Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(Edexa @ 2010 06 23, 16:38)
CASUAL, noriu paklaust ar pagaliau išsiaiškinai pati su savim kokias ten barborytes auginai. Kas ten iš tų nežinomų prieskonių išaugo...suvalgei ar išmetei, gal pelėms vietoj sūrio į pelėkautus panaudojai.... tongue.gif

aciu, aciu uz klausimus tau ir Agnexx lotuliukas.gif lotuliukas.gif
pusvalandi narshiau internete kol atgaminau itariamuju pavadinima biggrin.gif
taigi, esu beveik isitikinus, kad tas "ufonautas" tai yra ne kas kitas o REZIUKAS doh.gif

ismest neismeciau, valgyt-nevalgiau biggrin.gif persodinau i darza ir bujoja jis ten niekieno netrukdomas blush2.gif
idomiausia ( o ir labiausiai klaidinanti informacija) yra tai kad ant pokelio uzrashyta, kad turi buti grybu skonio, o istikruju tai skonis kaip garstyciu su pipirais doh.gif
neveltui internete radau kad dar vadinasi jis : Vandens garstyčios, upokšnių kartuolis, pipiržolė . va toks tas skonis jo ir yra - pelkiu garstycios doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif jau kokie darzeliai jusu grazus, net seile varva wub.gif blush2.gif mano vilmukas irgi stiebiasi, zydejo, bet pomidoriuku neuzmezge nors atviram balkone stovi, dar ir su teptuku as ji biggrin.gif bet kazkas nepatinka jam. betaluxas uztai net 2 pomidorus nokina lotuliukas.gif o juodasis tai kaip tikras princas, stovi isdidziai pumpurus sukroves ir tik i lapus eina, tai nupirkau ponui 10l vazona ir komposto doh.gif cia kazkuri sake, kad jis aukstaugis, gal uzteks jam tu 10l. nors as pirkau ji kaip zemaugi doh.gif
nuemiau derliu ir as pries pora dienu, gavosi toks vidutinio dydzio bliudas salotu lotuliukas.gif sudejau ka isauginau, tik pomidorai pirktiniai, bet kaip skanu buvo blush2.gif labai pramuse baziliku aromatas, jau kaip man jie kvepia bigsmile.gif pakrutinu kartais, pauostau lotuliukas.gif
ciliukai jusiskiai kaip graziai zydi ir jau pipiriukus augina wub.gif mano paprika tai labai sekmingai meta tiek ziedus, tiek pumpurus doh.gif pradejau ir purkst siltu vandeniu, vis tiek tas pats. galvoju gal vietos jai mazai, 2l vazonas unsure.gif nu jei princa iskeldinsiu is 5l i 10, tai gal reiks ir paprika i ta 5l vazona atlikusi ikeldint, gal pades g.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 06 23, 14:02)
na ir cifomandros (pomidoru medziai) - vidurine prizadeta, tai nepersodinta, tai matosi kiek atsilieka - visos setos ta pacia diena  ax.gif
user posted image

ar cifomandros tavo uždarame balkone, ar atvirame?
maniškė jau žiūriu vargsta vazonėlyje, lapai gelsta, bet ji viduje. o viduje todėl, nes lauke iš viso jai nepatiko. pas mamą šiltnamyje iš proto kraustosi, kaip bujoja. bet kaip paskui ją reikės išsikast tokią įsišaknijusią g.gif
į kelių litrų vazoną persodinai? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žanė: 24 birželio 2010 - 09:23
QUOTE(Žanė @ 2010 06 24, 10:23)
ar cifomandros tavo uždarame balkone, ar atvirame?
maniškė jau žiūriu vargsta vazonėlyje, lapai gelsta, bet ji viduje. o viduje todėl, nes lauke iš viso jai nepatiko. pas mamą šiltnamyje iš proto kraustosi, kaip bujoja. bet kaip paskui ją reikės išsikast tokią įsišaknijusią  g.gif
į kelių litrų vazoną persodinai?  4u.gif

atvirame balkone, vakarineje puseje, sodinau i sunkia juoda zeme ir gausiai laistau.
dabar pasodintos 15 berods cm vazonuose (plyteles 33x33 cm,tai gali orientuotis), bet jau prasosi persodinamos - kaip supratau, kuo daugaiu vietos joms, tuo geriau, tai kazkada vaziuosiu diiiiideliu vazonu pirkt biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, o žemuoges augančias kambaryje reikia dulkint ar ir be to bus uogų?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 06 26, 11:12)
atvirame balkone, vakarineje puseje, sodinau i sunkia juoda zeme ir gausiai laistau.
dabar pasodintos 15 berods cm vazonuose (plyteles 33x33 cm,tai gali orientuotis), bet jau prasosi persodinamos - kaip supratau, kuo daugaiu vietos joms, tuo geriau, tai kazkada vaziuosiu diiiiideliu vazonu pirkt  biggrin.gif

supratau, reiškias pas mane tiesiog jam kažkas nepatiko, nes auga irgi 15 cm vazone. nu bet vakar persodinau į klombą, tikrąja to žodžio prasme, didelę tokią, ir ištrėmiau į balkoną, tegu auga arba eis prakūrom biggrin.gif
kažkas pamenu klausėte, kas nutiko bazilikams, kad lapuose atsidaro juodų dėmių ir kai kurie jų susisuko g.gif aš kažką pamenu apie 'nudegimą iš vidaus" dėl per daug trąšios žemės... nu pamenu, bet nepamenu. žodžiu, pas mane tas pats. tuos pasisukusius ir su juodom dėmėm lapus apskabiau, nu žiūrėsiu, ką gausiu toliau.
sėju sėju tuos bazilikus, o kaip nėr ką ėst, taip nėr biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ElePran @ 2010 06 19, 13:01)
Nesupratau Jusu atsakymo...As ir noriu issiaiskint savidulkis tas agurkas ar ne, aisku, kad noriu auginti savidulki. O nusipirkau sia veisle del jos nedidelio dydzio, tik ant pakelio neparasyta, ar jam bitutes reikalingos. Butu geriau tiesiog gauti atsakyma taip arba ne, jeigu kas zinote, be mandresniu kabinesjimusi :-)

ant pakuotės gi būna parašyra, jei sunku internet'e susirast. Jokio kabinėjimosi, tiesiog nesuprantu aš to papildomo 'dulkinimo' schmoll.gif

Ai, gi ir surašiau, kokiasveisles pati auginu, ir kad vaisių ne tik prmezga daug daug, bet dar ir yra ką valgyti, hibridinės veislės, kurias labai 'numylint' atsiranda ir vienas kitas vyriškas žiedas ir štai šiuo atveju reikia saugoti, kad vabzdžiai neapdulkintų, nes pakinta agurkų, būtent tam hibridui būdingas, skonis. ( aiškiau jau nebemoku paaiškint)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 26 birželio 2010 - 12:29
nagi kelkite savo nuotraukas. aš nebeturiu ką rodyt, daržovių neauginu, o prieskoniai arba jau nuvalgyti, arba dar nepriaugę iki valgymo biggrin.gif
Atsakyti
Bet juk neimanoma nuo biciu apsaugoti agurku g.gif
Nebent jie auga istiklintame,nevarstomame balkone unsure.gif
Bet tada ziedadulkes perkais g.gif O as balkone melotrijas auginu ir pati bitute skraidau biggrin.gif
Ziedeliai labai mazi,vos suciupineju blush2.gif
user posted image
user posted image
O mama pirmus savidulkiu agurku ziedus apdulkina,o toliau jau savaiminis procesas vyksta. O del skonio,jei savidulki apdulkini ir jis keiciasi - nezinojau to blush2.gif
Atsakyti
Jėtus, kokie agurkai thumbup.gif . Maniškiai tai suslikai doh.gif , vienas tik normaliau pradėjo augt. Savaitei išvažiavau į kaimą, tai gryžusi darau tvarką. Žirnius (pirmo sėjimo) išmečiau, derlių suvalgėm. Bazilikai - dar stovi, mažiukai lyg ir auga, bet didieji vietoje stovi g.gif , pomidorai - žydi jau daugiau nei mėnesį, bet daugiau naudos jokios blink.gif , žemuogės - šiais metais naudos jokios, kalendra - krapais-žiedais išėjo ir galus atidavė, išroviau. Lauras, rabarbaras auga kaip išprotėję, tuoj rabarbarų kompotą virsiu, nors augalėlis jau su anuo pasauliu šnekėjo. Einu dar pagrasinsiu, kad ir pomidorus lauk mesiu, bent vietos turėsiu laisvos (juk pomidorų nebelabai tikiuosi sulaukt). Ai, salotas ir krapus per mano atostogų savaitę amarai nurijo doh.gif . Dar cukinija bando mane džiugint.
Atsakyti
o man kalendros sukrovė jau sėklytes, reikėjo palaukti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 26, 12:26)
ant pakuotės gi būna parašyra, jei sunku internet'e susirast.

Jeigu BUTU parasyta ant pakelio, as net neklausineciau forume, negi neaisku....O internete apie ta rusi raso tik pakelio informacija, taigi pagalbos nulis.

Atrodo, pavyko issiaiskinti. H raide pazymetos seklos tas pats kas F1, t.y. hibridai ir savidulkiai. Teko nueit i seklu parduotuve ir susirast vadybininke rolleyes.gif . Tuo paciu nusispirkau seklu agurkams auginti butent balkone, kibirelyje. Jau turbut per velu sodint, bet galesiu pamedituoti.

Dabar rupestis su pomidorais, lapu galiukai sukasi ir kieteja. Urgh. Paprikas evakavau ant palanges is balkono, nes esant +30'C tai joms ten per daug egzotikos.

Taigi, teptuka atidedu i sona!
Atsakyti