QUOTE(Layla @ 2010 10 12, 20:52)
Sveikos,
dažnai paskaitau temelę, bet beveik niekad nerašydavau.. Su skydliaukės hiperfunkcija kovoju jau virš 4 metų.. Tiesa, paskutiniu metu mano kraujo tyrimai tiesiog nuostabus (šiuo metu TTH 1,46), jaučiuosi irgi gana gerai, nepalyginti su tuo kas buvo kažkada.. Buvo ir operacija paskirta, bet paskutinę minutę atsisakiau.. paniškai jos bijau.. Mano dydžiausia problema - daugybiniai mazgai, augliukai.. Kaip sako mano endokrenologė - pas mane normalios skydliaukės jau nėra - vien mazgai ir cistos.. Todėl mano atveju reikėtų šalinti visą skydliaukę..

Šiandien buvau eiliniame patikrinime, tyrimai geri, jaučiuosi puikiai, bet.. paskyrė endoskopinę biopsiją.. bijo, kad mazgai nebūtų piktybiniai.. bet jei jaučiuosi gerai ir kraujo tyrimai geri - ar gali taip būti? jei skydliaukė normaliai funkcijonuoja tai ar gali kažkas būti blogai? patarkit merginos..
sveika Layla, pasakysiu, kiap is tiesu yra, kada man ieskojo ligos, nes mano atvejis ne labai eilinis, ir kada onkologiniame pamate, kad vien mazgai, net iki 5 cm dydzio, profesorisu pasake tiesiai sviesiai, kad gali buti vezys, nes sveikos skydliaukes nerasta.....
parejusi namo, isverciau visa interneta, lietuviu, rusu, anglu kalbomis, radau stai ka, kad kaip bebutu keista, prie tik vieno skydlaiukes vezio tipo, jau pamirsau kokio, buna aktyvi skydlaiuke, o prie kitu tipu-tyrimai puikus ir zmogus jauciasi gerai,
va tik tada as supratau, kad einu kaip peilio asmenimis,
dariausi visus tyrimus, geriau metizoli ir uzsirasiau operacijai,
bijojau, patikek, labai bijojau, bet supratau, kad kol nevelu reikia operuotis, tuo labiau, kad ejau ne pas viena medika ir visi jie sake ta pati-sveiko audinio nera,
o beje, is isores beveik nieko nesimate, net keista.....
ir dar biopsijos paklaida yra nemaza, galimas tik itarimas,
gulejo mociute su manimi , su blogu biopsijos atsakymu, o po operacijos, isemus visa skydlaiuke, atsakyma gavo gera.......
Man Beisa pasakojo, kad isoperavo labai didele skydlaiuke, ir zidinukas vezinis buvo tik 1 mm dydzio, na kaip taskelis nuo piestuko.....ir jo jokia biopsija uztikti tikrai negalejo.....
aisku, gal ir isgazdinau tave, gal ir be reikalo, nepriimk visko gyliai i sirdi, bet as pasakoju tai ka patyriau, perskaiciau, suzinojau ir ka sake, tikrai geri medikai,
va musu forumiete protas99, po apsilankymo pas endokrinologa pasake jo zodzius-skydaiuke kaip sautuvas, kuris gali issauti bet kada...
taigi , kad ir kaip bijai, pasistenk viska padaryti del saves ir del savo artimuju, kurie tave myli,
o kitoms merginoms, kuriu dar nezinau, sakau sveikos gyvos:)
nesirkim, mylekim save ir dziaukimes sia diena:)
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 10 14, 07:45)
sveika Layla, pasakysiu, kiap is tiesu yra, kada man ieskojo ligos, nes mano atvejis ne labai eilinis, ir kada onkologiniame pamate, kad vien mazgai, net iki 5 cm dydzio, profesorisu pasake tiesiai sviesiai, kad gali buti vezys, nes sveikos skydliaukes nerasta.....
parejusi namo, isverciau visa interneta, lietuviu, rusu, anglu kalbomis, radau stai ka, kad kaip bebutu keista, prie tik vieno skydlaiukes vezio tipo, jau pamirsau kokio, buna aktyvi skydlaiuke, o prie kitu tipu-tyrimai puikus ir zmogus jauciasi gerai,
va tik tada as supratau, kad einu kaip peilio asmenimis,
dariausi visus tyrimus, geriau metizoli ir uzsirasiau operacijai,
bijojau, patikek, labai bijojau, bet supratau, kad kol nevelu reikia operuotis, tuo labiau, kad ejau ne pas viena medika ir visi jie sake ta pati-sveiko audinio nera,
o beje, is isores beveik nieko nesimate, net keista.....
ir dar biopsijos paklaida yra nemaza, galimas tik itarimas,
gulejo mociute su manimi , su blogu biopsijos atsakymu, o po operacijos, isemus visa skydlaiuke, atsakyma gavo gera.......
Man Beisa pasakojo, kad isoperavo labai didele skydlaiuke, ir zidinukas vezinis buvo tik 1 mm dydzio, na kaip taskelis nuo piestuko.....ir jo jokia biopsija uztikti tikrai negalejo.....
aisku, gal ir isgazdinau tave, gal ir be reikalo, nepriimk visko gyliai i sirdi, bet as pasakoju tai ka patyriau, perskaiciau, suzinojau ir ka sake, tikrai geri medikai,
va musu forumiete protas99, po apsilankymo pas endokrinologa pasake jo zodzius-skydaiuke kaip sautuvas, kuris gali issauti bet kada...
taigi , kad ir kaip bijai, pasistenk viska padaryti del saves ir del savo artimuju, kurie tave myli,
o kitoms merginoms, kuriu dar nezinau, sakau sveikos gyvos:)
nesirkim, mylekim save ir dziaukimes sia diena:)
cia tik mano nuomone, as plazmoferezes nedaryciua, nes naujos plazmos gaminimui organizmas naudoja daug savo energetiniu rezursu, as nemanau, kad toks sudrebinimas gerai atsiliepia, toksinus isvalo, bet priezasties nepasalina.....