QUOTE(AisteZ @ 2010 10 12, 15:43)
Daktare as tikrai pasitikiu,gal tai ir retas atvejis,siaip dauguma ir pati netikiu,bet
sita as tikiu
Daktaras ne Dievas, todel manau reikia jais ne tiketi, o sveiku protu labai gerai suvokti ka ir kas su tavimi yra daroma, o ne pasikliauti, kad kazkas kazka siulo, gal pades... Jei tu pati, AisteZ, nelabai supranti, kas tau yra siuloma ir kokia galima to nauda konkreciai tavo situacijai, tai nezinau... Na tiesiog noriu pasakyti, kad vardan savo paciu geroves nebukime per daug patiklios ir kaip Maskatukas cia yra pavyzdys - dometis, dometis, ieskoti maximum inforamcijos apie savo situacija. Daktarui tu esi viso labo vienetas - simtai pacientu per ji praeina, o gyventi mums reikia pacioms ir visi sprendimai yra labai svarbus.
Sekmes tau
AisteZ 
Tik nepagalvok nieko bloga apie mano pasisakyma - cia rasau is savo pozicijos - tiesiog tiek daug nesamoniu medicinos srityje ir tiek zmoniu nugydytu... nelabai suprantu pvz. kodel tau siulomas kaip variantas jodo terapija

? Ar tau itaria vezi? Jei vezys yra, tai reikia be kalbu ir greiciau, o ne - gal operacija, gal jodas... Jau vien toks pasakymas man labai kelia abejoniu del daktaro kometencijos. Zinoma, gal tiesiog ne taip tavo parasyma supratau - ir nesurasysi cia zmogus visko. Bet siaip mintis - tau paciai pasiaiskinti del to, kad nebutu uzdelsta. Gi nejuokas tie veziai
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 10 12, 20:40)
gal kvailai manau, gal jau panikuotoja tapau, bet kaip , nu nesuprantu, galima paveikti hormonus per krauja ji isvalius, ar ka kitka padarius...
Maskatuk, tikrai ne kvailai, o labai blaiviai
Del to gydymo spiritu, tai man bent keli daktarai tiek LT, tiek uzsienyje aiskino, kad tai senai atgyvenes ir nepasiteisinantis metodas...
QUOTE(Layla @ 2010 10 12, 20:52)
Tiesa, paskutiniu metu mano kraujo tyrimai tiesiog nuostabus (šiuo metu TTH 1,46), jaučiuosi irgi gana gerai, nepalyginti su tuo kas buvo kažkada.. Buvo ir operacija paskirta, bet paskutinę minutę atsisakiau.. paniškai jos bijau.. Mano dydžiausia problema - daugybiniai mazgai, augliukai.. Kaip sako mano endokrenologė - pas mane normalios skydliaukės jau nėra - vien mazgai ir cistos.. Todėl mano atveju reikėtų šalinti visą skydliaukę..

Šiandien buvau eiliniame patikrinime, tyrimai geri, jaučiuosi puikiai, bet.. paskyrė endoskopinę biopsiją.. bijo, kad mazgai nebūtų piktybiniai.. bet jei jaučiuosi gerai ir kraujo tyrimai geri - ar gali taip būti? jei skydliaukė normaliai funkcijonuoja tai ar gali kažkas būti blogai? patarkit merginos..
Layla, man buvo tas pats: kraujo tyrimai visi geri, jokiu pakitimu nebudavo, skydliauke funkcionavo be priekaistu, tik rado mazgu. Ramiai gyvenau ir juos gydytojai stebejo, negeriau jokiu vaistu.
Bet po keliu metu paaiskejo, kad jie vis auga, dideja, del dydzio pradejo stumti tracheja i sona, todel ryzausi operuotis. Ju, kaip ir tau, buvo daug, vienas net 5 cm dydzio. Neziurint to, skydliauke vis dar veike gerai, vezio jokios biopsijos nerode.
Del operacijos, jei neras tau vezio, tai turi spresti pati. Jei mazgai nera labai dideli ir neveikia tavo kitu organu, tu gerai jautiesi - tai kam operuoti? Gali visa gyvenima pravaikscioti taip ir nebus tau gal jokio vezio.
Galiu pasakyti, kad uzsienyje niekas neskuba taip pjauti, kaip cia LT - ir tikrai gerai daro. Nes jei taip, tai visus organus gali cia issipjauti, nes ''kada nors gal bus vezys...''.
Bet jei jau reikia tikrai - tai nebijok tos operacijos. TIKRAI nieko nera baisaus ir labai sudetingo. Jei jau ispjauna visa - tai isgeri ryte viso labo tablete. Ir viskas. Jei dabar esi sveika, jautiesi gerai, tai lygiai taip pat jausiesi ir po operacijos. Na, tik mazas randelis.