Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

QUOTE(kristar @ 2010 08 14, 21:56)
Moteris norejo padeti, patarti , kodel reikia del to pykti. Na taip jos problemos kitokios, jeigu ji nepataike su patarimu, tai suprantama ji to neisgyveno. Ir del to reikia tik dziaugtis.
As jos zodziuose perskaiciau, tai, kad reikia dziaugtis kiekviena diena. Kad dabar reikia gyventi laimingai,

Taip. Vėl aš su savo nuomone.
Mano gyvenime yra taip:
Taisyklė Nr.- nepatarinėk, jei tavo patarimo niekas neprašo.
Taisyklė Nr.2- žodis 'reikia'- neegzistuoja.
Taisyklė Nr.3-gyvenimas -jėga.(netgi tada, kai zyziu blush2.gif )

Taip jau yra, kad neprašyti patarimai trikdo ir dažnai erzina, iš čia tas merginų nepasitenkinimas. Ir visiškai suprantama, ilgametė patirtis nevaisingume tikrai leidžia skeptiškai atsakyti į visokius "atsipalaiduok"
Nyku, kai metų metus besistebgiančioms pastoti suformuluoja patarimą, tipo, džiaukitės, kad šiandien neturit, bo kai apturėsit, skaudės. Skauda ir tada, kai tas "šiandien" tęsiasi 10 metų.
Ir dar, bent jau aš tikrai nemyliu žodžio "reikia". Na, vis tik, šitą žodį dažniausiai naudojam, kai turim prisiverst atlikti kažkokius nemalonius dalykus. Tai kai jis atsiduria šalia tokių žodžių kaip laimė ir džiaugsmas- asociacijos vėlgi nekokios. Gaunas, kad džiaugtis teks prisiverst. Gi neskanu šitaip. Protezas gaunasi lotuliukas.gif
O dėl vieno dalyko giliai sutinku- nesipykim. Kiekviena einam savo keliu. Tai ir yra gyvenimas. Vienintelis, kokį turim. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Švilpa @ 2010 08 15, 11:06)
Taip. Vėl aš su savo nuomone.

Labai prasom, tam ir yra forumas, kad kiekvienas galetu savo nuomone ir patarimus tuo paciu issakyti 4u.gif .
Na as suprantu, taip, kad patarimu neisvengsim vis tiek. Bet negi pradesim suntineti kiekviena kurio patarimas nepriimtinas?
Na taip, gal zodis "reikia" kam nors asocijuojasi neispacios geriausios puses, bet rasydama turejau omeny vel gi kaip patarima. Nors sau paciai sakau "reikia", kai visai sulepseju ir "reikia" susimti, kad ko nors pasiekti.
Na mano patirtis apie 6 metai, tikrai girdejau daug patarimu, nes visi draugai ir gimines zino apie tai. Priimu is ju tai, kaip rupesti, o jeigu pradeda erzinti nukreipiu tema arba pasakau, kad nenoriu apie tai kalbet. O gal jau uzsigrudinau ir manes jie nezeidzia smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(kristar @ 2010 08 14, 21:56)
Manau visos turim panasiu ir skirtingu problemu, kurias sprendziame taip pat gal but skirtingai. Skausma ir kancia taip pat ne visi vienodai pernesame.... Nereikia pyktis del kiekvieno skirtingumo, tai beprasmiska.

Trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių doh.gif Kokios mes piktos ir baisios doh.gif O juk ką tik išsiaiškinome, kad niekam netaikome rašydamos savo nuomonę.

Švilpa, šauniai parašei, pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
As irgi labai pritariu Švilpos mintims,visada idomu ir prasminga. Pagarba tau,Švilpa.
Ir dar pagalvojau,kad gal ir gerai,kad ta mergaite Jokema uzjudino musu jausmus,paziurekit kiek issikalbejom,issakem kam ka skauda ar kas kuo gyvena. Gal net truputi palengvejo issiliejus... O kad mes cia stiprios,mylincios ir pacios paciausios,tai niekas nepaneigs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gaja*: 15 rugpjūčio 2010 - 19:19
Sveikos, aš tik pora mėn dalyvauju temoje ovuliacijos stimuliacija, nors šiaip esu senbuvė forumo; o apie vaikus jau irgi porą metų svajoju. Paskaitau ką kalbat nebyliai, bet dabar nesusilaikau neįsiterpus.

Moterys, nesipykite - gyvenimas yra toks, koks yra. Didelis menas yra suprast ką gyvenimas duoda, ką turi ir išmokt būt dėkingu už tai....

Či gal ne visai į temą pasakysiu, bet daug ko pasimokiau onkoligonių temoje - kur vėlgi kalba moterys, su įvairiomis ligos stadijomis, kur turi mažylius ir kovoja už gyvenimą, kad jų nepaliktų našlaičiais, nors tai ir vyksta...Va ten forumas tiesiogine prasme tarp dangaus ir žemės, su gyvomis, pilnomis vilties moterimis ir jau deja, su a.a pasisakymais.

Kol gyvos esame, tol viltis yra.
Atsakyti
oho kaip čia viskas painiai smile.gif kol atsikapsčiau nuo ko prasidėjo.ogi nuo sexo smile.gif taigi ,linutai,vaikeli,bėk į skyrelį už miegamojo durų.kai mane ten įleido,supratau,kad tai kas pas mus vyksta yra tik kokiu penktokų lygio.visus patarimus gausi ten.o jei tau nusišypsos laimė,tai patirtimi pasidalins netgi vyras,kuris,kiek suprantu,ten budi diena naktį ir žino absoliučiai viską.aplamai,jam reiktų apsilankyt šiame skyrelyje,tai kam reikia donorų,galėtų spermą tiekti urmu.o ar žinojot,kad sperma reikalinga ne tik ivf,o ją galima šaldyti ledukų formelėse ir trinti paakius,kai ryte būna užtinusios(pavyzdžiui nuo verkimo po nepavykusio apvaisinimo),dar galima tepti žaizdas po nudegimų,skatina odos gijima.o norint,kad sperma butų švelnios karamelės skonio,reikia,kad vyras gertų daug kavos.padės ar nepadės ten paskaičius,bet gera nuotaika dienai garantuota.o kartais tiek ir tereikia,moteris nepaliauja šypsotis ir krizent,tai ir vyrukui lengviau smile.gif
neišeina cituot,bet ,švilpa,smagiai apie patarimus drinks_cheers.gif manau,kartais artimieji ar svetimi taip nori mums padėt,taip nori ką protingai ir nuoširdžiai palinkėt,taip stengiasi paguost ir....nušneka į visiškus pūdimus.per sudėtinga ir nesuvokiama ši tema to nepatyrusiems.
Atsakyti
panos, o kur pas kokius psichologus vaikstot, jei kas vaiksto pvz viniuje ?
supratau siom dienom, kad man reikia pagalbos -man reikia, kad kazkas padetu atsikratyti nevaisingumo kupros, nes ji man visiskai neduoda gyventi. as noriu ramiai i tai ziureti...
atrodo, turiu viena jau vaikeli, mylima vyra, bet toks gniuzulas ir skausmas viduje ir gerkleje, jei tik isgirstu kazka nevaisingumo tema. galiu is karto susijaudinti, apsiverkti.
nebenoriu karjeru, hobiu kazkoki susirandu, bet mane dziugina gyvenime tik mano vaikas, seima, namai, noriu noriu noriu vaiku dar, tik nebezinau kiek ivf as pakelsiu psichologisai dar, o ir del sveikatos.
perskaiciau - pasirodo ne as viena tokia - tragiskai bijau ivf irgi....

Atsakyti
radau delfyje nebloga straipsni rupima tematika, gal aktualu

http://www.delfi.lt/...e.d?id=35412073
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2010 08 16, 13:24)
radau delfyje nebloga straipsni rupima tematika, gal aktualu
http://www.delfi.lt/...e.d?id=35412073

Na negaliu komentarus perskaičius verkti norisi. verysad.gif Pasirodo norėdamas savo vaiko esi didžiausias egoistas, tokių troškimų negalima turėti, nes juk pilni vaikų namai.
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 08 16, 13:53)
Na negaliu komentarus perskaičius verkti norisi.  verysad.gif  Pasirodo norėdamas savo vaiko esi didžiausias egoistas, tokių troškimų negalima turėti, nes juk pilni vaikų namai.

Komentarai tai baisūs...Bet kas rašo šiuos komentarus nepagalvoja, kad ta nelaimė gali aplankyti ir juos pačius, jų vaikus, niekas nuo to nėra apsaugotas.
Atsakyti
[quote=etera,2010 08 15, 20:34]
oho kaip čia viskas painiai smile.gif kol atsikapsčiau nuo ko prasidėjo.ogi nuo sexo smile.gif taigi ,linutai,vaikeli,bėk į skyrelį už miegamojo durų.

Skaiciau kelis kart,bet taip ir nesupratau nieko.
Etera,apie ka gi tu cia?
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2010 08 16, 13:17)
panos, o kur pas kokius psichologus vaikstot, jei kas vaiksto pvz viniuje ?

Taigi šios temos autorė yra psichologė ir jei neklystu vilniškė. mirksiukas.gif

etera, ir aš nelabai supratau ką norėjai parašyti. g.gif
Atsakyti