Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimas žiemos sąlygomis

QUOTE(Emerencija @ 2008 10 30, 22:16)
Joks plikledis nebus baisus  cool.gif

plikledis kad nebutu baisus reikia su "sypais" padangeliu smile.gif
Atsakyti
O vat as sipus issirankiojau,kad daugiau proto neknistu,taip sakant,ir dabar ramiai laukiu ziemos lotuliukas.gif Uchh,paslidinesim... thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pabandysiu pakonspektuoti viska ka zinau apie vairavima ziema:
1) ziemines padangos (kartais, jei yra sniege isvazinetos vezes, tai geriau net is ju isvaziuoti, nes buna, jog veziose plikledis, tokiu atveju isvaziavus is veziu ant sniego jus sustosit greiciau
2) stabdymas tik su ijungta pavara, patariama iskart jungt zemesnes
3) laikykites atstumo, kartais ir 16m buna per mazai
4) keliu erelius ir drugelius praleiskit i prieki (tiketina, jog jie uz poros sankryzu pabuciuos kam nors subine)
5) jokiu staigiu judesiu (stabdom letai, jog automobilis neciuoztu, tai neliecia tu, pas ka veikia ABS, vaira sukam palengva, greitis nedidelis, is vietos jokiu budu neraunam)

Taip vaziuodamos busit saugios net per didziausius plikledzius ir atsiauriausias pugas...

P.S. beje, pastebejau, jog tokiu ziemu jau nera, jog butu pavojinga listi i gatves....
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaltees @ 2008 10 31, 23:33)
Pabandysiu pakonspektuoti viska ka zinau apie vairavima ziema:
1) ziemines padangos (kartais, jei yra sniege isvazinetos vezes, tai geriau net is ju isvaziuoti, nes buna, jog veziose plikledis, tokiu atveju isvaziavus is veziu ant sniego jus sustosit greiciau
2) stabdymas tik su ijungta pavara, patariama iskart jungt zemesnes
3) laikykites atstumo, kartais ir 16m buna per mazai
4) keliu erelius ir drugelius praleiskit i prieki (tiketina, jog jie uz poros sankryzu pabuciuos kam nors subine)
5) jokiu staigiu judesiu (stabdom letai, jog automobilis neciuoztu, tai neliecia tu, pas ka veikia ABS, vaira sukam palengva, greitis nedidelis, is vietos jokiu budu neraunam)

Taip vaziuodamos busit saugios net per didziausius plikledzius ir atsiauriausias pugas...

P.S. beje, pastebejau, jog tokiu ziemu jau nera, jog butu pavojinga listi i gatves....
4u.gif

Pirmam punktui papriestarausiu-is veziu patartina stengtis neislipti,nes uz ju paprastai buna pusnys-nusivartymas garantuotas smile.gif nors gal cia buvo turimas galvoj tik isvazinetas iki blizgesio kelias,tada taip,bet jei vezes-laikytis tik jose!

Paskutinis punktas-jokiu staigiu judesiu-liecia ir tuos su ABS,jie turi tik ta vieninteli privaluma kad gali stabdyti esant pasuktam vairui,t.y.,stabdydami manevruoti smile.gif

Tikiuosi,nesupyksi uz papildymus 4u.gif

O as padariau dar viena pasiruosimo ziemai darbeli-atsijungiau abs ir visai nesiruosiu jo prisijungti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 10 31, 21:37)
O vat as sipus issirankiojau,kad daugiau proto neknistu,taip sakant,ir dabar ramiai laukiu ziemos lotuliukas.gif Uchh,paslidinesim... thumbup.gif  lotuliukas.gif

siaip ir as renkuosi tik be sypu, man geriau smile.gif

QUOTE(denaxa @ 2008 10 31, 23:01)

O as padariau dar viena pasiruosimo ziemai darbeli-atsijungiau abs ir visai nesiruosiu jo prisijungti biggrin.gif

geriau abs paciai koja "susikurti" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2008 11 01, 20:25)
geriau abs paciai koja "susikurti"  smile.gif

drinks_cheers.gif Butent! As taip ir neismokau su abs vazinet (trukde man jis labai),o dar ir darbo masinoj jis neveikia,taip kad ipratus smile.gif
Atsakyti
Aš manau, kad saugiam vairavimui, visais metų laikais, reikia nepagailėti pinigėlių geroms padangoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 11 01, 21:15)
drinks_cheers.gif Butent! As taip ir neismokau su abs vazinet (trukde man jis labai),o dar ir darbo masinoj jis neveikia,taip kad ipratus  smile.gif

nepatinka ir man su juo smile.gif
QUOTE(Gabred @ 2008 11 02, 00:21)
Aš manau, kad saugiam vairavimui, visais metų laikais, reikia nepagailėti pinigėlių geroms padangoms smile.gif

pasikliauti padangomis 100% negalima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2008 10 31, 18:43)
plikledis kad nebutu baisus reikia su "sypais" padangeliu smile.gif

hihihi.gif geram vairuotojus nereikia tongue.gif
beto tie tavo "sypai" yra uzdrausti daugelyje ES saliu, o netrukus ir LT bus uždrausti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2008 10 31, 15:07)
Pasidalinkit kainomis, kiek kainuoja permontuot padangas? Įdomu, kaip kainos skiriasi  unsure.gif

kainavo 78 lt - permontavo ant tu paciu ratlankiu.
vienintelis minusas, kad nesuzymejo padangu.

O bendrai paemus, tai tikrai nesuprantu kaip zmones taip nesugeba vairuoti, kad paprastas lietutis po keliu savaiciu "sausros" sukelia tiek avariju mieste. Lygiai taip pat ir ziemos salygos. Aisku yra dalis vairuotoju, kuriems tai pirma ziema ir truksta igudziu, bet kai grybauja vairuotojai su stazu g.gif
o del "sipu" nuomenes tikslios neturiu- is dalies manau kad su mazu stazu, tai yra tikrai geras variantas, ypac kai taip "gerai" pas mus keliai valomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 02 lapkričio 2008 - 18:59
Sipai kazkiek gelbsti tik ant pliko kieto ledo,visur kitur tik blogiau su jais,pvz.,ant slapio asfalto jie labai smagiai ciuozia.Na,cia as is savo patirties smile.gif bet jei padangos pirktos kokioj maximoj ar pan. uz mazesne kaina,tai manau geriau jau i tokias sipus sukalt reiketu jei nenorit uzsimust.
Kazkada teko vaziuoti su skolintu golfuku su Fulda padangomis,lijo,stabdziau prie sviesoforo beveik baloj,spekit,ar bent greitis suletejo... blink.gif Pasiseke,kad pries mane nieko nebuvo,tai tik gaza pamyniau stipriau ir pralekiau per raudona,paskui vaziavau kaip su kiausiniais ant stogo doh.gif Mano masina Bridgestounais apauta,tai stabdo vienodai ir ant sauso,ir ant slapio,jokio skirtumo nesijaucia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2008 11 02, 18:25)
hihihi.gif  geram vairuotojus nereikia  tongue.gif
beto tie tavo "sypai" yra uzdrausti daugelyje ES saliu, o netrukus ir LT bus uždrausti  tongue.gif

tie mano sypai? g.gif jeigu gerai skaitai, tai keliais postais parasyta, kad as renkuosi be sypu padangas smile.gif
Atsakyti