QUOTE(NORIKA @ 2010 10 27, 11:40)
Čia kaip didvyriškumą suprast ar kaip

Nors man buvo 18m kaip susilaukiau vaiko, bet irgi puikiai susitvarkydavom patys, maudydavom, į lauką veždavom, pas gyd eidavom patys ir pan.... Nemanau kad tuos dalykus lemia amžius, kiekviena protinga moteris pati stengiasi rūpintis, o kuriai viskas dzin, tai ir 40m susilaukus pro pirštus į viską žiūrės.... Taip kad...
O kad yra tėvų, kurie teigia, kad be vaiko niekur neina, visur kartų tempia, tai pasiskaitykit psichologų, neurologų nuomones, kad iki 3m vaiko tąsyt nerekomenduoja
Vaikui reikia pastovios aplinkos, miego
savo lovelėj, sėdėjimo
savo kėdutėj, žaist
savo kamabrėlyje, šliaužiot
savo gyvenamoj aplinkoj, o tas dažnas tąsymas per draugus, atostogas, o jei dar tolimos kelionės, tai man asmeniškai kraupą kelia

Aišku ir užsidaryt tarp keturių sienų nereikia, bet kai kurie tėvai perlipa visas sveiko proto ribas.... Turiu ir giminėj tokių pvz, kai vaikas apskraidęs pusę pasaulio, o dar nei 4m neturi, todėl namai jam kaip viešbutis atrodo, neturi pastovumo ir saugumo jausmo, nes nežino, kada vėl ant čiumodanų sės....
Po to stebimės, kodėl vaikai pikti, nervuoti, blogai miega, maištauja ir pan. Vaikams iki 3m reikia stabilumo, o ne tampymo iš taško A į tašką B,
užtat močiučių pagalbą šiuo atveju yra pati geriausia išeitis. Jei tėvams norisi bent kiek "pasiganyt", nesiaubas, jei vaiką pažiūri močiutė ar žmogus - nesvetimas, pažystamas vaikui....

Todėl nereikia vaidint didvyriais, kad mes su vaiku niekur nesiskiriam, visur kartu, gerai jei tik prie vietos kartu, bet jei kur toliau ar rimčiau keliauji, tai privalumų vaiko atžvilgiu tame nesiskyrime aš nematau....
Bet čia tik mano nuomonė, kiekvienas auginam kaip išmanom ir mum taip atrodo geriausia, bet aš artimųjų pagalboj matau tik privalumus, o ne kažkokius minusus...
prie ko cia didvyriskumas?

esme viso parasymo ta ,kad mums nereikejo absoliuciai jokios pagalbos -nei vaiko prieziuroje,nei financines . ir jus man irodinkit kiek norit, bet pvz. jei abu tevai septyniolikameciai ,tai turbut ne kiekvienii patys is savo pinigu sugebetu islaikyti seima
ir ar as kur nors rasiau,kad visur tempiausi kartu vaika ?

kad auginom vieni,nereiskia,kad vaikas tampomas . jei as noredavau iseiti kazkur su draugem, vyras pabudavo su vaiku ,jei jis noredavo pabendraut su draugais - as likdavau namie. retkartciais pasiimdavom ir vaika

o jokiu tolimu kelioniu is vis nebudavo - mums kuo puikiausiai pakakdavo pasivaiksciojimu gamtoj .
o apie mociuciu pagalba as nieko blogo ir nesakiau- tiesiog nemanau,kad vaikus turi auginti seneliai

o kai tevai dar nepilnameciai neretai taip buna- nes vieniem reikia mokytis,kitiem ,kaip rasete, pasiganyti ir t.t. mociutes su mano vaiku bendrauja per atostogas.
o jei siulot pasiskaityt psichologu nuomones kitam ,tai pries tai reikia paciai pasiskaityt, arba bent zinot kam siulyti,nes as studiju metu pakankamai pasiskaiciau

mano vaikas nera nei nervuotas, nei uzsidares, nei piktas ir maistauja tikrai ne daugiau nei kiti trimeciai