Įkraunama...
Įkraunama...

Artėjančio gimdymo požymiai III dalis

QUOTE(Svetė @ 2010 08 01, 23:06)
O tai kaip būna po 40 sav? tiesiog vaikštai ar į ligoninę guldo? nuo ko čia priklauso  g.gif  mano visi terminai baigiasi šiandien, ryt einu pas gydytoją sad.gif

pas mus Lieuvoje durnizmas su ta gimdymo data. Ją skaičiuoja, jei mm ciklas yra 28d. O šiaip reikia atsižvelgti į moters individualumą ir po to į tai ką rodo 17- 19savaitės ekoskopas. Šiaip po termino leidžiama nešioti 10 - 14d. Priklauso nuo gydytojų. Kaip pati pastebėjau tokia praktika daugiausiai didmesčiuose, o provicijose doh.gif .
Mes šiaip ryt irgi rodomės gydytojui. Pažiūrėsim, ką jis sakys. Kol kas pilve mergina juda kaip patrakusi, o paruošiamieji sąremiai jau gera antra savaitė kankina. nestuke.gif
Atsakyti
Pastutinemis naktimis ir man uzeina stiprus pilvo apacios skausmai, kad net negaliu pasijudinti, bet nereguliarus. Pergyvenau, kad gal jau gimdymas arteja, nors mums dar tik 36 savaite. Pasiskaiciusi visu Jusu komentarus supratau, kad tai yra naturali pasiruosimo busena... o jau taip noriu nakti gerai issimiegoti be skausmu ir lakstymu i tualeta... smile.gif
Atsakyti
O man sindi nuo pietu plesia nugara ir tokie kaip mm skausmai uzeina, pilvas kartais susitraukia, bet ne itin stipriai, tai ir vel laukimo busenoj, o jau sakiau sindi kaip tik nieko nelauksiu ir nesitikesiu, amzinai nestuke.gif nevaiksciosiu tai manaiu ramiai pabusiu, ale panasu kad neiseis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetė @ 2010 08 01, 20:06)
O tai kaip būna po 40 sav? tiesiog vaikštai ar į ligoninę guldo? nuo ko čia priklauso  g.gif  mano visi terminai baigiasi šiandien, ryt einu pas gydytoją sad.gif

Nuo 40 sav. yra duodamos dar dvi extra savaites,tad per ta laikotarpi tau turi buti paskirti pasimatymai su daktaru,jie viska stebi,o jei jokiu pozymiu iki 42 savaites,tada jau skatina=] Siaip nezinau kaip Lietuvoj,nes pati gimdziau uzsieny,bet manau,jog viskas vyksta panasiai=]
Atsakyti
QUOTE(jolanty @ 2010 08 01, 15:46)
Sveikinam prisijungus prie 6io klubo smile.gif. Pas mane panaši situacija. Pagal mm buvo liepos 29d., echoskopas rodo šiandieną - rugpjūčio 1d. Taip pat stebiu daug požymių, bet mažiukė dar neskuba. Jei ne tas nuovargis, galėčiau ramiai laukti, nes dvi savaitės po termino yra normalu.

O mane jau į neviltį varo tas laukimas doh.gif . O dar tie skambučiai su klausimais ar dar nepagimdžiau doh.gif . Jau šiąnakt buvau benudžiunganti, kad jau prasidėjo, nes taip stipriai pilvą sutraukinėjo ir taip maudė pilvo apačią, bet kol nusimaudžiau ir palaukiau dar 20 min., norėdama įsitikint, kad tikrai viskas juda į priekį, tai ir baigėsi verysad.gif . Ir taip dukart šiąnakt... Ir dabar pamaudžia kaip per mm, bet jau nebe taip stipriai, kaip naktį... Kantrybės mums 4u.gif smile.gif .
Tiesa, norėjau dar paklaust, ar kuri darėt prieš pat termino pabaigą KTG su tom gimdos susitraukimo kreivėm? Kokie buvo rezultatai? Aš dariausi liepos 30 d., tai daugiausia buvo 75. Kažkaip mažoka man atrodo..
Atsakyti
Na taip laukiam toliau. Man matavo tonus ir tuos gimdos susitraukimus. tai vieną dieną buvo 20 max, kitą - 50 max. Su echoskopu pažiūrėjo, pernešiojimo požymių nėra. Reikia dar laukti. Ko gero labai netiksliai datą paskaičiavo...
Atsakyti
sveikos,norejau paklausti gal kas zinos,man jau 32 savaites,ar gali taip buti ,kad vandenys gali bekti po truputi ir net nesuprasi ar ten iskyros,ar vandenys,kazkur girdejau,jei plysta prieki tai tikrai jauti kai bega,nes buna daug vandens,o gali plyst sonuose,man kazkaip pasidare neramu,gal kas gerai apie tai zinot?
Atsakyti
QUOTE(jurgitukas88 @ 2010 08 04, 15:51)
sveikos,norejau paklausti gal kas zinos,man jau 32 savaites,ar gali taip buti ,kad vandenys gali bekti po truputi ir net nesuprasi ar ten iskyros,ar vandenys,kazkur girdejau,jei plysta prieki tai tikrai jauti kai bega,nes buna daug vandens,o gali plyst sonuose,man kazkaip pasidare neramu,gal kas gerai apie tai zinot?

Gali nubeginėti šoniniai vandenys. Jeigu kyla toks įtarimas, kreipkis pas gydytojus. Mano vienai draugei šoniniai vandenys nubeginėjo ir ji nejautė

Papildyta:
QUOTE(Svetė @ 2010 08 04, 14:21)
Na taip laukiam toliau. Man matavo tonus ir tuos gimdos susitraukimus. tai vieną dieną buvo 20 max, kitą - 50 max. Su echoskopu pažiūrėjo, pernešiojimo požymių nėra. Reikia dar laukti. Ko gero labai netiksliai datą paskaičiavo...

Jau rašiau, kad su tais terminų skaičiavimais doh.gif , kaip sovietų laikais. Pasitikslink, ką rodo 18-20 savaitės ekoskopai.

Man terminas buvo liepos 23d., o echoskopai ir pačios skaičiavimai parodė rugpjūčio 2d. Galiu dar ramiai nešioti iki rugpjūčio 12d. Bet... tikriausiai anksčiau išjudėsiu. Šiandien išėjo gleivių kamštis su kraujais, pilvas vis apsitraukinėja. Turiu dar darbelių, bet vis galvoju, ar spėsiu pasidaryti smile.gif
Atsakyti
Jetau jetau as bijau, kad nesuprasiu kada jau................. doh.gif
Atsakyti
Šiandien buvau pas vietine ginekologe. man aktualus klausimas buvo "kada žinoti, kad jau metas kviesti greitają".Tai ji liepė man nelaukti ilgai, tipo jei prasidės neaiškūs skausmai, kviesti greitają ir važiuoti. Nelaukti reguliarių skausmų, nes man iki Vilniaus Antakalnio ligonines kelionė gali užtrukti apie valandą. Tad geriau nuvažiuoti anksčiau, tegul patyrę daktarai įvertina ir apžiūri.
Atsakyti
Na ką, žiūriu, jog visos užspaudusios tebelaikom biggrin.gif . Aš vakar irgi važiavau pas savo gydytoją, tai atliko visus tyrimus, kad ramiau būtų. Lyg ir viskas tvarkoj: vandenų pakankamai, placenta neperaugusi, širdies toniukai irgi geri. Patikrino kaklelį, tai jau prasidaręs 2 cm ir sutrumpėjęs iki 1 cm. Šįryt ir gleivių kamštis pasirodė su kraujuku, tai kažkaip optimistiškai nuteikė, kad gal nereikės per prievartą mažės grūsti lauk. Jei ne, pirmadienį į ligoninę, antradienį krapštys su vaistais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adrytės mama @ 2010 08 05, 12:29)
Na ką, žiūriu, jog visos užspaudusios tebelaikom biggrin.gif . Aš vakar irgi važiavau pas savo gydytoją, tai atliko visus tyrimus, kad ramiau būtų. Lyg ir viskas tvarkoj: vandenų pakankamai, placenta neperaugusi, širdies toniukai irgi geri. Patikrino kaklelį, tai jau prasidaręs 2 cm ir sutrumpėjęs iki 1 cm. Šįryt ir gleivių kamštis pasirodė su kraujuku, tai kažkaip optimistiškai nuteikė, kad gal nereikės per prievartą mažės grūsti lauk. Jei ne, pirmadienį į ligoninę, antradienį krapštys su vaistais  verysad.gif

aš su išėjusiu kamščiu pilnai 5 dienas prabaikščiojau biggrin.gif
Atsakyti