Įkraunama...
Įkraunama...

Kambariniai augalai iš suvalgytų vaisių sėklų

as ir kokius 5metelius jau citrina auginu. nedidelė. vis pradeda gels lapukai, tada aš juos biškiuką nugeniu ir vel leidžia naujas šakneles. toks simpatiškas madelis 4u.gif gaila neturiu galimybės nuotrauką įmest
Atsakyti
o as vat is parduotuves nusipirkau figa ir stai is jos seklos koks grazuolis isaugo.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2007 08 01, 15:03)
o as vat is parduotuves nusipirkau figa ir stai is jos seklos koks grazuolis isaugo.

user posted image

user posted image

Tai ne figa, bet opuncija, kaktusas kurio vaisiai valgomi.
Atsakyti
o kai nusiperki vaisiu, jo sėkla reikia isšdžiovint, ar galima is karto i zemę kišt? blink.gif labai grazu, negalvojau kad taip būna blink.gif
Atsakyti
taip, cia figavaise opuncija blush2.gif as seklytes gal pora dieneliu palaikiau sausai
Atsakyti
dėkis.. bet tai fainai kai visokiu medeliu prisaugini smile.gif skaiciau kad sudygsta per 3 mėnesius kazkas ax.gif reik laistyt? ar uzdengt plėvele? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2007 08 01, 14:03)

user posted image

user posted image

Kokia gražuolė bigsmile.gif Ir per kiek laiko tokia subujojo?
Atsakyti
sitas 1metai. tik labai keistai dygo is vienos seklytes 2 ir visos seklos taip. blink.gif

taip, kol sudygsta uzdengiu plevele.
Atsakyti
mane rimtai labai sudomino sita tema, tikrai pabandysiu, tik man kyla daug daug klausimų blush2.gif kas atsakys tiem labai labai aciū 4u.gif
1. pavyzdziui persiko sėkla yra su tokiu kevalu, tai ta kevala reikia nuimti, ar su visu kevalu kišti i žemę?
2. butinai reikia kad vazonėlis būtu saulėje?
3. ar galima pasėti pvz dabar, ar butinai reikėjo vasara?
4. ar 100% dygsta visos sėklos?
5. pvz, kivis turi daug juodu sėklyciu, tai pasėt i viena vazonėli tik viena sėklyte ar daugiau?
6. maciau kazkelintam psl, kaip avokadas išdygęs ir komentaruose parasyta kad salia broliuko sėkla skleidziasi, tai kodėl ta sėkla nesemėje?
7. ar uzaugintas medelis veda vaisius?

4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites! Mano citrina is kauliuko 160 cm.As ja nuolatos geneju, kitaip sakos negaziai isstypsta. Gaila, bet augalai is kauliuku nezydi ir vaisiu neveda (su labai retom isimtim). Skiepyti neverta, nes skiepa daryti reikia kiekvienai sakai, o tai kainuotu tiek pat kiek keli dekoratyviniai apsipyle vaisiais citrusai. Bet auginti tokius medelius visvien verta, nes jie labai dekoratyvus ir nuostabiai kvepia! Kartais jie numeta lapus, bet po kurio laiko vel atsigauna. Idealu, jei ziema yra galimybe isnesti medeli vesiau, jam turi buti ramybes periodas, o vasara galima laikyti siltai (ir balkone).
Atsakyti
nu cia man niekas neatraso, tai savo galva darysiu 4u.gif nusipirkau datules, apelsina, licius, figa, kaktusine figa, mango, nektarina ir papaja blush2.gif siandien išimsiu kauliukus, o ryt diena sukišiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2007 08 01, 14:31)
mane rimtai labai sudomino sita tema, tikrai pabandysiu, tik man kyla daug daug klausimų blush2.gif kas atsakys tiem labai labai aciū 4u.gif
1. pavyzdziui persiko sėkla yra su tokiu kevalu, tai ta kevala reikia nuimti, ar su visu kevalu kišti i žemę?
2. butinai reikia kad vazonėlis būtu saulėje?
3. ar galima pasėti pvz dabar, ar butinai reikėjo vasara?
4. ar 100% dygsta visos sėklos?
5. pvz, kivis turi daug juodu sėklyciu, tai pasėt i viena vazonėli tik viena sėklyte ar daugiau?
6. maciau kazkelintam psl, kaip avokadas išdygęs ir komentaruose parasyta kad salia broliuko sėkla skleidziasi, tai kodėl ta sėkla nesemėje?
7. ar uzaugintas medelis veda vaisius?

4u.gif

Pabandysiu atsakyti i kelis klausimus smile.gif

1. Tiksliai nezinau, bet manau, kad nereikia nuimti kevalo.
2. Kol dygsta seklos, sviesa yra nebutina, bet reikia, kad butu silta . Kai tik is seklos isdygsta augaliukas, tada jau reikia sviesos.
3. Sito nezinau, bet as megstu eksperimentuoti, todel seju ivairiu metu laiku blush2.gif
4.tikrai ne smile.gif
5. galima paseti ir daugiau seklyciu, bet po to reikes persodinti, nes kivis isauga gana didelis vijoklis.
6. Literaturoj raso, kad virs zemes reikia palikti 1/3 kauliuko. ( jei to klausiama)
7.ne visi medeliai veda, kai kuriuos reikia paskiepyti.
Atsakyti