Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Na, judinam, judinam temą rolleyes.gif

Pradeda žydėt Ambiance.
user posted image

Ir mažylis Mellow Yellow, savotiškai žavus.
user posted image
Atsakyti
wub.gif
Atsakyti
Tai aš ir sakau , jeigu ne Dzūkė, tai būtų liūdna bet savo kasdieninių ritualų - postų pasiskaityti, nes jau antra diena temoje tylu (o pati jokių žiedinių naujienų neturiu) biggrin.gif Žavingi Dzūkės augintinukai, bet... neprisimenu nė vieno jos nežavingo wub.gif
Atsakyti
dzūkės namai tiesiog pritaikyti sanpaulijoms augint. Man jos sanpaulijos vienos gražiausių ir vešliausių, kiek kur tenka matyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 29 liepos 2010 - 12:57
Oj, kaip faina - nauji žiedukai wub.gif Mergaitės, o gal galit truputį prainformuot....
Sportas - tai kaip suprantu išbrokuotas augaliukas, neatitnkantis veislės aprašymo....
O kas yra himera ir treileriukas?
Atsakyti
man idomu kur dzuke vaikucius augina...po lempa?...kad tokie grazuciai...lapeliai tokie meiluciai,trumpu koteliu...o kitu tokie patyse...nuo ko ta priklauso.. g.gif (suprantu juokingi mano klausimai ''profem'')
Papildyta:
O kas yra himera ir treileriukas?
kiek supratau cia kaip porusiai kokie... rolleyes.gif treileriukai tokiais pasvirusiais ziedeliais,o himeros tokios dryzuotos.. doh.gif lotuliukas.gif
nu vienu zodziu paaiskins gerai apie tai ismanancios... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 07 29, 14:57)
man idomu kur dzuke vaikucius augina...po lempa?...kad tokie grazuciai...lapeliai tokie meiluciai,trumpu koteliu...o kitu tokie patyse...nuo ko ta priklauso.. g.gif (suprantu juokingi mano klausimai ''profem'')
Papildyta:
O kas yra himera  ir treileriukas?
kiek supratau cia kaip porusiai kokie... rolleyes.gif  treileriukai tokiais pasvirusiais ziedeliais,o himeros tokios dryzuotos.. doh.gif  lotuliukas.gif
nu vienu zodziu paaiskins gerai apie tai ismanancios... 4u.gif

Tai ir mano klausimai galbūt juokingi, bet ... Nu negėda paklaust, jei nežinau blush2.gif Juk gyveni, ir mokaisi mirksiukas.gif Beje, Evers - mes panašiu laiku įsigyjom pirmuosius vaikučius. Dar laukiu iš Dzūkės keleto augaliukų savo kolekcijon mirksiukas.gif

Mergaitės - noriu pagirt - labai draugiškai bendraujat šitoj temukėj ir dalyjatės savo patirtim.... Visom jum po 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angulyte: 29 liepos 2010 - 14:16
CHimeros - rūšis sanpaulijų, kurių piešinys atkartojamas tik dauginant pažastiniasi ūgliais arba žiedstiebiais; skiriamasis chimerų bruožas - būdingasis kitos spalvos, nei pagridndinė žiedo spalva, išilginis dryželis per žiedlapio vidurį.
Treileriai - ko gero, kalbininkai dar nesugalvojo teisingo lietuviško pavadinimo - tai kupstinės arba svyrančiosios sanpaulijos, augančios vešliais krūmeliais, Ant jų kotelių lapukai išsidėstę didesniais tarpeliais nei paprastų sanpaulijų. Prastai "besikupstuojančios" šios sanpaulijos specialiai formuojamos, skabant viršūninius ūglius ir tiesiog smailesniu daiktu "pažeidžiant" augimo centrą, kad šakotųsi iš šonų.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 29, 15:31)
CHimeros - rūšis sanpaulijų, kurių piešinys atkartojamas tik dauginant pažastiniasi ūgliais arba žiedstiebiais; skiriamasis chimerų bruožas - būdingasis kitos spalvos, nei pagridndinė žiedo spalva, išilginis dryželis per žiedlapio vidurį.
Treileriai - ko gero, kalbininkai dar nesugalvojo teisingo lietuviško pavadinimo - tai kupstinės arba svyrančiosios sanpaulijos, augančios vešliais krūmeliais, Ant jų kotelių lapukai išsidėstę didesniais tarpeliais nei paprastų sanpaulijų. Prastai "besikupstuojančios" šios sanpaulijos specialiai formuojamos, skabant viršūninius ūglius ir tiesiog smailesniu daiktu "pažeidžiant" augimo centrą, kad šakotųsi iš šonų.

Oj, kaip ačiū už info 4u.gif Po truputį, po truputį - ir aš nebebūsiu "žalia" šioj sferoj blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2010 07 29, 15:15)
Tai ir mano klausimai galbūt juokingi, bet ... Nu negėda paklaust, jei nežinau  blush2.gif Juk gyveni, ir mokaisi  mirksiukas.gif  Beje, Evers - mes panašiu laiku įsigyjom pirmuosius vaikučius. Dar laukiu iš Dzūkės keleto augaliukų savo kolekcijon  mirksiukas.gif

Mergaitės - noriu pagirt - labai draugiškai bendraujat šitoj temukėj ir dalyjatės savo patirtim.... Visom jum po  4u.gif

tikrai nenusivilsi gavusi is dzukes augaliukus...jos augaliukai labai.... wub.gif o mokausi ir as...siaip man su gelytemis sekasi susidraugaut.tad ziuriu kaip su sanpaulijom bus..tik viena vaikuti jau praradusi. verysad.gif .tad mokausi snapaulijos dar man vizija...
Papildyta:
bandysiu ir is lapuku prisiaugint...ir himera bandysiu is lapo padaugint...
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 07 29, 16:08)
ir himera bandysiu is lapo padaugint...

Jau aukščiau rašiau, kad jų teisingas žydėjimas išgaunamas tik dauginant žiedkočiais arba pažastiniais ūgliais, iš lapo geriau "paprastas" dauginkite - išvengsite nusivylimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 07 29, 16:08)
tikrai nenusivilsi gavusi is dzukes augaliukus...jos augaliukai labai.... wub.gif o mokausi ir as...siaip man su gelytemis sekasi susidraugaut.tad ziuriu kaip su sanpaulijom bus..tik viena vaikuti jau praradusi. verysad.gif .tad mokausi snapaulijos dar man vizija...
Papildyta:
bandysiu ir is lapuku prisiaugint...ir himera bandysiu is lapo padaugint...

O man teko vieną lapelį margalapį išmest - apie du mėn.augo, o užvakar pamačiau, kad toks pavandenijęs lapelis - išmečiau. Iš dviejų lapukų jau turiu mažulyčius vaikučius, o vienas - dar nerodo jokių gyvybės ženklų. Bet dėl visa ko, pasakysiu, kad aš tuois lapelius gavau, dar netrėdama tiek žinių, ir neatradus šios temukės - tad mano lapeliai auga universaliame durpių substrate blush2.gif Bet, kol vaikučiai mažulyčiai - nekibinu aš jų..... blush2.gif
Atsakyti