Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (V)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 07 29, 16:51)
Ar kas nors matote BT pakilimą per 0,2 C virš dengiamosios linijos? lens.gif (Fertilitis mano akyse žlunga ne dienom, o valandom schmoll.gif ).

Pagal tai, ką mums dėstė kursuose - BT nebūtinai turi pakilti per 0,2, cituoju konspektus: "3 pakilimo dieną BT turi būti pakilusi bent per 0,2 laipsnio, jei tiek nepakyla laukiame 4 dienos ir BT nenukritus žemiau deng. linijos vakare galima..". Žinoma tai galioja tik simptoterminiam metodui - drauge stebint gleives ar kaklelį.

QUOTE(Horo @ 2010 07 30, 08:48)
Tai dabar man atsakyk kodėl 0,2C (o ne tarkim 0,3C ar 0,1C) virš dengiamosios linijos, nes teorija be pagrindo yra tas pats kas nieko. Ir gal žinai, kodėl imamos būtent 6 tos dienos, kodėl tarkim ne 4,5 ar 7? Dėl 3 dienų po pakilimo viskas logiška ir aišku, bet šiuos dalykus sužinoti būtų labai įdomu 4u.gif
Aš jau imu tikėti Bilingsais pamažu ir netgi pasvajoju( bet taip nedarysiu dar kokius metus gerus) nebematuoti BT. Nes šį ciklą man tikrai buvo ovuliacija ir kada ji buvo man visai nepadėjo susivokti BT. Viską nurodė gleivės, gimdos kaklelio padėtis ir t.t. ir dar keli dalykai, kurie šiokia tokia paslaptis biggrin.gif

Horo, o dėl 6 dienų pastebiu keistą tendenciją - pastaruosius ciklus mano BT 6 - 7 dienas prieš O būna kur kas žemesnė nei ciklo pradžioje. Gal čia kokie hormonai taip veikia BT ir dėl to imamos 6 dienos? Manau būtų kvaila visai nurašyti BT matavimą, nes gali pražiopsoti anovuliacinius ciklus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 07 30, 09:48)
Tai dabar man atsakyk kodėl 0,2C (o ne tarkim 0,3C ar 0,1C) virš dengiamosios linijos, nes teorija be pagrindo yra tas pats kas nieko. Ir gal žinai, kodėl imamos būtent 6 tos dienos, kodėl tarkim ne 4,5 ar 7? Dėl 3 dienų po pakilimo viskas logiška ir aišku, bet šiuos dalykus sužinoti būtų labai įdomu 4u.gif

Manau, kad šiuos dalykus reikėtų priimti kaip aksiomą. Jei BT pakyla per 0,3 ar dengiamoji linija yra virš visų ankstesnių to ciklo BT taškų, tai puiku, bet yra tam tikras minimumas, kurio nesiekiant rizika tyrimų duomenimis pernelyg didelė. Aišku niekas nedraudžia galvoti, kad esi tokia vienintelė ir nepakartojama išimtis. Jei manai, kad neplanuotas nėštumas nėra perdidelė tokių įrodinėjimų kaina - pirmyn. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(suri kata @ 2010 07 30, 10:57)
Horo, o dėl 6 dienų pastebiu keistą tendenciją - pastaruosius ciklus mano BT 6 - 7 dienas prieš O būna kur kas žemesnė nei ciklo pradžioje. Gal čia kokie hormonai taip veikia BT ir dėl to imamos 6 dienos?

Šiaip daugiausiai kalbama apie progesterono poveikį BT, bet viename šaltinyje (nebeprisimenu kur - man pasirodė neitin patikima) teigiama, kad estrogenai palaiko žemą BT. Estrogenų pikas juk kaip tik ir būna prieš ovuliaciją. Tendenciją prieš O BT pažemėti, nusistovėti pastebėjau ir aš, nors taip būna toli gražu ne visada, todėl matyt praktinės reikšmės ir neturi.
Papildyta:
QUOTE(suri kata @ 2010 07 30, 10:57)
Pagal tai, ką mums dėstė kursuose - BT nebūtinai turi pakilti per 0,2, cituoju konspektus: "3 pakilimo dieną BT turi būti pakilusi bent per 0,2 laipsnio, jei tiek nepakyla laukiame 4 dienos ir BT nenukritus žemiau deng. linijos vakare galima..". Žinoma tai galioja tik simptoterminiam metodui - drauge stebint gleives ar kaklelį.

Kipliai griežtesni. biggrin.gif Pagal juos vis tiek reikia sulaukti bent vieno pakilimo per 0,2 arba tada jau atmetinėti 1-2 žemų temperatūrų taškus (gali būti, kad rezultatas tuomet gaunasi toks pats g.gif ).
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 30, 09:20)
Sveikutės, šiandien man 14DPO, dariau testą, neigiamas  verysad.gif

console.gif Suprantu, kaip jautiesi, bet mano galva reiktų gal jums su tais planavimais taip labai ir neskubėti - vis kalbi apie sveikatos bėdas, o pastojus labai nelengvas maratonas laukia. Aš iki šiol manau, kad antrasis nėštumas man toks nelengvas buvo visų pirma dėl to, kad nebuvau pakankamai atsigavusi po pirmojo (tai labai individualu - man matyt buvo permažai).
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 07 30, 09:48)
Aš jau imu tikėti Bilingsais pamažu ir netgi pasvajoju( bet taip nedarysiu dar kokius metus gerus) nebematuoti BT. Nes šį ciklą man tikrai buvo ovuliacija ir kada ji buvo man visai nepadėjo susivokti BT. Viską nurodė gleivės, gimdos kaklelio padėtis ir t.t. ir dar keli dalykai, kurie šiokia tokia paslaptis biggrin.gif

Gleivių ir kaklelio kitimo "bangos" per ciklą gali būti kelios - mano pačios atvejis dabar būtent toks. Jei nebūčiau matavusi BT, ko gero būčiau patikėjusi, kad O jau buvo. Na aišku Tu ne neseniai gimdžiusi, kodėl dabar nei iš šio nei iš to turėtų būti toks nestandartinis ciklas, bet čia jau demagogija, nes ko tik šiame sviete nepasitaiko.
Atsakyti
Smalsute - taip, iš tiesų sveikata pašlijus ir nesuprantu nuo ko. Labiausiai mane neramina tos infekcijos, kurių ginekologės nežino kaip ir begydyt g.gif
Geltonos pūlingos gleivės - jau keturi metai. Tyrimai vis rodo pilną regėjimo lauką leukocitų, grybelį, bet jokie vaistai nepadeda.
Žadu važiuoti pas tokią žolininkę, Jadvygą Balvočiūtę, ji pagal gydytojų diagnozes parenka žolių mišinius.
Bet gydytoja sako, kad kūdikio planavimui neva tai nekenkia g.gif Galbūt su nėštumu viskas pasibaigs - taip ji sako.
O šiaip nuo gimdymo aš pati pailsėjus, dukrai penki metukai neseniai suėjo, jau pats laikas broliuko ar sesutės, net sakyčiau jau per daug uždelsėm. O ji pati ir nori, bijau, kad ilgai delsiant - vėliau jau nebenorės ( daug tokių variantų žinau).

O ir man pačiai kartais atrodo, kad pailsėsiu su kūdikėliu, nes savo dukrą auginau be akademinių atostogų. Studijavau dieniniam skyriuje... Būdavo - pamaitini, į paskaitas, grįžti - maitini, atgal į paskaitas. O tą palydėdavo dar ir ilgos valandos grojimo namie.
Žodžiu sukaus, kaip voverė, vėliau dar ir įsidarbinau. Tik šį pavasarį užbaigiau magistrantūrą, tai gal tas tempas sustos... ir gal todėl man dekretas su mažyliu taip vilioja, atrodo, ir pietų su lelium pamiegosiu, ramiai lauke pabūsiu, sulėtės tempas gyvenimo.

O dėl to 0,2 pakilimo - aš griežta šiai taisyklei buvau. Mus mokė, kad turi būti visi 3 pakilę taškai per 0,2 . Vienareikšmiškai. Ir prieš tai ne mažiau 6 geri taškai. Kartas žiūrint į Horo lenteles, savo atveju net nesvarstyčiau buvo, ar ne O. Tikrai ne. Bet čia kiekvienos reikalas ir pajautimas savęs, savo kūno ir vaisingumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 30 liepos 2010 - 21:29
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 30, 22:23)
O ir man pačiai kartais atrodo, kad pailsėsiu su kūdikėliu, nes savo dukrą auginau be akademinių atostogų. Studijavau dieniniam skyriuje... Būdavo - pamaitini, į paskaitas, grįžti - maitini, atgal į paskaitas. O tą palydėdavo dar ir ilgos valandos grojimo namie.
Žodžiu sukaus, kaip voverė, vėliau dar ir įsidarbinau. Tik šį pavasarį užbaigiau magistrantūrą, tai gal tas tempas sustos... ir gal todėl man dekretas su mažyliu taip vilioja, atrodo, ir pietų su lelium pamiegosiu, ramiai lauke pabūsiu, sulėtės tempas gyvenimo.

Labai panašiai ir aš galvojau, todėl tikrai suprantu, koks svarus šis argumentas - "pailsėti", bet vieną tai tikrai galiu pasakyti - nepervark iki tų dekretinių. Man buvo taip, kad jau būdama nėščia dirbau tikrai nemažai (vasara - daug kolegų atostogavo, nebuvo kam pavaduoti), tai kai galiausiai sulaukiau savo kasmetinių atostogų, nei savaitei nepraėjus atsidūriau ligoninėje dėl siaubingos nėštumo toksikozės. Vienas iš pirmųjų gydytojos klausimų buvo - ar nepavargstu... Kankinausi po to dar ne vieną mėnesį. Dabar manau, kad tokiomis aplinkybėmis išvis bijočiau planuoti, o jei dar ir šiaip sveikata šlubuoja... Gi nieko baisaus, jei kelis mėnesius dar save kiek palepinsi - pabūtum daugiau gryname ore, gamtoje, pavalgytum natūralių vitaminų. Nepraeis manau ir dukrytei taip greit noras turėti broliuką ar sesutę. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Labai reikia jūsų patarimo. Ryt - mano 11CD - diena, po kurios paprastai pakyla BT. Matuoju visą laiką 6.30 ryte, bet kaip tik rytoj man reikia išvažiuoti 5.00, taigi, arba matuoju 2 valandomis anksčiau, arba visai nematuoju. Ką jūs darytumėte? Ar tada reikia pridėti 0,2 laipsnio?

Šiandien BT buvo rekordiškai maža - 36,27 doh.gif Guodžiuosi tuo, kad pas visas čia ji kažkaip "užmažėjo" pastaruoju metu.

Horo, mano nuomonė tai būtų tokia - geriau jau pasisaugoti, nei paskui gerti postinorą (apie abortą jau net nekalbu). Juo labiau, kad jūs intymumo visai neatsisakote, susilaikyti nereikia. Žinoma, tu jauti savo kūną geriausiai, jau ilgai taikai NŠP, gali pasitikėti. Bet juk būna, kad moterys ir po kelių metų praktikos ima, atsipalaiduoja ir netikėtai pastoja. Čia tik mano tokia nuomonė, aš irgi kartais rizikuoju, bet pati sau tvirtai žinau, kad jei pastočiau - gimdyčiau ir jokios tragedijos nebūtų (nors jei pagal mano norus, tai jau sakyčiau stop visam laikui smile.gif). Manau, kad tokiose situacijose, kai nežinai, ar rizikuoji, ar jau nebe, verta pagalvoti apie tai, kas būtų jeigu būtų.

MildukasK, tik nepamiršk, kad geležis geriausiai pasisavinama su vitaminu C, o blogiausiai - su pieno produktais. Tai jei jau valgai kepsnį - tai be sūrio ant viršaus ir su daug salotų wink.gif

Drugeli, neliūdėk, juk ir vėl tuoj bus nauja pradžia. Linkiu, kad ta nauja pradžia taptų ir Nauja Pradžia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 07 31, 12:27)
Labai reikia jūsų patarimo. Ryt - mano 11CD - diena, po kurios paprastai pakyla BT. Matuoju visą laiką 6.30 ryte, bet kaip tik rytoj man reikia išvažiuoti 5.00, taigi, arba matuoju 2 valandomis anksčiau, arba visai nematuoju. Ką jūs darytumėte? Ar tada reikia pridėti 0,2 laipsnio?

Aš manau, kad visada geriau matuoti nei nematuoti. Niekas gi neverčia šventai pasitikėti tuo tašku, bet negi ne smalsu? mirksiukas.gif

O pridėti bandyk tuos 0,2. (Jei spėtum susiruošti, galima ir 1,5 val. anksčiau keltis ir pridėti 0,15 - vis mažesnė paklaida mastau.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 31 liepos 2010 - 11:55
na va as galvoju,kad niekad negaleciau but nsp mokytoja, nes visas taisykles per daug liberaliai taikau blush2.gif cia as Horo i kompanija biggrin.gif bet tai aisku mano problema kai tai leicia tik mane smile.gif

Drugeli, duos Dievulis ir sulauksit leliuko 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
werde, drinks_cheers.gif biggrin.gif na ir nieko mums nenutikę irnesakyk.gif bet iš tikrųjų labai daug žiūrėti ir galvoti reikia, kad taip laisvai taikytum, MB sako, kad čia kaip su alfa romeo tokia gražutė, kad pats pirktum, bet draugui jokiu būdu nerekomenduotum, nes labai jau ji mėgsta gesti ir brangios dalys. Vis dėlto mano O tikrai jau buvo ir panašu, kad 22CD, nes dabar maudžia truputuką krūtinę, žodžiu, PMS.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 07 31, 11:53)
Aš manau, kad visada geriau matuoti nei nematuoti. Niekas gi neverčia šventai pasitikėti tuo tašku, bet negi ne smalsu? mirksiukas.gif

O pridėti bandyk tuos 0,2. (Jei spėtum susiruošti, galima ir 1,5 val. anksčiau keltis ir pridėti 0,15 - vis mažesnė paklaida mastau.gif ).

Labai jau maga termometrą kuo greičiau saugiai susipakuoti. Aš paprastai net dantų šepetėlių keitimą susiplanuoju prieš kelionę - kad galėčiau naujus iš anksto įsidėti į lagaminą biggrin.gif Bet Tu teisi, smalsu be galo, bandysiu matuoti, nors jaučiu, 12 CD pakilimo dar nebus.

QUOTE(Horo @ 2010 07 31, 17:37)
werdedrinks_cheers.gif  biggrin.gif na ir nieko mums nenutikę irnesakyk.gif bet iš tikrųjų labai daug žiūrėti ir galvoti reikia, kad taip laisvai taikytum, MB sako, kad čia kaip su alfa romeo tokia gražutė, kad pats pirktum, bet draugui jokiu būdu nerekomenduotum, nes labai jau ji mėgsta gesti ir brangios dalys. Vis dėlto mano O tikrai jau buvo ir panašu, kad 22CD, nes dabar maudžia truputuką krūtinę, žodžiu, PMS.

Čia tai gerai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 07 31, 12:27)
MildukasK, tik nepamiršk, kad geležis geriausiai pasisavinama su vitaminu C, o blogiausiai - su pieno produktais. Tai jei jau valgai kepsnį - tai be sūrio ant viršaus ir su daug salotų wink.gif

Ziogeli, aciu uz patarima mirksiukas.gif
Drugeli, taisyk sveikata, atpalaiduok mintis, dziaukis paskutiniu vasaros menesiu ir lauk "vasingo" rudens wink.gif

o as dabar sprendziu tokia dilema - kaip si cikla taikyti NSP? - Planavimui ar pasaugai (kas jau butu gan keista, nes atpratau grieztai laikytis taisykiu..). O esme tame, kad nuolatiniai mano nugaros skausmai pasirodo buvo ne kas kitas kaip inksu akmuo.. doh.gif Daktaras prirase vaistu, liepe gulet siltoj vonioj, gert alu ir valgyt arbuza... Kas juk visiskai nesuderinama su nestuke.gif schmoll.gif
Ryt einu pas gine ir ziuresim, kiek cia tas akmuo kenkia planavimui? Nors daktaras siule atideti si procesa, kol akumuo nepasisalins.. g.gif Sian yra 13 CD, tai jei ka, jau butu kaip ir pats laikas pradeti saugotis... Jei jau nutarsim pirma atsikratyti akmens, o tik po to nestuke.gif

Nuo ryt man jau ir atostogos prasideda, tai biski apsinkinta bus NSP kontrole, tiek BT, tiek gleives ir kaklelis.. Gyvenant palapinej paprasciau butu "gyventi laisvai" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MildukasK: 01 rugpjūčio 2010 - 21:33
Na kas cia su tais sveikatos pakrikimais darosi g.gif daug sveikatytes ir stiprybes, merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Milduk, zinai labai sunku ka patart. As sakyciau,kad isiklausyk i save, daryk tai,ka jauti esant teisinga. Logiskai mastant butu geriau palaukt ir isitikint, kad viskas gerai ir kad neprireiks kokios operacijos (neduok Dieve) ar stipriu vaistu, bet is kitos puses vaikai ateina tada, kada jiem lemta ateit.....
Atsakyti
MildukasK, jau geriau luktelk ax.gif nes žinai visko būna, o jei po to tas akmuo nepasišalins, jau bus nestuke.gif
Pas mus viena mano kolegė, jogos instruktorė, suruošė seminarą apie motinystę kai pati laukėsi dukrytės. Buvo iš tiesų įdomu. Nežinau kiek tai tiesos, bet man ši informacija labai patiko. Pirmiausiai, kai pora galbūt nė neplanuoja nestuke.gif , gerai yra įsileisti geras mintis apie vaikus, galvoti, kad jei kada pastosi, vaikas bus gražus ir protingas, netgi įsivaizduoti jį (atsimenat "ir mintis, virs kūnu" ?). Pamąstyti kaip auklės mažylį, ar turės tam laiko, noro ir jėgų. Būtent tada pora ir nusprendžia planuoti nėštumą ar ne. planuoti Iš tikrųjų nors tai gali atrodyti paistalai, dvi mano mintys geria rytinį pienuką linksmai plepėdamos virtuvėj biggrin.gif ir abudu yra tokie, kokius įsivaizdavau thumbup.gif
Antra, būsimi tėveliai turi ne juokais pasirūpinti savo sveikata, o tai užima laiko. Ar nėra jokių neišgydytų lėtinių ligų, kurios gali kenkti nestuke.gif ? Ar moters kūnas paruoštas nešioti naują gyvybę? T.y. ar sveika mityba, ar stiprūs nugaros, pilvo, galūnių raumenys? Tai gali atrodyti juokinga, bet nėštumui reikia ruoštis išliejant ne vieną prakaito lašą 4u.gif Tarkim, jeigu aš nežinodama, apie savo nepastebėtą žiaurią klubo displaziją, kuri man ir sukėlė tą gaktinės sąvaržos skyrimąsi, dėl kažkokios priežasties būčiau nesportavusi, dabar ko gero dar šlubuočiau unsure.gif stiprūs raumenys nebūtų išlaikę dubens sąlyginai vietoj ir būtų pasibaigę ne kaži kaip(būtų trūkus man ta sąvarža). Jeigu iki nėštumo sportavote, palaikėte gerą formą nėštumo metu, po to bus lengviau ir nešioti, maitinti mažylį, po gimdymo greičiau atsistatys pilvuko forma, priaugsite mažiau svorio, o mes, moterys, mėgstam būti gražios smile.gif
Trečia - finansinė padėtis. Ar turite pakankamai pinigų išlaikyti dar vieną šeimos narį? Jo pirkinukams? Ar pakaks vietos namuose? Ar turite santaupų nenumatytiems atvejams? Vis dėlto pinigai šiais laikais yra saugumo garantas, o smagu nestuke.gif metu ir turint mažų vaikučių jaustis saugiai.
Ketvirta, darnūs santykiai su vyru (gal tai net ne 4-oje vietoje turėtų būti). Ar matote šį vyrą šalia po 5,10, 15,20 metų? Kaip manote ar jis tinkamas tėtis jūsų vaikams?
Gali būti, kad kažko nepaminėjau. Na, o mūsų būrelis visus šiuos punktus turi būti paruošę visada ar ne taip? biggrin.gif Tai štai kas mano nuomone yra tas atvirumas gyvybei. Aišku, vaikiukai ateina ir neplanuoti, bet daug lengviau gyventi, kai esi tam pasiruošusi.
Na, o savo grafiką aš palikau tokį:
user posted image
iš tiesų BT pakilo, keista, kad nesiekia 37C, bet matyt čia karščių įtaka 4u.gif Krūtinę dar labiau maudžia, taigi PMS, po kokios savaitės ateis mano dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 02 rugpjūčio 2010 - 08:58