Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas II

QUOTE(*GREISI* @ 2010 07 21, 18:10)
Nes tie konservai ne į sveikatą.

Taip, sutinku. Bet geriau savi užauginti ir konservuoti, nei PC pirkti žalius.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 21, 18:26)
GREIS, jau pradedu manyti, kad tavo skrandis sterilus kaip operacinė.... blink.gif nei chemijos, nei varinių vielučių, nei konservų....dar mūsų planetos oru kvėpuoji?.... tongue.gif

tongue.gif nejuokauk biggrin.gif
Dėl vaikų,nenoriu ,kad jie priprastų prie konservų.Ką galima išlaikyti žalią,tą ir valgome žalią ax.gif .Būtent ,kad ir tos chemijos gauname ir taip ,tai nesinori dar papildomai apkrauti.Nu gi yra tų receptėlių be cukraus ir acto mirksiukas.gif .O visokių marinatų nemėgstu,vyras taip pat,tai galiu šūkauti lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos darzininkes. Temos labai neseku, todel jei apie tai rasete - atsiprasau ax.gif
Merginos, ka sodinate i tuscia, jau derliaus nuimta vieta. Nu pvz. savaitgali jau svogunus visus israusiu, nes supus, cesnakus. Liks nemazai tuscio darzo, kas dar spetu uzaukti g.gif Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 07 22, 11:44)
Sveikos darzininkes. Temos labai neseku, todel jei apie tai rasete - atsiprasau  ax.gif
Merginos, ka sodinate i tuscia, jau derliaus nuimta vieta. Nu pvz. savaitgali jau svogunus visus israusiu, nes supus, cesnakus. Liks nemazai tuscio darzo, kas dar spetu uzaukti  g.gif Aciu.

Na aš ne daržininkė, bet vis tiek noriu pasisakyt... biggrin.gif
Į tuščią vietą galima sodint burokėlius. Pas mus, tai jie visada tankūs darže augdavo, tai mama atsilaisvinus žemėms vis retindavo ir sodindavo. Dar galima pasėt salotų pekino, jos tik liepos pabaigoj sėjamos, nes kitaip nesuka gūžčių...
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 07 22, 11:44)

Merginos, ka sodinate i tuscia, jau derliaus nuimta vieta.

Šiemet sodinsiu braškes ir sėsiu agurkus.
Atsakyti
Man visada atrode, kad pekino kopustai labai ilgai auga g.gif
O Agurkai spes uzdereti?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 07 22, 12:13)
Šiemet sodinsiu braškes ir sėsiu agurkus.

Agurkus bigsmile.gif g.gif o spės g.gif

O pekino kopūstus sėklas tiesiai į daržą sėt g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 07 22, 12:25)

O Agurkai spes uzdereti?

Gražiai paprašysiu ir užderės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 07 22, 15:12)
Gražiai paprašysiu ir užderės lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės,
senokai čia nebuvau smile.gif

Na, na, nepulkit GREISI smile.gif Aš irgi tokia pati smile.gif smile.gif Jei galiu, viską žalią naudoju.
O cukinijų aš tiesiog jaunų užsišaldau. Supjaustau kubeliais, truputį pablanširuoju tokiam puode, nusausinu ir į kamerą.
Praeitais metais kai jau pradėjo moliūgai pūti, aš ir juos taip užsišaldžiau thumbup.gif

Bet tos salotos skamba skaniai... tik kad laiko reik daug su jomis ax.gif

Dėl sodinimo - o ar žirniai užaugtų? Tiek buvau prisisėjusi - per tuos karščius taip greitai peraugo ir sukirmijo doh.gif Sakau, gal bent rudeniop turėčiau mažei palukštenti...

QUOTE(*GREISI* @ 2010 07 22, 08:42)
tongue.gif nejuokauk biggrin.gif
Dėl vaikų,nenoriu ,kad jie priprastų prie konservų.Ką galima išlaikyti žalią,tą ir valgome žalią  ax.gif .Būtent ,kad ir tos  chemijos gauname ir taip ,tai nesinori dar papildomai apkrauti.Nu gi yra tų receptėlių be cukraus ir acto  mirksiukas.gif .O visokių marinatų nemėgstu,vyras taip pat,tai galiu šūkauti lotuliukas.gif

Atsakyti
Pas mane svogūnai dar pačiam augime, laiškai dideli ir žali, žali, kaip čia pas jus jau raut reikia g.gif
O nuroviau tik žieminius česnakus, tai pasodinau burokėlių, morkų, agurkų, dar ropių ir ridikėlių. Pernai tai tik ropes ir ridikėlius sodinau, tai užaugo, šiemet daugiau sugalvojau, tikiuosi užaugs... Ant pakuočių rašo, kad užauga per vidutiniškai 50 dienų, tai turėtų spėti iki rudens.
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2010 07 23, 09:25)

mano nuomone galima daug ka sodinti, tik sodinti, jau padaigintas seklas, nes jau, kai ugliukai bus, tai greiciau augs ir matysit, reikia lieti per sausa, ar dar kas ne taip...
zinoma ir nesitiketi tokio, jau super derliaus, kad bus dideles darzoves, bet augti tikrai augs..
Atsakyti