Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(*meduota* @ 2010 07 20, 10:19)
labas rytas

Nea, čia "Žemčūžnyje Zviozdy" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 07 20, 13:01)
Nea, čia "Žemčūžnyje Zviozdy" lotuliukas.gif

ne tam esmė. irnesakyk.gif hihihi.gif

ryte nudžiugino pirmas žiedelis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 20 liepos 2010 - 12:06
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 19, 22:08)
... nupjaukite paprastu skutimosi peiliuku ("britva"). Pjūvius apdžiovinkite 5-10 min. Pamerkite tokį bešaknį augaliukų į indą su vandeniu, bet taip, kad vandenyje būtų kotelis, o vanduo nepasiektų rozetės vidurio. Man labiau patinka drėgni kiminai, nes galima nesibaiminti, kad vanduo sems skrotelės viduriuką...

O i kiminus sodinate po to kai sakneles isleidzia,ar iskart lapeli?Man su jais kazko nepavyko schmoll.gif Kol kas nei vienas lapelis neprigijo.
Atsakyti
Lapelį, nes sodinti su šaknimis į kiminus nematau prasmės. O ką reiškia - "neprigijo" - supuvo, neišleido šaknų, neišaugino vaikučių?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 20 liepos 2010 - 13:24
Net nespejo saknu isleisti.Nyko,nyko ir visiskai nunyko.Ar juos reikia smarkiau paspausti kai lapeli ikisi?man tai baisoka taip daryti.Vos paspaudziu,ir pradeda jie trasketi,atrodo kad lapelis luzta doh.gif
Atsakyti
Sveikos sanpaulijų mylėtojos, užsikabinau ir aš už šių gėlyčių, dar kol kas neturiu nei vienos, bandau auginti šakneles kelių lapukų parneštų iš kaimynkos ax.gif
Bet jau nuo pačios pradžios padariau klaidą, kad nepasidomėjau kai taisyklingai pasodinti tą lapuką. Žinojau tiktai tai, kad iš lapelio, tai tą kotelį nulaužiau visiškai ir prispaudžiau prie žemių doh.gif Vėliau pasiskaičiau kad taip nereikėjo daryt,bet jau per vėlu. Bet nors ir be kotelio, bet lapukai pradėjo auginti šaknis.
Laukiu kas bus toliau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2010 07 20, 14:29)
Ar juos reikia smarkiau paspausti kai lapeli ikisi?man tai baisoka taip daryti.Vos paspaudziu,ir pradeda jie trasketi,atrodo kad lapelis luzta  doh.gif

Kategoriškai - spausti negalima doh.gif , juk pati jaučiate, kokie tie lapeliai trapūs. Gerokai drėgnus kiminus kloju į indelį, deda lapuką ir švelniai apklostau drėgnais kiminais kaip rūpestinga mama vaiką - jokių grubių judesių schmoll.gif bet nebūtinai į tuos kiminus - puikiausiai išleidžia šaknis ir vandenyje arba puriose durpėse. Bandykite, tai tikrai nesudėtinga ir turi pavykti. bet kiminuose man labiausiai patinka.
Atsakyti
ausrazs,*meduota* wub.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 20, 15:22)
Kategoriškai - spausti negalima doh.gif , juk pati jaučiate, kokie tie lapeliai trapūs. Gerokai drėgnus kiminus kloju į indelį, deda lapuką ir švelniai apklostau drėgnais kiminais kaip rūpestinga mama vaiką - jokių grubių judesių schmoll.gif  bet nebūtinai į tuos kiminus - puikiausiai išleidžia šaknis ir vandenyje arba puriose durpėse. Bandykite, tai tikrai nesudėtinga ir turi pavykti. bet kiminuose man labiausiai patinka.

Stipriai nespaudziau,na,bet kitaip ir nesuzinosiu kol nepavyks rolleyes.gif Dabar bandau vermikulite,ir zinoma ranku nenuleisiu-bandysiu su kiminais kol pavyks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 19, 22:08)
Gal ne rauti, o atsargiai išimti iš vazonėlio ir apžiūrėti šaknis. Nežinau, ar turite kiminų, geriausiai būtų šaknydinti juose. Bet galima ir vandenyje. Nuskabykite apatinius lapus, jeigu yra sumedėjusio kotelio audinio, jį nupjaukite paprastu skutimosi peiliuku ("britva"). Pjūvius apdžiovinkite 5-10 min. Pamerkite tokį bešaknį augaliukų į indą su vandeniu, bet taip, kad vandenyje būtų kotelis, o vanduo nepasiektų rozetės vidurio. Man labiau patinka drėgni kiminai, nes galima nesibaiminti, kad vanduo sems skrotelės viduriuką.
Beje, įvairių rūšių grybeliniai puviniai gydomi fungicidais, bet neturiu patirties su šiais chemikalais, gal kas nors iš augintojų patars.

apziurejau augaliuka, deja puvinys apemes augaliuką, nuskabiau lapelius, nupjoviau puviny ir lauksiu. Dar kelis lapelius palikau vandenyje, gal isleis šaknis g.gif
Atsakyti
user posted image
Gana iliustratyvi nuotrauka, kaip atsigaudinėja 'Persian Lace' po peršaknydijimo. Kai Dzūkė parvežė iš Vilniaus praėjusį ar užpraėjusį rudenį labai ilgai ir gausiai žydėjo. Gėda, bet nuo to laiko nebuvau persodinimusi. Matyt, augalas pradėjo badauti, skursti (nors laisčiau ir su trąšomis). Galiausiai nuėmiau gal tris eiles apatinių lapų (kelis įšaknydijau), susidariusį kotelį apipjausčiau ir iš naujo įšaknydinau drėgnuose kiminuose. Pradėjo iš augimo centro leisti gerokai žalesnius lapukus - tai matosi. Užvakar pasodinau į žemę.

user posted imagePražydo 'Kamenyj Cvetok' - truputį blankiau nei turėtų, gal kad augalas kiek pavargęs, ilgai nežydėjo, tai visaip kankinau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 21 liepos 2010 - 18:06
Golden Autumn supuvo pioneer.gif

Atsakyti