Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

Labas rytas Mergaitės 4u.gif
Aš tai irgi norėjau pasakyt, kad tikrai daro tas kraujo valymo procedūras. Man nedarė, bet mano palatos draugė man pasakojo, kad jai darė pradžioj. Kažkaip ferezės vadinasi. Jai tuo momentu tai padėjo, bet vistiek šalino visą skydliaukę. Po to buvom susitikę, tai ji ruošėsi važiuot į jodą.

Dėl cistų ir visų kitų darinių, galima pabandyt pagert papildus. Aš dabar tą darau. Žiūrėsiu kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2010 10 12, 20:36)
Daktaras ne Dievas, todel manau reikia jais ne tiketi, o sveiku protu labai gerai suvokti ka ir kas su tavimi yra daroma, o ne pasikliauti, kad kazkas kazka siulo, gal pades... Jei tu pati, AisteZ, nelabai supranti, kas tau yra siuloma ir kokia galima to nauda konkreciai tavo situacijai, tai nezinau... Na tiesiog noriu pasakyti, kad vardan savo paciu geroves nebukime per daug patiklios ir kaip Maskatukas cia yra pavyzdys - dometis, dometis, ieskoti maximum inforamcijos  apie savo situacija. Daktarui tu esi viso labo vienetas - simtai pacientu per ji praeina, o gyventi mums reikia pacioms ir visi sprendimai yra labai svarbus.
Sekmes tau AisteZ 4u.gif Tik nepagalvok nieko bloga apie mano pasisakyma - cia rasau is savo pozicijos - tiesiog tiek daug nesamoniu medicinos srityje ir tiek zmoniu nugydytu... nelabai suprantu pvz. kodel tau siulomas kaip variantas jodo terapija  g.gif ? Ar tau itaria vezi? Jei vezys yra, tai reikia be kalbu ir greiciau, o ne - gal operacija, gal jodas... Jau vien toks pasakymas man labai kelia abejoniu del daktaro kometencijos. Zinoma, gal tiesiog ne taip tavo parasyma supratau - ir nesurasysi cia zmogus visko. Bet siaip mintis - tau paciai pasiaiskinti del to, kad nebutu uzdelsta. Gi nejuokas tie veziai  lotuliukas.gif

Dekui tau labai uz pasisakyma 4u.gif As vis dar sveiko proto ir tikrai pati galvoju kas man geriau,tiesiog,jeigu yra kazkoks variantas as manau,kad reikia ji pabandyti g.gif Gal as tikrai per mazai gilinuosi kas ir kaip,bet vat,kai pasiule sia procedura,manau pameginsiu,grizusi iskart pradejau ieskot informacijos ir issigandau,kad nieko apie tai nerandu doh.gif Uztat ir kabejau forume per dienas laukdama atsakymu,dekui merginoms,issakiusioms savo nuomones 4u.gif 4u.gif 4u.gif Visos atrasiusios nezinojo sios proceduros ir ja netikejo,tada as tikrai sunerimau,bet tikiu,kad as nesu vienintele paciente,kuriai atliekama tokia procedura ax.gif Is tikruju labai sutinku su Maskatuku,kad nesuprantu,kaip kraujo isvalymas paskatins kitaip veikti skydliauke g.gif Bet kaip suprantu,procedura nera pavojinga,tai kodel gi man neisvalius kraujo? g.gif Del vezio nieko nezinau,manau,kad neitaria,o jei itaria man nieko neminejo schmoll.gif Kai daktare pasake,kad matyt reiks daryt operacija ar jodo terapija,pradejau dometis,ir vat tada issigandau,nes visur kur radau kazka apie jodo terapija,buvo pamineta,kad vezys...jei nera vezio jodo nedaro? blink.gif Siaip ji sake,kad kai jau prieisim prie to,kad sito apsisprendimo prireiks,sius i Kauna ir tada ten vel daktarai ziures unsure.gif Tikrai dar karta aciu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 10 12, 21:00)
sveika, as pasisakysiu sia tema smile.gif man dare ir nekarta smile.gif bet del dvieju skirtingu ligu smile.gif plazmoerezes metu atskiria plazma ir ismeta lauk, nes plazmoj kaupiasi visi toksinai. man po jos visad pagereja. ar nuo to pavyks isengti jodo nezinau, man nepavyko, nes tiroksikoze gydziausi 2 metus, buvo padarytas puses metu pertrauka ir vel tyrimai baisiniai ir teko grizti vel prie propicilio... o kadangi tai pakartotinai man liepe spresti ar gerti joda ar operuotis... nutariau gert joda... gal kam teko kauno klinikose ji gert? nes niekaip neprisiverciu nueit pas radiologus... ne proceduros bijau, o tiesiog nezinau kur tas 8 dienas detis po tos proceduros... nes ir vaiku ir nestukiu yra aplinkoj, kaip jiems nepakenkt...

Dekui 4u.gif O ar skausminga ta procedura?Kiek laiko tau ja dare?Vat del operacijos ar jodo,jei vis del to prireiks ir as nezinau ka daryt,namie 2 vaikuciai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mylimukas @ 2010 10 13, 07:56)
Labas rytas Mergaitės 4u.gif
Aš tai irgi norėjau pasakyt, kad tikrai daro tas kraujo valymo procedūras. Man nedarė, bet mano palatos draugė man pasakojo, kad jai darė pradžioj. Kažkaip ferezės vadinasi. Jai tuo momentu tai padėjo, bet vistiek šalino visą skydliaukę. Po to buvom susitikę, tai ji ruošėsi važiuot į jodą.

Tai jau antras pasakymas,kad jas daro,ir abu pasisakymai apie tai,kad vis gi nieko tai nepakeite is esmes g.gif
Atsakyti
O dėl jodo tai irgi esu girdėjus, kad dėl mazgų išrašo pagert jodą. Bet čia tiksliai nežinau kas kaip. Kažkaip anksčiau kai pati nežinojau kas ta skydliaukė aplamai yra, tai ir nesidomėjau kaip ten kas.
Papildyta:
QUOTE(AisteZ @ 2010 10 13, 08:13)
Papildyta:
Tai jau antras pasakymas,kad jas daro,ir abu pasisakymai apie tai,kad vis gi nieko tai nepakeite is esmes g.gif

Kažkiek gal pakeitė. Kaip ji sakė jai svoris labai šoktelėjo, o paskui labai staigiai nukritp. Skydliaukė apnuodijo organizmą, kuo ten gali apnuodyt nežinau. Bet ar nebus taip, kad jai tikrai apnuodija kažkaip tą organizmą, tai vietike reikia išvalyt, negali iškart siūlyt operacijos.

AisteZ, bandyk tas procedūras. Kiek žinau tai vienos jas sunkiau perneša, kitos visai lengvai. Turiu draugę, kuriai dėl alergijos šios procedūros atliekamos gana dažnai, tai ji jas labai lengvai perneša. Aš tai bandyčiau. Tikrai ne visais atvejais reikia tos operacijos.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2010 10 13, 08:27)
O dėl jodo tai irgi esu girdėjus, kad dėl mazgų išrašo pagert jodą. Bet čia tiksliai nežinau kas kaip. Kažkaip anksčiau kai pati nežinojau kas ta skydliaukė aplamai yra, tai ir nesidomėjau kaip ten kas.
Papildyta:

Kažkiek gal pakeitė. Kaip ji sakė jai svoris labai šoktelėjo, o paskui labai staigiai nukritp. Skydliaukė apnuodijo organizmą, kuo ten gali apnuodyt nežinau. Bet ar nebus taip, kad jai tikrai apnuodija kažkaip tą organizmą, tai vietike reikia išvalyt, negali iškart siūlyt operacijos.

AisteZ, bandyk tas procedūras. Kiek žinau tai vienos jas sunkiau perneša, kitos visai lengvai. Turiu draugę, kuriai dėl alergijos šios procedūros atliekamos gana dažnai, tai ji jas labai lengvai perneša. Aš tai bandyčiau. Tikrai ne visais atvejais reikia tos operacijos.

Dekui uz palaikyma 4u.gif Bandysiu as jas,taip skydliauke apnuodija,pas mane tu hormonu perdaug kraujyje,tai juos ir visus kitus purvus isvalis,nemanau,kad bus blogiau g.gif Del jodo,tai esme ir yra ta,kad pas mane mazgas buvo vienas,ir jo ribos,kaip sake daktare nebera aikios,tai yra,kad jis nyksta ax.gif Tai vat ir nezinau,bet jei jau prireiks,tai konsultuosiuos ir kitur,ziuresiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 10 13, 09:45)
Dekui uz palaikyma 4u.gif Bandysiu as jas,taip skydliauke apnuodija,pas mane tu hormonu perdaug kraujyje,tai juos ir visus kitus purvus isvalis,nemanau,kad bus blogiau g.gif Del jodo,tai esme ir yra ta,kad pas mane mazgas buvo vienas,ir jo ribos,kaip sake daktare nebera aikios,tai yra,kad jis nyksta ax.gif Tai vat ir nezinau,bet jei jau prireiks,tai konsultuosiuos ir kitur,ziuresiu smile.gif

Atvirai pasakius del tu afereziu ner ko bijoti. Tiesiog guli, prijungia laseline ir slangute, kuria i aparata teka kraujas, ta krauja aparatas centrifuguoja atskirdamas plazma, plazma subega i maiseli, o kraujas grazinamas atgal su fiziologiniu skysciu smile.gif proceduru skaicius priklauso nuo svorio, o kaip greit padaro nuo kraujo tirstumo smile.gif kas geria mazai skysciu to kraujas tirstas ir mazai plazmos, todel tenka ilgiau pakumsciuoti wink.gif po proceduros gerti 2 litrus skysciu kad greiciau gamintusi nauja svari plazma. Tik dienos stacionare tokiu proceduru nedaro, reik gultis i ligonine, nes po pirmo proceduros buna galva svaigsta, bet tik po pirmos. plazmoj kaupiasi antikuniai, toksinai ir visi kiti negerumai.
Man joda ar operacija siulo tikrai ne todel, kad yra vezys ir mazgu as neturiu, bet tiesiog propycilis kad ir galimas nescioms, bet jis yra kenksmingas ilgai geriant ir kenkia kepenims. man jau pradejo kepenys i vaistus reaguoti. kaip man paaiskino daktare, tai kad jodas uzblokuoja skydliauke, kad ji negamintu per daug harmonu ir labai svarbu pataikyti ta doze, nes jei bus per didele, teks gert tiroksina visa gyvenima, per maza - teks kartoti, bet dazniausiai po antro jodo karto vistiek tenka vartoti tiroksina, nes nepataiko. tai as su savo daktare padariau kompromisa, nes ji buvo uz operacija: jei jodas nepadeda, vistiek reiktu antros proceduros, tai vietoj antros operacija, nes ar taip ar taip teks gert tiroksina, kuris nera kenksminga skaip metizolis, tirozolis ar propycilis. o as labai tikuosi kad nereiks operuotis ir gert tableciu smile.gif sako buna kam pasiseka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 10 13, 12:01)
Atvirai pasakius del tu afereziu ner ko bijoti. Tiesiog guli, prijungia laseline ir slangute, kuria i aparata teka kraujas, ta krauja aparatas centrifuguoja atskirdamas plazma, plazma subega i maiseli, o kraujas grazinamas atgal su fiziologiniu skysciu smile.gif proceduru skaicius priklauso nuo svorio, o kaip greit padaro nuo kraujo tirstumo smile.gif kas geria mazai skysciu to kraujas tirstas ir mazai plazmos, todel tenka ilgiau pakumsciuoti wink.gif po proceduros gerti 2 litrus skysciu kad greiciau gamintusi nauja svari plazma. Tik dienos stacionare tokiu proceduru nedaro, reik gultis i ligonine, nes po pirmo proceduros buna galva svaigsta, bet tik po pirmos. plazmoj kaupiasi antikuniai, toksinai ir visi kiti negerumai.
Man joda ar operacija siulo tikrai ne todel, kad yra vezys ir mazgu as neturiu, bet tiesiog propycilis kad ir galimas nescioms, bet jis yra kenksmingas ilgai geriant ir kenkia kepenims. man jau pradejo kepenys i vaistus reaguoti. kaip man paaiskino daktare, tai kad jodas uzblokuoja skydliauke, kad ji negamintu per daug harmonu ir labai svarbu pataikyti ta doze, nes jei bus per didele, teks gert tiroksina visa gyvenima, per maza - teks kartoti, bet dazniausiai po antro jodo karto vistiek tenka vartoti tiroksina, nes nepataiko. tai as su savo daktare padariau kompromisa, nes ji buvo uz operacija: jei jodas nepadeda, vistiek reiktu antros proceduros, tai vietoj antros operacija, nes ar taip ar taip teks gert tiroksina, kuris nera kenksminga skaip metizolis, tirozolis ar propycilis. o as labai tikuosi kad nereiks operuotis ir gert tableciu smile.gif sako buna kam pasiseka smile.gif

Supratau,bet manes neguldys,tik kasdien reiks i ligonine,kad kas parveztu(vyras) ir namie po proceduru galeciau pailset smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 10 13, 13:16)
Supratau,bet manes neguldys,tik kasdien reiks i ligonine,kad kas parveztu(vyras) ir namie po proceduru galeciau pailset smile.gif

klinikose kaune tai grieztai - gultis. o guleti vien tik tam kad ryte 2 valanda paguli prirista, o visa diena po to slankioji is kampo i kampa ar vartaisi nuo sono ant sono, tai absurdiska.
cia kazkuri sake, kad svoris nuo tu proceduru pakito... manau pakito tikrai ne del sitos proceduros... man tik galva nustojo skaudeti po jos, nes pastoviai mazas spausdimas ir skaudedavo... ir siaip svorio svyraminu pas mane nera kai geriu propycili... kol negeriau krito svoris...
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 10 13, 12:29)
klinikose kaune tai grieztai - gultis. o guleti vien tik tam kad ryte 2 valanda paguli prirista, o visa diena po to slankioji is kampo i kampa ar vartaisi nuo sono ant sono, tai absurdiska.
cia kazkuri sake, kad svoris nuo tu proceduru pakito... manau pakito tikrai ne del sitos proceduros... man tik galva nustojo skaudeti po jos, nes pastoviai mazas spausdimas ir skaudedavo... ir siaip svorio svyraminu pas mane nera kai geriu propycili... kol negeriau krito svoris...

Ziuresim kaip cia man bus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2010 10 12, 20:52)
Sveikos,
dažnai paskaitau temelę, bet beveik niekad nerašydavau.. Su skydliaukės hiperfunkcija kovoju jau virš 4 metų.. Tiesa, paskutiniu metu mano kraujo tyrimai tiesiog nuostabus (šiuo metu TTH 1,46), jaučiuosi irgi gana gerai, nepalyginti su tuo kas buvo kažkada.. Buvo ir operacija paskirta, bet paskutinę minutę atsisakiau.. paniškai jos bijau.. Mano dydžiausia problema - daugybiniai mazgai, augliukai.. Kaip sako mano endokrenologė - pas mane normalios skydliaukės jau nėra - vien mazgai ir cistos.. Todėl mano atveju reikėtų šalinti visą skydliaukę.. sad.gif Šiandien buvau eiliniame patikrinime, tyrimai geri, jaučiuosi puikiai, bet.. paskyrė endoskopinę biopsiją.. bijo, kad mazgai nebūtų piktybiniai.. bet jei jaučiuosi gerai ir kraujo tyrimai geri - ar gali taip būti? jei skydliaukė normaliai funkcijonuoja tai ar gali kažkas būti blogai? patarkit merginos..

sveika Layla, pasakysiu, kiap is tiesu yra, kada man ieskojo ligos, nes mano atvejis ne labai eilinis, ir kada onkologiniame pamate, kad vien mazgai, net iki 5 cm dydzio, profesorisu pasake tiesiai sviesiai, kad gali buti vezys, nes sveikos skydliaukes nerasta.....
parejusi namo, isverciau visa interneta, lietuviu, rusu, anglu kalbomis, radau stai ka, kad kaip bebutu keista, prie tik vieno skydlaiukes vezio tipo, jau pamirsau kokio, buna aktyvi skydlaiuke, o prie kitu tipu-tyrimai puikus ir zmogus jauciasi gerai,
va tik tada as supratau, kad einu kaip peilio asmenimis,
dariausi visus tyrimus, geriau metizoli ir uzsirasiau operacijai,
bijojau, patikek, labai bijojau, bet supratau, kad kol nevelu reikia operuotis, tuo labiau, kad ejau ne pas viena medika ir visi jie sake ta pati-sveiko audinio nera,
o beje, is isores beveik nieko nesimate, net keista.....
ir dar biopsijos paklaida yra nemaza, galimas tik itarimas,
gulejo mociute su manimi , su blogu biopsijos atsakymu, o po operacijos, isemus visa skydlaiuke, atsakyma gavo gera.......
Man Beisa pasakojo, kad isoperavo labai didele skydlaiuke, ir zidinukas vezinis buvo tik 1 mm dydzio, na kaip taskelis nuo piestuko.....ir jo jokia biopsija uztikti tikrai negalejo.....
aisku, gal ir isgazdinau tave, gal ir be reikalo, nepriimk visko gyliai i sirdi, bet as pasakoju tai ka patyriau, perskaiciau, suzinojau ir ka sake, tikrai geri medikai,
va musu forumiete protas99, po apsilankymo pas endokrinologa pasake jo zodzius-skydaiuke kaip sautuvas, kuris gali issauti bet kada...
taigi , kad ir kaip bijai, pasistenk viska padaryti del saves ir del savo artimuju, kurie tave myli,
o kitoms merginoms, kuriu dar nezinau, sakau sveikos gyvos:)
nesirkim, mylekim save ir dziaukimes sia diena:)

Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 10 14, 07:45)
sveika Layla, pasakysiu, kiap is tiesu yra, kada man ieskojo ligos, nes mano atvejis ne labai eilinis, ir kada onkologiniame pamate, kad vien mazgai, net iki 5 cm dydzio, profesorisu pasake tiesiai sviesiai, kad gali buti vezys, nes sveikos skydliaukes nerasta.....
parejusi namo, isverciau visa interneta, lietuviu, rusu, anglu kalbomis, radau stai ka, kad kaip bebutu keista, prie tik vieno skydlaiukes vezio tipo, jau pamirsau kokio, buna aktyvi skydlaiuke, o prie kitu tipu-tyrimai puikus ir zmogus jauciasi gerai,
va tik tada as supratau, kad einu kaip peilio asmenimis,
dariausi visus tyrimus, geriau metizoli ir uzsirasiau operacijai,
bijojau, patikek, labai bijojau, bet supratau, kad kol nevelu reikia operuotis, tuo labiau, kad ejau ne pas viena medika ir visi jie sake ta pati-sveiko audinio nera,
o beje, is isores beveik nieko nesimate, net keista.....
ir dar biopsijos paklaida yra nemaza, galimas tik itarimas,
gulejo mociute su manimi , su blogu biopsijos atsakymu, o po operacijos, isemus visa skydlaiuke, atsakyma gavo gera.......
Man Beisa pasakojo, kad isoperavo labai didele skydlaiuke, ir zidinukas vezinis buvo tik 1 mm dydzio, na kaip taskelis nuo piestuko.....ir jo jokia biopsija uztikti tikrai negalejo.....
aisku, gal ir isgazdinau tave, gal ir be reikalo, nepriimk visko gyliai i sirdi, bet as pasakoju tai ka patyriau, perskaiciau, suzinojau ir ka sake, tikrai geri medikai,
va musu forumiete protas99, po apsilankymo pas endokrinologa pasake jo zodzius-skydaiuke kaip sautuvas, kuris gali issauti bet kada...
taigi , kad ir kaip bijai, pasistenk viska padaryti del saves ir del savo artimuju, kurie tave myli,
o kitoms merginoms, kuriu dar nezinau, sakau sveikos gyvos:)
nesirkim, mylekim save ir dziaukimes sia diena:)

cia tik mano nuomone, as plazmoferezes nedaryciua, nes naujos plazmos gaminimui organizmas naudoja daug savo energetiniu rezursu, as nemanau, kad toks sudrebinimas gerai atsiliepia, toksinus isvalo, bet priezasties nepasalina.....
Atsakyti
ačiū merginos už palaikymą ir patarimus.. na aš kažkaip tikrai nenoriu skubėti su operacijomis.. aišku, skydliaukė ne koją, be js galima normaliai gyventi, bet jei galima ir su ja - tai kam pjauti.. na matysim ką po biopsijos pasakys..
o sakykit, iš savo patirties - kaip po operacijos yra su svoriu? nes man nuo skydliaukės (nors ir hiperfunkcija) svoris labai užaugo.. tai ar po operacijos jis neaugs dar labiau?
ir kaip su vaikučiais.. eilę metų man jų neleido turėti.. dabar lyg ir galima, bet.. jei reikės operuotis.. po kiek laiko galima atžalas planuoti?
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2010 10 14, 09:07)
ačiū merginos už palaikymą ir patarimus.. na aš kažkaip tikrai nenoriu skubėti su operacijomis.. aišku, skydliaukė ne koją, be js galima normaliai gyventi, bet jei galima ir su ja - tai kam pjauti.. na matysim ką po biopsijos pasakys..
o sakykit, iš savo patirties - kaip po operacijos yra su svoriu? nes man nuo skydliaukės (nors ir hiperfunkcija) svoris labai užaugo.. tai ar po operacijos jis neaugs dar labiau?
ir kaip su vaikučiais.. eilę metų man jų neleido turėti.. dabar lyg ir galima, bet.. jei reikės operuotis.. po kiek laiko galima atžalas planuoti?

sveika Layla, as iki operacijos sveriau 46 kg, dabar, 50 kg, lapkricio 1 diena bus 4 men po operacijos, bet man dar neatitaike hormonus, tai net nezinau ka ir besakyti,
patikek kiekvienos situacija kita, nes vis kitaip reaguoja organizmas, bent as taip manau.....
viena forumiete Zizma, yra teisi sakydama, kad tik po metu organizmas atsistato i savo tikras vezes,
tiesiog, butu gerai, kad tau atsakytu merginos, kurios jau oepruotos zymiai seniau ir hormonai sureguliuoti,
o del vaikuciu-kiek perskaiciau foruma, nemazai merginu, gerdamos hormonus isnesiojo ir pagimde normaliai, taigi, pasitark su medikais ir planuok:)
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 10 13, 13:57)
Ziuresim kaip cia man bus ax.gif

Man darė plazmoferezę, bet darė dėl endokrininės oftalmopatijos, nes nuo didelio kiekio hormonų akys lipo lauk.
procedūra nėra skausminga, bet kadangi pas mane problemos su venom (kaip sesutė sakė jos plonesnės nei jų adata) tai nelabai norėdavo tekėti kraujas būdavo sunku paimti ir suleisti atgal kraują. Tai sesutėm buvo daug vargo. Ir būtinai kaip kažkas jau rašė reikia gerti daug vandens jau pradėk gerti iš anksto mažiausiai 2 litrai per dieną.
Aš dariausi Klaipėdoje man leido važinėtis.
Atsakyti