Įkraunama...
Įkraunama...

Jauna mama

QUOTE(eiksau @ 2010 10 28, 16:35)
o mokykloj nebudavo pamokeliu apie tokius dalykus ?  ax.gif  as mokykla baigiau pries 6 metus ( ir ne miesto,o mazo baznytkaimio) ,kur mokesi apie 350 mokiniu,bet jau tada buvo  lytinis svietimas. ir siaip internetas yra  blush2.gif  kazkaip pas mane seimoj ir apie tai nekalbedavo,bet viska zinojom- yra ir zurnalai visoki paaugliski mokykloj per pertraukas mergaites vartydavo  bigsmile.gif

kodel mamos linkusios viska nurasyti mokykloms? ax.gif apie tai turi buti kalbama seimoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpee: 28 spalio 2010 - 21:48
QUOTE(skorpee @ 2010 10 28, 22:47)
kodel mamos linkusios viska nurasyti mokykloms? ax.gif  apie tai turi buti kalbama seimoje smile.gif

seimoje mes ta tema nekalbedavom schmoll.gif bet mokyklos nekaltinu
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 10 28, 16:43)
as laiminga augindama sūnelį atsukus laiką atgal nekeisčiau nieko,neplanavau  nestuke.gif pavedė apsauga blush2.gif o bent jau aš nežinau 17/18 metų merginų planuojančių nestuke.gif  smile.gif

As pazinojau ne viena ir ne dvi tokias svajojancias-planuojancias apie dideli pupsa gyva vaika doh.gif
Rezultatai buvo akivaizdus svajones issipilde viena pagimde 16m kita svajotoja beveik 18m pagimde dvynukus (tik vaikiskose svajonese ji mate ne mergaites, o berniukus doh.gif )jos nusivylimas buvo toks, kad darbingo amziaus mociute augino dvynukes, o jaunoji mamyte toliau tvarkesi savo gyvenima unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blumchen: 29 spalio 2010 - 12:16
QUOTE(blumchen @ 2010 10 29, 13:15)
As pazinojau ne viena ir ne dvi tokias svajojancias-planuojancias apie dideli pupsa gyva vaika  doh.gif
Rezultatai buvo akivaizdus svajones issipilde viena pagimde 16m kita svajotoja beveik 18m pagimde dvynukus (tik vaikiskose svajonese ji mate ne mergaites, o berniukus  doh.gif )jos nusivylimas buvo toks, kad darbingo amziaus mociute augino dvynukes, o jaunoji mamyte toliau tvarkesi savo gyvenima  unsure.gif

verysad.gif baisu kai mamos ismeto vaikus kur papuola
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 10 29, 16:13)
verysad.gif  baisu kai mamos ismeto vaikus kur papuola

Aha, niekaip nesuprantu kaip galima savo vaiką kažkam duoti auginti, net savo šuniuko niekam negalėčiau atiduoti dabar, tai ką jau apie vaikuti kalbėt
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2010 10 28, 07:40)
atleiskit, bet paskaicius jusu sita posta, negaliu nepapriestarauti. Jusu teigimu, kad daug nepilnameciu gimdo, tai jau galima suvokti kaip norma? Cia yra visiska nesamone. As cia kuria diena kalbejau su vyru sia tema, t.y. apie nepilnamecius tevus ir jeigu ne duok Dieve tai atsitiktu mano sunui, man butu nuosirdziai jo gaila, aisku dabar pulsit irodineti, kad nebutu, ko cia jo gailetis, juk vaikas, gyvenimo dziaugsmas ir t.t. O gailetis butu uz ka, uz tai, kad prarastu viena is graziausiu laikotarpiu savo gyvenime, kuomet dar gali buti paseles, laisvas, svajotojas,  kuomet atsakomybe ir pareigos apsiriboja ne pinigu nesimu i namus, pampersu pirkimu, as nenoreciau, kad mano vaikas turetu tokiu problemu. As suprantu tas, kurios budamos nepilnametemis laukiasi netyciuku, kas joms belieka, bet juk yra ir tokiu , kurios neturedamos 18 metu samoningai planuoja nestuma, ir tai dazniausiai neatsakingi zmones, kurie nesuvokia ka reiskia tureti vaika. Is tiesu mane piktina tokios kalbos, jei jau laukiesi tai ir laukies, bet nebandyk aiskinti, kad nepilnametems lauktis yra normalu, nes cia jokio normalumo as nematau. Taip laukimas yra grazus dalykas gyvenime, bet po to seka leliuko gimimas, kuris ateina visam gyvenimui, duok Dieve, kad kiekvienai itin jaunai mamai viskas sektusi, sugebetu vienu metu buti gera mama, moksleive, darbuotoja, zmona, bet realybeje ne viskas taip grazu kaip bandoma piesti. Cia daug kur minima, kad ne metuose esme, o as pasakysiu metuose, jauna mergaite dar neturi tiek gyvenimiskos patirties, nesusidurusi su gyvenimiskosiomis problemomis, tai suolis is vaikisko gyvenimo i suaugusiu, kuomet turi subresti ir buti atsakingas be jokio pasiruosimo, nors ne visada dar noretum prisiimti tokia atsakomybe. Taip sunkumu gali tureti ir vyresne mama, tuo paciu jauna mama gali buti ideali mama, bet tai greiciausiai isimtis, o ne taisykle. As nezinau, bet mano seimoje man nuo mazu metu i galva buvo kalama, pirma mokslai, paskui meile, na likimas atsiunte man ta meile, kai tebuvo 14 metu, bet as jauciau atsakomybe pries save, pries savo tevus, kurie manimi pasitikejo ir ka, kai zinai tiksla ir suvoki, kad gyvenime nenori buti tik mama, sunaus susilaukiau budama beveik 22 metu. Taip pat jauna, bet... ne nepilnamete. Is tiesu, esu nemoralizuotoja ir nemegstu gincytis, bet negaliu nereaguoti, kuomet sakoma, kad nepilnameciams lauktis ir gimdyti yra siu dienu norma. Kokias normas mes patys darysim, tokios normos lauks musu paciu vaiku, ar labai jau visos noretumet, kad jusu nepilnamete dukra ar sunus, sakytu tu busi mociute.

Na ne taip jus supratot.Tiesiog sais laikais daug nepilnameciu gimdo,anksciau be pilnametystes turbut apie (mylejimasi) negalvojo nezinau kaip Jums tai paaiskinti turbut supratot ka norejau pasakyti.Sutinku suviskuom ka parasete drinks_cheers.gif Taip vaikus turi planuoti tam subrendusios ir pasiruosusios ir jokiais budais nepilnametes schmoll.gif Bet kaip man gavosi netyciukas minciu nebuvo apie nestumo nutraukimus...Nors dar paaugle buvau,reikejo dziaugtis ta jaunyste ,bet kad taip nutiko,as tiesiog negalejau atimti givybes (NETURIU TAM TEISES) o kad jau taip nutiko teko "palaidoti " savo jaunyste ir subresti anksciau laiko.Okad nepilnametes planuoja tikrai baisu yra unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Elee @ 2010 10 27, 22:52)
Aš ir nesikišu į kažkieno gyvenimą, tiesiog kaip Eiksau parašė,kad nepilnamečiams sunku gali būti be kitų pagalbos, aš atsakiau, kad mano nuomone ne tik nepilnamečiams būna sunku,bet ir suaugusiems ir kad ne nuo amžiaus priklauso kaip gyveni, o nuo pačio žmogaus kaip į viską žiūri, kaip stengiasi ir pan  smile.gif

Visiems gyvenime yra sunku...Visiem tenka patirti nepriteklius.Gyvenimo keliai vingiuoti ,sunkui ir jauniems ir suaugusiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(camelia1525 @ 2010 10 29, 20:53)
Na ne taip jus supratot.Tiesiog sais laikais daug nepilnameciu gimdo,anksciau be pilnametystes turbut apie (mylejimasi) negalvojo 

Gal ir galvojo, bet seniau tabu budavo vien nesantuokiniai lytiniai santykiai, ka jau kalbeti apie nesantuokinius vaikus. Juk ir Vienuolio "Paskenduole" butent apie tai pasakoja. Siais laikais nepilnametes (ar pilnametes, bet istekejusios) mamos maziau smerkiamos.
Atsakyti
Nu jaunos mamos tai nepilnametes nera gerai. Anskti manyciau, bet jei jau taip nutiko tai jokiu budu nesu uz kad abortuotu vaikeli. jei jau prisidirbai tai reik ir pagimdyt. smile.gif Pati jei pastociau tai taip ir daryciau, net nemastyciau apie jokius abortus.. O siaip apie pilnametes mamas galiu pasakyt tik tiek kad nieko blogo nematau. Nors ir 18 metu.. Jei mokes prasisukt kodel gi ne.. smile.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikasiu* @ 2010 10 29, 22:33)
Nu jaunos mamos tai nepilnametes nera gerai. Anskti manyciau, bet jei jau taip nutiko tai jokiu budu nesu uz kad abortuotu vaikeli jei jau prisidirbai tai reik ir pagimdyt.  smile.gif  Pati jei pastociau tai taip ir daryciau, net nemastyciau apie jokius abortus.. O siaip apie pilnametes mamas galiu pasakyt tik tiek kad nieko blogo nematau. Nors ir 18 metu.. Jei mokes prasisukt kodel gi ne..  smile.gif  tongue.gif

o man tarp 18m ir 17m nėra kažkoks ženklus skirtumas. Manau dauguma 17-18m yra vienuoliktokės arba dvyliktokės išlaikomos tėvų. Kažkaip keistai skamba nepilnametės mamos nėra gerai, o jei jau 18m turi tai jau nieko tokio blogo niekas neįžvelgia.
Atsakyti
Įdomi čia tema... Galvojau galvojau... Paskaičiau ir išsigandau, kad kadangi mano giminės dar nieko nežino tai jau bijau reakcijos;D Man šiuo metu 21, pagimdysiu 22. Jaučiuosi labai jauna:) Bet manau čia kitų nuomonė labai priklauso nuo to ar esi ištekėjus ar bent jau rimtą žmogų turi šalia... Čia ta visa kritika dėl jaunų mamų manau tik dėl to ir yra.
Atsakyti
QUOTE(Larance @ 2010 11 06, 22:58)
Įdomi čia tema... Galvojau galvojau... Paskaičiau ir išsigandau, kad kadangi mano giminės dar nieko nežino tai jau bijau reakcijos;D Man šiuo metu 21, pagimdysiu 22. Jaučiuosi labai jauna:) Bet manau čia kitų nuomonė labai priklauso nuo to ar esi ištekėjus ar bent jau rimtą žmogų turi šalia... Čia ta visa kritika dėl jaunų mamų manau tik dėl to ir yra.

na as buvau 20 metu ir turejau rimta drauga. vestuves ivyko kai buvau 7 sav nestuke.gif bet vistiek kreivai ziurejo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Larance @ 2010 11 06, 23:58)

Aš manau labiau žiūri visi į tai kad mokslai nebaigti ir gyvenimas savas nesukurtas, na bent aš tokia nuomonę susidariau iš savo atvejo ax.gif
Atsakyti