QUOTE(*irma* @ 2010 06 29, 14:19)
Sveikutes

jungiuosi ir as prie jusu kurios auginate darzeli ant palanges arba balkone,tenka ir man tenkintis tik tokiu derliu

bet turiu klausimeli,kaip reikia graziai i krumeli isauginti petrazoles bazilikus arba kitokius prieskonius? Man jie taaaaip isstypsta kad siaubas. Buciau labai dekinga uz patarima
o sodini po 1 vnt?
Jei po 1 vnt sodini, tai petrazoles ir isstype susitvarko laikui begant - tik prireikia laiko tikrai nemazai...
Gal sviesos per maza, jei isstypsta?
bazilikai, tai galima po 1 pasodint, tada reikia kai tures 4 tikrus lapelius nuskint virsune, tada isleis soninius ugliu, kai sie tures 4 lapelius vel nuskint virsune ir taip formuot krumeli...
Dar yra variantas sodint kelis daigus - kokiu 3-4 i krumeli - tada maziau vietos uzima... Bet vietos saknim i sonus plestis tada jau turit palikt...
Antraji buda, jei sudomino, tai gal Edexa placiau papasakos. Idedu foto koki grazuoli ji man atveze - deja dabar grazuolis visas apskabytas - liko tik stagarai, nes kazkoks brudas puola virtuvine palange - tai buvo skubiai suvalgyta, kas dar valgoma
Papildyta:
Noriu toki klausima uzduot gal kas patarsit.
mano antramete paprika normaliai nespejus atsigaut prazydejo ir uzaugino va toki vaisiu...

Va taip ji atrode geguzes 24 d, taip pat atrodo ir dabar. Ka man daryt? Nuskint ta paprikiuka, kuris yra tikrai mazas ir laukt - gal atsigaus? Ar nieko nedaryt ir laukt kol pati nuspres ka jai reikia daryt - nokint vaisiu, augint vaisiu ar mest ji salin ir toliau augt, ar is vis sunykt

Kaip manot?
As linkusi buciau nuskint vaisiu ir ziuret kas bus toliau...