Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

QUOTE(Sella @ 2010 08 18, 14:44)
Bet aš vis dėlto pykstu ant likimo, ant dievo, nežinau kaip tai pavadinti, nes, pvz., mano tėvų kaime yra viena moteriškė, kuri nėščia kiekvienais metais, jau turi 12 ar 13 vaikų ir aišku "fabrikas" dar neužsidarė. doh.gif  doh.gif  Kokia neteisybė!! frusty.gif

jei seima yra tvarkinga ir turi daug vaiku tai tik saunu!!!tikrai su dziaugsmu i tokias ziuriu ir linkiu laimes...jei seima zinoma priziuri ir myli vaikus jai rupinasi..nesvarbu kad ir vargingiau gyvena bet rupinasi...o vat neteisybe as laikau tai kad kai kuriuose seimose vaiku N seima asociali, nesirupina, vaikai vaikstineja pas zmones ir prasineja valgyti, o tuo tarpu teveliai ir toliau gimdo kad turetu is ko butelaiti nusipirkti...(kalbu apie pasalpas)va cia tai tikra neteisybe!

QUOTE(Zemaiciuke @ 2010 08 22, 11:36)
mano draugai visi turi jau po antra, kai kas ir trecia, o mes ne, taciau nenuleidziam ranku, tad nosyte auksciau. tikek, tikejimas daug ka gali  mirksiukas.gif

man irgi nemalonu kai kaimynes mano vaikystes drauges ar net zymiai jaunesnes "kaimynukes" jau turi ir ne po viena...vkr pamaciau mergaite lakstancia...paklausiau koks jos vardelis jai atsakius supratau kad ji mano vaikystes kiemo drauges dukra kuriai jau 5 metukai...o jos mamytei lygiai tiek pat kaip ir man...skaudu kai zymiai jaunesnes kiemo drauges jau turi jau po du ir i mane ziuri kaip i ufonaute kodel as neturiu ne vieno?juk jau tiek metu istekejus blink.gif doh.gif mano laime kad retas kuris paklausia kada gi......?ir ka man jiems atsakyti?nors as jau atkalus savo metodika ir i tokius klausimus randu ka atsakyti...bet visgi sie klausimai palieka zyme giliai viduje......kodel man.....?
Atsakyti
O dabar noriu paklausti atvirai: negi nebūna jums akimirkų , kada pasijaučiate silpnos atrodo dėl smulkmenos, kada tiesiog būnate pavargusios nuo visko, kada tiesiog daug kas tiesiog užkniso, nors po silpnumo akimirkos vėl viskas gerai ir galvelėj vien teigiamos mintys?
Klausiu todėl, kad noriu išsiaiškinti jūsų poziciją į tai, kokia turi būti norinti , bet negalinti susilaukti kūdikio moteris bei moteris, kuri jau susilaukė savo geidžiamos atžalos.
[/quote]

Zinoma, kad būna tokių akimirkų, bet paskui susikaupi ir vistiek zygiuoji pirmyn.
O dėl skausmo, man atrodo, kad blogiau moteriai dar neturinčiai nei vieno vaikelio. Aš jau turiu sūnų, o dabar beveik 10 metų negaliu susilaukti kito vaikelio. Zinoma skauda ir kai skauda tai arba skauda arba neskauda, bet kai paziūriu į savo vaiką ir pagalvoju, kas būtų, jei ir jo neturėčiau, tai atrodo visu kūnu pereina šiurpas. Jei visos lauktume eilėje prie leliukų, aš stovėčiau pirma, o uz manęs moteris dar neturinti vaikų, manau aš užleisčiau ją pirmą
Atsakyti
[quote=egk,2010 08 22, 18:24]
O dabar noriu paklausti atvirai: negi nebūna jums akimirkų , kada pasijaučiate silpnos atrodo dėl smulkmenos, kada tiesiog būnate pavargusios nuo visko, kada tiesiog daug kas tiesiog užkniso, nors po silpnumo akimirkos vėl viskas gerai ir galvelėj vien teigiamos mintys?
Klausiu todėl, kad noriu išsiaiškinti jūsų poziciją į tai, kokia turi būti norinti , bet negalinti susilaukti kūdikio moteris bei moteris, kuri jau susilaukė savo geidžiamos atžalos.
[/quote]
Zinoma, kad būna tokių akimirkų, bet paskui susikaupi ir vistiek zygiuoji pirmyn.
O dėl skausmo, man atrodo, kad blogiau moteriai dar neturinčiai nei vieno vaikelio. Aš jau turiu sūnų, o dabar beveik 10 metų negaliu susilaukti kito vaikelio. Zinoma skauda ir kai skauda tai arba skauda arba neskauda, bet kai paziūriu į savo vaiką ir pagalvoju, kas būtų, jei ir jo neturėčiau, tai atrodo visu kūnu pereina šiurpas. Jei visos lauktume eilėje prie leliukų, aš stovėčiau pirma, o uz manęs moteris dar neturinti vaikų, manau aš užleisčiau ją pirmą
[/quote]
Bet širdis vienodai skauda - ar turi tą vaiką ar neturi kai nori susilaukti vaikelio.
Atsakyti
As manau, kad neimanoma sulyginti skausmo vienodumo ir net neverta. Ir as tikiuosi, kad labai susikaupus uzleisciau vieta, nes neisivaizduoju gyvenimo be dukrytes...

Man visad sako reikia tiketi, bet man visi geriausi dalykai gyvenime (sutikau savo vyra ir susilaukiau dukrytes) nutiko absoliuciai to nelaukiant ir net nesitikint... galbut todel, kad stengiantis tiketi atsiranda itampa, o kai nieko nebesitiki turbut kazkaip savotiskai atsipalaiduoji...
Atsakyti
QUOTE(summmer @ 2010 08 22, 22:13)
As manau, kad neimanoma sulyginti skausmo vienodumo ir net neverta. Ir as tikiuosi, kad labai susikaupus uzleisciau vieta, nes neisivaizduoju gyvenimo be dukrytes...

Man visad sako reikia tiketi, bet man visi geriausi dalykai gyvenime (sutikau savo vyra ir susilaukiau dukrytes) nutiko absoliuciai to nelaukiant ir net nesitikint... galbut todel, kad stengiantis tiketi atsiranda itampa, o kai nieko nebesitiki turbut kazkaip savotiskai atsipalaiduoji...

Aš irgi neišsivaizduoju gyvenimo be savo sūnelio, gal todėl ir kažkaip nedrįstu lygintis su tom kurios dar neturi vaikelių. O negalvot, nelaukt, atsipalaiduot irgi bandėm, bet laikas eina, deja, ne mūsų naudai, tada vėl apima panika, kad paskui net kažką daryt gali būti vėlu... O tada vėl pradedi viską iš naujo...
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2010 08 22, 16:49)
i mane ziuri kaip i ufonaute kodel as neturiu ne vieno?juk jau tiek metu istekejus blink.gif  doh.gif mano laime kad retas kuris paklausia kada gi......?ir ka man jiems atsakyti?nors as jau atkalus savo metodika ir i tokius klausimus randu ka atsakyti...bet visgi sie klausimai palieka zyme giliai viduje......kodel man.....?

Tikrai taip, ir mes miegojom, kol prabudom, kad kazkas ne taip ir vaikai, pasirodo nesigauna taip viens - ir yra.. o dar kiek pinigu isleista saugojimuisi doh.gif doh.gif Tai dabar teks dar dvigubai tiek ismesti laukiant leliuko, jau nekalbu ir paie nervus...
Kalbant apie kaimynus... jau mus ko gero supranta visi, kad esam beaikiai (ir gal but, neduok Die, tokie liksim), todel jau niekas apie vaikus neklausineja. O i sunis musu ziuri palankiai, nes juk mums tik tas ir belieka.. O jie is tiesu gerokai susvelnina situacija. Gal ir negerai, kad suzmoginam, bet tai mums sumazina ta tustums jausma. Todel dekoju Dievuliui, kad turiu toki suni, kurio svajojau ir laukiau taip pat 8 metus blush2.gif

QUOTE(egk @ 2010 08 22, 17:24)
Jei visos lauktume eilėje prie leliukų, aš stovėčiau pirma, o uz manęs moteris dar neturinti vaikų, manau aš užleisčiau ją pirmą

wub.gif As turbut taip pat uzleisciau, kuri lauktu ir antrojo leliuko... Nes tikiu, anksciau ar veliau prieisim ta eile kai dievulis mums dovanos to ko taip laikiam wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
[Nes tikiu, anksciau ar veliau prieisim ta eile kai dievulis mums dovanos to ko taip laikiam wub.gif wub.gif wub.gif
[/quote]

Aš irgi labai tikiu, kad visos prieisim tą savo eilę, juk už pastangas turi būti atlyginama, kitaip nebūtų jokios teisybės...
Atsakyti
QUOTE(egk @ 2010 08 22, 23:11)
Aš irgi labai tikiu, kad visos prieisim tą savo eilę, juk už pastangas turi būti atlyginama, kitaip nebūtų jokios teisybės...

Bet būtent teisybė gyvenime ir nėra. schmoll.gif Jau vien tai, kad yra toks skyrelis "nesulaukiančios gandro" arba tai, kad vaikų namai pilni pamestų vaikų, ar asocialios motinos gimdančios vieną po kito, rodo jog teisybės nėra ir nebus, niekas negarantuoja, jog gausi tai dėl ko taip stengiesi, ir ko rodos nusipelnei kaip niekas kitas.

Aišku linkiu visoms trokštančios sulaukti savo stebuklo, norisi tikėti, jog ir pati sulauksiu. Bet deja gyvenime teisybės tikrai nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singerita: 22 rugpjūčio 2010 - 22:37
niekas negarantuoja, jog gausi tai dėl ko taip stengiesi, ir ko rodos nusipelnei kaip niekas kitas.

Aišku linkiu visoms trokštančios sulaukti savo stebuklo, norisi tikėti, jog ir pati sulauksiu. Bet deja gyvenime teisybės tikrai nėra.
[/quote]

Na taip, garantijų gaila nėra. Bet norisi tikėti, kad viskas bus gerai, gal kartais ir tą teisybę gyvenimas sudėlioja savaip: gal vėliau, gar ne iš karto... Nežinau, gal tik kolkas man dar išeina tikėtis... Visom linkiu sulaukti savo didžiosios svalonės išsipildymo, manau, visos tikrai esam vertos
Atsakyti
Labas visoms,
pasiilgau smile.gif

Perskaičiau diskusiją nuo pradžios iki galo..

Dėl psichologinių užsiėmimų, jeigu moterys su antriniu nevaisingumu norėtumėte burtis į atskirą grupę - prašom, žinoma. Registruokimės čia, taip pat galite rašyti man asmeniškai. Aš pagalvosiu, kokią užsiėmimų formą Jums pasiūlyti.
Psichologinių užsiėmimų grupė moterims, susiduriančioms su antriniu nevaisingumu:
1.
2.
3.
4.
5.
6.

Aplamai, skaitant Jūsų diskusiją vis kyla minčių apie ateities susitikimų temas, apie susitikimų formas.
Tarkim, skaitydama jokemos mintis, dar kartą patvirtinau savo nuostatą apie tai, kaip svarbu yra pasiruošti gimdymui, motinystei. Vaikelio gimimas yra didelis stresas. Fizinis stresas mūsų kūnui, ir emocinis stresas mūsų sielai. Ypač kada nėštumas būna paženklintas ilgo laukimo skausmu, kyla įvairių baimių, abejonių. O nėščiųjų kursuose dažniausiai teikiama tik techninė informacija apie gimdymą ir vaiko priežiūrą, pamirštamos paprasčiausios žmogiškosios emocijos. Todėl, jeigu besilaukiančios taip pat norėtumėt susiburti į grupę, tarkim į kokią tai nėštumo mokyklėlę, galime padaryti ir tokią. Jei tik būtų poreikis.

jokema, o Jūsų išgyvenimai labai žmogiški... Kęsti skausmą, vaikščioti su pala, valgyti stovint, nemiegoti naktimis, žinoma išsekina, kelia pyktį. Ir Jūsų pyktis, skausmas, toks pat svarbus kaip ir tų moterų, kurios skaitydamos Jūsų žinutę išgyveno pyktį ir skausmą. Tas skausmas nei didesnis, nei mažesnis, tiesiog kitoks. Ir kaip visada, geriausia ten, kur mūsų nėra.
Atsakyti
Linutas, atsakydama į Jūsų klausimą apie seksualines problemas, parašiau, kad kartais geriausia nieko ypatinga nedaryti. Aš turėjau omenyje, kad įvairios erotinės, romantiškos procedūros gali tik dar labiau padidinti įtampą.
Įsivaizduoju, kad esu vyras, grįžtu namo, pravėręs duris užuodžiu smilkalų, masažo aliejų kvapą, matau žvakių šviesą, gundančiai apsirengusią putliai lūpas sustačiusią žmoną... Mano galvą lyg žaibas persmelkia mintis - o velnias, šiandien žmonai ovuliacija... Mano "šypsena" nusileidžia žemyn...
Žinoma, gali būti ir kitoks scenarijus, tiesiog norėjau pasakyti, jei papildomos priemonės taikomos tik ovuliacijos proga, gali prarasti savo prasmę ir padidinti įtampą...
Atsakyti
Skaičiau skaičiau ir sumaniau pafilosofuot.
Apie gyvenimo teisingumą.
Ar gyvenimas tikrai "teisingas" yra būtent tada, kai klostosi taip, kai mums norisi?
Tada, kai saulė šviečia šeštadienį, o pirmadienį lyja lietus. Tada, kai kiti žmonės kalba ir daro tik tai kas mums patinka . Kai iškart gaunam viską, ko panorėję, be pastangų ir laukimo- tada teisingas? Tik trept trept kojele, ir viskas gatava, viskas ant lėkštutės, jau ir sukramtyta.
Kokio galo sureikšminam savo skauduliukus tiek, kad jau nė tos saulės nebematom.
"Skauda skauda, ai man pasaulyje blogiausia, vargšė aš, nelaiminga. Gyvenu amžinoj nelaimėj, bėda.Kodėl man, už ką, aš tokia gera, o va kitos tai blogos, noriu, kad ir joms būtų taip kaip man, tada tai žinos kaip šypsotis."
Žinot, kažkaip vaikiška, ne, sakyčiau infantilu.
Tokia Profesija, man regis Jums patinka skatint tokį mąstymo būdą. Manau, tai nesveika.
Ne tam gimėm, kad kasdien vien po skaudulius knistumės.
Ką nori matyt, tą matai. Ką nori girdėt, tą girdi.
Neužsiciklinkim. O tai ir pagyvent nespėsim. Nes rytojus išaušta ne visada.
Atsakyti