o cia maksiminuke....

shidochika, labai gražūs žiedai
Ketvirtą kartą šiemet pražydo 'Ultra Violet Nebul', spalva blankesnė nei anksčiau, turbūt nuo karščio, bet man visai graži ir tokia. Jeigu kam patinka violetiniai-levandų spalvos žiedai, tikrai nenusivils turėdamas šią veislę kolekcijoje. Nekaprizinga, gaji, gausiai žydinti.
Mergaitės, pasidalinkime įspūdžiais apie veisles - kurios jums labai patiko, puikiai auga, žydi, nenuvylė, o kurios - nelabai...
Nusifotkinau vasarinį vaikų darželį - dar su motinėlėmis

hi:), dėl kokių klaidų 'Myrthe' turėjo žydėti kitaip? Įdomu, nes pati ją daug metų auginau. Ir kadais bandžiau dauginti lapeliu, buvo gražūs vaikučiai, bet ne chimeros.

Ketvirtą kartą šiemet pražydo 'Ultra Violet Nebul', spalva blankesnė nei anksčiau, turbūt nuo karščio, bet man visai graži ir tokia. Jeigu kam patinka violetiniai-levandų spalvos žiedai, tikrai nenusivils turėdamas šią veislę kolekcijoje. Nekaprizinga, gaji, gausiai žydinti.

Nusifotkinau vasarinį vaikų darželį - dar su motinėlėmis

hi:), dėl kokių klaidų 'Myrthe' turėjo žydėti kitaip? Įdomu, nes pati ją daug metų auginau. Ir kadais bandžiau dauginti lapeliu, buvo gražūs vaikučiai, bet ne chimeros.
Gal galėtumėte padėti: mano pamerkti lapukai jau kurį laiką neleidžia šaknų, o galiukai virsta gličiu rudumu. Vis nupjaunu tą rudą, bet nieko gero - šaknelių neleidžia
O kiti tai išvis prieš mėnesį pamerkti, jokių šaknelių, JOKIŲ, neišleidžia, o pasakyčiau net ir neitin stangrūs
Visi veislinukai. Beje, patalpoje, kurioje jie padėti (palėpėje) šiomis karštomis dienomas būna paprastai 28-26 laipsniai.
Labai prašau pagalbos, nes baisiai liūdna ir apmaudu

Labai prašau pagalbos, nes baisiai liūdna ir apmaudu

QUOTE(hi
@ 2010 08 02, 11:56)

Aš žinokit paatvirausiu - rimti augintojai va laukia žiedelio ir nori, kad "nesusportuotų", o aš čia pas jus prisižiūrėjau visokių sprortuojančių grožių ir man taip įdomu kada kas ryšis taip stebuklingai susportuot
Tiesiog dar neteko susidurt. Net pramoninė chimera ir ta pasirodo netaisyklingai padauginta (kai šaknydinau to dar nežinojau) ir ta nesusportavo. Bet tyčia dėl to tai nesistengiu. 

Yra labai graziu sportu,kai kurie net buna grazesni nei veisle ir gauna pavadinimus ,bet dazniausiai veisle susportoja i blogaja puse(nera fentazy,pasidaro venspalve ir t.t.).Vienos veisles megsta posportoti,kitos maziau sportoja.Kada turi daug veisliu, uzsakinejant jieskai tokiu kokiu dar nera,todel nori kad ji prazystu teisingai
O su himera tau tiesiog pasiseke,gal dar todel kad pramonine veisle, nes ir pati,kai dar nieko nezinojau apie himeras, esu uzauginusi sau teisingu vaikiuku is lapu,bet is maximiniu
QUOTE(linaule @ 2010 08 02, 15:26)
O mergaites,nebandet atsisiusti is uzsienio sanpauliju?gal kas organizuoja,jei ka ir as prisideciau 

Mano praktiskai visi is uzsenio (Baltarusijos),bet vaikus siusti negalima, tad tiesiog reikia jieskoti zmogaus kuris sutiks parvezti.Del lapu nezinau,gal ir galima siusti,bet iseina brangokai,nes lapo kaina(ten kur perku, ir cia be siuntimo) apie 5lt.,is gautu praeita vasara apie 20-25procentu vaiku nedave,jau metai praejo ir nei vienas nezydejo,tada dar gavau 4 vaikiukus,maziukus, tokiose stiklinese,kaip per degustacijas duoda,du jau senai zydi ir vaiku turi, na kiti du "miniukai", tai nemokedama auginti vos nepraradau,bet spejau isgelbeti ir taip pat turiu keleta vaikiuku, vaiku kaina iseina apie 10lt.,tai siemet uzsakiau tik vaikus.Rusijoi kainos dar brangesnes,dabar nepamenu kokia veisle, bet is naujausiu,mazas vaikiukas buvo parduota uz 30-35 eurus.Siemet vaikai buvo Ukrainoj,va is ten noreciau ukrainetisku veisliu,bet nespejau susirasitis su augintojais,bet tikiosiu,kad kitais metais vaikai vel ten vazios
hi

QUOTE(ausrazs @ 2010 08 02, 19:45)

QUOTE(alio-nka @ 2010 08 02, 23:06)
Nelabai dažnai aš rašinėju ant foto, porąkat pabandžiau ir tiek. Na ant gėlyčių pačiai sau gal ir verta. Šiuo atveju Photoshopu. Mėgstu fotografuoti ir kartais kiek apsitvarkau nuotraukas, tai panaudojau ir čia, nors dėl tokio "darbo" tokios didelės programos nėra jokios būtinybės naudot. Tą patį laisvai ir paprastesnės programėlės darytų tą patį šriftą pasirinkus. Mano pasirinktas buvo "Papyrus".
QUOTE(evers @ 2010 08 02, 17:11)
angulyte- o ar greitai vaikuciai pasirode po lapelio isodinimo...mano pirmas bandymas yra su paprasta maksiminuke tai jau kokie du men nieko nerodo...
ir kokius lapelius isodinai jau susaknytem,ar tiesiai nupjautus...

ir kokius lapelius isodinai jau susaknytem,ar tiesiai nupjautus...
Žinok, tikrai gana ilgai aš jų laukiau. Gavau lapelius gal kovo pab., gerų porą savaičių laikiau stiklinaitėj - porą lapelių smulkias pavienes šaknytes išleido - tai kišau į vazonėlius visus

Tiesa, susodinus į vazonėlius, vaikiukai gal tik po gero 1,5 mėn pasirodė

Parodysiu tą lapuką - sakykit, patyrusios mergaitės - mest jį lauk, ar bandyt žiūrėt, kas gausis

manau nemesk...nes gal cia jis buvo palauztas kad taip parudavo???
gal uzsispyrelis dar duos vaikuciu...

gal uzsispyrelis dar duos vaikuciu...
Aš irgi pritarčiau, kad nereikia mesti. Galima nukirpti lapo viršų, kokį trečdalį.
Gal labai giliai pasodintas tas lapas? Jeigu taip, galima atsargiai nukapstyti šiek tiek žemių nuo paviršiaus.
Gal labai giliai pasodintas tas lapas? Jeigu taip, galima atsargiai nukapstyti šiek tiek žemių nuo paviršiaus.
QUOTE(Kerpena @ 2010 08 03, 10:12)
Aš irgi pritarčiau, kad nereikia mesti. Galima nukirpti lapo viršų, kokį trečdalį.
ok., namie pabandysiu pakrapštinėt lengvai - gal tikrai per giliai įsodinau