Įkraunama...
Įkraunama...

Kambariniai augalai iš suvalgytų vaisių sėklų

QUOTE(Agnieskaa @ 2007 08 03, 11:23)
Pabandysiu atsakyti i kelis klausimus  smile.gif

1. Tiksliai nezinau, bet manau, kad nereikia nuimti kevalo.
2. Kol dygsta seklos, sviesa yra nebutina, bet reikia, kad butu silta . Kai tik is seklos isdygsta augaliukas, tada jau reikia sviesos.
3. Sito nezinau, bet as megstu eksperimentuoti, todel seju ivairiu metu laiku  blush2.gif
4.tikrai ne  smile.gif
5. galima paseti ir daugiau seklyciu, bet po to reikes persodinti, nes kivis isauga gana didelis vijoklis.
6. Literaturoj raso, kad virs zemes reikia palikti 1/3  kauliuko. ( jei to klausiama)
7.ne visi medeliai veda, kai kuriuos reikia paskiepyti.

labai labai aciūū 4u.gif biški paskubėjau ir nektarino sėkla išėmiau iš kevalo, gal bus gerai blush2.gif dar karta aciū blush2.gif
Atsakyti
aha o kuria puse kist? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as tai sonu kišu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JuzTea: 03 rugpjūčio 2007 - 16:45
Jei kalbat apie avokada , tai smailesne seklos puse turi buti virs zemes.

Avokadas
Atsakyti
ačiū, zinosiu blush2.gif
Atsakyti
as avokada bandziau augint... bet ne i zeme kisau o i vandeni seklos apacia blush2.gif kita kart bandysiu i zeme bigsmile.gif o kiek virs zemes islindus turi but? rolleyes.gif
Atsakyti
Neseniai buvo užėjus augalų iš suvalgytų vaisių sėklų daiginimo manija, tai nemažai augaliukų pas mane išdygo. bigsmile.gif
1. Ant palangės jau apie 9 mėn. auga 6 datulės. (viena kartu su kaktusu auga.) 4 datulės jau turi po 2 lapukus.. Na o tos, kurios taip pat norės pabandyti daiginti datules, niekada jų neužkaskit kitų gėlių vazonuose, nes po to bus didelių problemų, kai norėsit ją iškelti į atskirą vazonėlį. Bus gan sunkoka jos šaknį atskirti nuo kitos gėlės, nes jų labai ilgos šaknys būna. O jei bent kiek pažeidi šaknį, pats augalas neprigyja. (na bent jau man taip buvo.) Mano pati pirmoji išdygusi datulė augo tam pačiam vazone su kita gėle, tai kai norėjau persodinti į atskirą vazonėlį, matyt šiek tiek pažeidžiau šaknį ir neprigijo ji..

2. Taip pat prieš kelias savaites išdygo 1 litis, nors sėklyčių užkasiau gal kokias 12... Bet nieko.. Svabu, kad bent vienas išdygo.. smile.gif

3. Dar auginu 7 mandarinukus. Jiems dar tik po 2 mėnesius, todėl dar mažiukai. Vienas turi jau ~5-6 lapukus. Jis buvo išskirtinis, nes visi kai tik išdygo turėjo po 2 lapukus, o jis iškart 3 turėjo. bigsmile.gif Beje tos, kurios žada auginti mandarinus, patariu kai jie išdygsta jų iškart nepersodinti. Palaukit bent ~2-4 mėnesius, kai jau didesni bus, nes aš persodinau juos po 1,5 mėn. į atskirus vazonėlius, tai 2 mažiausieji neprigijo. doh.gif '

4. Na o kokių augaliukų turiu daugiausiai, iš suvalgytų vaisių sėklų, tai be abejo kiviukų. smile.gif Pas mane jų auga lygiai 21. Beje man labai patinka jų širdiškai pūkuoti lapukai. smile.gif Sodinau iš suvalgyto vaisiaus sėklyčių tikrai nemažai, bet kažkaip nesitikėjau, kad tiek daug išdygs. blush2.gif O bandžau beveik visus būdus, kaip galima juos daiginti. Daugiausia išaugo tų, kuriuos daiginau iškart užkasdama sėklytes į žemę. Taip pat išaugo ir tie, kurių sėklytes laikiau ~2 dienas vandenyje, o po to užkasiau. Išdygo ir tie, kuriems dariau vadinamą 'šoko terapiją', kai apie 2 savaites kiekvieną naktį vazonėlis keliaudavo į šaldytuvą, o dieną ant palangės stovėdavo, bet jie lėtokai auga palyginus su kitais. Na gal todėl, kad stovi priešingai nei kiti ant vakarinės palangės.

5. Taip pat dar esu užkąsus vieną avokadą, kuris jau po truputį pradeda augti.

6. Dar ant palangės stovi prieš mėnesį užkasti persikai, nektarinai ir abrikosai. Badžiau juos sodint keliais būdais. Vienus iškart kai suvalgydavau kišdavau į žemę, o kitus skeldavau. bigsmile.gif Žiūrėsiu kaip bus.

7. Taip pat auginu 18 arbūziukų. Prieš kelias savaites valgiau arbūzą, tai galvojau, kad reiktų pabandyti užkasti sėklytes, tai visos, kiek sodinau maždaug per 6 dienas išdygo. blush2.gif Tai dabar auga visi ant plangės. Tik gal juos reiks kur kitur persodinti, nes nėr jiems vietos visiems. Susigrūdę visi... blush2.gif

8. Beje balkone, kibirėlyje auga ~9,10 saulėgrąžų, išaugintų iš pačių saulėgrąžų. Išdygo gal per 4,5 dienas ir kibirėlyje auga gal jau apie mėnesį laiko, bet jeigu ir toliau tokiais tempais augs, tai reiks kur nors į sodą nuvažiavus pasodint, nes labai greit auga doh.gif Beje ant 4-ių jau matosi, kad žiedai bus, nes tokie kaip pumpurai yra jau. bigsmile.gif

Visus augaliukus, kuriuos čia parašiau, daiginau iš suvalgytų vaisių sėklų. Nei vienas augaliukas nebuvo pasodintas perkant jų sėklas ar jau išdygusį daigelį.. smile.gif
Atsakyti
tikra sodininkė esi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2005 12 28, 01:21)
Tai gal "paskiepyti" suspejo. Nes mano drauges citrinai buvo apie 15 metu, ziauriai didele, ir niekada nei zydejusi, nei vedusi vaisius nebuvo  g.gif

Siek tiek per velai atradau sia tema, tad bandau atsakyti,kodel tavo draugei neveda citrinos vaisiu. Kaip ir saltalankiai, kaip ir agurkai ar cukinijos, neretai citrusiniaia 9priklauso nuo vesles) yra vyr. lyties ir moteriskos. Moteriskieji veda citrinas, o vyr. - ne. Dar kartais buna "juoku", kad drauge augino citrina.. viena zydejo,kita irgi.tik viena vaisius uzmezge, o kita- ne. Seip,kantrybes wink.gif Galima patresti trasomis (mano su "Arvi" universaliom pradejo zydet ir deret happy.gif).
Papildyta:
Na, o as tuoj "pasigirsiu" savais "Dariniais" smile.gif
1 Is "iki" pirktu kinkanu auginu juos bei citrinas smile.gif Greifruktus ir ..mandarinus smile.gif (labai mieli greifruktu lapai happy.gif)
2 Taip pat ir datules.. Kuria draugei atidaviau pries kelis metus,tei db patapo palme, o maniskes numire.... Niu,aisku,as jas siek tiek uzleidusi buvau 4u.gif blush2.gif
3 Auginau ir avokada. iki 3ju metru gigantas uzaugo. Lapai plocio kaip mano dvi plastakos, ilgi, per puse rankos. Deja, vasara isnesus vejas si trapuoli sulauze. O paskiau as uzsiemiau draugems auginti tuos avokadus, o sau, jau nebe....

4 Auginu ir pacios isauginta kava happy.gif Pavyko gauti zaliu arabicos pupeliu 4u.gif uz metu turetu zydeti rolleyes.gif
5 Na, gal ir ne visai is kauliuko,bet auginu ananasus... oj,jie tai labai paprastai pridauginami ir auginami is musu parduotuviu.Jei idomu,galiu parasyti kaip juos pridauginti smile.gif)
6 Mango buvau auginusi,bet atidaviau draugei, nes per gelynus, cia pasidare tikros atograzos ..
7 Vat meginau auginti papajas, bet,matyt, zalios buvo blink.gif nesudygo..
Na,trai, manau ir tiek... Mintyse kirba mintys dar kokiu zemes riesutu pasisodinti ir pan. Idomu kaip jie atrodo biggrin.gif
Cia irgi viskas is "Atlieku" pas mane buo pasodinta ir uzauginta. Vat noriu dabar banana uzsiaugint.... wub.gif
Atsakyti
svajoju ananasa pasiaugin, bandziau - supuvo, pasiskaiciau - dar nebandziau.. patark kaip ;D
Atsakyti
Na va, aš irgi galiu pasigirti savo augintiniais iš sėklos.
1. Čia avokadas, pasodintas maždaug prieš metus, gal truputi daugiau, atrodo dabar taip: avokadas
2. Čia mano greifrutas smile.gif čia
3. Čia mono du broliukai apelsiniukai. Tik nežinau kodėl staiga gelsti pradėjo, gal jiem ten vietos per mažai ar kaip... čia
4. Čia mano kitas avokadas, bandžiau daiginti vandeny, prastovėjo ten ilgai, ir niekaip nedygo,tai nusprendžiau įkišt į žemę, va koks jis dabar. čia
5. Čia mano citriniukai 3 smile.gif cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo scorpioneeee: 08 rugpjūčio 2007 - 15:10
grazus augaliukai smile.gif sveikinu bigsmile.gif
Atsakyti