QUOTE(eiksau @ 2010 10 27, 16:18)
esme viso parasymo ta ,kad mums nereikejo absoliuciai jokios pagalbos -nei vaiko prieziuroje,nei financines . ir jus man irodinkit kiek norit, bet pvz. jei abu tevai septyniolikameciai ,tai turbut ne kiekvienii patys is savo pinigu sugebetu islaikyti seima
Dėl vaiko priežiūros man tikrai nereikės jokios pagalbos apart to,kai reikės eiti mokytis, o dėl finansų, tai dabar labai puikiai išgyvenam iš savų pinigų ir nereik prašyt iš kitų, kai bus vaikutis tai tada žinoma tėtis padės, bet tikrai ir ne visi suaugę sugeba iš savų pinigų išlaikyti šeima. Manau neturėtu būti lyginami metai, nes ne nuo jų priklauso kaip gyveni, o nuo pačio žmogaus.
QUOTE(Elee @ 2010 10 27, 19:43)
Dėl vaiko priežiūros man tikrai nereikės jokios pagalbos apart to,kai reikės eiti mokytis, o dėl finansų, tai dabar labai puikiai išgyvenam iš savų pinigų ir nereik prašyt iš kitų, kai bus vaikutis tai tada žinoma tėtis padės, bet tikrai ir ne visi suaugę sugeba iš savų pinigų išlaikyti šeima. Manau neturėtu būti lyginami metai, nes ne nuo jų priklauso kaip gyveni, o nuo pačio žmogaus.
Tik Niekas neisizeiskit ,yzeidineti nenoriu nieko
Papildyta:
QUOTE(eiksau @ 2010 10 27, 18:13)
as ir nesakiau ,kad negali
tiesiog jei tevai abu nepilnameciai tai tikrai patys vieni sunkiai susitvarkytu be pagalbos . as kalbu ne apie jaunus ,o labai jaunus tevus 
Va cia tai manau sunku atvejis butu jaiabu teveliai ne pilnamecia (mano tevai buvo nepilnameciai be tevu pagalbos neapsejo
QUOTE(camelia1525 @ 2010 10 27, 20:07)
Tik Niekas neisizeiskit ,yzeidineti nenoriu nieko
Bet koks kieno reikalas ....Cia suauge zmones skolinasi kad isgyventu.Niekas nezino kas taves laukia cia turi pinigu cia ju gali nebutu...Esme tame kad vaikelis yra mylimas ir stengesi tevai ji aprupinti...Zmones darbu neturedam vaika po vaiko gimdo (tv reik dazniau ziureti) nu ir ka isgyvena,ne medziokles amzius dabar 
Aš ir nesikišu į kažkieno gyvenimą, tiesiog kaip Eiksau parašė,kad nepilnamečiams sunku gali būti be kitų pagalbos, aš atsakiau, kad mano nuomone ne tik nepilnamečiams būna sunku,bet ir suaugusiems ir kad ne nuo amžiaus priklauso kaip gyveni, o nuo pačio žmogaus kaip į viską žiūri, kaip stengiasi ir pan
QUOTE(camelia1525 @ 2010 10 27, 17:10)
atleiskit, bet paskaicius jusu sita posta, negaliu nepapriestarauti. Jusu teigimu, kad daug nepilnameciu gimdo, tai jau galima suvokti kaip norma? Cia yra visiska nesamone. As cia kuria diena kalbejau su vyru sia tema, t.y. apie nepilnamecius tevus ir jeigu ne duok Dieve tai atsitiktu mano sunui, man butu nuosirdziai jo gaila, aisku dabar pulsit irodineti, kad nebutu, ko cia jo gailetis, juk vaikas, gyvenimo dziaugsmas ir t.t. O gailetis butu uz ka, uz tai, kad prarastu viena is graziausiu laikotarpiu savo gyvenime, kuomet dar gali buti paseles, laisvas, svajotojas, kuomet atsakomybe ir pareigos apsiriboja ne pinigu nesimu i namus, pampersu pirkimu, as nenoreciau, kad mano vaikas turetu tokiu problemu. As suprantu tas, kurios budamos nepilnametemis laukiasi netyciuku, kas joms belieka, bet juk yra ir tokiu , kurios neturedamos 18 metu samoningai planuoja nestuma, ir tai dazniausiai neatsakingi zmones, kurie nesuvokia ka reiskia tureti vaika. Is tiesu mane piktina tokios kalbos, jei jau laukiesi tai ir laukies, bet nebandyk aiskinti, kad nepilnametems lauktis yra normalu, nes cia jokio normalumo as nematau. Taip laukimas yra grazus dalykas gyvenime, bet po to seka leliuko gimimas, kuris ateina visam gyvenimui, duok Dieve, kad kiekvienai itin jaunai mamai viskas sektusi, sugebetu vienu metu buti gera mama, moksleive, darbuotoja, zmona, bet realybeje ne viskas taip grazu kaip bandoma piesti. Cia daug kur minima, kad ne metuose esme, o as pasakysiu metuose, jauna mergaite dar neturi tiek gyvenimiskos patirties, nesusidurusi su gyvenimiskosiomis problemomis, tai suolis is vaikisko gyvenimo i suaugusiu, kuomet turi subresti ir buti atsakingas be jokio pasiruosimo, nors ne visada dar noretum prisiimti tokia atsakomybe. Taip sunkumu gali tureti ir vyresne mama, tuo paciu jauna mama gali buti ideali mama, bet tai greiciausiai isimtis, o ne taisykle. As nezinau, bet mano seimoje man nuo mazu metu i galva buvo kalama, pirma mokslai, paskui meile, na likimas atsiunte man ta meile, kai tebuvo 14 metu, bet as jauciau atsakomybe pries save, pries savo tevus, kurie manimi pasitikejo ir ka, kai zinai tiksla ir suvoki, kad gyvenime nenori buti tik mama, sunaus susilaukiau budama beveik 22 metu. Taip pat jauna, bet... ne nepilnamete. Is tiesu, esu nemoralizuotoja ir nemegstu gincytis, bet negaliu nereaguoti, kuomet sakoma, kad nepilnameciams lauktis ir gimdyti yra siu dienu norma. Kokias normas mes patys darysim, tokios normos lauks musu paciu vaiku, ar labai jau visos noretumet, kad jusu nepilnamete dukra ar sunus, sakytu tu busi mociute.
QUOTE(aistuzele @ 2010 10 28, 06:40)
atleiskit, bet paskaicius jusu sita posta, negaliu nepapriestarauti.
bet pries jaunas mamas neturiu nieko pries, nes ir pati tokia esu. sunus gime kai man buvo 20 m, vyrui 21 m. abu dieninio skyriaus studentai buvom. ir ka? baigem tuos mokslus, paskui ir dar po vienus mokslus baigem. vaikas nei i darzeli nejo, nei aukles samdem, nei seneliai padejo. patys prisiziuredavom. as sakau - kai yra noro - viskas imanoma
visada norejau buti jauna mama, bet nepilnamete mama tikriausiai nebuciau sugebejusi gera mama buti
o as noreciau paklausti tu jaunu nepilnameciu merginu, kas pastumeja priimti toki sprendima ,,daryti" vaikus? negi paciom nesinori uzaugt ir pasidziaugt jaunyste? kazkaip netikiu, kad visos pastoja netycia plysus prezervatyvui...
suprantu, kad mokslus pasibaigt, pakeliauti, pabuti su draugais ir bla bla bla ir t.t. galima ir auginant vaikus, bet ar to reikia?
QUOTE(raimute89 @ 2010 10 28, 14:45)
o as noreciau paklausti tu jaunu nepilnameciu merginu, kas pastumeja priimti toki sprendima ,,daryti" vaikus? negi paciom nesinori uzaugt ir pasidziaugt jaunyste? kazkaip netikiu, kad visos pastoja netycia plysus prezervatyvui...
suprantu, kad mokslus pasibaigt, pakeliauti, pabuti su draugais ir bla bla bla ir t.t. galima ir auginant vaikus, bet ar to reikia? 
as laiminga augindama sūnelį atsukus laiką atgal nekeisčiau nieko,neplanavau
QUOTE(raimute89 @ 2010 10 28, 15:45)
Vat galima pagalvot,kad specialiai dariau vaikus. Tai buvo pirmas kartas kada nesisaugojom ir tikrai nemaniau,kad tai nuo vieno kart gali "užkibt", gyvenau su tėčiu ir mes nekalbėjom apie tokius dalykus. Nežinojau nei tų visokių vaisingų dienų. Dėl pasidžiaugimo jaunyste,tai man niekad nebuvo pasilakstymai svarbu, aš labai mėgstu namus, tai tas džiaugsmas jaunyste pas mane toks savotiškas visada buvo, aš net naujuosius mieliau su šeima sutinku,nei lekiu su draugais. Mokslus baigsiu ir su leliukų, manau net dar geriau, nes bus postūmis toks,kad yra jau dabar dėl ko stengtis ir tai tiesiog būtina, nes prieš tai aš nelabai rimtai žiūrėjau į mokslus, o manau draugai ir kelionės,bei pasilinksminimai niekur nedings.
QUOTE(Elee @ 2010 10 28, 16:07)
Vat galima pagalvot,kad specialiai dariau vaikus. Tai buvo pirmas kartas kada nesisaugojom ir tikrai nemaniau,kad tai nuo vieno kart gali "užkibt", gyvenau su tėčiu ir mes nekalbėjom apie tokius dalykus. Nežinojau nei tų visokių vaisingų dienų. Dėl pasidžiaugimo jaunyste,tai man niekad nebuvo pasilakstymai svarbu, aš labai mėgstu namus, tai tas džiaugsmas jaunyste pas mane toks savotiškas visada buvo, aš net naujuosius mieliau su šeima sutinku,nei lekiu su draugais. Mokslus baigsiu ir su leliukų, manau net dar geriau, nes bus postūmis toks,kad yra jau dabar dėl ko stengtis ir tai tiesiog būtina, nes prieš tai aš nelabai rimtai žiūrėjau į mokslus, o manau draugai ir kelionės,bei pasilinksminimai niekur nedings.
o mokykloj nebudavo pamokeliu apie tokius dalykus ?
QUOTE(Elee @ 2010 10 28, 16:07)
cia tai geras
vat mums su vyru tas pats buvo, kazin ar antrus mokslus butume be vaiko baige
QUOTE(eiksau @ 2010 10 28, 17:35)
o mokykloj nebudavo pamokeliu apie tokius dalykus ?
as mokykla baigiau pries 6 metus ( ir ne miesto,o mazo baznytkaimio) ,kur mokesi apie 350 mokiniu,bet jau tada buvo lytinis svietimas. ir siaip internetas yra
kazkaip pas mane seimoj ir apie tai nekalbedavo,bet viska zinojom- yra ir zurnalai visoki paaugliski mokykloj per pertraukas mergaites vartydavo 
Buvo viena kart atsimenu šeštoj klasėj, bet mūsų tai ne tik šeštokes suvedė į salę bet ir vyresnes, tai ten vyresnėm buvo grynai svarbu,kad į pamoka nenueiti,tai gavos chaosas visiškas ir nei ten kas klausėsi. O paskui dar aštuntoj klasėj buvo, tai išvis beviltiška, nes ir berniukus suleido į salę.