Įkraunama...
Įkraunama...

Anglisčių tema

QUOTE(Leticija @ 2010 08 26, 12:19)
As 5-6-7 kl. duodu per pirma pamoka uzpildyt tokia anketele angliskai, pvz. vardas, pavarde, megstamiausia spalva, megstamiausia muzikos grupe, ar turi broliu/seseru... galima daug tokiu klausimu prigalvot, tai dazniausiai jiems patinka, stengiasi ten spalvas, skaicius prisimint  biggrin.gif ir korteles su vardais liepiu pasidaryt, kad butu galima pasidet ant stalo. Bet buvo tokiu gudruoliu, kurie ne savo vardus uzsirase specialiai, tik is kitu vaiku reakcijos supratau, kad cia kazkas ne taip  lotuliukas.gif

O vat rasineliu kaip tik pastebejau, kad jie nemegsta rasyti, ypac per pirma pamoka  ax.gif

Aha, korteles ir aš prašau, kad pasidarytų smile.gif
O dėl rašinėlio, tai tikra teisybė smile.gif Aš dar iš savo mokyklos laikų (ir studijų, kas keisčiausia) prisimenu, kad mane nervindavo rašinėliai "My Summer" doh.gif doh.gif tiesiog iš proto išvesdavo... per visas kalbų pamokas tekdavo rašyt ir kone kiekvienais metais...
Atsakyti
As tai neduodu niekad rasyt jokiu "My Summer", nes jeigu vaikas niekur nebuvo isvaziaves, o visa vasara namie prasitryne, tai ka jis gali ir parasyt..
Atsakyti
Ar kažko nesuprantu, ar tikrai oficialūs laiškai pradedami rašyti 9-oje klasėje ?
Atsakyti
Neduodu rašyti rašinėlių apie vasarą, vaikams tai žiauriai nepatinka.
Pirma pamoka - organizacinė.
Šįmet per antrą pamoką visi kartu darysime MEP'ų segtuvų viršelį. Mano visi mokiniai kaupia savo darbus tuose segtuvuose ir kiekvienais metais padarau kitokius viršelius.
Įmesiu į paštą, gal kuri pasinaudosite tongue.gif

Atsakyti
Sveikos, na bandysiu susidraugauti lotuliukas.gif lotuliukas.gif kaip kazkuri patare, paskui jau gal medziagomis dalinsimes g.gif blush2.gif

Del pirmos pamokos, tai mano vaikams irgi nepatinka rasineliai.. Papasakosiu, kas patiko. Brainstormin'am ivairius zodzius susijusius su vasara, juos greitai surasau lentoje (galima pasipiesti pries tai debeselius ir i juos rasyti zodzius), o tada, Group work - su tais zodziais reikia sukurti pasakojima apie vasara. Kiekviena grupe pristato savo kurinius.
Atsakyti
QUOTE(TaGre @ 2010 08 26, 13:20)
Šįmet per antrą pamoką visi kartu darysime MEP'ų segtuvų viršelį. Mano visi mokiniai kaupia savo darbus tuose segtuvuose ir kiekvienais metais padarau kitokius viršelius.
Įmesiu į paštą, gal kuri pasinaudosite  tongue.gif

TaGre, gerai kad priminei apie MEP,us biggrin.gif Iki siol tokiu nedarydavom, nes labai abejojau, ar visi mokiniai juos tures. Nors, kita vertus, jei kuriam nereiks - na ir ka tu jam padarysi, dirbsiu su tais, kurie nori mokytis... smile.gif O ka jus segate i ji?Siaip mums tokiu "palaidu" lapu nedaug tebuna, daugiausia viska rasome i sasiuvinius ir pratybas. Matyt, teks man keisti mokymo stiliu biggrin.gif
O kur laikote segtuvus - klaseje?
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2010 08 26, 12:49)
As tai neduodu niekad rasyt jokiu "My Summer", nes jeigu vaikas niekur nebuvo isvaziaves, o visa vasara namie prasitryne, tai ka jis gali ir parasyt..

drinks_cheers.gif Bet aš kaip įprasta visada paklausiu, o po to sakau norit aš papasakosiu ką jūs veikėt? Tai ir pradedu... miegojau, žiūrėjau TV, miegojau, žaidžiau su kompiuteriu ir vėl miegojau... Taip visa vasara ir prabėgo biggrin.gif Visis sutinka ir prasideda mokslo metai biggrin.gif

Bet šiandie sužinojau, kad turėsiu penktokus mega_shok.gif Taip nenoriu tų mažiukų, seniai bedirbau su jais doh.gif Bet vis pamokos dar trys cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stazyte: 26 rugpjūčio 2010 - 13:23
Sveiki kolegos, smile.gif
Bandysiu ir as isijungt i jusu kolektyva. 4u.gif Gristu i darba po 1.5m pertraukos ax.gif (buvau motinystes atostogose) tad ziuriu truputi pasikeite viskas. Dirbsiu su 5-10kl. Truputi paskaitinejau ka rasote, gal ka iseis ka panaudot. blush2.gif nemazai minciu galima pasisemt siame tinkl. - http://www.mes-english.com smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2010 08 26, 10:55)
O kaip jūs susipažįstate su 5-ėliais (arba su jaunesniais)? Na, viena pamoka būna tokia daugiau organizacinė: išsidaliname vadovėlius, užsirašome sąsiuvinukus, supažindinu su programa, vertinimu. Bet gi norisi dar kažkaip ir įdomiau su jais susipažinti. Žinoma, galima trumpus monologus ar dialogus kurti apie save, bet gal ką įdomesnio žinote? Tiesa, pernai penktokėliams daviau užduotį nupiešti anglų kalbą, na, kokį įspūdį susidarė apie ją pradinėje mokykloje. Tai vaikai pasitaikė visai be fantazijos: kadangi ant suolų jau turėjo vadovėlius, tai ir nupiešė tą vadovėlį smile.gif

Nupiesti anglu kalba as duodavau ketvirtokam ir kai pernai baigeme prasiau, kad parasytu laiska mokytojai, panaudodami tuos zodziu kur ismoko. Taip pat buvau prasiusi ir devintoku parasyti kas patiko ar nepatiko ir ko noretu sekanciais metais. Tiesa ne visi parase, bet kuri parase (geriau besimokantys) labai nustebino, nes prase daugiau namu darbu doh.gif O as visada galvojau, kad per daug uzduodu. Siemet vel labai noretusi stipriausiom klasem 6,8,10 sudaryti anketa, bet niekaip nesugalvoju.
O rasinelius dazniausiai duodu rasyti apie savo gyvuna, na ir priraso ... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiske @ 2010 08 26, 13:38)
Del pirmos pamokos, tai mano vaikams irgi nepatinka rasineliai.. Papasakosiu, kas patiko. Brainstormin'am ivairius zodzius susijusius su vasara, juos greitai surasau lentoje (galima pasipiesti pries tai debeselius ir i juos rasyti zodzius), o tada, Group work - su tais zodziais reikia sukurti pasakojima apie vasara. Kiekviena grupe pristato savo kurinius.

patiko mintis, bet kokiai naujai temai (ir ne tik) galima panaudot.. bigsmile.gif

Aš šiemet neturėsiu penktokų, tai net keista... bigsmile.gif

O pirmai pamokai (po organizacinioų reikaliukų) duosiu ankeltėlę/priemonę "all about myself" kurią parsisiunčiau iš http://busyteacher.org/
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2010 08 25, 18:03)
Labai patartinas dalykas prisiijungti prie Longman mokytojų klubo, tada kas mėnesį į savo paštuką gausite jau puikiai paruoštą teminę pamoką. Reiks man peržiūrėt pernykštes ir gal sudėsiu į paštą, jei tik nepamiršau prisijungimo mastau.gif

gal dauguma jūsų apie tai žinojot, kažkaip susidariau vaizdą, kad gal ne unsure.gif
bet gal pagelbės wink.gif

Gal galetum adresiuka parasyti?
Atsakyti
QUOTE(TaGre @ 2010 08 26, 12:20)
Neduodu rašyti rašinėlių apie vasarą, vaikams tai žiauriai nepatinka.
Pirma pamoka - organizacinė.
Įmesiu į paštą, gal kuri pasinaudosite  tongue.gif

nu va, ir vel nieko nepamatysiu, nes neturiu prisijungimo duomenu lotuliukas.gif
o tie segtuvai tai tokios plonos papkutes? kur laikot?

QUOTE(ingakac @ 2010 08 26, 13:47)
Sveiki kolegos, smile.gif
Bandysiu ir as isijungt i jusu kolektyva.  4u.gif Gristu i darba po 1.5m pertraukos  ax.gif (buvau motinystes atostogose) tad ziuriu truputi pasikeite viskas. Dirbsiu su 5-10kl.  Truputi paskaitinejau ka rasote,  gal ka iseis ka panaudot.  blush2.gif  nemazai minciu galima pasisemt siame tinkl. - http://www.mes-english.com  smile.gif

o, matau irgi turi 2009 m. vasarinuka bigsmile.gif , bet as i darba dar negryzstu, grysiu vasari
Atsakyti