Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai IV tema

QUOTE(staselė @ 2010 09 19, 21:28)
Jediara, ar mirkot iškastus kardelius fungiciduose (previkure ar actaroje), kad geriau išsilaikytų?

Nemirkau blush2.gif , tik nukastus ir truputį apdžiūvusius purkšiu su "Kobra" ax.gif
Atsakyti
Aš vakar taip pat vaikčiodama po soda, galvoju gal jau iškast g.gif per tas dvi savaites kažin ar kažkiek bepaugs g.gif
Atsakyti
Aš šiandien "Žaliojoje stotelėje" užtikau daugiamečius kardelius sodinamus iš rudenio.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 09 20, 08:39)
Nemirkau blush2.gif , tik nukastus ir truputį apdžiūvusius purkšiu su "Kobra" ax.gif

O purškiat į maišelį sudėtus kardelius ir paskui užrištą maišelį palaikot, ar kaip nors kitaip? g.gif Aš seniau niekuom nepurškiau ir nemirkiau, bet žiūriu, kad po žiemos kai kurių kardelių, deja, nelieka ( pajuoduoja, sudžiūsta). Laikau kambary, nes daugiaubučio rūsy, esu bandžiusi, jie neišsilaiko. Bet kai kardelius laikau kambary, gal negerai su kuo nors purkšti, ar tas kvapas greitai išgaruoja?
Papildyta:
QUOTE(milereta @ 2010 09 20, 11:25)
Aš šiandien "Žaliojoje stotelėje" užtikau daugiamečius kardelius sodinamus iš rudenio.. 4u.gif

Mačiau aš tų daugiaumečių kardelių jau pernai ,,Žalioj stotelėj", bet taip ir nenusipirkau. Labai įdomu ir man, gal kas jau juos augina?
Atsakyti
matau, visoms aktuali tema smile.gif , tad ir užsukau pasidomėti kada gi Jūs kasate tuos kardelius....
aišku sodinimas dar toli, bet įdomu ką daryti, kad kardeliai taip neišlinktų, kažkur girdėjau, kad kuo giliau reikia svogunėlį įkasti...laukiu patarimų..
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2010 09 20, 17:15)
O purškiat  į maišelį sudėtus kardelius ir paskui užrištą maišelį palaikot, ar kaip nors kitaip? g.gif  Aš seniau niekuom nepurškiau ir nemirkiau, bet žiūriu, kad po žiemos kai kurių kardelių, deja, nelieka ( pajuoduoja, sudžiūsta). Laikau kambary, nes daugiaubučio rūsy, esu bandžiusi, jie neišsilaiko. Bet kai kardelius laikau kambary, gal negerai su kuo nors purkšti, ar tas kvapas greitai išgaruoja?

Kai purkšiu - jie bus sudėti į dėžutę ir "po procedūros" uždengsiu plėvele ir palaikysiu iki kitos dienos, po to nuimsiu plėvelę ir viskas. Laikau juos rūsyje, tai kvapo kambaryje nebūna, o jei kambaryje - net nežinau g.gif , nors šiaip vėliau kvapas tikrai nesijaučia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 09 20, 19:19)
Kai purkšiu - jie bus sudėti į dėžutę ir "po procedūros" uždengsiu plėvele ir palaikysiu iki kitos dienos, po to nuimsiu plėvelę ir viskas. Laikau juos rūsyje, tai kvapo kambaryje nebūna, o jei kambaryje - net nežinau  g.gif , nors šiaip vėliau kvapas tikrai nesijaučia ax.gif

Ačiū, supratau.
Atsakyti
Kadangi turiu nemažai kardelių, tai savaitgaly, dalį jau iškasiau. Deja, radau visiškai supuvusių gumbelių, kitus gumbelius radau įgedusius, tai ir iš tų kažin ar kas bebus. Taip kad šiemet to lietaus labai jau per daug... Gerai dar kad kitus gumbelius radau ir sveikus, dar reikės, kai turėsiu laiko iškasti likusius kardelius. Bus matyti, kaip per žiemą išsilaikys mūsų kardeliai po tokių liūčių.
Atsakyti
O kasti su visais lapais, ar laukt kol nudžius? Maniškiai dar intensyviai žydi, tai kūūūūū daryt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2010 09 28, 17:17)
Kadangi turiu nemažai kardelių, tai savaitgaly, dalį jau iškasiau. Deja, radau visiškai supuvusių gumbelių, kitus gumbelius radau įgedusius, tai ir iš tų kažin ar kas bebus. Taip kad šiemet to lietaus labai jau per daug... Gerai dar kad kitus gumbelius radau ir sveikus, dar reikės, kai turėsiu laiko iškasti likusius kardelius. Bus matyti, kaip per žiemą išsilaikys mūsų kardeliai po tokių liūčių.

Kai tiek buvo lietaus ir aš jaučiu, kad rasiu supuvusių g.gif
Atsakyti
Šiandien pradėjau kasti kardelius - gražūs svogūnai, daug vaikučių ir nei vieno supuvusio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 10 03, 19:30)
Šiandien pradėjau kasti kardelius - gražūs svogūnai, daug vaikučių ir nei vieno supuvusio  thumbup.gif

o kokio dydzio tie vaikuciai, nes as siandien iskasiau ir pas mane tie vaikuciai pipiro dydzio blink.gif . Jei gerai suprantu tai jie as mane nespejo uzaugti ar kaip?
Atsakyti