Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

QUOTE(Pelargonija @ 2010 06 30, 15:21)
ar pavyks IUI, ir matai parašiuke, kad jau viskas OK... ir taip daugumai.

..o galėtų juk būti visoms.....
Atsakyti
..ir dar buciau dekinga, jei pasidalintumete savo mintimis...
tarkim siuo metu, jus labiau mylit savo svajone(turiu omenyje svajone apie vaika) ar vyra, zmogu, esanti salia..kuom stipriau gyvenat?gal suprasit, ka norejau paklausti bigsmile.gif
Atsakyti
prisiminiau kaip Romena sake (jauciu interpretuosiu, bet kazkas panasaus smile.gif bet man labai patiko ir pritiko ): yra du budai - 1. pakeisti situacija arba 2. pakeisti poziuri i situacija. Kadangi situacijos (nevaisingumo siuo atveju) pakeist negalim..na kolkas, reiskia belieka keisti poziuri.
Manau, kad tai ka tu ir pasakei..myleti vyra, stipriau kazkuom kitu gyventi ir pan... tai ir yra poziurio i situacija pakeitimas. Nelengva tik... bet dar sunkiau nieko nekeist 4u.gif

QUOTE(zulika @ 2010 07 01, 22:24)
.. pasidalintumete savo mintimis...

Atsakyti
Sveikutes,

Seniai rašau, nes nežinau,kokioj stadijoj esu biggrin.gif veterane tai tikrai nevaisingumo problemoj. Gerai,kad čia įsikūrėt, nes psichologiškai su nevaisingumu susitaikyti yra be galo sunku, kad ir kokioj stadijoj jūs esat 2, 4, 10 ar 15 metų. Gerai, kažkuri mergaitė parašėt, tai kaip žvaigždė, štampas,ženklas ant rankos.
Teisi euromergele, belieka keisti požiūrį į situaciją. Kol nesusiduriau su nevaisingumu, niekad nebūčiau pagalvojus, kokia tampri mano smegeninė :bigsmile:Tolerancijos mokaisi ir menu gyventi užsiimi- mylėti vyrą, su kuriuo niekaip neišeina sugyventi vaikų, kaip kūne šėlsta motiniški instinktai. Na tikiuosi supratot, ka norėjau pasakyti.
P.s maniškė stadija yra lankyti globėjų kursai, ieškom vaikučio .Bet turiu pasakyti, kad atsivėrė tokiosssssssssssss džiunglėsssssss, tik pasakos kurias visi seka, kad tik imkit vaikučius ir auginkit, vaikučių yra. Vaikučio nerandam.
Ir vėl keičiu požiūrį į situaciją.... rolleyes.gif
Atsakyti
Prisipažinsiu, kad mano santykiai su MB pašliję... gal ne pašliję, atšalę. Daugiametis ND skaičiuojant valandas psichologiškai pagadina smileysex.gif .... Ir jau 20 metų kartu - tikrai ne pirmas įsimylėjimas biggrin.gif
Žodžiu, atvirai pasakius, mano noras turėti vaikų didesnis už meilę vyrui...... ir nieko negaliu pakeisti.
Papildyta:
QUOTE(Algirda @ 2010 07 02, 10:32)
................................
P.s maniškė stadija yra lankyti globėjų kursai, ieškom vaikučio .Bet turiu pasakyti, kad atsivėrė tokiosssssssssssss džiunglėsssssss, tik  pasakos kurias visi seka, kad tik imkit vaikučius ir auginkit, vaikučių yra. Vaikučio nerandam.
Ir vėl keičiu požiūrį į situaciją.... rolleyes.gif

O kokia situacija su vaikais? Tik dideli/alkoholikų/nesveiki/neatimta tėvystė?
Atsakyti

O kokia situacija su vaikais? Tik dideli/alkoholikų/nesveiki/neatimta tėvystė?
[/quote]

Visos išvardintos problemos iš sarašo mirksiukas.gif
Įvaikinimo ar globos sistema tokia, kad tik nepasiimtų tradicinė lietuviška šeima.
Politika tokia,kad tik vaikai liktų globos namuose. Dėl užsieniečių įtėvių nieko negaliu pasakyti. Gal irgi yra viena iš priežasčių. Tėvai alkoholikai tai ko gero mažiausia problema, toj sistemoj. Žodžiu ,mums nesiseka dėl dabartinės įvaikinimo ir globai sukurtos sistemos. Galėčiau daug prirašyti, iš to ka supratau pradėjusi eiti tuo keliu. Požiūris į tuos kurie nori vaikelio yra dar baisesnis nei į nevaisingus tėvus. Aš tikiu,kad yra kam pasisekę lengvai ir paprasčiau. Ypač,kas prieš metus tvarkėsi popierius.Ir galėtų papasakoti iš tiesų laimingas istorijas.
Deja, mums nelabai sekasi. Tačiau stengiuosi labai ramiai žvelgti į savo situaciją.Jei taip vyksta, vadinasi taip turi būti.Gal likimas ruošia kokia staigmeną wub.gif
Atsakyti
Tai gal netingėtum daugiau papasakoti? Į skyrelį Įvaikinimas, arba į a.ž.? ax.gif
Atsakyti
sveikutes,

kazkaip si ryta atejo noras issipasakoti. vyrui yra tik siek tiek padidejes spaudimas, nuolat geria vaistus, del kuriu jis tikrai jauciasi puikiai, as esu irgi rami, nes nesiskundzia nuolat kad jauciasi blogai. bet kartais ima ir pramusa jam tas spaudimas, na kaip mums nervai, kitam dar kas ir pan. naturalu, nieko blogo, dvi dienos ir vel stipruolis jis yra. kaip sakoma viena beda ne beda. jis pasirode dar ir nevaisingas. taupom pinigelius IVF ir tikimes sekmes.
bet zinot, man kartais ateina tokia mintis, kad gal visa tai veltui, beprasmiskai priesinames likimui, gal jis mus nori apsaugoti nuo didesniu problemu, cia turiu omenyje vaikucio sveikata. gal jis ka blogo paveldetu is vyro, o gal ir ne, paveldetu mano visa stipria sveikata - cia jau taip save raminu. bet gal bijau paziureti tiesai i akis, gal pasamone ka nors jaucia blogo, kad taip uzplusta blogos mintys, gal tikrai likimas pats bando mane apsaugoti, gal cia tik sapaliones...
kolkas noriu tik bendro vaikelio, bent pabandyti, nors atvirai pasakysiu, turiu jau susiradusi ir donora. kazkaip netycia atsirado zmogus, kuriam issipasakojau, kuris sutiktu padeti, bet dar nenoriu eiti i sona, noriu bendro vaikelio, tai dabar net pagalvoju, kiek jis lauks, gal cia likimo siustas zmogus, mano problemom ispresti, kartais atrodo, kad per meile ir istikimybe liksiu is vis be nieko, bijau, kad atsals meile vyrui, jei nepavyks vaikelio susilaukti, kazkaip tiek daug baimiu ir minciu. nors visad vyras sako ateik pas mane issipasakok, bus lengviau kartu, bet kartais taip noris savo mintis ne jam pasakyti, o i interneta paleisti kazkam...
Atsakyti
QUOTE(peteliuske @ 2010 07 03, 11:28)
kolkas noriu tik bendro vaikelio, bent pabandyti, nors atvirai pasakysiu, turiu jau susiradusi ir donora. kazkaip netycia atsirado zmogus, kuriam issipasakojau, kuris sutiktu padeti, bet dar nenoriu eiti i sona, noriu bendro vaikelio, tai dabar net pagalvoju, kiek jis lauks, gal cia likimo siustas zmogus, mano problemom ispresti, kartais atrodo, kad per meile ir istikimybe liksiu is vis be nieko, bijau, kad atsals meile vyrui, jei nepavyks vaikelio susilaukti, kazkaip tiek daug baimiu ir minciu. nors visad vyras sako ateik pas mane issipasakok, bus lengviau kartu, bet kartais taip noris savo mintis ne jam pasakyti, o i interneta paleisti kazkam...

Atsiprasau,jei lendu kur nereikia,bet man tiesiog idomu,ar TB zino apie ta kita zmogu - donora? Ar tu suorganizuotum,kad viskas atrodytu lyg jums "netycia" pavyko? ax.gif
O kad ne viska gali pasakoti SB,tai normalu,nes juk negali jam i akis pasakyti,kad be vaiku tavo meile gali isblesti,kad pyksti ant jo nevaisingumo,kad noras tureti vaiku didesnis negu buti seima tik dviese su juo...
Gal as kazkur neteisi,bet kartais reikia moketi ir laiku patyleti,,kad neskaudinti mylimo zmogaus savo pykcio,nepasitenkinimo banga (cia kalbu apie save),kuriai praejus viskas gali atrodyti ne taip juoda ir liudna... Tas bangas geriausia issakyti,paleisti i SM 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2010 07 03, 17:13)
Atsiprasau,jei lendu kur nereikia,bet man tiesiog idomu,ar TB zino apie ta kita zmogu - donora? Ar tu suorganizuotum,kad viskas atrodytu lyg jums "netycia" pavyko? ax.gif
O kad ne viska gali pasakoti SB,tai normalu,nes juk negali jam i akis pasakyti,kad be vaiku tavo meile gali isblesti,kad pyksti ant jo nevaisingumo,kad noras tureti vaiku didesnis negu buti seima tik dviese su juo...
Gal as kazkur neteisi,bet kartais reikia moketi ir laiku patyleti,,kad neskaudinti mylimo zmogaus savo pykcio,nepasitenkinimo banga (cia kalbu apie save),kuriai praejus viskas gali atrodyti ne taip juoda ir liudna... Tas bangas geriausia issakyti,paleisti i SM 4u.gif

taip, jis zino, to negaleciau padaryti slapta jokiu budu ir dar pudrinti akis del to, kas veliau manau vis tiek paaisketu. jam kolkas ta mintis tolima, suprantu as ji pilnai, juolab, kad ir as neskubu nuo kito pastoti. tiesiog man lengviau, kai zinau, jog yra antras variantas ir tiek. o vyras tikisi is manes, ir as is saves kantrybes, kad viskas baigsis musu naudai, bet kartais, ypac atejus memems, apima juodos mintys ir atrodo, kad kantrybes visai nebera. o siaip mes kalbames su vyru apie viska, tik kartais nesinori apie tai kalbeti per daug daznai, as jo nekaltinu del to, nenoriu ir palikti, tiesiog viena pasake, susiradai nuostabu vyra, susirask ir vyra tam reikalui. ai, baigsis memes ir vel viskas bus nebejuoda
Atsakyti
QUOTE(peteliuske @ 2010 07 03, 20:03)
tiesiog man lengviau, kai zinau, jog yra antras variantas ir tiek.

Tikrai lengviau,kai yra variantas ir ne vienas drinks_cheers.gif Svarbu,kad butu planai,svajones ir ejimas link to bent kazkaip,kad vyktu bent kazkoks veiksmas. Gerai,kai turi veiksmu plana 4u.gif Ir dar nuostabiau,kad radai gyvenime ta puiku zmogu - savo vyra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gaja*: 03 liepos 2010 - 21:19
QUOTE(peteliuske @ 2010 07 03, 12:28)
sveikutes,

kazkaip si ryta atejo noras issipasakoti. vyrui yra tik siek tiek padidejes spaudimas, nuolat geria vaistus, del kuriu jis tikrai jauciasi puikiai, as esu irgi rami, nes nesiskundzia nuolat kad jauciasi blogai. bet kartais ima ir pramusa jam tas spaudimas, na kaip mums nervai, kitam dar kas ir pan. naturalu, nieko blogo, dvi dienos ir vel stipruolis jis yra. kaip sakoma viena beda ne beda. jis pasirode dar ir nevaisingas. taupom pinigelius IVF ir tikimes sekmes.
bet zinot, man kartais ateina tokia mintis, kad gal visa tai veltui, beprasmiskai priesinames likimui, gal jis mus nori apsaugoti nuo didesniu problemu, cia turiu omenyje vaikucio sveikata. gal jis ka blogo paveldetu is vyro, o gal ir ne, paveldetu mano visa stipria sveikata - cia jau taip save raminu. bet gal bijau paziureti tiesai i akis, gal pasamone ka nors jaucia blogo, kad taip uzplusta blogos mintys, gal tikrai likimas pats bando mane apsaugoti, gal cia tik sapaliones...

Na, mano poziuriu, likimas tau kaip tik siunte toki zmogu kaip tavo vyras, matyt tavo gyvenimo planas toks, kad ir labai noredama vaikiuko turi ismokti pamilti savo vyra toki koks jis yra, pasirinkti donora...manau tai lengvesnis kelias, tik ziurek kad neapsigautum, kaip sakoma visatos desnis - uz gera - geru, uz bloga - blogu, manau tai viska pasako 4u.gif o jei is asmenines patirties, tai mano vyras buvo labai kantrus su manim biggrin.gif istvere ne tik mano nevaisinguma bet ir visus isterijos priepuolius doh.gif uztat po keleriu metu likimas ji "netycia" apdovanojo, gime pas mus sunelis, tecio kopija rolleyes.gif
Atsakyti