Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(Kerpena @ 2010 07 27, 16:12)
Kai taip karšta,  žiedai labai greitai vysta. Nėra net kada nufotografuoti. Atrodo dar nedaug, dar palauksiu, kol kiti išsiskleis, o pirmieji, jau žiūrėk ir apvyto.  Bet pavyko nufotografuoti kelias, augusias ant šiaurinės palangės.
Pirmiausiai tai  ta pati Frozen in Time, mano labai mėgstama, ilgai žydinti:
user posted image

Dar viena mano numylėtinė - Heartland's Lime Sherbet. Subtilus švelnus grožis, labai ilgai žydintys ir spalvą keičiantys žiedai. Pavasario gale netikėtai nunyko, bet turėjau lapą su vaikais. Vienas labai stiprus ir greitai augęs vaikas grįžusią po atostogų pradžiugino žiedais, nors ir gan giliai tarp lapų pasislėpusiais.
user posted image

user posted image

Jubiilee Red. Keista veislė, šimtą metų stovėjo lapas, labai lėtai augo vaikai. Pirmasis žydėjo kažkaip labai šviesiai, o šitas lyg ir panašus į teisingai pražydusį. Nors net nežinau, labai skirtingus randu žiedus internete. Bet man gražu.

user posted image

user posted image
Ir dar treileriukas Rob's Vanilla Trail. Čia trys vaikai viename vazonėlyje, jau labai reikėtų persodinti į didesnį, bet irgi per atostogas labai sužydo, tai dar laukiu ir džiaugiuosi žiedais.
user posted image

user posted image
Papildyta:
O pirmojo Jubilee Red vaiko žiedas atrodė taip:
user posted image

sveiki gal kas siu veiliu lapeliu turit viliniuje?labai jiau grazios wub.gif o tarp kitko kas kiek laiko reikia lieti sanpaulijas?
Atsakyti
hi:), Jūsų nuotrauka tikrai nėra per didelė, mano pastaba ne apie Jūsų postą. Turėjau omenyje iš ankstesnio posto, Cukraus pudra antra nuotrauka (jos dydis 800x600, sanpaulijų grožis tikrai matosi ir kiek mažesnėse nuotraukose) kuri jau tempia vaizdą "į kraštą", "perstumti" forumo langą. Norėtųsi, kad žiūrėti būtų patogu. Vėl pasikartosiu, bet nuotraukų citavimas yra vietą užimantis ir tikrai nereikalingas dalykas. Pavyzdys - priešpaskutinis postas: juk užtektų pacituoti ar surašyti veislių pavadinimus ir viskas būtų aišku, augintojai pagal vardus tikrai žino, kokios išvaizdos sanpaulijas augina. O pacituota net po kelias tos pačios veislės nuotraukas - na, kam reikia? Be to, šioji - ne pirkimų-pardavimų tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 02 rugpjūčio 2010 - 07:16
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 30, 21:30)
Dar viena įdomybė, kokią matau pirmą kartą: dalis vaikučių - ne margi, ne balti, bet lygiai rausvi! Vaikai - margalapio pusiau mini treilerio 'Rambling Silver'

Geras - koks įdomus vaizdelis wub.gif Manau visai smagu tokią įdomybę augint ir žiūrėt ,kas iš to išeis mirksiukas.gif
QUOTE(dzūkė @ 2010 07 31, 15:51)
Mac's Southern Springtime, praeitą rudenį pirmas žiedas žydėjo taip, buvo ir šviesesnių.
Kadangi skrotelę buvau sudarkius blush2.gif , o patiko gausus žydėjimas, pabandžiau pasidaugint nuo šio augalo, jau sulaukiau pirmų žiedų  Kaip jums? unsure.gif Turiu 7 augalus, visų pumpurai tamsūs smile.gif

Labai gražus tamsiai bordo atspalvis wub.gif (čia mes tokių sulauksim, ania? )
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 01, 07:37)

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 01, 20:01)
Mergaitės prašymas: nedėkite tokių didelių nuotraukų, kurios apkrauna forumą ir iškraipo forumo langą, taip pat cituojant žinutę, nėra reikalo cituoti nuotraukas.

per tris skirtingus monitorius žiūrėjau į saviškes foto, nė vienam neištampė schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

bet kitą kart dėsiu mažesnę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 02, 08:13)
Vėl pasikartosiu, bet nuotraukų citavimas...

Na citavimo pavyzdžiai kartais būna tikrai "iškalbingi". Net be nuotraukų, kai tenorima pakomentuot vieną sakinį, o dar kai foto...biggrin.gif

Aš žinokit paatvirausiu - rimti augintojai va laukia žiedelio ir nori, kad "nesusportuotų", o aš čia pas jus prisižiūrėjau visokių sprortuojančių grožių ir man taip įdomu kada kas ryšis taip stebuklingai susportuot biggrin.gif blush2.gif Tiesiog dar neteko susidurt. Net pramoninė chimera ir ta pasirodo netaisyklingai padauginta (kai šaknydinau to dar nežinojau) ir ta nesusportavo. Bet tyčia dėl to tai nesistengiu. biggrin.gif
Atsakyti

tokios grazuoles pavydziu pas ka sanpaulijos auga ir zydi wub.gif
vienintele gele kurios nesiseka augynti, du kartus man prazuvo verysad.gif , tai daugiau neperku.
Atsakyti
O mergaites,nebandet atsisiusti is uzsienio sanpauliju?gal kas organizuoja,jei ka ir as prisideciau bigsmile.gif
Atsakyti
atsiprasau nepagalvojiau blush2.gif ax.gif norejiau paklaust kas kiek laiko jus laistot sanpaulijas?ir ar jas galma statyt virtuvej ant palanges? g.gif
Atsakyti
Sanpaulijas reikėtų laistyti, kai pradžiūsta viršutinis substrato sluoksnis - bet neleisti perdžiūti žemei vazonėlyje. Jeigu virtuvės langas - į pietus, vasarą ant tos palangės sanpaulijų nereiktų laikyti (nebent tiesioginius saulės spindulius gerai filtruoja žaliuzės). Žiemą tiks itr pietinė palangė. Virtuvėje sanpaulijoms gerai, nes dėl garų čia paprastai būna drėgnesnis oras.
Atsakyti
Noriu pasirodyt, kokius vaikelius išaugino mano lapukai ax.gif

user posted image
user posted image

Aišku žemė gal ir nelabai tinkama,vazonėliai irgi per dideli, bet tik po to įsigilinau kas, kur ir kaip blush2.gif
P.S.apatinėj foto lapuko spalva nepakitusi - ten saulės apšvietimas toks doh.gif
Atsakyti
angulyte- o ar greitai vaikuciai pasirode po lapelio isodinimo...mano pirmas bandymas yra su paprasta maksiminuke tai jau kokie du men nieko nerodo... g.gif
ir kokius lapelius isodinai jau susaknytem,ar tiesiai nupjautus...
Atsakyti
Paprasta maximinuke lapeli merkiau i vandenuka,tai greit vaikuciai pasirode po poros savaiciu,tada i lengva durpe atsargiai susodinau,tai iskiso nosytes po savaiteles,bet aisku as cia neteisingai viska dariau blush2.gif pasirodysiu savo mylimas,,cukrinukem,, as jas vadinu,nes blizga kaip cukriukas mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti