Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu pasilikti savo pavarde

i tokius pasakymus kaip aš tau parodžiau pagarbą vesdamas, atsakyčiau - aš tau parodžiau pagarbą sutikdama tekėti tongue.gif todėl pasiūlyčiau palikti tas pagarbas ramybėj ir padiskutuoti iš esmės kodėl vyrui svarbu, kad žmona turėtų tik jo pavardę, ir skaudina, kad ji savos nori (čia jau ne pagarbos dalykas, sakyčiau, o vyro nepilnavertiškumo kompleksas pasireiškia) o žmona savo ruožtu turėtų sudėlioti argumentus ir išaiškinti, kodėl jai svarbi jos pavardė. ir čia ieškoma kompromiso, kuris ir taip man atrodo akivaizdus - dviguba pavardė...

mano atveju tokios problemos nekilo, nei vyras kažko reikalavo nei man kilo apmąstymų, pasiėmiau vyro pavardę su -ienė, nes -ė išvis kvailai skambėjo ir asociacijas kėlė ne kokias
prie savo nebuvau prisirišusi, nes ta pavardė mano mergautinė - tebuvo formalumas, tikras tėvas nei augino nei pažino manęs, tėvą atstojo kitas žmogus taip sakant. o vyras po kelių santuokos mėnesių pasitikslino, kokia ta mano pavardė, nes nelabai atsiminė kokia pasirinkau.. va tau ir tradicijos, ir vyriški sentimentai... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meravigliosa: 20 birželio 2010 - 16:50
Čia matyt vyras gerų draugų turi, kurie "paprotina", kad nesileistų bobos ant galvos su dvigubom pavardėm biggrin.gif Reiktų jo paklaust, tai jam ta konkreti moteris gyvenime reikalinga, ar belenkatra, bile su jo pavarde biggrin.gif

Aš tekėdama pasilikau savąją, o dabar jau "taisau" ją į "-ė". Pasirodo, tekėdama gali pasilikti savo mergautinę arba imti dvi, arba imti vyro su "iene" arba "ė", o va saviškės susitrumpint negali biggrin.gif Turi atskirai kreiptis į CMB ir du blink.gif mėnesius laukti kol Teisingumo ministerija duos tam leidimą doh.gif

Tiesą pasakius, išvis nesuprantu to "'ienės" reikalo unsure.gif T.y. na, žinau, daro taip žmonės, bet... nesuvokiu protu unsure.gif Gyvenau gyvenau su savo pavarde, bac, ketvirtį amžiaus nugyvenus imu ir pasikeičiu unsure.gif
Atsakyti
O man diedas pareiškė, kad jeigu motera nejama vyriškio pavardės tekėdama, tai vadinasi, ji "žaidžia vestuves". Tobiš, nekeisdama pavardės ji slapta audžia mintį - ai, nepatiks - išsiskirsiu.
Man tai paprasčiausiai gražesnė mano pavardė, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(LadyMellon @ 2010 06 21, 13:59)
O man diedas pareiškė, kad jeigu motera nejama vyriškio pavardės tekėdama, tai vadinasi, ji "žaidžia vestuves". Tobiš, nekeisdama pavardės ji slapta audžia mintį - ai, nepatiks - išsiskirsiu.

Tai jei vyriškis nejama moters pavardės... irgi žaidžia vestuves? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 06 21, 18:00)
Tai jei vyriškis nejama moters pavardės... irgi žaidžia vestuves?  g.gif

tai aisku! Gi paprasta logika, neimi mano pavardes, reiskiasi nesituoki rimtai hihihi.gif Arba: neimi mano pavardes, reiskiasi manes negerbi (cia galioja tik moterims).
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 06 21, 08:14)
Gyvenau gyvenau su savo pavarde, bac, ketvirtį amžiaus nugyvenus imu ir pasikeičiu  unsure.gif

Štai ir aš to nesuprantu. 28 m. turėjau Lietuvoje itin retą ir originalią pavardę, didžiavausi ja, tad kodėl tekėdama turėčiau atsisakyti. Norėjau pasilikti. Vyras buvo griežtai prieš. Teko abiems ieškoti kompromisų. Pasilikau dvigubą pavardę. Daug kas į tai žiūrėjo kreivai, bet man pačiai kol kas dėl to nekilo jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 06 21, 20:17)
Štai ir aš to nesuprantu. 28 m. turėjau Lietuvoje itin retą ir originalią pavardę, didžiavausi ja, tad kodėl tekėdama turėčiau atsisakyti. Norėjau pasilikti. Vyras buvo griežtai prieš. Teko abiems ieškoti kompromisų. Pasilikau dvigubą pavardę. Daug kas į tai žiūrėjo kreivai, bet man pačiai kol kas dėl to nekilo jokių problemų.

man tai idomu, kas turi tokia teise ziureti i tai kreivai. Juk MANO pavarde, tai yra MANO reikalas (na, gal dar mano vyro), bet ne anytos, ne vyro giminiu ar "daug ko".

Anksciau mano drauge sakydavo, kad noretu tureti dviguba pavarde, bet kai tekejo, pasirinko vyro. Kai jos paklausiai kodel, ji atsake: "vyro gimines to nesuprastu". blink.gif
Man asmeniskai, tai nei ju, nei kieno kito "supratimo" nereiketu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 06 21, 21:17)

Na va g.gif O jei būtumėt primygtinai reikalavusi, kad vyras, tarkim, imtų ir jūsų pavardę per brūkšnelį (kodėl jūs viena turite vargti su dviguba?) g.gif Labai lengva vyrams užsispirti ir "būti prieš" kai ne jų pavardė keičiasi. Ne jie staiga pasidaro KITU asmeniu. Ne jų feisbuke neberanda klasiokai biggrin.gif Ne jiems reikia tvarkyti milijoną popierių, susijusių su pavardės keitimu. Ne jų "darbas ant savo pavardės" (kai kuriose specialybėse) nueina šuniui ant uodegos unsure.gif Sakyčiau, moteris, pasilikdama dvigubą pavardę eina į LABAI didelį kompromisą g.gif
Atsakyti
Nepaisiau ir aš niekieno nuomonės. Nei mano, nei vyro giminės atvirai nereiškė nuomonės. Iki šio, nežinau, ką išties galvojo ir galvoja. Man apskritai patinka daug ką daryti kitaip nei dauguma. Į mano dvigubą pavardę kreivai žiūrėjo darbe. Kai kas net prunkščiojo sužinoję. Man tai nė motais irnesakyk.gif Darbovietėje tokia esu vienintelė biggrin.gif
Tiesa dėl dvigubos pavardės vyras retkarčiais mane draugiškai patraukia per dantį, nors tikrai nepyksta, kad pasilikau ir savąją.
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 06 21, 21:32)
Na va  g.gif  O jei būtumėt primygtinai reikalavusi, kad vyras, tarkim, imtų ir jūsų pavardę per brūkšnelį (kodėl jūs viena turite vargti su dviguba?)  g.gif Labai lengva vyrams užsispirti ir "būti prieš" kai ne jų pavardė keičiasi. Ne jie staiga pasidaro KITU asmeniu. Ne jų feisbuke neberanda klasiokai biggrin.gif  Ne jiems reikia tvarkyti milijoną popierių, susijusių su pavardės keitimu. Ne jų "darbas ant savo pavardės" (kai kuriose specialybėse) nueina šuniui ant uodegos  unsure.gif  Sakyčiau, moteris, pasilikdama dvigubą pavardę eina į LABAI didelį kompromisą  g.gif

vat būtent drinks_cheers.gif viską išvardinote ką ir aš galvoju. Mes ruošiamės tuoktis greitu metu ir jam paklausus kokią aš pavardę imsiu griežtai pasakiau kad liksiu prie mergautinės ir jokių brūkšnelių. Na jis jau seniau žinojo tai, mano giminėje nėra nieko, kas pratęstų mano pavardę, ir aš noriu ją pasilikti. Na ką, pradžioje buvo visokių pykčių ir netgi ultimatumų - nenori mano pavardės - nevesiu ir panašiai, o aš ir sakau, na nenoriu tos pavardės, man ji asocijuojasi su tavo mama ir viskas. Beto ką jau kalbėti apie dokumentų keitimus... Na žodžiu, jis nusileido, nors yra nepatenkintas. Įsivaizduoju jo mamos išraišką kai paklaus ir gaus tokį atsakymą. (ji labai valdinga, ir viskas turi būti pagal ją, be kompromisų)
Atsakyti
Vat čia tai diskusija smile.gif
Pati turiu panašų galvos skausmelį smile.gif Bet mes su draugu pasišnekėjom ir nusprendėm, kad mano pavardė bus per brūkšnelį smile.gif Nors prieš tai pajuokavau :)jam siūliau imti manąją smile.gif o buvo riksmo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Braskytee26 @ 2010 07 04, 09:30)
Vat čia tai diskusija smile.gif
Pati turiu panašų galvos skausmelį smile.gif Bet mes su draugu pasišnekėjom ir nusprendėm, kad mano pavardė bus per brūkšnelį smile.gif  Nors prieš tai pajuokavau :)jam siūliau imti manąją smile.gif  o buvo riksmo  lotuliukas.gif

biggrin.gif
Va ir pasimato, kokia mūsuose "lyčių lygybė" biggrin.gif Moterys ima pavardes per brūkšnelį ir tai vyrus papiktina, tuo tarpu pasiūlymas priimti žmonos pavardę sukelia riksmus ar bent jau į tai rimtai nežiūrima biggrin.gif
Atsakyti