Įkraunama...
Įkraunama...

Mechaninė ar automatinė pavarų dėžė ?

Autopilotas būna ne tik automatinėse dėžėse, taigi čia nėra vien automato privalumas smile.gif
O kamščiuose - tiesa, daug "darbo" atsimeta bėgius junginėjant.
bet man kažkaip smagiau, kai yra ką veikt... doh.gif
Atsakyti
Aš tik už mechaninę dėžę, nes su ja fainiau lenkti: įsimetei žemesnę pavarą ir rauni į priekį. Su automatine taip neįšeitų. Su ja spaudi iki dugno, o mašina vis tiek kaip supančiota doh.gif . Man tokia netinka.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2005 12 20, 11:20)
Aš tik už mechaninę dėžę, nes su ja fainiau lenkti: įsimetei žemesnę pavarą ir rauni į priekį. Su automatine taip neįšeitų. Su ja spaudi iki dugno, o mašina vis tiek kaip supančiota  doh.gif . Man tokia netinka.

Va čia tai tikrai netiesa. Viskas priklauso nuo variklio galingumo, nuo automobilio amžiaus ir dar keleto faktorių.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2005 12 20, 13:20)
Aš tik už mechaninę dėžę, nes su ja fainiau lenkti: įsimetei žemesnę pavarą ir rauni į priekį. Su automatine taip neįšeitų. Su ja spaudi iki dugno, o mašina vis tiek kaip supančiota  doh.gif . Man tokia netinka.

Cia nuo masinos matyt priklauso...
Turejom BMW730, ta letokai isibegedavo, o dabartinis Subaru kaip kiskis, spusteli ir soka pirmyn... nors irgi automatas ax.gif Priedo, lenkimui galima isijungt kita rezima, aisku, degalu ima ta momenta daugiau...
Atsakyti
QUOTE(Aidar @ 2005 12 20, 11:25)
Va čia tai tikrai netiesa. Viskas priklauso nuo variklio galingumo, nuo automobilio amžiaus ir dar keleto faktorių.

Na kaip ne tiesa, jeigu tai priklauso nuo galingumo, auto amžiaus ir pan. Ankstesniame poste aprašiau įspūdžius patirtus su 1,6 l benzininiu Golfuku, kuriam tuo metu buvo ~10 metelių. Kančia, o ne važiavimas. Teko važiuoti ir su šviežiais automatais. Nemielas man tas variklio smaugimas, kol mašina įsibėgėja ir taškas.
Atsakyti
Pas mane auto mechanine pavaru deze, tai visai smagiai vazinejasi.. thumbup.gif Netureciau turbut ka veikt toj automatinej.. blink.gif biggrin.gif Bet aisku, jei pirkciau nauja masina, tai gal noreciau su tiptroniku.. 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2005 12 20, 17:14)
Na kaip ne tiesa, jeigu tai priklauso nuo galingumo, auto amžiaus ir pan. Ankstesniame poste aprašiau įspūdžius patirtus su 1,6 l benzininiu Golfuku, kuriam tuo metu buvo ~10 metelių. Kančia, o ne važiavimas. Teko važiuoti ir su šviežiais automatais. Nemielas man tas variklio smaugimas, kol mašina įsibėgėja ir taškas.

Na su 1,6 golfuku - gal ir taip, bet man teko važiuot su 2,8 L turbo quatro audine (9 metų senumo), automatu - jokio variklio smaugimo nepastebėjau biggrin.gif Tik pagalvoji apie greitėjimą, ir mašina greitėja... Smagumėlis.
Dabar važinėju su 1,8 l mitsubishi galantu, ir tai dar su dujomis (užtai pigiai), bet visai nusibaigusiu, tai po maniškės buvo tikra palaima atsisėst už tokios mašinos vairo thumbup.gif Bet jei dabar kas leistų rinktis dėl savo dabartinės mašinos, jai tikrai nenorėčiau automato joje schmoll.gif sudėtinga būtų ką nors aplenkti unsure.gif

Atsakyti
Del aplenkimo tikrai nera jokiu problemu. Pedala paspaudi, masiniukas i prieki ir bai bai.
Atsakyti
As uz mechanine. Vienareiksmiskai. Visu pirma todel, kad nedaug moteru (cia) vairuoja tokias masinas, ko pasekoje: a) pagarba ir demesys is mechaniku puses, cool.gif niekada jokia drauge nepaprase manes paskolinti mano masiniuko, c) kai bosas uzmate, kad as vairuoju tokia masina, tai kaipo pradziai issprogdino akis, o gale keliones turejo su saknimis iaugusi isitikinima, kad su multitasking'u pas mane jokiu problemu nera (nes malimas liezuviu, pavaromis ir dar vairavimas, jam, niekingam automatkes vairuotojui, atrode siupulingai sudetingas procesas) d) Man patinka VALDYTI masina: as vairuoju klausydamasi variklio gausmo. Be to galejimas stabdyti varikliu ziema - visai ne paskutinis dalykas gyvenime.
Atsakyti
mexaninė nėra tokia praktiška, bet explotacija pigesnė, o automatas gerai...lengva važiuoti,bt remontai oioi... +negali sugedusios toli temti...vėl karučiui išlaidos...
išvada... TURI PINIGŲ....GALI TURĖTI AUTOMATĄ.
Atsakyti
QUOTE(Orė @ 2005 12 20, 16:52)
išvada... TURI PINIGŲ....GALI TURĖTI AUTOMATĄ.

blink.gif O tai kieno mechaninė, tai ką-neturi pinigų? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2005 12 20, 18:54)
blink.gif O tai kieno mechaninė, tai ką-neturi pinigų? mirksiukas.gif

Taip ir as supratau cia pasiskaicius... irnesakyk.gif

Kas su mechaninem vazineja - moka laaabai gerai vairuot, bet... neturi pinigu... lotuliukas.gif
O kas su automatinem - vairuot nemoka, beeettt pinigu turi lotuliukas.gif
Tad pakelkim taures uz tai, kad kitais metais ir vairuot visi moketumem ir pinigu visi turetumem clap.gif
Atsakyti