Įkraunama...
Įkraunama...

Biok kosmetika

Na, bet iš kitos, teorinės pusės, kuo sudėtyje daugiau ingredientų, tuo dirgliai odai sunkiau atsekti, kas jautrumą sukėlė... Čia tik šiaip, pamąstymai.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 08 04, 20:00)
Tad tikrai nereikia vėl bangų kelti.

Čia iš kurios pusės pažiūrėsi, iš vienos - nėra parabenų, vadinasi, yra kt. konservantų su savo poveikiu.
O dėl parabenų - kai versle vartosi kvadrilijonai, įrodyti, kad ir moksliškai, galima bet ką. Ko negali nupirkt už didelius pinigus, gali nupirkt už labai didelius pinigus ax.gif

P.S. Paranojiškai nesibaidau parabenų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 08 06, 04:41)
O dėl parabenų - kai versle vartosi kvadrilijonai, įrodyti, kad ir moksliškai, galima bet ką. Ko negali nupirkt už didelius pinigus, gali nupirkt už labai didelius pinigus ax.gif

Nejuokaukit. Už sąmoningą žmonių klaidinimą ir kancerogeninių medžiagų vartojimo skatinimą, faktų nuslėpimą grėstų baudžiamoji atsakomybė. Jau nekalbant apie tai, kad net ir milijardinės kompanijos subankrutuotų, nes neišsimokėtų vėžio aukoms bei jų šeimoms... Norite pasakyti, kad vėžinės nepelno siekiančios asociacijos irgi yra papirktos ir sąmoningai "pro pirštus praleidžia" parabenų naudojimą, nors jie yra kancerogenai? Tap pat FDA, CIR yra papirktos? Ne vieną pasaulyje gerbiamą mokslininką jums galiu pacituoti, kuris pasakys, kad kol kas nėra jokių įrodymų, jog parabenai sukelia vėžį. O viskas prasidėjo nuo vienos vienintelės studijos netikslaus interpretavimo... Kaip greitai žmonės sąmokslo teorijom yra linkę tikėti.
Be to, koks tikslas kosmetikos kompanijms papirkinėti mokslininkus ir maskuoti blogą parabenų efektą? Performuluoti produktą būtų žymiai pigiau, nei leisti milijonus kyšiams. Yra ir kitų kosmetinių konservantų, parabenus pakeisti yra kuo. Tačiau kam, jei jie yra vieni saugiausių ir mažiausiai reakcijų odai sukeliančių konservantų?

Žinoma, kosmetikos pasaulyje nėra viskas skaidru kaip krištolas, bet ir ne toks gūdus miškas, kad įrodyti kancerogenai būtų tiekiami į rinką. Čia ne koks alkoholis, kuris, blogiausiu atveju odą padžiovins ir vieną kitą raukšlę pridės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 06 rugpjūčio 2010 - 23:08
Sutinku su himalaia drinks_cheers.gif Turbut tie, kas teigia kad bet koki mokslininka galima papirkti uz labai didelius pinigus tiesiog neturejo galimybes bent karta pabendrauti su tikru mokslininku biggrin.gif Del parabenu panaudojimo kosmetikoje - jokiu irodymu kad jie sukelia vezi nera, kitaip juos iskart uzdraustu. O jei kam patinka mintis kad stai as nenaudoju kosmetikos su parabenais ir taip save saugau - tebune smile.gif Mazas pastebejimas - Biokas parabenus kai kuriuose produktuose pakeite methylchlorisothiazolinone ir methylizothiazolinone, o sitie junginukai labai dirgina oda ir didina odos jautruma (Contact Dermatitis, November 2001, pages 257–264; and European Journal of Dermatology, March 1999, pages 144–160) ir ju neturetu buti kremuose, o tik tokioje kosmetikoje, kuria reikia nuplauti. Parabenai tokiu reakciju nesukelia
Atsakyti
Kiek aš žinau, tai... Labai daug cheminių medžiagų, jų tarpe ir parabenai, laikui bėgant gali sukelti vėžinius pokyčius žmogaus organizme. Ir nuo to niekur nepabėgsim. Klausiau Suomijos mokslininkės paskaitos, kuri paminėjo, jog net ir plaukų dažuose yra medžiagų, pavojingų žmogaus organizmui, net ir viena taurė vyno per dieną moteriai gali būti kenksminga.
Magistro studijose turėjau vėžio biologijos paskaitas. Dėstytojas jau pirmą paskaitą pasakė: viską, ką girdėsit, nepriimkit už gryną pinigą. Mūsų šiandieninės žinios yra gal tik 50 proc teisingos, o gal ir mažiau. Po kelerių metų tai, ką laikėme absoliučia tiesa, gali pasirodyti kaip baisus melas. Nes tai tik besivystantis mokslas, kasdien gaunama begalė naujų rezultatų, paneigiančių kitus, keliančių įvairias diskusijas.
O grįžtant konkrečiai prie parabenų. jie yra priskiriami prie tokių medžiagų, kurios gali prisidėti prie vėžio išsivystymo, tačiau patys tiesiogiai jo nesukelia kaip ir daugelis kitų "baisiųjų" medžiagų. Vėžį sukelia ne koks vienas veiksnys, o kelių veiksnių sąveika, ir tik po daugelio metų. Būtent kelių veiksnių sąveika ir ilgas vystymosi laikotarpis ir apsunkina mokslininkų tyrimus.
Vienintelis teisingas patarimas: chemines medžiagas naudoti saikingai. Tik tiek. Nieko konkretaus.
Dėl mokslininkų papirkinėjimo... Visi žmonės. Visus valdo pinigai. Tad prašyčiau. Net neįsivaizduojat kokie pinigai "vaikšto" šioje srityje. Papirkinėjimas yra. O kad kompanijos turi SAVO laboratorijas ir pateikia tyrimų rezultatus tokius, kokius tik nori, čia ne naujiena. Visi žino, visi tyli. Kadangi šis klausimas apskritai yra diskutuotinas, negalima argumentuotai paneigti tų rezultatų. Tad galbūt laikas pamesti savo naivumą.
Atsakyti
Ir dar. Kad šitos beprasmės diskusijos baigtųsi: parabenai ir kitos cheminės medžiagos NĖRA NEKENSKMINGOS, bet ir NĖRA KENKSMINGOS TIEK, KAD UŽSITEPUS KOKĮ KREMĄ, IŠ KARTO IŠSIVYSTYTŲ VĖŽYS. Yra begalė atvejų, kai žmogus, labai besisaugantis visokių cheminių medžiagų, miršta nuo vėžio. Kodėl? Daug lemia genetika, daug lemia žmogaus gyvenimo būdas, psichinė būklė ir t.t. Jei pradėtume gilintis, neužtektų viso gyvenimo vienai tiesai rasti. Ar verta?
Visos turim savo nuomones. Ir niekas šiuo metu negali atsakyti, kuri nuomonė yra teisinga. Tad gal rinkimės tai, kas MUMS atrodo geriausia, kas mums konkrečiai tinka, nes mūsų organizmas dažnai pats parodo, kas jam tinka, o kas ne (kalbant apie įv alergines reakcijas ir t.t.)
Gyvenkime draugiškai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitutexe @ 2010 08 07, 04:24)
Kiek aš žinau, tai... Labai daug cheminių medžiagų, jų tarpe ir parabenai, laikui bėgant gali sukelti vėžinius pokyčius žmogaus organizme. Ir nuo to niekur nepabėgsim.

Teoriškai taip. Bet kas, kas koreguoja odos funkcionavimą gali prisidėti prie vėžio formavimosi. Kaip yra praktiškai- nėra aišku. O "blogųjų medžiagų" bijotojai trimituoja, kad viskas aišku kaip dieną ir puikiai žinoma...
Papildyta:
QUOTE(Vitutexe @ 2010 08 07, 04:24)
O kad kompanijos turi SAVO laboratorijas ir pateikia tyrimų rezultatus tokius, kokius tik nori, čia ne naujiena. Visi žino, visi tyli. Kadangi šis klausimas apskritai yra diskutuotinas, negalima argumentuotai paneigti tų rezultatų. Tad galbūt laikas pamesti savo naivumą.

Dėl to suinteresuotų kompanijų pateiktais "tyrimais" aš ir nepasitikiu. Tikrai yra ne vien "papirkti mokslininkai" ir šališkų kompanijų tyrimai. Manau, kaip tik naivu yra tikėti, kad mokslo pasaulyje egzistuoja tik kyšiai ir šališkumas. Visko yra, reikai sugebėti atsirinkti.

O šiaip, su dauguma jūsų minčių sutinku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 07 rugpjūčio 2010 - 21:20
Eikit sau as tai nusipirkau ta rasos emulsini sveitikli, mano oda riebi, sakyciau gan problemine, bet taip veiduka isvale, pasaka skiriu 10 balu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniete @ 2010 08 08, 21:18)
Eikit sau as tai nusipirkau ta rasos emulsini sveitikli, mano oda riebi, sakyciau gan problemine, bet taip veiduka isvale, pasaka skiriu 10 balu wub.gif

Rasos emulsinis šveitiklis man irgi patiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniete @ 2010 08 08, 22:18)

O reikės ir man šį pabandyti, nes Margaritos man nelabai patiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniete @ 2010 08 08, 22:18)

sitas? http://www.biok.lt/l...ipu-oda?pid=360
Atsakyti
QUOTE(charisma2121 @ 2010 08 08, 22:03)

Aha, sitas ax.gif
man jis ir visai patiko, oda svelni ir lygi wub.gif
tik bent jau man, reikia tepti storesni sluoksni, ilgiau masazuoti veida arba ilgiau palaikyti, kad butu rezultatas rolleyes.gif

Margaritos sveitiklis buvo favoritas, bet kai pakeite pakuote tapo nebeimanoma naudoti, nes nepatogu unsure.gif
Atsakyti