi į puodą pakaitinau, bet jo nesutraukė į varškę doh.gif
Ko ten pridėta, gal kas paaiškins man neišmanėliai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Romans @ 2011 01 03, 20:34)
Galeciau dar truputi pataisyti, ne visi medu kieta/susicukravusi megsta, tad bitininkai, kurie nenori, kad medus susicukruotu, tik issukta is koriu medu paros begyje ar triju paru begyja (gerai nepamenu termino) vis pamaiso, tada jis nesusicukruoja tai vat.......zinoma ir nebuna kaip ka tik issuktas, siek tiek tirstesnis  mirksiukas.gif

atsiprasau del nelietuvybes, kazkodel LT raidynas nepersijungia  g.gif

ne del maisymo jis nesusicukruoja smile.gif o jei nori kad nesusicukruotu medus ,ji reikia anksciau issukti, kai dar visas vanduo neisgarintas ir akutes neuzakiuotos, tada jis nesusicukruoja, bet uztai greitai surugsta . toks medus tik greitam vartojimui.
Papildyta:
o jei issuka medu jau normaliai uzakiuota ir subrendusi, maisyk nemaisius susicukruos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaS @ 2011 01 04, 13:35)
Pradėjau abejoti ar Dobilo pienas yra geresnis nei bet kuris kitas  g.gif 
Pienas galiojo iki 12.24d. bet iki švenčių ir per šventes nesunaudojau, tai vakar ištraukiau iš šaldytuvo galvojau jau rūgpienis bus, bet ne. Palikau per naktį, ant stalo ir ryte supylusi į puodą pakaitinau, bet jo nesutraukė į varškę  doh.gif
Ko ten pridėta, gal kas paaiškins man neišmanėliai  blush2.gif

O man Dobila sutraukia iskart kita diena po galiojimo pabaigos, nors saldytuve laikau. Pora kartu uzsibuvo jis pas mus, ir abu kartus taip nutiko.
Atsakyti
Papildyta:
o jei issuka medu jau normaliai uzakiuota ir subrendusi, maisyk nemaisius susicukruos 4u.gif
[/quote]

Ginčytis nesiginčysiu, bet visą šitą informaciją yra iš ekologinės bitininkystės paskaitų, kurias dėstė žmogus turintis didelį bityną mirksiukas.gif jis yra taip pat ir LVA dėstytojas......

sekantį kartą kai išsuksime medų, būtinai bandymo tikslais pamakaluosiu aš tą medų ir pranešiu kaip ten kas yra......o Jūs bandėte ? Jei taip tai praneškite, tada aš nevargsiu, laaabai jau įdomu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal kas galit patvirtinti/paneigti info, kad ekologiška pieno produkcija (pvz. Dobilo) pilama į tarą, kuri prieš tai būna praskalauta antibijotikais. Žmonės šneka, ieškau informacijos, nes pieninėj nedirbu ir savo akim nemačiau.
Ačiū.
Atsakyti