Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimas žiemos sąlygomis

as ziemai pasiruosus good.gif teliko lipduka nusipirkti "sypas" ir viskas. nebe pirma ziema bus, tai kazkaip labai nebijau, tik zinoma, su stabdymu reikia but atsargiai, plius anksciau keltis - sniega/leda nusivalyt. o kadangi dar "lapais" apsikarscius- atsargoj reik turet. nes sildan masina +langu valymas, praeita ziema dukart atsoko ir nukrito doh.gif
Atsakyti
denaxa,

Man pasiseke siuo atzvilgiu, nes masina dazniausiai garaze stovi, tai krapstyti netenka stiklu... O tas krapstymas menkas malonumas tikrai.
Del varomuju ratu, tai man teko vairuoti tik su galiniais ar su visais keturiais varomais ratais. Tai nelabai galiu lyginti.
Atsakyti
su galiniais linksmiau slidineti smile.gif
o uzklimpus sniege, su galiniais be kastuvelio ir zvyruko pagalbos - mazai sansu issikapstyti, su priekiniais pasijodai, pasijodai vairiuka pasuki ir isvaziuoji smile.gif

mano MB tarp kitko miske purvynuose bevaziuojant ir molyne uzklimpus net ir su automatu jodytis moka smile.gif

Atsakyti
Gorada,

As kazkaip per visa vairavimo staza niekur iklimpusi nesu. Nors viena masinu buvo itin zema(patiuninguotas bamperis, tai daug kas sake, kad ziema be sansu su tokia vazinetis net mieste), bet problemu nebuvo. Ir po pusnis pasivazineti tekdavo, ir po provezas, ir be provezu... Vienu metu gyvenom tokioje vietoje, kur iki namu reikejo vaziuoti tokiu siauru keliuku(o ziema provezom)ir to keliuko(nors miesto ribose) niekas nevalydavo po puse ziemos... Tai ten buvo didziulis ledo sluoksnis po apacia. O is virsaus dar sniego visokio(priklausomai nuo oro salygu ar slapesnio, ar puresnio, ar kito, ar provezos). Ir budavo tragedija jei vaziuojant siuo keliuku priespriesais atvaziuodavo koks nors ne itin protingas bei igudes vairuotojas... Nes prasilenkti su kai kuriais buvo neimanoma. Jie pradedavo gazuoti(!) arba staigiai stabdyti arba sukineti vaira i visas puses ir isdarineti tokias keistas bei pavojingas figuras, kad norejosi nuo ju laikytis kuo toliau. Todel MAN kartais tekdavo saugant savo auto nuvaziuoti nuo provezu, nuo kelio i kokia pusni. Ir nieko - isvaziuodavau.
Manau del tu ratu individualu - kaip kam geriau. Vieniems patinka su priekiniais, kitiems su galiniais.
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2008 11 04, 01:10)
Man tai bus pirma žiema.. ir jau dabar aš jos  laabbbaaii bijau  doh.gif  blink.gif

Bijoti nėra ko, o ypač jeigu žiema bus kaip praeitais metais thumbup.gif Svarbiausia nepasimesti kai pradeda mašiniuką mėtyti ar slysti mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai turbut jei bus ziema plikledis tai nevairuosiu,nes praejusia ziema baisu ivyki turejau. zodziu stabdyk nestabdzius vistiek visu pajegumu ciuozia i prieki,o tam priekyje masina kita istrizai stovi,nes matyt neinant sustabdyt rankini uztrauke tai ir sukos per visa gatve doh.gif matau kad atstumas ziauriai mazas ir jau trenksiuos,tai tik galva uzsidengiau blush2.gif doh.gif ziuriu poto kad neera smugio,tai pasirodo sugebejo kazkaip ji atbuliniu pavaziuot ant saligatvio.nu zodziu... seniau nebijojau visai,bet dabar kai pagalvoju,jei bus labai nekokios oro salygos,tikrai uz vairo nesesiu ta diena smile.gif nors tikiuos kad daug tokiu dienu nebus mirksiukas.gif
Papildyta:
ai tiesa kazka girdejau,kad sypus zada uzdraust g.gif a neuzdraude dar?
Atsakyti
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2008 11 15, 03:16)
ai tiesa kazka girdejau,kad sypus zada uzdraust  g.gif  a neuzdraude dar?

Berods iki 2010 balandzio 1 su jais dar galima asfalta gadinti ax.gif
Atsakyti
Labai svarbu,laikykites distancijos,sunku igyvendinti realiai tokiam tempe,bet tai labai daznai gali buti issigelbejimas...
Atsakyti
Man tai vyras sake,kad su cipuotomis padangomis nebegalima po 2metu is vis vazineti.
Atsakyti
apie žemines čia neblogai rašo
padangos

ax.gif

Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 11 15, 22:33)
Berods iki 2010 balandzio 1 su jais dar galima asfalta gadinti  ax.gif

Nuo 2011 m. balandžio 10 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 17 lapkričio 2008 - 09:14
Merginos, ruosiam slides, ziema atejo bigsmile.gif
Pagal lapkricio 19d. oro salygas yra spejama, kokia visa ziema bus, kadangi atsikelus ir apsidairius uz lango buvo balta balta... smile.gif vadinasi bus snieguota ziema. Kazin kiek yra tiesos tuose spejimuose is senoliu isminties skryneles smile.gif
Atsakyti