Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

garneli wub.gif

Siame skyrelyje ir gimsta visos galimos ir reikiamos temos, tad neabejoju kad bus ir tokia grupe, arba bent jau diskusija wink.gif

QUOTE(garnelis @ 2010 08 16, 21:47)
tokia profesija  4u.gif

idomu, jei neribotu pinigai, sveikata ir t.t. - kiek reiketu vaiku, norint, kad visas tas siaubas pasimirstu.

o kaip tu pati atsakytum i sita klausima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 17 rugpjūčio 2010 - 10:10
QUOTE(Sella @ 2010 08 16, 18:56)

P.S. Man labai graži auksek dukrytės nuotrauka. thumbup.gif

wub.gif visi vaikai po po visokiu IUI IVF superiniai smile.gif

QUOTE(garnelis @ 2010 08 16, 20:47)
idomu, jei neribotu pinigai, sveikata ir t.t. - kiek reiketu vaiku, norint, kad visas tas siaubas pasimirstu.
o atskiros grupes todel, kad turbut sunkiai imanomos diskusijos tarp tu, kurios dar neturi vaiku ir kurios jau turi bent po viena, nes tai ziauriai dvi skirtingos situacijos...

as tai jauciu turėciau tiek kiek visos kaimo pagerencios kaimo moteriskes doh.gif
QUOTE(amir @ 2010 08 17, 06:39)
tam ir as pritarciau, nes kartais atrodo, kad merginos cia ne visada supranta ka nori pasakyti ir kad tau taip pat skauda, nors jau ir turi viena.

aš net širdy jaučiu kad neturiu teisės skųstis bendraudama su tom kurios neturi vaikų.... net nesvarbu kad aš pati dukrytės susilaukiua po daug metų po kelių IVF, vistiek aš jau vienu žingsniu laimingesnė... ..ir net apsidžiaugiau kad ne aš viena tai išgyvenu....vadinasi tai normalus jausmas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksek: 17 rugpjūčio 2010 - 10:49
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 17, 09:33)
Nu tai visai kas kita, ir esu įsitikusi, kad daug daugiau išgyvena ir pergyvena ta, bevaikės...Nors nežinau ar etiška tai svarstyti.

jo, taip visisai neetiska sakyti.
taip sakydama, tu nori sumenkinti mano skausma, o as jauciu ziauru skausma, as negaliu normaliai gyventi, as ieskau pagalbos. ir tuo noriu pasakyti, kad galbut ir tau, tokiu problemu gali buti antrame etape. ir matau, kad ne as viena tokia....

si tema apie tai - psichologines nevaisingumo problemos. Ir tiek vaiku visai neturincios, tiek turincios nors viena, bet toliau negalincios susilaukti - turi psichologiniu problemu. o jei is tikro "trukdo" ar "nervina" turincios nors viena vaika - tas visiskai gali buti. reiskai reikia daryti dvi temas, atskiras.... nes visoms mums reikia pagalbos wub.gif
Papildyta:
QUOTE(auksek @ 2010 08 17, 11:47)
wub.gif visi vaikai po po visokiu IUI IVF superiniai smile.gif
as tai jauciu turėciau tiek kiek visos kaimo pagerencios kaimo moteriskes  doh.gif

aš net širdy jaučiu kad neturiu teisės skųstis bendraudama su tom kurios neturi vaikų.... net nesvarbu kad aš pati dukrytės susilaukiua po daug metų po kelių IVF, vistiek aš jau vienu žingsniu laimingesnė... ..ir net apsidžiaugiau kad ne aš viena tai išgyvenu....vadinasi tai normalus jausmas...

as kiekviena palaikau, kuri savo skausmingame paiesku kelyje.... as galiu padeti toms - zodziu, palaikymu, patarimu , nes pati daug metu ieskojau savo laimes, daug pinigu, daug ivf... daug visko buvo. taip... vienu zingsniu laimingesne, tas tiesa... oi ko gero rimtai reikia turbut eiti i kita tema..
Papildyta:
QUOTE(euromergele @ 2010 08 17, 11:03)
garneli  wub.gif

Siame skyrelyje ir gimsta visos galimos ir reikiamos temos, tad neabejoju kad bus ir tokia grupe, arba bent jau diskusija wink.gif
o kaip tu pati atsakytum i sita klausima?

gal triju lotuliukas.gif idomu, o kai butu trys - apie kiek tada svajotum lotuliukas.gif lotuliukas.gif
bet deja deja, labai mazai imanoma ir trys..
Atsakyti
as turiu viena dukra, bet tikrai nemanau jog mano skausmas mazesnis negu tu kurios neturi ne vieno. as jauciuosi lygiai tokia pat nevaisinga doh.gif nes ir pirma dukryte turiu tik ilgo gydymo deka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemaiciuke: 17 rugpjūčio 2010 - 11:16
niekur neikit wub.gif visi kenciam del to paties, nesvarbu ar pirmo negalim susilaukt, ar antro. Kiekvienas turim savo skausmus ir privalom juos gerbti, nes lygiai kaip ir daznai sakom, kad niekas nezino kaip gali atsitikti pirmo nesulaukiant, lygiai taip pat niekas nezinom kokie skausmai gali buti ir nesulaukiant antro 4u.gif

QUOTE(garnelis @ 2010 08 17, 12:08)
oi ko gero rimtai reikia turbut eiti i kita tema..

na as irgi busiu prie tu, kurios mano kad negalejimas susilaukti pirmo vaiko yra sunkesnis, nei nesulaukimas antro. Kad ir kaip gerbiu kiekviena nuomone, kiekviena skausma, prisispazinsiu kad ir man atrodo pirmo vaiko nesulaukimo skausmas turetu buti didesnis. O taip iseina manyti del to, kad kitokio skausmo nepazystam smile.gif Ir siuo atveju bevaikyste pralosia pries nors viena vaika, dar ne mama pralosia pries jau mama... esu girdejus is merginu, kad antro vaiko nesulaukimas dar sunkesnis...nezinau..man taip dar nebuvo ir nezinia ar bus, tad galim tik pasikalbeti vieni apie kitu isgyvenimus nesistengdami labai lygintis ir konkuruoti, arne? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 17 rugpjūčio 2010 - 11:39
QUOTE(Zemaiciuke @ 2010 08 17, 12:15)
as turiu viena dukra, bet tikrai nemanau jog mano skausmas mazesnis negu tu kurios neturi ne vieno. as jauciuosi lygiai tokia pat nevaisinga  doh.gif nes ir pirma dukryte turiu tik ilgo gydymo deka

Neverta bandyt matuot. Tikrai. Jau daug kartų čia ir kitur buvo minėta, kad kiekvienam savas skausmas didžiausias.
Bet kartą savo bičiulei, kalbant panašia tema, pasiūliau bent minutei iš savo gyvenimo ir atminties ištrinti visa, kas susiję su jos vaikais. Tiesiog pabandyt įsivaizduot, kad jų niekad nebuvo. Įsižeidė. Labai. Sako, kaip tu gali šitaip kalbėt.
O man kas, aš galiu. Mano gyvenime šitoj vietoj skylė. Nebuvo nieko: testo su dviem juostelėm, bumsiukų, gimdymo, bedantės šypsenos, ai, ką čia vardint tai, ko nebuvo blush2.gif
Tai, ko gero, išmintinga būt atskirą potemį sukurti, apie antrinį nevaisingumą.
Nes vis tik skirtumas yra tarp mūsų(turinčių po vaikiuką ir ne). Tik jūs galit mus suprast, nes per tai jau praėjot, o mes jūsų dar ne.
Tiek, kad nepaprastai džiaugiuosi už kiekvieną, kam pavyko. Taip ir toliau.
Atsakyti
Būtent...esminis skirtumas yra tarp mamos ir moters, kuri ne mama ir kuri visa esybe to siekia. Nu kaip čia pasakyt, čia visai kitas statusas.Čia jau žinai, kad kažką po savęs paliksi..ir t.t. bet ta tema nebediskutuosiu.
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2010 08 17, 11:28)

na as irgi busiu prie tu, kurios mano kad negalejimas susilaukti pirmo vaiko yra sunkesnis, nei nesulaukimas antro. Kad ir kaip gerbiu kiekviena nuomone, kiekviena skausma, prisispazinsiu kad ir man atrodo pirmo vaiko nesulaukimo skausmas turetu buti didesnis. O taip iseina manyti del to, kad kitokio skausmo nepazystam smile.gif Ir siuo atveju bevaikyste pralosia pries nors viena vaika, dar ne mama pralosia pries jau mama... esu girdejus is merginu, kad antro vaiko nesulaukimas dar sunkesnis...nezinau..man taip dar nebuvo ir nezinia ar bus, tad galim tik pasikalbeti vieni apie kitu isgyvenimus nesistengdami labai lygintis ir konkuruoti, arne? smile.gif

beabejo kad vieno vaiko turejimas yra begalinis pliusas gyvenime, bet jei nori antro ir jo neturi... sunku iki negalejimo

QUOTE(Švilpa @ 2010 08 17, 11:32)
Neverta bandyt matuot. Tikrai. Jau daug kartų čia ir kitur buvo minėta, kad kiekvienam savas skausmas didžiausias.
Bet kartą savo bičiulei, kalbant panašia tema, pasiūliau bent minutei iš savo gyvenimo ir atminties ištrinti visa, kas susiję su jos vaikais. Tiesiog pabandyt įsivaizduot, kad jų niekad nebuvo. Įsižeidė. Labai. Sako, kaip tu gali šitaip kalbėt.
O man kas, aš galiu. Mano gyvenime šitoj vietoj skylė. Nebuvo nieko: testo su dviem juostelėm, bumsiukų, gimdymo, bedantės šypsenos, ai, ką čia vardint tai, ko nebuvo blush2.gif
Tai, ko gero, išmintinga būt atskirą potemį sukurti, apie antrinį nevaisingumą.
Nes vis tik skirtumas yra tarp mūsų(turinčių po vaikiuką ir ne). Tik jūs galit mus suprast, nes per tai jau praėjot, o mes jūsų dar ne.
Tiek, kad nepaprastai džiaugiuosi už kiekvieną, kam pavyko. Taip ir toliau.

tai va mums tokioms arba reikia begti arba tyleti ir dziaugtis ir nebesvajoti garsiai...
Atsakyti
taip, kiekvienai musu skausmas pats sunkiausias, apie tai tikrai neverta diskutuoti.
bet atsirado ir nauja poteme - nevaisingumas is tavo gyvenimo niekur nedingo ir nedings...... neturi ne vieno ar turi bent viena.....

taip, ko gero turi buti nauja tema ir cia forume, kaip kad tu neisipaisytum ir psicholgijos grupeje, kur butu moterys, neturincios ne vieno vaiko. tiesiog tu turetum tyleti, nes supranti, kad i ta pirmaja stadija tikrai nenoreciau grizti... o pasakotis api savo skausma prie dar neturinciu vaiku visai - nu jo... truputi nelogiska.

o kad antroji tema turetu daugiau dalyviu - belieka visoms greitai is cia pastoti ir kraustytis i antraja tema prie antrinio nevaisingumo thumbup.gif ar geras palinkejimas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garnelis: 17 rugpjūčio 2010 - 12:11
QUOTE(garnelis @ 2010 08 17, 12:06)
taip, kiekvienai musu skausmas pats sunkiausias, apie tai tikrai neverta diskutuoti.
bet atsirado ir nauja poteme - nevaisingumas is tavo gyvenimo niekur nedingo ir nedings...... neturi ne vieno ar turi bent viena.....

taip, ko gero turi buti nauja tema ir cia forume, kaip kad tu neisipaisytum ir psicholgijos grupeje, kur butu moterys, neturincios ne vieno vaiko. tiesiog tu turetum tyleti, nes supranti, kad i ta pirmaja stadija tikrai nenoreciau grizti... o pasakotis api savo skausma prie dar neturinciu vaiku visai - nu jo... truputi nelogiska.

o kad antroji tema turetu daugiau dalyviu - belieka visoms greitai is cia pastoti ir kraustytis i antraja tema prie antrinio nevaisingumo  thumbup.gif  ar geras palinkejimas  doh.gif

tai va manau bent didelio dalis moteru nesuprastu ka mes cia veikiame...
Atsakyti
Man kazkaip truputi palengvejo, kai pamaciau, kad ne man vienai skauda, nes jauciuosi neturinti teises dejuoti, juk svajone issipilde.

Mano vyras nesupranta jam uztenka ir vieno stebukliuko, nebenori tu laukimu itampu, nd darymu pagal grafika, o labiausiai tubut mano pergyvenimu, asaru...O as rodos paragavau to motinystes skonio, jis toks "saldus", taip gera ir norisi dar, ir dar, ir dar...
Atsakyti
palinkejimas baisus biggrin.gif g

QUOTE(garnelis @ 2010 08 17, 13:06)
.... belieka visoms greitai is cia pastoti ir kraustytis i antraja tema prie antrinio nevaisingumo  thumbup.gif  ar geras palinkejimas  doh.gif

Atsakyti