Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimas žiemos sąlygomis

QUOTE(Daisy @ 2007 02 01, 18:14)
hihihi.gif žiemužė, na kaip bebūtų, bet kelininkam neturiu nei vieno gero žodžio, gal centrinės gatvės ir geros, bet atokesnės doh.gif net į darbą priversta važiuoti lanku, nes tiesiu keliu minties nėra važiuot (11 proc. įkalnė/nuokalnė)
O šiandien pajutau - čiuožiu ir visos mano teorinės žinios dingo, nugalėjo nelogiškas protas, visa laimė:
greitis buvo 40
nebuvo mašinų, nes pradėjau stabdyt atleidusi akseleratorių ir pamačiau mašinos galą šone doh.gif Ir labai gerai pamenu, kad taip daryt negalim (teoriškai) gal kitą kartą patirtis duos savo doh.gif

Per staigiai atleidai gazą.Reikia pamažu atleisti,palaukti,mašiniukas sulėtėja,tada švelniai ir tolygiai spausti stabdį.Aišku,stabdyti reikia iš anksto.Ir jokių trūkčiojimų stabdant,kaip kai kur pataria.Aplamai,tai yra menas,reikia labai gerai mašiną jausti.Kad neišsigąstum,pasitreniruok kokioj aikštelėj,kaip išeiti iš paslydimo.
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2007 02 01, 18:44)
na aš tiesiog bandau suprast kaip atrodo tai apie ką kalba Vytautas.

Kas dėl stabdymo slidžiam kely tai pas mane "saugaus vairavimo pagrinduos" rašo tep: "Efektyviausias stabdymo būdas slidžiame kelyje yra stabdymas dažnai paspaudžiant ir vėl atleidžiant stabdžių pedalą, neblokuojant ratų, neišjungiant pavaros ir sankabos".

Būdas geras kai turi geležinius nervus. O praktikoj žmogus dažnaiusiai spaudžia stabdį iki pamėlynavimo
Papildyta:
QUOTE(Ada M @ 2007 02 01, 22:11)
Jei sankaba neliečiama, tai kaip tą bėgį perjungti?  biggrin.gif

Bėgiui perjungti sankaba paspaudi gal sekundei. Tikrai niekas nuo to nepasikeis.
Atsakyti
[quote=Grifas,2007 02 02, 11:43]
Būdas geras kai turi geležinius nervus. O praktikoj žmogus dažnaiusiai spaudžia stabdį iki pamėlynavimo

Niekada neliečiu stabdžio jei sumėto mašiną.Ir neliečiu iš baimės,nes valsą šokti su mašina vidury gatvės tikrai nesinori.O kai nelieti stabdžio,paprastai viskas gerai baigiasi,tik reikia gerai vairu padirbėti.Ir puikiausiai galima suvaldyti mašiną net tada,kai per dideliu greičiu į posūki įleki thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, kurios mokinates vairuoti (as viena is ju), gal kam pravers http://www.automokyk...etai.php?page=5
cia toms kurios teorija mokinasi ir dar neislaike wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 01 31, 22:23)
Vytautai, ar as cia kazka ne taip supratau, ar Tamsta rekomenduoji slystant neatleidus gazo visiskai spausti stabdi???

unsure.gif O čia kaip taip? unsure.gif Man kojų neužtenka unsure.gif

QUOTE(Grifas @ 2007 02 01, 17:51)
Ne sankaba paliekama ramybei. O šiaip patogiausia ir paprasčiausia mechaninėse pristabdyti mažinant bėgį, patrūkčios bet slyst neslys.

Ale tai atstumas turi būt, o jei yra atstumas, tai ir taip sustosi... O jei staigiai stot reikia? unsure.gif

QUOTE(Grifas @ 2007 02 02, 11:43)

100 proc pritariu, man lygiai taip buvo biggrin.gif Ir spaudžiau, ir pamėlynavau, ir šūds gavosi laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Grifas @ 2007 02 02, 11:43)

Bet turėt gerus būdus galvoj irgi nepamaišo tongue.gif Mažu kada ir praktikoj suveiks. Nervai mano ne geležiniai ir visko aišku nei prisiminiau nei ką, bet va iki pamėlynavimo kai ėmė slyst nespaudžiau (bo į aną kiek panašus variantas dar ant žvyrkelio išbandytas - nepatiko cool.gif )
O ten galų gale ir nekalbama apie stabdymą ekstrinėj situacijoj, o tiesiog apie stabdymą slidžiam kely - tai sąžiningai pasakysiu, panašiai ir darau (o kas lieka, kai praktikos maža ir varai pagal teoriją biggrin.gif) - t.y. paspaudinėju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 04 vasario 2007 - 00:02
Jau ziema artėja wub.gif nelaukiu as jos, nes vairavimas, kai slidu man scare.gif
O is kitos puses, nu kokios Kaledos be sniego doh.gif wub.gif
Atsakyti
nelaukiu ziemosvisai visai.bijau kaip reiks vairuot doh.gif uj bijau, dar kai taip gerai pas mus kelius valo, tai ojojoi kai pagalvoju apie vairavimo salygas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(gintaryte1 @ 2008 10 30, 13:25)
nelaukiu ziemosvisai visai.bijau kaip reiks vairuot doh.gif  uj bijau, dar kai taip gerai pas mus kelius valo, tai ojojoi kai pagalvoju apie vairavimo salygas blink.gif

drauge friends.gif Nieko, kaip nors.
Jau pas mane naujos ziemines padangos nupirktos cool.gif ir jau puikuojasi ant masiniuko biggrin.gif Joks plikledis nebus baisus cool.gif
Atsakyti
Pasikeičiau ratus dar praėjusią savaitę biggrin.gif Nemėgstu stumdytis eilėse. cool.gif
Atsakyti
Pasidalinkit kainomis, kiek kainuoja permontuot padangas? Įdomu, kaip kainos skiriasi unsure.gif
Atsakyti
Su viskuo, permontavimas ant tų pačių diskų, apie 120 Lt. servise, kur ir pirkau automobilį.
Atsakyti