atleiskit, bet paskaicius jusu sita posta, negaliu nepapriestarauti. Jusu teigimu, kad daug nepilnameciu gimdo, tai jau galima suvokti kaip norma? Cia yra visiska nesamone. As cia kuria diena kalbejau su vyru sia tema, t.y. apie nepilnamecius tevus ir jeigu ne duok Dieve tai atsitiktu mano sunui, man butu nuosirdziai jo gaila, aisku dabar pulsit irodineti, kad nebutu, ko cia jo gailetis, juk vaikas, gyvenimo dziaugsmas ir t.t. O gailetis butu uz ka, uz tai, kad prarastu viena is graziausiu laikotarpiu savo gyvenime, kuomet dar gali buti paseles, laisvas, svajotojas, kuomet atsakomybe ir pareigos apsiriboja ne pinigu nesimu i namus, pampersu pirkimu, as nenoreciau, kad mano vaikas turetu tokiu problemu. As suprantu tas, kurios budamos nepilnametemis laukiasi netyciuku, kas joms belieka, bet juk yra ir tokiu , kurios neturedamos 18 metu samoningai planuoja nestuma, ir tai dazniausiai neatsakingi zmones, kurie nesuvokia ka reiskia tureti vaika. Is tiesu mane piktina tokios kalbos, jei jau laukiesi tai ir laukies, bet nebandyk aiskinti, kad nepilnametems lauktis yra normalu, nes cia jokio normalumo as nematau. Taip laukimas yra grazus dalykas gyvenime, bet po to seka leliuko gimimas, kuris ateina visam gyvenimui, duok Dieve, kad kiekvienai itin jaunai mamai viskas sektusi, sugebetu vienu metu buti gera mama, moksleive, darbuotoja, zmona, bet realybeje ne viskas taip grazu kaip bandoma piesti. Cia daug kur minima, kad ne metuose esme, o as pasakysiu metuose, jauna mergaite dar neturi tiek gyvenimiskos patirties, nesusidurusi su gyvenimiskosiomis problemomis, tai suolis is vaikisko gyvenimo i suaugusiu, kuomet turi subresti ir buti atsakingas be jokio pasiruosimo, nors ne visada dar noretum prisiimti tokia atsakomybe. Taip sunkumu gali tureti ir vyresne mama, tuo paciu jauna mama gali buti ideali mama, bet tai greiciausiai isimtis, o ne taisykle. As nezinau, bet mano seimoje man nuo mazu metu i galva buvo kalama, pirma mokslai, paskui meile, na likimas atsiunte man ta meile, kai tebuvo 14 metu, bet as jauciau atsakomybe pries save, pries savo tevus, kurie manimi pasitikejo ir ka, kai zinai tiksla ir suvoki, kad gyvenime nenori buti tik mama, sunaus susilaukiau budama beveik 22 metu. Taip pat jauna, bet... ne nepilnamete. Is tiesu, esu nemoralizuotoja ir nemegstu gincytis, bet negaliu nereaguoti, kuomet sakoma, kad nepilnameciams lauktis ir gimdyti yra siu dienu norma. Kokias normas mes patys darysim, tokios normos lauks musu paciu vaiku, ar labai jau visos noretumet, kad jusu nepilnamete dukra ar sunus, sakytu tu busi mociute.
Na ne taip jus supratot.Tiesiog sais laikais daug nepilnameciu gimdo,anksciau be pilnametystes turbut apie (mylejimasi) negalvojo nezinau kaip Jums tai paaiskinti turbut supratot ka norejau pasakyti.Sutinku suviskuom ka parasete
Taip vaikus turi planuoti tam subrendusios ir pasiruosusios ir jokiais budais nepilnametes
Bet kaip man gavosi netyciukas minciu nebuvo apie nestumo nutraukimus...Nors dar paaugle buvau,reikejo dziaugtis ta jaunyste ,bet kad taip nutiko,as tiesiog negalejau atimti givybes (NETURIU TAM TEISES) o kad jau taip nutiko teko "palaidoti " savo jaunyste ir subresti anksciau laiko.Okad nepilnametes planuoja tikrai baisu yra
Aš ir nesikišu į kažkieno gyvenimą, tiesiog kaip Eiksau parašė,kad nepilnamečiams sunku gali būti be kitų pagalbos, aš atsakiau, kad mano nuomone ne tik nepilnamečiams būna sunku,bet ir suaugusiems ir kad ne nuo amžiaus priklauso kaip gyveni, o nuo pačio žmogaus kaip į viską žiūri, kaip stengiasi ir pan
Visiems gyvenime yra sunku...Visiem tenka patirti nepriteklius.Gyvenimo keliai vingiuoti ,sunkui ir jauniems ir suaugusiems