Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimas žiemos sąlygomis

nu i padangu reikalus as nesikisu - ka mb uzdejo man tinka smile.gif jis pas mane specas. o seip tai toks vaizdas kad koki mygtuka reikia mano galvoj perjungti kai ziema prasideda. kai pirmais kartais pastabdau ir matau kad masina slysta tada jau jungiu mygtuka "staigiai nesustartuosi; staigiai nesustabdysi; posukiuose atsargiau; nelekiam" lotuliukas.gif tikrai smile.gif kai pasalus ta ziema pirma kart sustoju prie sankryzos ir pajauciu kad paspaudus ratukai sukasi o nevaziuoja tada taip "o geras jau ziema" doh.gif po kurio laiko jau persiorientuoju ir atvazineju ziema. uztai pavasari koks kaifas - galima startuoti!!! si ziema jau bus mano sestoji...

dar temos pradzioj maciau apie klimpima raset.. tai as kiekviena ziema apie tai galvoju smile.gif pas mus daugiabucio kiemas baisiai duobetas, ir daznai nuo jo niekas sniego nenuvalo... pas mane visos masinos buvo priekiniais varomais, tai kiek uzklimpdavau - pasijodzius isvaziuodavau. problema tiems - pas ka galiniai varomi. kaimynas turi mbw, tai jam neretai kieme vargti reikia, ir seip kai kas neapskaiciaves jegu isuka pas mus smile.gif tetis siera turejo galiniais varimais, tai oi kiek as kliurku su ja apturejau smile.gif kazkada pamenu vairavimo pradzioj norejau gatvele greiciau pralekti, spustelejau, ir kad susuko manaja vidury kelio doh.gif apsisukus 180 kampu sustojau smile.gif buvo vakaras ir masinu nebuvo smile.gif tada supratau kad cia masina galiniais varoma... brrr

nekenciu kai ziema autobusai isciuzineja leda prie sustojimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 02 lapkričio 2008 - 21:04
Del uzklimpimu-ziema visada veziojuosi kastuva bagazinej (na toki mazesni nei iprastas),bet dar panaudoti neteko smile.gif Protingai vaziuojant uzklimpimu paprastai pavyksta isvengti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2008 11 02, 20:35)
tie mano sypai?  g.gif jeigu gerai skaitai, tai keliais postais parasyta, kad as renkuosi be sypu padangas  smile.gif

Tavo postu atskirai tikrai neskaiciau ax.gif nu bet tema ne apie tai, ane? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2008 11 02, 22:55)
Tavo postu atskirai tikrai neskaiciau  ax.gif  nu bet tema ne apie tai, ane?  smile.gif

atskirai skaityti nereikia, bet atsakant i zinutes gal vertetu ir pasiskaityti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 11 02, 22:09)
Del uzklimpimu-ziema visada veziojuosi kastuva bagazinej (na toki mazesni nei iprastas),bet dar panaudoti neteko smile.gif Protingai vaziuojant uzklimpimu paprastai pavyksta isvengti mirksiukas.gif

As ir galvoju ta nediduka kastuva isitaisyt ir smelio maisioka bagazinen isimest, kai jau ziema tikra prasides. Pernai ir uzpernai su dzipuku vazinejau, tai jokios pusnys nebaisios, kai 4x4, o va siemet i mazdute persedau unsure.gif
Atsakyti
Man tai bus pirma žiema.. ir jau dabar aš jos laabbbaaii bijau doh.gif blink.gif
Atsakyti
Šipai yra gerai ant ledo ir suplūkto sniego. Jei važinėti tenka tik mieste, kur keliai tikrai valomi, manau šipų nereikia, bet jei tenka pavažinėti ir po rajoninius kelius, tai jie nepamaišys. Kiekvienais metais yra daromi padangų testai. Juos daro ne tik gamintojai, bet ir žurnalai (kaip Autobild) ir iki šiol nesutariama, kurios padangos geresnės: su šipais ar be. Tad tai daugiau priklauso nuo įpratimo ir važinėjamų kelių būklės. Beje, neseniai viename žurnale buvo testai, ten buvo išbandytos ir maximinės padangos, kurios mano nuostabai pasirodė netgi labai gerai. Visada geriausiai pasirodo Nokian, Goodyear, Continental, Michelin padangos. Bridgestone šiaip jau labai suprastėję padangos. Renkantis padangas reiktų neužmiršti, kad kiekvienas auto modelis būna išbandytas su tam tikro gamintojo padangomis, o kai kada netgi specialiai būna sukuriamos padangos vienam ar kitam modeliui. Jei leidžia piniginė reikėtų rinktis tokias padangas.
P.S. Ketvirtadienio Lietuvos ryte buvo straipsnis apie padangas ir sąrašas ES ųalių, kur galima važinėti su šipais. Pasirodo ne tiek jau daug šalių yra uždraudę šipus.
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2008 11 03, 23:10)
Man tai bus pirma žiema.. ir jau dabar aš jos  laabbbaaii bijau  doh.gif  blink.gif

bijoti nereikia, reikia atsargumo, manau kasmet, po vasaros prie kiekvienos ziemos salygu per nauja reikia priprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 11 04, 10:31)
Šipai yra gerai ant ledo ir suplūkto sniego. Jei važinėti tenka tik mieste, kur keliai tikrai valomi, manau šipų nereikia,

ne velnio tie keliai nevalomi ( galesiu i svecius ziema pakviesti) - isvaziuojant is namu ( gyvenu viename is Vilniaus daugiabuciu namu mikrorajone) tenka pravaziuoti kelias visiskai nevalytas gatves (viena is ju dazniausiai net nebarstyta buna) ir tik tada, kai jau isvaziuoji i savanoriu prospekta gali lengviau atsikvepti - nuvalyta gal ir nebus, bet vezes pravazinetas rasi.
Todel nereikia suokti, kad gatves valomos. Didziausios gal ir valomos ( nors ir tai buna paciu auto isvazinetos, o ne nuvalytos), bet kitos gatves irgi egzistuoja, ir jomis irgi reikia vazineti.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 11 05, 10:40)
ne velnio tie keliai nevalomi ( galesiu i svecius ziema pakviesti) - isvaziuojant is namu ( gyvenu viename is Vilniaus daugiabuciu namu mikrorajone) tenka pravaziuoti kelias visiskai nevalytas gatves (viena is ju dazniausiai net nebarstyta buna) ir tik tada, kai jau isvaziuoji i savanoriu prospekta gali lengviau atsikvepti - nuvalyta gal ir nebus, bet vezes pravazinetas rasi.
Todel nereikia suokti, kad gatves valomos. Didziausios gal ir valomos ( nors ir tai buna paciu auto isvazinetos, o ne nuvalytos), bet kitos gatves irgi egzistuoja, ir jomis irgi reikia vazineti.

Tu teisi,nei velnio jos nevalomos,nespeja paprasciausiai,o barsto tik tuos kelius (turiu galvoj uzmiesti),kur ponai gyvena.Pvz.,yra tokios Turniskes,tai vaziuoji su autu ir juokas ima,tas kelias,kuriuo prezidenta i darba su mirgalkem veza,suremontuotas,isasfaltuotas,ziema visada pabarstytas,o ten,kur pensionatai,vaiku namai ar siaip paprasti zmogai gyvena-tai tik ziurek kad ratu i duobe neisoktum,o kad nubarstytu tai cia ir kalbos nera... schmoll.gif Taigi toks gyvenimas cool.gif
Atsakyti

Vairavimas ziema mazai skiriasi nuo vairavimo vasara. Bent jau man.
Nervina tik faktas pastebetas temos autores
Visi važiuoja sau ant 30-40, ereliai drąsuoliai kažkur išnyko, visi tvarkingai praleidžia pėsčiuosius ir stabdo kaip lėktuvai, pradeda 300 metrų nuo taško, ties kuriuo reikia sustoti... smile.gif

Kai visi pradeda vaziuoti tokiu greiciu, kad peskom greiciau nueiti galima ir daryti keistus maneurus kelyje.
Toms, kas turi problemu duosiu viena patarima GEROS PADANGOS. Ir jokiu vargu. Kai zmones vazineja plikomis padangomis ar skirtingu rastu padangomis, tai man nera zodziu blink.gif Paskui tokie cirkai prasideda - negali masinos suvaldyti kelyje, buksuoja ten kur to sniego ar ledo beveik nera ir pan. Vairuoju realiai apie 8 metus. Mokytis vairavimo irgi pradejau ziema. Niekada neturejau jokiu problemu, nebuvau ne karto uzbuksavusi, paslydusi, kur nors nenuvaziavusi. Nelaikau saves tokia super vairuotoja. Bet... GEROS ZIEMINES padangos tikrai daro stebuklus. Aisku ir masina turi buti techniskai tvarkinga. O kurie ratai varantieji isvis nesvarbu(yra toks mitas, kad jei galiniai tai ziema pavojinga vazinetis ir kt). Aisku jei visi keturi varantieji, tai geriau, bet tai aktualu labiau tiems, kurie gyvena kur kaimo vietoveje, kur kelius nereguliariai valo ir pan.
O padangas pareklamuociau Michelin Winter Sport.
Atsakyti
QUOTE(Baby Doll @ 2008 11 08, 16:19)
Vairavimas ziema mazai skiriasi nuo vairavimo vasara. Bent jau man.

Skiriasi tik tuo,kad ziema priekinius langus nusikrapstyt reikia,o dar darban nuvaziavus irgi langus krapstyk ir veidrodzius uzsalusius (o tai jau vos ne akrobatika,ugio as mazo,nelabai pasiekiu)doh.gif Mano vaziavimo greitis ir ziema,ir vasara toks pats,vasara ant zvyrkelio dar baisiau kaip ant ledo.
O del varomu ratu-yra skirtumas.Darbe vairuoju su galu varomu,nuosava-priekis,taigi galiu palyginti.Tiesiog su priekiu varomu yra paprasciau,tam tikrais atvejais kiek kitokios galimybes,ir tiek,ziema su masina reikia elgtis itin svelniai,ir viskas bus gerai.
Atsakyti