Įkraunama...
Įkraunama...

Jauna mama

QUOTE(Elee @ 2010 10 26, 13:51)
O jūs savo pirmąjį planavot?

mes tiesiog laukem jo ,kada ateis ,nesisaugojom mirksiukas.gif man buvo 21, vyrui 27 metai . zinojom,kad vaikas per daug nieko nepakeis , nekliudys . vyras mokesi magistranturoj ir dirbo, as studijavau bakalaure . buvom du suauge ir pakankamai subrende zmones mirksiukas.gif turejom is ko islaikyti vaika . gyvenom atskirai nuo tevu . zinojau,kad man nereikes niekeno pagalbos.kad susitvarkysiu pati . vaikui gimus nekvieciau jokiu mociuciu,kad padetu ismaudyti, aprengti . auginom patys vieni.
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2010 10 25, 22:53)
Grįžtant prie autorės temos, pažįstu jauną mamytę (jai netrukus bus 19m.), kuri jau augina 3 vaikučius - vyresnėliui 2 m, jauniausiai - 3 mėn. Augina, stengiasi. Nesmerkiu, neteisiu, linkiu išauginti sveikus ir mielus žmogučius.  wub.gif

oho blink.gif tai negi mokykloje nieks neveda pamoku apie saugu seksa? g.gif
Atsakyti
Amžius nesvarbu. Svarbu, kad moteris būtų subrendusi motinystei, o ne šiap mergaičiukė "žaidžianti" namus
Atsakyti
QUOTE(raimute89 @ 2010 10 26, 14:38)
oho  blink.gif  tai negi mokykloje nieks neveda pamoku apie saugu seksa?  g.gif

ne tik mokyloje turi būti apie tai kalbama,ir namuose,nors aišku ir pasauga paveda smile.gif
o šiaip daugiausia šiuo klausimu manau turi pasakoti tėvai,mano namuose ši tema niekada nebuvo tabu smile.gif
Atsakyti

! 
Žiūriu, kad čia karo laukas pasidarys greitai. Mielos (būsimos) mamos, prašau nusiraminti, o jei nemokate savo minčių reikšti nesikandžiodamos, išvis čia nerašyti. Tai ypatingai taikau ramintukui ir eiksau. Santykių aiškinimuisi yra skirtos AŽ, o įžeidinėjimais šiame forume prašyčiau nesisvaidyti. Jei ir toliau čia dėsis tokie dalykai, temą uždarysiu.
Atsakyti
Musu dukryte gime kai man buvo jau beveik 20. Dabar labai mylima ir nei meile nei kasko materialaus jai tikrai netruksta. Beje as niekam niekada jos nepalieku ir niekur neinu viena. Man smagu eiti visur kartu su mazaja thumbup.gif Jau noretume brolio arba seses, bet dar liko metai studiju, ir finansai dar vieno mazo leliaus dideliu islaidu neistemtu,taip ,kad butu visko visiem uztektinai. Taip kad labai norime ir laukiame. Gal vel pasibels netiketai blush2.gif Seip manau abu su vyru to slapcia tikimes, nes realiai planuoti neiseina rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rrasytia: 26 spalio 2010 - 19:28
QUOTE(eiksau @ 2010 10 26, 14:35)
mes  tiesiog laukem jo ,kada ateis ,nesisaugojom  mirksiukas.gif  man buvo 21, vyrui 27 metai . zinojom,kad vaikas per daug nieko nepakeis , nekliudys . vyras mokesi magistranturoj ir dirbo, as studijavau bakalaure . buvom du suauge ir pakankamai subrende zmones  mirksiukas.gif  turejom is ko islaikyti vaika . gyvenom atskirai nuo tevu . zinojau,kad man nereikes niekeno pagalbos.kad susitvarkysiu pati . vaikui gimus nekvieciau jokiu mociuciu,kad padetu ismaudyti, aprengti . auginom patys vieni.

nieko keisto,tokia tėvų pareiga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2010 10 25, 15:02)

Su kiekvienu žodžiu sutinku drinks_cheers.gif
Džiaugiuosi, kad viskas taip gerai jums susiklostė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eiksau @ 2010 10 26, 14:35)
zinojau,kad man nereikes niekeno pagalbos.kad susitvarkysiu pati . vaikui gimus nekvieciau jokiu mociuciu,kad padetu ismaudyti, aprengti . auginom patys vieni.

Čia kaip didvyriškumą suprast ar kaip g.gif Nors man buvo 18m kaip susilaukiau vaiko, bet irgi puikiai susitvarkydavom patys, maudydavom, į lauką veždavom, pas gyd eidavom patys ir pan.... Nemanau kad tuos dalykus lemia amžius, kiekviena protinga moteris pati stengiasi rūpintis, o kuriai viskas dzin, tai ir 40m susilaukus pro pirštus į viską žiūrės.... Taip kad... rolleyes.gif

O kad yra tėvų, kurie teigia, kad be vaiko niekur neina, visur kartų tempia, tai pasiskaitykit psichologų, neurologų nuomones, kad iki 3m vaiko tąsyt nerekomenduoja schmoll.gif
Vaikui reikia pastovios aplinkos, miego savo lovelėj, sėdėjimo savo kėdutėj, žaist savo kamabrėlyje, šliaužiot savo gyvenamoj aplinkoj, o tas dažnas tąsymas per draugus, atostogas, o jei dar tolimos kelionės, tai man asmeniškai kraupą kelia doh.gif Aišku ir užsidaryt tarp keturių sienų nereikia, bet kai kurie tėvai perlipa visas sveiko proto ribas.... Turiu ir giminėj tokių pvz, kai vaikas apskraidęs pusę pasaulio, o dar nei 4m neturi, todėl namai jam kaip viešbutis atrodo, neturi pastovumo ir saugumo jausmo, nes nežino, kada vėl ant čiumodanų sės.... doh.gif
Po to stebimės, kodėl vaikai pikti, nervuoti, blogai miega, maištauja ir pan. Vaikams iki 3m reikia stabilumo, o ne tampymo iš taško A į tašką B, užtat močiučių pagalbą šiuo atveju yra pati geriausia išeitis. Jei tėvams norisi bent kiek "pasiganyt", nesiaubas, jei vaiką pažiūri močiutė ar žmogus - nesvetimas, pažystamas vaikui.... ax.gif Todėl nereikia vaidint didvyriais, kad mes su vaiku niekur nesiskiriam, visur kartu, gerai jei tik prie vietos kartu, bet jei kur toliau ar rimčiau keliauji, tai privalumų vaiko atžvilgiu tame nesiskyrime aš nematau....

Bet čia tik mano nuomonė, kiekvienas auginam kaip išmanom ir mum taip atrodo geriausia, bet aš artimųjų pagalboj matau tik privalumus, o ne kažkokius minusus... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NORIKA: 27 spalio 2010 - 10:42
QUOTE(NORIKA @ 2010 10 27, 11:40)
Čia kaip didvyriškumą suprast ar kaip  g.gif  Nors man buvo 18m kaip susilaukiau vaiko, bet irgi puikiai susitvarkydavom patys, maudydavom, į lauką veždavom, pas gyd eidavom patys ir pan.... Nemanau kad tuos dalykus lemia amžius, kiekviena protinga moteris pati stengiasi rūpintis, o kuriai viskas dzin, tai ir 40m susilaukus pro pirštus į viską žiūrės.... Taip kad...  rolleyes.gif

O kad yra tėvų, kurie teigia, kad be vaiko niekur neina, visur kartų tempia, tai pasiskaitykit psichologų, neurologų nuomones, kad iki 3m vaiko tąsyt nerekomenduoja  schmoll.gif 
Vaikui reikia pastovios aplinkos, miego savo lovelėj, sėdėjimo savo kėdutėj, žaist savo kamabrėlyje, šliaužiot savo gyvenamoj aplinkoj, o tas dažnas tąsymas per draugus, atostogas, o jei dar tolimos kelionės, tai man asmeniškai kraupą kelia  doh.gif  Aišku ir užsidaryt tarp keturių sienų nereikia, bet kai kurie tėvai perlipa visas sveiko proto ribas.... Turiu ir giminėj tokių pvz, kai vaikas apskraidęs pusę pasaulio, o dar nei 4m neturi, todėl namai jam kaip viešbutis atrodo, neturi pastovumo ir saugumo jausmo, nes nežino, kada vėl ant čiumodanų sės....  doh.gif
Po to stebimės, kodėl vaikai pikti, nervuoti, blogai miega, maištauja ir pan. Vaikams iki 3m reikia stabilumo, o ne tampymo iš taško A į tašką B, užtat močiučių pagalbą šiuo atveju yra pati geriausia išeitis. Jei tėvams norisi bent kiek "pasiganyt", nesiaubas, jei vaiką pažiūri močiutė ar žmogus - nesvetimas, pažystamas vaikui....  ax.gif  Todėl nereikia vaidint didvyriais, kad mes su vaiku niekur nesiskiriam, visur kartu, gerai jei tik prie vietos kartu, bet jei kur toliau ar rimčiau keliauji, tai privalumų vaiko atžvilgiu tame nesiskyrime aš nematau....

Bet čia tik mano nuomonė, kiekvienas auginam kaip išmanom ir mum taip atrodo geriausia, bet aš artimųjų pagalboj matau tik privalumus, o ne kažkokius minusus... 4u.gif

prie ko cia didvyriskumas? tongue.gif esme viso parasymo ta ,kad mums nereikejo absoliuciai jokios pagalbos -nei vaiko prieziuroje,nei financines . ir jus man irodinkit kiek norit, bet pvz. jei abu tevai septyniolikameciai ,tai turbut ne kiekvienii patys is savo pinigu sugebetu islaikyti seima mirksiukas.gif
ir ar as kur nors rasiau,kad visur tempiausi kartu vaika ? blink.gif kad auginom vieni,nereiskia,kad vaikas tampomas . jei as noredavau iseiti kazkur su draugem, vyras pabudavo su vaiku ,jei jis noredavo pabendraut su draugais - as likdavau namie. retkartciais pasiimdavom ir vaika tongue.gif o jokiu tolimu kelioniu is vis nebudavo - mums kuo puikiausiai pakakdavo pasivaiksciojimu gamtoj .
o apie mociuciu pagalba as nieko blogo ir nesakiau- tiesiog nemanau,kad vaikus turi auginti seneliai mirksiukas.gif o kai tevai dar nepilnameciai neretai taip buna- nes vieniem reikia mokytis,kitiem ,kaip rasete, pasiganyti ir t.t. mociutes su mano vaiku bendrauja per atostogas.
o jei siulot pasiskaityt psichologu nuomones kitam ,tai pries tai reikia paciai pasiskaityt, arba bent zinot kam siulyti,nes as studiju metu pakankamai pasiskaiciau bigsmile.gif mano vaikas nera nei nervuotas, nei uzsidares, nei piktas ir maistauja tikrai ne daugiau nei kiti trimeciai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eiksau: 27 spalio 2010 - 14:23
QUOTE(eiksau @ 2010 10 27, 15:18)

na mes su vyru taip pat puikiai tvarkėmės be senelių pagalbos,tiesa abu su vyru mokėmės,o jis dar ir dirbo,viską puikiai susitvarkėmė,taip,kad nereikia būti tokiai kategoriškai ir pasipūtusiai,ir jauni žmonės gali išlaikyti ir užauginti vaiką tongue.gif ne prasčiau nei jūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 10 27, 16:57)
na mes su vyru taip pat puikiai tvarkėmės be senelių pagalbos,tiesa abu su vyru mokėmės,o jis dar ir dirbo,viską puikiai susitvarkėmė,taip,kad nereikia būti tokiai kategoriškai ir pasipūtusiai,ir jauni žmonės gali išlaikyti ir užauginti vaiką tongue.gif ne prasčiau nei jūs biggrin.gif

as ir nesakiau ,kad negali bigsmile.gif tiesiog jei tevai abu nepilnameciai tai tikrai patys vieni sunkiai susitvarkytu be pagalbos . as kalbu ne apie jaunus ,o labai jaunus tevus mirksiukas.gif
Atsakyti