Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

partenokarpinis hibridas reiškia savidulkį, bet viena H raidė dar nepasako, kad tai savidulkis.

Tai tiek, iš savos patirties gal geriau pasiseks suvokti skirtumus 4u.gif
Atsakyti
sveikos balkoninių darželių sodininkės 4u.gif
noriu patarimo- pirmi metai kaip auginu ant palangės pomidoriukus tuos mažiukus (tiesa nusipirkau jau vazone paaugusius su pomidoriukais). Laikau ant pietinės palangės, nes balkone saulė tik labai anksti ryte tai sakau gal per mažai ax.gif tai norėjau pasiklausti ar reikia apskabyti jiems lapus ar pažastinukus, ar reikia žiedelius dulkinti, ar drėgnai laikyti (gal jums pasirodys juokingi, blondiniški klausimai, bet esu miesto vaikas, močiutės ir giminės taip pat, sodo neturiu, taigi patarimų nėra kas duotų) ax.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif jungiuosi ir as prie jusu kurios auginate darzeli ant palanges arba balkone,tenka ir man tenkintis tik tokiu derliu unsure.gif bet turiu klausimeli,kaip reikia graziai i krumeli isauginti petrazoles bazilikus arba kitokius prieskonius? Man jie taaaaip isstypsta kad siaubas. Buciau labai dekinga uz patarima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2010 06 29, 14:19)
Sveikutes  4u.gif  jungiuosi ir as prie jusu kurios auginate darzeli ant palanges arba balkone,tenka ir man tenkintis tik tokiu derliu  unsure.gif bet turiu klausimeli,kaip reikia graziai i krumeli isauginti petrazoles bazilikus arba kitokius prieskonius? Man jie taaaaip isstypsta kad siaubas. Buciau labai dekinga uz patarima  ax.gif

o sodini po 1 vnt?
Jei po 1 vnt sodini, tai petrazoles ir isstype susitvarko laikui begant - tik prireikia laiko tikrai nemazai...
Gal sviesos per maza, jei isstypsta?
bazilikai, tai galima po 1 pasodint, tada reikia kai tures 4 tikrus lapelius nuskint virsune, tada isleis soninius ugliu, kai sie tures 4 lapelius vel nuskint virsune ir taip formuot krumeli...
Dar yra variantas sodint kelis daigus - kokiu 3-4 i krumeli - tada maziau vietos uzima... Bet vietos saknim i sonus plestis tada jau turit palikt... ax.gif
Antraji buda, jei sudomino, tai gal Edexa placiau papasakos. Idedu foto koki grazuoli ji man atveze - deja dabar grazuolis visas apskabytas - liko tik stagarai, nes kazkoks brudas puola virtuvine palange - tai buvo skubiai suvalgyta, kas dar valgoma ax.gif

user posted image
Papildyta:
Noriu toki klausima uzduot gal kas patarsit.
mano antramete paprika normaliai nespejus atsigaut prazydejo ir uzaugino va toki vaisiu...
user posted image
Va taip ji atrode geguzes 24 d, taip pat atrodo ir dabar. Ka man daryt? Nuskint ta paprikiuka, kuris yra tikrai mazas ir laukt - gal atsigaus? Ar nieko nedaryt ir laukt kol pati nuspres ka jai reikia daryt - nokint vaisiu, augint vaisiu ar mest ji salin ir toliau augt, ar is vis sunykt ax.gif Kaip manot?

As linkusi buciau nuskint vaisiu ir ziuret kas bus toliau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 29 birželio 2010 - 13:29
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 29, 14:34)
o sodini po 1 vnt?
Jei po 1 vnt sodini, tai petrazoles ir isstype susitvarko laikui begant - tik prireikia laiko tikrai nemazai...
Gal sviesos per maza, jei isstypsta?
bazilikai, tai galima po 1 pasodint, tada reikia kai tures 4 tikrus lapelius nuskint virsune, tada isleis soninius ugliu, kai sie tures 4 lapelius vel nuskint virsune ir taip formuot krumeli...
Dar yra variantas sodint kelis daigus - kokiu 3-4 i krumeli - tada maziau vietos uzima... Bet vietos saknim i sonus plestis tada jau turit palikt... ax.gif
Antraji buda, jei sudomino, tai gal Edexa placiau papasakos. Idedu foto koki grazuoli ji man atveze - deja dabar grazuolis visas apskabytas - liko tik stagarai, nes kazkoks brudas puola virtuvine palange - tai buvo skubiai suvalgyta, kas dar valgoma  ax.gif

esu bandziusi ir po viena ir po kelis,petrazoles labai gerai auga po vienabet tada labai greitai pagelsta apatiniai lapai verysad.gif
kas del sviesos vasara tai tikrai pakanka nes istisai sviesu buna net naktio va ziema gal kiek ir maziau nes saulutes tebuna keias valandeles. reiks dar kartu pabandyti paziureti kas man gausio beje ka daryt su meta? irgi taip pat kaip su baziliku? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2010 06 29, 15:26)
esu bandziusi ir po viena ir po kelis,petrazoles labai gerai auga po vienabet tada labai greitai pagelsta apatiniai lapai  verysad.gif
kas del sviesos vasara tai tikrai pakanka nes istisai sviesu buna net naktio va ziema gal kiek ir maziau nes saulutes tebuna keias valandeles. reiks dar kartu pabandyti paziureti kas man gausio beje ka daryt su meta? irgi taip pat kaip su baziliku? blush2.gif

Metai toks skabymas nepades. Ji sakojasi is apacios...

Na del petrazoliu, tai as kadangi lapelius nuolat skinu ir suvalgau, tai nera ten kam pagelst... Bet dabar pilnas lovelis, tai jau nespeju suvalgyt - bet negelsta niekas ax.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad virtuvine palange siaubia voratinkline erkute. Ar yra koks nechemikalinis budas ja isnaikint? O tai ten pagrinde prieskoniai auga - jei be chemijos neiseis isnaikint - turbut teks viska mest verysad.gif

Gal tas zalias muilas padetu, cocacola, asiukliu nuoviras, cesnaku istrauka? o gal dar kazkoks budas yra?
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 29, 16:26)
Man atrodo, kad virtuvine palange siaubia voratinkline erkute.

Jei ant tos palangės auginai agurką, tai labai gali būti, kad nuo jo užsikrėtė ir tavo prieskoniai... tokie birzgalai kaip asiūklis, muilas vargu ar padės nuo tokios zarazos... Viena ką žinau necheminį, tai bandyk šnapsę. Purkšk santykiu 1:1 su vandeniu. Tau jau kažkur rašiau. Jei nepadės, mesk lauk tuos prieskonius, o tai zaraza persikraustys ant pipirų ir juos nuniokos.
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 29, 14:34)
Ka man daryt? Nuskint ta paprikiuka,

As linkusi buciau nuskint vaisiu ir ziuret kas bus toliau...

Nuskink. Suvargo kaip sibire tremtinys ta tavo paprika, vos kvapą gaudo....
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 29, 18:10)
Jei ant tos palangės auginai agurką, tai labai gali būti, kad nuo jo užsikrėtė ir tavo prieskoniai... tokie birzgalai kaip asiūklis, muilas vargu ar padės nuo tokios zarazos... Viena ką žinau necheminį, tai bandyk šnapsę. Purkšk santykiu 1:1 su vandeniu. Tau jau kažkur rašiau. Jei nepadės, mesk lauk tuos prieskonius, o tai zaraza persikraustys ant pipirų ir juos nuniokos.
Papildyta:

Nuskink. Suvargo kaip sibire tremtinys ta tavo paprika, vos kvapą gaudo....

Zinok pipirus purskiau, bet nieko nepadejo... net nzn ka daryt... Siaip agurkas stovejo su pipirais, bet gal kazkaip nusinese ir iki virtuves...

tai prieskoniams amen doh.gif
Del tu mazai pergyvenu - atsesiu, bet var ka daryt su pipirais? Greitai ji sueda? gal sulaukciau kol sunoks pipirai ir tada purksciau kokia chemija? Daugiau nauju ziedu kaip ir nera kol kas - kol dar pipirus naujus uzaugintu - gal issigaruotu nuodai? Ar jau ir pipirams amen? unsure.gif
jei dar imanoma chemija - tai kazka rekomenduokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 29, 20:30)
Zinok pipirus purskiau, bet nieko nepadejo...

blink.gif o tai kas tiems pipirams darosi, ar lapai džiūsta, ar krenta, gal dėmėti, ar sukasi ar dar kas....
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 29, 21:17)
blink.gif o tai kas tiems pipirams darosi, ar lapai džiūsta, ar krenta, gal dėmėti, ar sukasi ar dar kas....

Demeti, apatiniai krito, tai apskabiau, bet dar vienas kitas nukrenta. Suktis nesisuka, bet tokie kasdien vis tokie labiau demeti ir vis negrazesni...

O dar geriausia, kad to, uris paaiskejo, kad paprika, tai kazkas taip sugrauze kokius 5 lapus, kad tik kotukai liko...

pastebejau mazus vabaliukus kazkokius, bet kaip supratau ne erkutes, nes tos lyg ir neiziurimos buna... Musytes kelios skraide aplink, bet pagrindiniai skriaudejai arba nematomi arba nepastebeti ax.gif
Ai, dar siandien toki mini, mini kirminiuka radau ant lapelio... Bet tik 1vnt ir ne ant apgrauzto to, tai arba migraves, ne jis grauze... ax.gif
Atsakyti
aagnex, o tai zalias muilas nepadeda? ar nebandei juo purkst? siaip turetu nuo visokiu gyviu padet, jeigu ne liga.

o pas mane balkone klesti prieskoniai ir ciliukai- edexos ciliukas isvis kaip isprotejes, tiek issisakojes ir tiek ziedu, kad nemoku net nusakyt- jau ir du ciliukai uzmegsti . salotos kur setos birzelio pradzioj labai nenoriai auga, spinatai vos sudyge isejo i ziedus, kalendros kurios turejo but lapines taip pat suzydejo doh.gif reiks bandyt pasiset gal po atostogu rugpjuti gal jau vesiau bus, normaliau bus- noriu nors paragaut.
Atsakyti