Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

QUOTE(amela @ 2010 06 17, 08:35)
bet kuo tai gali pakeisti finansus, broliui padeti isgyventi ir panasiai...

Na ir gerai, kad pyktelėjot. "Pozityvus" pyktis suteikia energijos.
Jeigu sakot, kad šiandien nieko nieko negalit pakeisti, vadinasi taip ir yra... Nebandysiu Jūsų perkalbėti. Kita diena bus šviesesnė.
Smagu, kad radot laiko ir pinigėlių sau.
QUOTE(Pelargonija @ 2010 06 17, 10:18)
Jeigu aš labai noriu valgyt ir neturiu pinigų, tai nevaikštau parduotuvėj aplink keptas vištas... pagriebiu juodos duonos ketvirtį ir bėgu lauk  g.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 06 17, 10:18)
Jeigu aš labai noriu valgyt ir neturiu pinigų, tai nevaikštau parduotuvėj aplink keptas vištas... pagriebiu juodos duonos ketvirtį ir bėgu lauk  g.gif

O nepagalvojot apie tai, kad jei ir turesit pinigu, begsit nuo tu vistu ?

Ir dar pagalvoju, kodel man, turint 15 metu problema, nera to jausmo?As visada labai mylejau ir myliu vaikus, ziurint i kudiki negaliu nesisypsoti, o nescia moteris pati graziausia? Gal psihologe gali pasakyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amir: 17 birželio 2010 - 10:26
QUOTE(amir @ 2010 06 17, 11:21)
Ir dar pagalvoju, kodel man, turint 15 metu problema, nera to jausmo?As visada labai mylejau ir myliu vaikus, ziurint i kudiki negaliu nesisypsoti, o nescia moteris pati graziausia? Gal psihologe gali pasakyti?

amir, atsiprašau jeigu klystu, bet tavo profilyje parašyta, kad tu turi vaiką.................

Atsakyti
QUOTE(akedite @ 2010 06 17, 11:55)
amir, atsiprašau jeigu klystu, bet tavo profilyje parašyta, kad tu turi vaiką.................

taip, ir apie tai rasiau kokie trys puslapiai atgal

mano jausmai nesikeite ir 8 metus nesusilaukian jo
Atsakyti
mes visi esam skirtingi, todėl ir reaguojam į tą patį dalyką skirtingai.
aš nesakau, kad man nėščios negražu, vaikų nemyliu...
tiesiog, sunku susitaikyti su esama padėtimi, užpuolusi savigrauža, atrodo pasaulis visas prieš tave, verki visa širdimi, nes ką tik sulaukei niekada nevėluojančių mėnesinių, o čia kaip tyčia prieš akis boluoja dideli pilvai, krykštauja maži vaikai, o dar kai išgirsti nėščiosios skundus, kaip jai blogai, kaip ji pavargo, pilna pretenzijų...
pamažu lyg ir susitaikai, kad nebus kitaip, perki kas mėnesį paketus, krauni į spintelę ir net nebegalvoji :" o gal jų nereikės?", pamažu nebematai didžiulių pilvų, išdidžiai glostomų, nebematai mažų vaikų....
bet visiškai pamiršti neišeina. kartais kai susikrauna krūva bėdų, tada dar prisimeni, kad reikia apverkti ir nevaisingumą.

ir žinai, amir, nebijom, tiesiog nesinori, kad kažkas nuolat primintų. nes to niekada negali pamiršti.

tik man vienas klausimas kirba. ar blogiau jei išvis neturi galimybės pabandyti, ar blogiau kai pabandei bet nepavyko ?
kaip išmatuoti tą skausmą?
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2010 06 17, 11:21)

Nebėgsiu, labai mėgstu vištas biggrin.gif
Tu nesusilaukei 8 metus, o aš raudodavau 10-tais. Gal čia tos skirtingos psichologinės stadijos... 15-tais metais jau žaidžiu su vaikais ir su šypsena žiūriu į nėščias moteris. Toks skaudus peiliukas baksteli į širdį, bet labai nežymiai.
Tiesiog žmonės skirtingi. Vienas skaudžiau priima, kitas mažiau. Mano sesuo, pvz. irgi neturi vaikų, ir nesijaudina anei kiek. Ji tiek turi sveiko (ir nesveiko dažnai biggrin.gif ) egoizmo, jai taip gerai, kad nėra rūpesčių auginti vaikus... Džiaugiasi neatsidžiaugia.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 06 17, 12:34)
  Toks skaudus peiliukas baksteli į širdį, bet labai nežymiai.
Tiesiog žmonės skirtingi. Vienas skaudžiau priima, kitas mažiau. Mano sesuo, pvz. irgi neturi vaikų, ir nesijaudina anei kiek. Ji tiek turi sveiko (ir nesveiko dažnai  biggrin.gif ) egoizmo, jai taip gerai, kad nėra rūpesčių auginti vaikus... Džiaugiasi neatsidžiaugia.

Čia kaip ramunės žiedlapius plėšyt: myli - nemyli, skauda- neskauda smile.gif
Niekad nesibaigs tas baksnojimas peiliuku. Štampas, taip sakant. Kažkialiakampė žvaigždutė ant rankovės.
Žinot, o aš tai suvokiu, kad nežinau, ką prarandu, neturėdama vaikų. Aš iš tiesų nežinau, ką reiškia jų turėti. Ką reiškia būti mama. Tai tik teoriniai samprotavimai- būtų taip ar anaip. Kaip? Nesužinosiu.
Belieka sunkti vašką iš to, kas yra lotuliukas.gif
Taika.
Atsakyti
Taip kiekviena esam skirtinga,ir kartu labai panašios, rodos turėčiau vaikelį niekas nebūtų sunku,o čia turi ir dejuoja doh.gif būna šventės,malonu matyti ir ta maža vaikelį(turiu mintį darbe) ir palaikai ir pavedžioji ,pasižaidi,bet kai tas vaikelis jau lipa ant galvos ir tėvai nekreipia dėmesio,o tai tiesiogine šio žodžio prasme,bandai kažka sakyti.o čia ima ir pasako ,kas neturi savo tai tegul ,,džiaugias"" su musiskiais vaikais....o atsakyti negali ,nes tai šefas ir jo šeimynėlė... amir ,tu turi vaikelį,ir aš suprantu ,kad pati jau nelabai gali būti ojektyvi kitų atžvilgiu,nesvarbu kad ilgokai laukei ,bet sulaukei....Juk čia kalbama ne apie gryna neapykanta,bent man taip atrodo,o apie savo jausmus savigrauža,kodėl?saves gailestį ,aišku jis netrunka ištisai bet retkarčiais nesinori nieko sutikti ar matyti.Jei darbe kuri laukiasi,smagu,bet kai ji laukiasi tai laukiasi visas kolektyvas,kur jai suskaudo ,kur įspyrė ir t.t.Ramykis moterie jei ne fiziškai tai teoriškai mes vistiek ta dalyka žinome...va kas įkiriausia,ir taip reikia ,,išnešiot" 7mėn.Lauki-nesulauki kada išeis į dekreta,juk turim mes ir krikštavaikių ir mylim ir džiaugiamės ir liūdime-ne dėl jų liūdna,dėl savo likimo....
Atsakyti
QUOTE(Švilpa @ 2010 06 17, 12:54)
Čia kaip ramunės žiedlapius plėšyt: myli - nemyli, skauda- neskauda smile.gif
Niekad nesibaigs tas baksnojimas peiliuku. Štampas, taip sakant. Kažkialiakampė žvaigždutė ant rankovės.
Žinot, o aš tai suvokiu, kad nežinau, ką prarandu, neturėdama vaikų. Aš iš tiesų nežinau, ką reiškia jų turėti. Ką reiškia būti mama. Tai tik teoriniai samprotavimai- būtų taip ar anaip. Kaip? Nesužinosiu.
Belieka sunkti vašką iš to, kas yra lotuliukas.gif 
Taika.

svilpa, ziauriai tu cia pasakei, bet tikra tiesa........
kol neturejau vaiku - buvo siaip bukas skausmas - nooooriu, neviltis, rankos svyra ir t.t.
dabar turiu vaika - ir vel nooooooriu, nes zinau, ka tai reiskia tureti...

noras tas pats - vaikai, bet tokie skirtingi isgyvenimai ir skausmai....aisku , stipriausias nevilties ir bejegiskumo jausmas vis tiek lieka.
Atsakyti
sveikos smile.gif man tai sveiko proto besilaukiančiosios kelia tik geras emocijas,daug labiau bijau mamyčių su metinukais,kuomet tik ir tegirdi kaip mes apsisiusiojom,kaip mums išsikalė dantukas,kai liepiama mažiams plot ir pasakyt gu gu gu tetai.o ypač kai ta tetutė pati neturi vaikų dešim metų.ai ,bet toks gyvenimas drinks_cheers.gif vienišiams sunku matyt įsimylėjusų besiglamonėjančias poreles,žmonėms ratukuose tikrai nėra mylimiausios programos"kviečiu šokti"ir pan,onkologinėj ligoninėj skaudama širdimi nulydimi lankytojai besiplaikančiais plaukais.aš šiuo metu nemyliu olialia pupyčių smile.gif

Atsakyti
Iš irgi kartais pagalvoju, kad invalidai vežimėliuose gal nemėgsta žiūrėti futbolo varžybų g.gif
Papildyta:
QUOTE(etera @ 2010 06 17, 15:51)
..................aš šiuo metu nemyliu olialia pupyčių smile.gif

Įdomu kodėl? biggrin.gif Jeigu pavydi joms figūros, tai be reikalo hihihi.gif Tavo geresnė thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
perskaičiau jūsų diskusiją, šįkart net neturiu ką pasakyti.
Džiaugiuosi, kad išdrįstat užsukti į šią temą ir pasidalinti jausmais.
Atsakyti