QUOTE(Glamour @ 2010 08 25, 20:16)
.. ar geriau žmogui, jei jis neigia savo emocijas. Aš visad galvojau, kad pirma reikia suvokti priežastį, kad pagydyti pasekmę. Taip ir su emocijom. Nors kita vertus, pernelyg įsijautus ir užstrigus ties neigiamom savo emocijom, gaunasi mazochizmas.
Neigti nevalia, jokiu būdu. Bet būtent apie orientaciją galvoju.
Susigalvojau tokį terminėlį: emocijų higiena. Sunkokas darbelis, bet veiksmingas.
Ar bandei kada išguiti iš savo kalbos kokį nors įkyrų svetimžodį? Pvz. tipo, davai, varom ar panašų? Keletas dienų kontrolės ir savęs gaudymo, ir to bjauruolio nebėr

Lygiai taip pat sąmonigai gaudant nepagrįstai blogas emocijas, intonacijas, zirzimus beprasmius, irgi gan greitai susitvarko. Nesakau, kad lengva.
Ir dirbam, bent mudu šeimoj ta linkme abu. Ir visai sekasi.
QUOTE(tokia profesija @ 2010 08 26, 00:50)
Taip jau yra gyvenime, kad džiugiais, maloniais dalykais dalinamės su daugeliu, o skausmingais - vos su vienu kitu. ...
Jeigu ir taip skauda, kodėl aš skatinu dar labiau į skaudulius gilintis?
Nuo pat vaikystės mus mokė, kad jausti pyktį, kerštą, pavydą, liūdesį ir kitas "neigiamas" emocijas yra "negražu". Todėl ir dabar sukandę dantis šypsomės nėščiai, netaktiškai kaimynei arba kraujuojančia širdim perkam saldainius sūnėnui. Gyvenam užsimerkę, apsimetam, kad kai kurių jausmų neturim, užsiimam kažkuo, kad nejaustume, negalvotume apie tai. Sakykit, ar tai padeda?
Palengvėjimas, ramybė ateina tada, kai savo emocijas, skaudulius tyrinėjam, pažįstam, priimam, ne tada kai nuo jų bėgam ar į juos užsimerkiam.
Tokia profesija, gana dažnai stebiu, kad labiausiai žmonės dalinasi būtent neigiamom. Pažiūrėkit, kas labiausiai suartina atsitiktinius žmones gatvėj- nagi bumbėjimas ir skundimasis viskuo, ką mato. Suvienija ir sulydo.
Todėl beprotiškai vertinu ir džiaugiuosi kiekvienu pozityviu, esančiu mano gyvenime.
Ką aš galvoju apie skaudulius. Kiek gilintis? Kaip ilgai?
Čia kaip su danties skausmu. Gali ilgai ilgai kentėt maudulį, o gali greit nubėgt pas dantistę ir bac: trumpas didelis skausmas ir jokio maudulio ateityje.
Vakar diena praėjo. Su visais skauduliais. Pernykštis sniegas, jos nebėra, nieko joje nebepakeisi.
O kodėl nepasigilinus į tas gerąsias teigiamąsias emocijas tiek pat laiko? Bent jau 50:50 ?
Gyvenu šiandien, kaip mokėdama geriau. Gal dar rytoj.
Ir, jei perku kam saldainius, tai tik iš meilės.
Bičiuliai mane vadina žiauria, bet teisinga. Žinau, tai ne visai komplimentas, bet vaidinti "gerutės" niekad nemokėjau, manęs niekad nemokė, kad kažką jausti yra negražu.
Esmė kame- neneigiu jokių emocijų, taip pat istoriškai "negražių".
Tiesiog sureikšminu pozityviąsias ir joms teikiu pirmenybę. Trokštu matyt tas visas gėles kasdien, saulę, krentančius lapus, linksmus šunis, gražias raukšlėtas bobulytes su ridikiuliais. Rytą įkvėpt šalto oro. Gyventi kasdien.
Pyktis griauna mūsų sveikatą, mūsų artimųjų sveikatą, atsitiktinių žmonių, ir ne tik emocinėj plotmėj. Tai svarbu kuo mažiau jo turėti savyje ir transliuoti į aplinką. O to galima išmokti. Kaip ir daug ko kito