Įkraunama...
Įkraunama...

Sibiro tigrai ir Nevos maskaradinės

[/quote]
Sveiki,nors mano Ferdinandas be kilmės dokumentų sibiro nevos maskaradinis,bet jau tikrai jokios kitos veislės katino nebenorėčiau,tam ir vyras pritaria.Jo tikrai labai geras charakterio bruožas,kai aš dirbu prie kompo,jis guli šalia ir snūduriuoja,bet kai jau aš "tipo laisva",tada jau galima ir jam skirti dėmesio.Labai meilus,prieraišus,švelnumas neišpasakytas,draugiškas.Kai pamenu jį iš Latvijos parsivežėm,tai prie visų šeimos narių priėjo ir savotiškai pasisveikino su savo snukučiu.Iš pradžių buvo labai bailus,bet dabar po beveik jau trijų metų visus giminaičius,dažnesnius svečius pripažįsta,leidžia glostomas,murkia.Dukros draugių niekad nevengė.Ir problemų su kailio priežiūra nėra,leidžias kas dieną šukuojamas,tik tuom furminatoriu jau retai šukuoju.
Atsakyti
Riko, tarp visų veislių katinų pasitaiko visokių. Bet sibiro katinai, dažniausiai yra ramūs, išdidųs, santūriai meilūs ir neagresyvūs. Mūsų katinas yra didybė ir ramybė. Jau dabar, būdamas 11 mėnesių beveik nežaidžia, nebent siaminė tetulė, kuriai jau 14 metelių jį išprovokuoja lakstynėms ir grumtynėms. Labai mėgsta dalyvauti visokioje veikloje, tikrina kaip vaikai ruošia pamokas, kaip gaminu valgį, kaip tvarkausi. Turi nikį, nemėgsta kačių kraigo, daro tik ant popieriaus ir visada patikrina ar tikrai teisingai nuleidau kakutį į klozetą. O šiaip sunku nupasakoti, bet tokio imperatoriško ir inteligentiško katino dar nebuvau sutikus, nors turėjau jų visokių.
Kad priprastų prie žmonių dažnai vežamės jį į svečius. Niekada nesislepia. Draugų šunis, retriverį ir Džeko Raselo terjerą sugebėjo sustabdyti žvilgsniu per metrą nuo savęs. Visą vakarą tysojo ant sofos krašto, o vargšai šuneliai šliaužiojo pasieniais savo namuose, bet taip ir neišdrįso prisiartinti. Buvom su katinu ir žirgyne. tik iš pradžių kiek sunerimo. bet kai pirmas žirgas jį apuostė, o po to papūtė šiltą garą iš nosies, atsipalaidavo ir leido visiems jį apžiūrėti. O kai kurie žirgai ir lūpom pilvą patapšnojo...
Šitoje parodoje susipažinau su mūsų kažkokios tolybės giminaičiu, katinu Konstantinu, renkančiu pasaulio čempioną, kuris atrodo kaip "baisus žvėris", bet reikia pamatyti, kaip šeimininkas jį ramiai kilnoja už kojų, papurto, kad kailis pasipūstų ir iškelia virš galvos. O katinas nei pyksta, nei bando išsisukti. Vistiek sugeba atrodyti karališkai išdidus.
Ir mano mažylis parodoje vis smaigstė mane žvilgsniu, kuris reiškė "ar supranti kaip aš dėl tavęs stengiuosi", ir stengėsi, žiūrėjo į žmones, pozavo prieš fotikus, net miegoti įsitaisė taip, kad jį matytų, neatsuko nugaros. Tik nuo ašrtių garsų slėpėsi mano glėby, o po to vėl išdidžiai gulėjo ir leidosi apžiūrimas. Esu jam už tai žiauriai dėkinga, ką jis puikiai supranta. Šiandien visą vakarą smagiai painiojasi po kojomis ir reikalauja komplimentų, o kai imi juos sakyti, griūna ant nugaros ir rangosi. Ir tai katinas, kuris nemėgsta būti glostomas! Veisėja pasakojo, kad tokio būdo yra jo tėtis, ir senelis. Norėčiau kad tai būtų Ūsoriaus būsimų vaikų genetiškai perduotas bruožas. smile.gif
Nors veisėja pasakojo, kad viena katė, kuri buvo draugiška, su katinu, kuris taip pat buvo geraširdis, atsivedė labai gražius, bet visiškai laukinio būdo kačiukus. Po kiek laiko jie tą porą sukergė dar kartą, nes kačiukai buvo labai jau gražūs, bet ir antra jų vada buvo laukinė. Taip kad niekada negali būti tikras iki galo. Todėl geriau neskubėti rinktis, ypač veisimui. Jei mano katinas ir toliau bus toks, tai suprasiu, kad gimiau po laiminga žvaigžde ir laimėjau rusišką ruletę. O galėjo būti labai kitaip...
Papildyta:
Ai tiesa, Konstantinas tradicinis sibiras, Ūsorius nevukas, jo tėtis tradicinis, senelis tradicinis. Tai manau, kad spalva charakteriui nekenkia...
Atsakyti
QUOTE(popa @ 2011 04 11, 12:50)
tada Ūsorius atsimerkia ir "užmuša žydrų akių žvilgsniu.

o, tai čia Jūsų Ūsorius... Miško Pasaka buvo rolleyes.gif Aš net atgal grįžau pasiskaityt tą vardą dar kartą ir nuėjau visa išsišiepus - jau vien vardas nuotaiką pakėlė ax.gif
Atsakyti
[quote=popa,2011 04 11, 21:25]

Sveikinu su parodiniu debiutu:)
O as irgi pritariu, kad pasitaiko visokiu charakteriu. Musu Bjanka nevos maskaradine ir visai nebuvo tokia rami, kad tingetu zaisti. Ji tik dabar kai jau nescia paskutines dienas apsiramino. Demesio reikalaudavo, zaist prasydavo. Ir jau buvau ipratus, kad prie kompo galiu sedet arba knyga skaityti tik kai zaidimas nusibosta. Visus siaip naminius darbus leisdavo atlikti, tik kompa ir knygas laiko nereikalingu ismislu:). Ir siaip aktyviste pas mus. Parodose tik rami buna ir viesumos nepageidauja.
Manau renkantis pagal konkretu kaciuka reikia ziureti.
Atsakyti
[quote=zosiulia,2011 04 12, 10:38]
Sekmės vados belaukiant ax.gif Laukiam nuotraukyčių su mažiukais, biggrin.gif o tai paskutinė maskaradinių vada buvo kažkur apie 2009m.kovo mėn.pradžią Kavenskos Lagūna-Zarikė wub.gif papuošė mūsų forumą savo mažyliais.
Popa, įdėkit savo Admirolo nuotraukyčių,jau tokį grožį turit bigsmile.gif
Čia mano Ferdinandas
user posted image
Atsakyti
Džiaugiuosi kad pakėliau nuotaiką!
Kažkaip taip jau yra, kad žiūrovai ateina į parodą pažiūrėti kačių, o katininkai ateina jas parodyti teisėjams. Juk jei paroda yra viešas renginys, joje turėtų būti ir kažkoks šou elementas. Kai dar neturėjau katino ir vaikščiojau į parodas neretai pasijausdavo, kad žiūrovai katininkus erzina. O juk tereikia tinkamai pasiruošti parodai ir bus gerai visiems. Mačiau nemažai katinų, kurie buvo visą parodos laiką laikomi uždengti. Suprantu, kad gyvūnui paroda stresas, bet toks jau jo "darbas" Juk ir veisėjai be tų žiūrovų-pirkėjų neturėtų malonumo didžiuotis tituluotais gražuoliais.
Zosiulia, labai laukiu nujienų!
Papildyta:
O Ferdinandas kaip debesėlis.
Labai gražus.
Atsakyti
Ačiū už pasidalinimą patirtimi 4u.gif . Tokius ir pažystu tikrus katinus.
Tik nustebino gamtinių reikalų atlikimo būdas smile.gif, pvz, kad nepripažįsta kraiko . O kur tas popierius būna padėtas tiesiai ant grindų, ir koks tai popierius? Ar klojate paklotėlius panašios struktūros kaip sauskelnės (mačiau pas draugę, kuri turi maža jorkšyriuką). Jums taip patogu, ar nebandėte mokyti kitaip?
Mano viena katė darydavo į tuščią dėžutę, kurią reikėdavo išplauti. O kita katytė, kai parsivežiau buvo visai mažytė (tilpo delne, ne 3 mėn, kaip iš veislyno) kentėjo visą dieną: nedarė į tuščią dėžutę (aš elgiausi kaip su ankstesne kate). Pamačiau, kad kažkas ne taip, įpyliau į dėžutę šiek tiek žemių iš vazono. Iš karto įlipo ir atliko reikaliukus. Pasirodo - reikia užpildo dėžutėje. Tuomet ėjau į lauką smėlio, o kitą rytą - į parduotuvę - kraiko. Matyt katė mama taip išmokiusi buvo. Žinau katiną, kuris tiesiai į unitazą daro. Bet ne visur yra galimybė laikyti atviras wc duris. Ir ne visas duris katinas pajėgia atsidaryti.
Pakreipiau temą labai jau ūkiška linkme biggrin.gif . Tiesiog pagalvojau, kad šlapias popierius ant medinių grindų - nelabai dera.
Atsiprašau, klausimas Zosuliai, o kur jūsų gražuolė atlieka reikaliukus? Kur mokys tai daryti būsimąją kartą.
Sėkmės smile.gif

Atsakyti
Ne, katinas daro dėžutėje, bet tik ne į kraiką, o ant tuoletinio popieriaus ar ko nors panašaus. Bjauriausia, kad kai padaro reikaliukus dieną, kai mūsų nėra, tai truputį kvapas jaučiasi į namus užėjus. Bet gal tai jį sulaiko nuo teritorijos žymėjimo (tfu tfu tfu).
Be to visada pareikalauja pakeisti po to kai pasišlapina, o tik paskui nueina pakakoti ir vėl pareikalauja pakeisti. Tai labai džiugina penktą ryto... Juokingiausia, kad kai žiemą siaminės dėžutė su kraiku (naudojam popierinį) stovėjo namuose (paprastai laikom balkone, ji labai tvarkingai pasiprašo 2 kart per dieną), tai katukas darydavo ir į jos dėžutę. ir į savo. Ir kraikas netrugdė. O dabar viena jo dėžutė tualete, kita balkone. Užknisa iš balkono su visais turtais lakstyti į tuliką, be to balkone vėjas kartais popierių išpučia, reikia prispausti, bet kraikas mat netinka. O jei balkone jo dėžutės nėra, tai pyksta, kapsto grindis ir liepia susiprasti, bet į katės dėžę neina. Žodžiu, linksminasi .
Atsakyti
Aha tas senas nuotraukas ir as maciau Kavenskos ikeltas ir pas ja ieskojom is pradziu kaciuku... Pasigirsiu kai jau bus kuom... Gal pagauses sibiriniu katinu cia....

O del kraiko, tai mes Extreme classic kraika naudojam (taip dar namie Jurmaloj Bjnaka iprato), bet ejo ir i Sanicat ir silikona (su silikonu labiau zaisdavo). Ir jos dezute WC laikome, aisku durys praviros visada, bet daugiau vietos nera.
Bet kaip gerai, kad musiske ne i popieriu daro, kaip Usorius smile.gif - penkta ryto keltis nera butinybes jei nusprendzia ka atlikti. Nebent vyras is stropumo atsikelia jei girdi kad kasa:)
Atsakyti
Nu idomiai cia pas Jus su tais tualetais biggrin.gif
O tu Popa, paklausk katino veiseju, koki kraika kaicukui naudojo? Ir nupirk kuo panasesni...Labai jau abejoju, kad veisejai butu popieriu naudoje...
Juk negali visa diena namuose buti, dirbti tai reikia...o kas jei kelioms dienoms teks katineli namuose kada palikti, tai grize is viso nezinia ka rasit lotuliukas.gif
Pratinkit prie normalaus kraiko kol dar imanoma...kad uzsispyres katinas tai gerai...bet visgi Jus namie seimininkai ir katinas tai turi suprasti...
Neretai pastebiu, kad seimininkai is dideles meiles katineliui daug kur pradeda jam nusileidineti ir derintis prie jo...o katinelis greitai tai pajaucia ir tuomet jis jau buna namu seimininkas...Geriau lenkt medi kol jaunas biggrin.gif
Atsakyti
Na, visi žino, kad namie šeiminikas yra katinas ir jo pageidavimus reikia vykdyti biggrin.gif . Iš tiesų, gali būti, kad Ūsoriui tas apsisioto popieriaus kvapas atstoja teritorijos žymėjimą. Kitaip iš kur kiti žinos, kad tai jo teritorija.
Zosiulia, dėkoju, nuraminai dėl kraiko. Mes tai Thome Philipse perkam kraika sūnaus katei, jis neatrodo baltas ir grazus, bet gera kaina ir normaliai naudojasi (kai katė neišranki smile.gif ). Dėl silikono aš nelabai suprasdavau kaip ten kakutis būna, nes silikonas uždengiamas kazkokiomis grotelėmis. Sisiukas nuteka žemyn į silikoną, o kitkas ant grotelių kabo kol nuimamas. Labai ir nesigilinau, nes naudojam paprastą kraiką.
O kaip dėl baldų draskymo? Ar įmanoma išmokyti, kad nedraskytų iš tikrųjų, o ne tik žinotų, kad negalima draskyti biggrin.gif . Nes nors ir nukarpyti nagai, vis tiek patinka juos įkišti į audinį ir patikrinti ar tvirtai audinio siūlai laikosi. O jei šeimininkai nemato - keletą kartų tikrinama.
Atsakyti
Del charakterio kaciuko, reikia ziureti - kokie tevai 4u.gif

Turiu 3 sibirus ir visi labai, labai skirtingi, nors 2 tu paciu tevu lotuliukas.gif Tikriausiai vienas i mamka, kitas i teva ax.gif

Zinoma ir auklejimas/dresura labai daug reiksmes turi 4u.gif

Man asmeniskai labiausiai prie sirdies socializuoti ir didingi sibiriukai, tokie karaliski cool.gif

Del wc, tai kiek skaiciau forumuose, kiek kalbejau ir pagal savo patirti... Sunkiausia kai katinas (nekastruotas) sulaukia 2ju metu.... Mano abu katinai sulauke tokio amziaus pradejo ziauriai zymeti doh.gif Nors tuo metu neturejom nei kaciu, nei katinu (nekastruotu) ir gyveno jie 1oj patalpoj su atskirom wc dezutem schmoll.gif Apskritai apie sibiriukus daug veiseju atsiliepia, kad si veisle gana seksuali blush-anim-cl.gif

Musu Rubiui neseniai suejo 2 metai ir prasidejo...... kaip specialiai.... bandysiu feromonus, o jei niekas nepades - pjausiu kiausiukus blush2.gif
Atsakyti