QUOTE(madmuazele @ 2010 07 21, 17:34)
auginant savo darzoves - jokios krizes nebaisios
receptas:
1 kg burokėlių
1kg cukinijų (arba moliūgų)
0,5 kg svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
kupinas šaukštas druskos
Daržovių kiekis žalių ir nuluptų.
Sutarkuoti burokėlius su burokine tarka ir tušinti su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laikupasiruošiucukiniją, sutarkuoju burokine tarka, sudedu į burokėlius. Atskirai sutušinti svogūnus su trupučiu aliejaus (iš tos normos 0,5 stiklinės įpilu). Suminkštėjusiu svogūnus sudėti į burokėlius. Ir viską dar pakaitinti 5 min. Po to sudėti į stiklainius.
Tik nebandykite valgyti po kokios dienos, nes pirmais metais, kai gavau šį receptą-paragavau ir nepatiko. daugiau nedariau. Žiemą atsinešiau, tai per savaitę nieko neliko. Dabar prisidarau labai labai daug.
Tiesa, šiuos konservus pradedu gaminti labai anksti. kai burokėliai paauga ir matau, kad per tanku, tai išretinu ir pirmyn į virtuvę.
"Yra tik du būdai gyventi. Vienas galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas galvoti, jog viskas yra stebuklas" Albertas Einšteinas