Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Demokratija, ausrazs, malonu matyt naujų žiedų thumbup.gif

Kai aš tokia neišmanėlė, net nepasakyčiau, kad ten chimera blush2.gif , jeigu matau aiškią žvaigždę - tada taip blush2.gif biggrin.gif

Man ši žemė labiau patiko nei 'agronomo patarimo' schmoll.gif , bent jau pačiupinėt biggrin.gif , nežinau kaip augalams rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 07 27, 12:47)
Kai aš tokia neišmanėlė, net nepasakyčiau, kad ten chimera blush2.gif

Šios veislės raštelis - variatyvus. Gal iškart neprimena chimeros, nes per vidurį labai platus baltumas, ir tik siauri ruoželiai pakraščiuose - rožiniai.
Atsakyti
Mergaitės, turiu jau ir aš savo sanpaulijų vaikučius - reikia juos persodinti ir auginti. Kada rekomenduojama po persodinimo pradėti tręšti? Ir dar vienas klausimukas - o kaip jūs garžiai suformuojate taisyklingą lapelių išsidėstymą?
Atsakyti
Angulyte, po persodinimo pradėti tręšti ne anksčiau kaip po 2-3 savaičių. Gražiai skrotelei formuotis pakankamain vietos, pakankamai šviesos (jeigu ant palangės auga, dažnai pasukti, kad šviesos gautų iš visų pusių; stelaže auginamos automatiškai gauna šviesos iš ten, kur reikia - iš viršaus smile.gif ), nepertręšti. Kai kurios veislės pačios linkusios formuoti gražią, taisyklingą skrotelę. Šia savybe dažniausiai pasižymi miniatiūrinės ir pusiau miniatiūrinės sanpaulijos.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 14:49)
Angulyte, po persodinimo pradėti tręšti ne anksčiau kaip po 2-3 savaičių. Gražiai skrotelei formuotis  pakankamain vietos, pakankamai šviesos (jeigu ant palangės auga, dažnai pasukti, kad šviesos gautų iš visų pusių; stelaže auginamos automatiškai gauna šviesos iš ten, kur reikia - iš viršaus smile.gif ), nepertręšti. Kai kurios veislės pačios linkusios formuoti gražią, taisyklingą skrotelę. Šia savybe dažniausiai pasižymi miniatiūrinės ir pusiau miniatiūrinės sanpaulijos.

Ačiū 4u.gif Šiandien po darbo važiuosiu į Žalią stotelę žemių pirkt mirksiukas.gif Nes mano vaikučiam jau per mažai vietos vazoniukuose doh.gif

Dar noriu paklaust - gavau dovanų šią gėlytę - įtariu,kad čia iš tų miniukių bus, ar aš klystu? O gal čia ir visai beveislė?
user posted image
Atsakyti
Veislę pagal nuotrauką labai sunku, nebent veislė būtų labai išskirtinė. Miniatiūros nuo standartų labai skiriasi dydžiu.
Man labai panašu į pusiaumini treilerį, kokį būtent - sunku pasakyti... Lauksim kitų nuomonių mirksiukas.gif Bet jau vazoniukas šiai gėlytei gerokai per didelis. Jeigu ten kyšo pūnantis lapo kotelis, jį būtina pašalinti kuo arčiau skrotelės.
Beje, iš ko sprendžiate, kad vaikučiams per mažai vietos vazoniukuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 27 liepos 2010 - 14:45
Kai taip karšta, žiedai labai greitai vysta. Nėra net kada nufotografuoti. Atrodo dar nedaug, dar palauksiu, kol kiti išsiskleis, o pirmieji, jau žiūrėk ir apvyto. Bet pavyko nufotografuoti kelias, augusias ant šiaurinės palangės.
Pirmiausiai tai ta pati Frozen in Time, mano labai mėgstama, ilgai žydinti:
user posted image

Dar viena mano numylėtinė - Heartland's Lime Sherbet. Subtilus švelnus grožis, labai ilgai žydintys ir spalvą keičiantys žiedai. Pavasario gale netikėtai nunyko, bet turėjau lapą su vaikais. Vienas labai stiprus ir greitai augęs vaikas grįžusią po atostogų pradžiugino žiedais, nors ir gan giliai tarp lapų pasislėpusiais.
user posted image

user posted image

Jubiilee Red. Keista veislė, šimtą metų stovėjo lapas, labai lėtai augo vaikai. Pirmasis žydėjo kažkaip labai šviesiai, o šitas lyg ir panašus į teisingai pražydusį. Nors net nežinau, labai skirtingus randu žiedus internete. Bet man gražu.

user posted image

user posted image
Ir dar treileriukas Rob's Vanilla Trail. Čia trys vaikai viename vazonėlyje, jau labai reikėtų persodinti į didesnį, bet irgi per atostogas labai sužydo, tai dar laukiu ir džiaugiuosi žiedais.
user posted image

user posted image
Papildyta:
O pirmojo Jubilee Red vaiko žiedas atrodė taip:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 15:38)
Veislę pagal nuotrauką labai sunku, nebent veislė būtų labai išskirtinė. Miniatiūros nuo standartų labai skiriasi dydžiu.
Man labai panašu į pusiaumini treilerį, kokį būtent - sunku pasakyti... Lauksim kitų nuomonių mirksiukas.gif Bet jau vazoniukas šiai gėlytei gerokai per didelis. Jeigu ten kyšo pūnantis lapo kotelis, jį būtina pašalinti kuo arčiau skrotelės.
Beje, iš ko sprendžiate, kad vaikučiams per mažai vietos vazoniukuose?

nes vazoniukai mažulyčiai ir šaknytės kyšo viršum žemių. Pats daigelis visas atrodo juda į šonus vos vos prilietus doh.gif

QUOTE(Kerpena @ 2010 07 27, 16:12)
Ir dar treileriukas Rob's Vanilla Trail. Čia trys vaikai viename vazonėlyje, jau labai reikėtų persodinti į didesnį, bet irgi per atostogas labai sužydo, tai dar laukiu ir džiaugiuosi žiedais.

O jau šitos grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2010 07 27, 16:16)
nes vazoniukai mažulyčiai ir šaknytės kyšo viršum žemių

Jeigu šaknimis visa žemė apraizgyta, žinoma, laikas bigsmile.gif

Vau, Kerpena, koks subtilus grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 16:27)
Jeigu šaknimis visa žemė apraizgyta, žinoma, laikas bigsmile.gif

Na gal ir negaliu sakyt, kad apraizgyta šaknimis, bet sakykim ta pati pagrindinė augimo zona gerokai išlindusi virš žemių mirksiukas.gif Pabandysiu namie vakare nufotografuot - galėsit pakomentuot mirksiukas.gif
Atsakyti
Kerpena, nuostabūs žiedai wub.gif
Atsakyti
Kerpena, nuostabus gėlynas thumbup.gif
Heartland's Lime Sherbet ir man labai patiko, parodoje jau pilnu tempu žydėjusi ir dabar dar tebežydi bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti