Esu gavus lupti ir dazniausiai manau, kad nebereikalo gaudavau
tik pora kartu manau, kad neturejau gauti lupti, bet gavau ir abu kartai is tevo puses buvo neteisybe. 8 metu tevas dave antausi uz tai kad rasiau nelabai graziai bet taip kirto kad is nosies kraujas pasipile tai pats persigando labai, po to ivykio praejo geri 20 metu ir neperseniausiai tevas buvo isgeres man pasake jog jis labai daznai prisimena ta ivyki ir gailisi del to, manau kad tevas save labiau nubaude nei mane, nes ji sazine grauzia jau daugiau kaip 20 metu.....
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 07 11, 07:17)
Mama vos spejo istraukti ir mane ir laistytuva, sugalvodavau, kad visai neblogai butu pasokineti nuo tvarto stogo ; tai lauza pakurdavau kambario vidury, tai radusi pistonu(netoli kareiviniu gyvenom) su plyta pasaudydavau, tai po gatve didele, kur stiprus eismas megdavau perbegineti...
Mama mano net i ligonine buvo paguldyta, prasidejo vegetacine distonija, ar kaip ten mediciniskai.
QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 12, 17:01)
tikrai elgiausi chamiškai -- pvz. kieme skriaudžiau mažesnius vaikus, gyvūnėlius, ar visokias intrigas dariau
QUOTE(jurgitele741 @ 2010 07 20, 23:21)
i kaime įmečiau katiną į tvenkinį (ačiū Dievui, jis nenuskendo)
Kitą kartą, kai močiutės vaistus visus išbėriau ir sumečiau į šiukšlių kibirą
kai prieš svečius pasirodyt norėdama su žirklėm nusirėžiau kasą
aikit peklan, mergos. užmuščiau tokius vaikus
lupo. belekaip. ypač prie žmonių. didžiausia gėda buvo, kai prie svečių per plikas kojas dilgėlių puokšte... už rankos suko ir vanojo per kojas
O aš užaugau nemušta, todėl ir savo vaikų nemušu. Kartais pakeliu balsą
Buvau labai labai ramus ir tylus vaikas, todėl už nusižengimus negaudavau pylos, nes jų paprasčiausiai nepadarydavau. Tačiau esu kelis kartus gavusi diržų šiaip sau. Tėvai dažnai pykdavosi, tiksliau riedavosi ir kažkodėl tėvas išliedavo pyktį ant manęs diržu, mama vėliau guosdavo (tėvas prie mamą nesmurtavo niekada).
Sunku prisiminti ką jaučiau. Prisimenu tik, kad būdavo gėda eiti pas mamą, kai ji pakviesdavo apkabinimui. Gal net nepasitikėjimas šioks toks atsirasdavo
Sunku prisiminti ką jaučiau. Prisimenu tik, kad būdavo gėda eiti pas mamą, kai ji pakviesdavo apkabinimui. Gal net nepasitikėjimas šioks toks atsirasdavo
Esu gavus diržo ir šiaip su viskuo iš visko kas papuola.
Buvau gera, protinga ir rami mergaitė nemėgtanti neteisybės.
Paskutinį kartą gavau trečią dieną po vestuvių. Nes nenorėjau persirengti trumpos vasarinės suknelės į džinsus.
Šiai dienai savo mamai nieko nejaučiu, nei pykčio, nei meilės nei šiaip kažko
daugiau
Buvau gera, protinga ir rami mergaitė nemėgtanti neteisybės.
Paskutinį kartą gavau trečią dieną po vestuvių. Nes nenorėjau persirengti trumpos vasarinės suknelės į džinsus.
Šiai dienai savo mamai nieko nejaučiu, nei pykčio, nei meilės nei šiaip kažko
daugiau
QUOTE(dainienie @ 2011 01 06, 18:41)
šiaip už nedidelius prasižengimus vaikystėj gaudavau ne su diržu, o su šlepete... skaudžiau ne šlepetė ant užpakalio būdavo, o pats faktas, kad esi baudžiamas
su diržu esu gavusi tik vieną vienintelį kartą, kai tikrai rimtai prasižengiau. esu dėkinga mamai už tą bausmę. nes daugiau nesinorėjo nieko panašaus gyvenime daryt, kiek kartų esu svarsčiusi, linkstu prie išvados, kad tas sykis man buvo laiku ir vietoje.
aišku, jei būčiau buvusi plakama už kiekvieną prasižengimą, manau, kad tokio poveikio nebūtų, jog ir po šiai dienai atsimenu
su diržu esu gavusi tik vieną vienintelį kartą, kai tikrai rimtai prasižengiau. esu dėkinga mamai už tą bausmę. nes daugiau nesinorėjo nieko panašaus gyvenime daryt, kiek kartų esu svarsčiusi, linkstu prie išvados, kad tas sykis man buvo laiku ir vietoje.
aišku, jei būčiau buvusi plakama už kiekvieną prasižengimą, manau, kad tokio poveikio nebūtų, jog ir po šiai dienai atsimenu
Nuo tecio nesu gavusi ne karto
Visatai jokios naudos neatnese, o tik pasekmes ivaires: nevisapilnavertiskumas, nepasitikejimas... teko greitai su augti, suzinoti visokes gyvenimo blogybes, atsakomybe kazka daryt teko labai anksti, aki dar visdar nesuprasdavau, kad privalu daryti kazka... galima sakyti daug streso gyvenime, daug baimes kiekviename zingsnyje jauciu visdar...
baisu nu
oj gaudavau kaip reikalas,nuo tetes,daugiausia uz atsikalbinejimus ir neklausyma,nors seip dideliu nesamoniu nedarydavau nes paprasciausia bijodavau:D:D
tiesą pasakius rug ir nebraska pasisakymai mane šokiravo
tikiu,kad tokios mamos,kurios gavę lupti už neplautas rankas,ar šiaip kad pasimaišė ne vietoj nelups savo vaikų,net dėl to kad tai pamoka gyvenimui,ir to reikėjo..
aš manau,kad tėvai su kiekvienu diržo ar rykštės kirtimu atitolina vaiką nuo savęs..čia kalbu apie tuos kirtimus,kurie tikrai nereikalingi
nors mano akim,kadangi patirtis panaši i šių narių nėra reikalingų kirčių
ir manau,dauguma sakys kad kartais reik to diržo,iš tikro patys nebus jo gavę,arba labai jau simboliškai...