QUOTE(SauleleRu @ 2010 10 24, 14:04)
Aš savo pirmą 19 pasigimdžiau - ir LABAI tuo didžiavaus. Ir dabar tebesididžiuoju. Aišku, buvo visko - ir apmaudo, ir ašarų, kad kitos "laksto" , o aš jau nebegaliu, kad vyrelis nekoks ir pykčių, ir skyrybų, bet... Dabar turiu 3 - taigi esu IŠDIDI mama.
Bet juk ir vyresnės susiduria su tom pačiom problemom - nerūpestingas vyras, barniai, skyrybos, noras išsilakstyt, nereikia būt labai jaunai, kad tą patirt, vyresnėm irgi taip gyvenimas kartais klostosi ir nieko čia nepadarysi...
QUOTE(skorpee @ 2010 10 24, 15:40)
vajergau su vaiku ant ranku issilaikiau egzaminus
Aš taip pat
Aš pati pagimdžiau 18m, su MB išdraugavę jau buvom 4m, kaip sakant susipažinom ankstyvoj paauglystėj ir taip susirišom, kad rodės nieks nebeišskirs...
O kai sužinojom kad aš

nutarėm kad dievulis panorėjo mus visam gyvenimui surišti
Tuomet buvau 12-tokė, sužinojau rugsėjo mėn, prieš pat 18-ąjį gimtadienį, o vaikelis gimt turėjo gegužės vidury, kai turėjo prasidėt pats abitūros egzų įkarštis

Man buvo šokas, nes planavau baigt mokslus, įstot, darbą susirast ir t.t. O čia... še tau boba devintinės, ši žinia rodos sugriovė visus planus, bet.... nei velnio
Susituokėm ir ramiai eksternu besimokydama laukiau TOS dienos. Vaikiukas gimė labai lengvai, greitai, labai sveikas, tiesiog dievo dovana toks leliukas. Po savaitės su visu vaiku nuriedėjau į vokiečių k. egzą, vaiką palikau už durų, kurį prižiūrėjo uošvis, kaip tik ištraukiau bilietą pasakojimui apie šeimą ir kai pradėjau žert, jog esu ištekėjus, turiu 7d sūnų kuris šiuo metu laukia už durų su seneliu, kol mama egzą laiko ir t.t.... kadangi komisijoj buvo 3 moteros, visos pašoko ir išlėkė į koridorių pažiūrėt, visos kad džiaugėsi leliukų, įpyškino man 9 ir paleido namo abu ilsėtis

Taip vieną po kito neblogais pažymiais išsilaikiau visus abitūros egzus ir gavau diplomą su mėnesio laiko vaiku.
Tada ramiai augom abu namuose (sakau abu, nes ir aš gi buvau dar vaikas), o kai vaikui suėjo 1,4m. įstojau į universitetą, kur sėkmingai baigiau bakalauro studijas, o vaiką tuos metus prižiūrėjo nuostabi auklė...

Kai baigiau 5m studijas, mano sūnui buvo laikas pradėt mokslus

Bet aš vėl sugalvojau stot ir įstojau į magistrą, tada jau mokėmės abu
Apie antrą vaiką nenorėjau ilgus metus net galvot, gana sunkiai auginau sūnų, nes buvo judrus, neramus.... Bet dabar jis visas vyras ir mano užvadėlis...
Be galo džiaugiuosi kad jį turiu, o pati esu dar jauna...

Ir tik po 10m su MB ėmėm mąstyt apie kitą leliuką, patys dar jauni, norisi kažkuo džiaugtis, kažką pakočiot, pamyluot, o mūsų berniokas jau pusiau savam pasaulyje gyvena, draugai, kompai, kiemas ir t.t., vis labiau jaučiamės tokie vieni.... Na ir sugalvojom - reikia

.
Dabar kai man 30, o MB 32m. visai kitas pažiūris ir į patį nėštumą, ir į būsimą vaikelį kitaip žiūrim, kažkaip ir atsakomybės daugiau lyg ir viskas brandesnėm akim atrodo....
Dar labai esu dėkinga likimui, kad suvedė mane būtent su šiuo žmogumi, kuris visada buvo šalia, mane suprato, palaikė (nors būdavo visko - ir pasipykdavom ir nekalbadienių, bet šeimoj tai normalu). Jei vyras būtų buvęs plevėsa, be atsakomybės, velniai žino kur, su kuo ir kaip dbr gyvenčiau

Bet gyvenam oficialioj šeimoj beveik 12m ir esam laimingi, gyvenam vėl laukimu ir džiaugiamės, kad jauni nepalūžom ir likimas mūsų neišskyrė... Ir džiaugiuos, kad abu vaikai bus nuo to paties vyro, kad nenutiko taip, jog pirmas vaikas nuo jaunystės meilės, antras nuo antro vyro ir t.t.
O Elee'i linkiu stiprybės, nes visad atsiras piktų žmonių, norinčių pašiept, nesuprasi iš pykčio, pavydo ar durnumo.... teks atremt daug požiūrių, nuomonių, bet jei turi gerą žmogų šalia, supratingus tėvus, tai ir nekreipk dėmesio, svarbu tavo noras, ryžtas jūsų visų.... Bus sunku, nes viskas vyksta labai anksti Amžiumi), todėl stiprybės tikrai reikės, nes jaunam palūžt žymiai lengviau....
Nebijok gyvenimo sunkumų, viskas praeis ir pamatysi, kaip bus smagu, kai tau bus 25m, o vaikas jau eis į pirmą klasę

Smagu kai tėvų susirinkime būsi jauniausia, smagu, kai kiemo draugai į akis tavo vaikui tau girdint pasakys - pavydžiu kad tavo mama tokia jauna, kai tavo vaikui bus 20m, tau tebus 37-38metai

Tik va ta pradžia, kol pati subręsi kaip asmenybė bus sunki, pačiai norėsis laisvės, laiko sau, ramybės, bet deja jos nelabai bus.... Bet tai su laiku išgyvenama ir pasimirštama....
Beje ir tas visų labai pamėgtas "gyvenimo pagrindas" su laiku užgyvenamas, vaikai tam netrugdo, man biški net juokinga, kai žmonės šiais laikais visko daug ir iškart nori, jauni svajoja apie namą, naujas mašinas, tolimas atostogas, itin pelningus darbus... O ką turėdavo mūsų močiutės, mamos kai tik susituokė??? Net šaukšto savo neturėjo, bet kažkaip viską užgyveno ir dar vaikam gyvenime padėjo, seneliai anūkam palikimo užrašė

Todėl dėl to "pagrindo" nereik sukt galvos, esat šalia viens kito ir stengsitės šeimos labui, užgyvensit ir turto prikaupsit, viskas savo laiku...
Sėkmės dideliausios ir kuo sveikesnio vaikiuko