Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

Maskatuk, viskas gerai. Kažkaip matyt pati durnai sureagavau, nes pasiūlyt turiu ką, bet nesmagu kažkaip. Čia vat būtent, kad iš gydytojų pagalbos ne visada sulaukiam, o čia tiek naudingos informacijos randi. Ir aš tai irgi viską bandau ką tik kas pasako. Imunitetui pastiprinti aš Jums galėčiau pasiūlyt labai gerą papildą, bet parašytkit AŽ jai norit. Nes esu čia ne dėl to.

O ar nebus taip, kad JOLL siūlo tą pačią operaciją, kokia Dagiliukui daryta, jai randas toks mažas g.gif Išsimatavau ir aš saviškį. Nors jį mato tik tie, kas žino, bet 6cm jis.
JOLLL, aš ir manau, kad pasitikėkit gydytoju dėl pasirinkimo operacijos. O optimizmo ir gerų minčių čia nuolat vienos kitom linkim. Tas svarbiausia. Pas mane buvo kiaušinio dydžio mazgas, bet paprastai tokie dideli būna nepiktybiniai ir maniškis buvo nepiktybinis. Bet svarbiausia, kad operacija nėra iš sudėtingų. Jai dar tą pačią dieną pats į WC eini, tai manau, kad tai dar ne blogiausia kas gali būt.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2010 10 07, 11:50)
Maskatuk, viskas gerai. Kažkaip matyt pati durnai sureagavau, nes pasiūlyt turiu ką, bet nesmagu kažkaip. Čia vat būtent, kad iš gydytojų pagalbos ne visada sulaukiam, o čia tiek naudingos informacijos randi. Ir aš tai irgi viską bandau ką tik kas pasako. Imunitetui pastiprinti aš Jums galėčiau pasiūlyt labai gerą papildą, bet parašytkit AŽ jai norit. Nes esu čia ne dėl to.

O ar nebus taip, kad JOLL siūlo tą pačią operaciją, kokia Dagiliukui daryta, jai randas toks mažas g.gif Išsimatavau ir aš saviškį. Nors jį mato tik tie, kas žino, bet 6cm jis.
JOLLL, aš ir manau, kad pasitikėkit gydytoju dėl pasirinkimo operacijos. O optimizmo ir gerų minčių čia nuolat vienos kitom linkim. Tas svarbiausia. Pas mane buvo kiaušinio dydžio mazgas, bet paprastai tokie dideli būna nepiktybiniai ir maniškis buvo nepiktybinis. Bet svarbiausia, kad operacija nėra iš sudėtingų. Jai dar tą pačią dieną pats į WC eini, tai manau, kad tai dar ne blogiausia kas gali būt.

sveika Mylimuk, tai ir draugaukime toliau ir padekim viena kitai:)
parasyk man i AZ,
kiek as supratau, tai Jolll siulo operacija visai sone, o ne per kaklo viduri,
ot idomu butu paziureti po visko, gal imes foto Jolll savo kakliuko:)
man vakar sunus pamatavo pjuvi, nu 6 cm, bet kaip pamaciau kitas operuotas skyriuje, hmmm, tai mano tikrai nedidukas ir visa isimta skydliauke....
Atsakyti
Aciu visoms uz palaikyma! Jau daug ramiau.
Del kakliuko, tai ilgai dar foto neimesiu, nes tik gruodi bus ta opercija. Po jos jau dalysiuosi ir as patirtimi. O dabar: radau foto tos merginos, kuriai tokia operacija padaryta bei operacijos aprasyma. Ideti i foruma foto nepavyko, tai idedu nuoroda:
http://www.santa.lt/...php?-1985283908
Ziurejau, skaiciau ir nesupratau ar laporoskopu jai operuota ar dar kaip kitaip. Jai kaip ir man salins tik puse skydliaukes. Gydytojas liepe pasidaryt gera sanoskopija su trimaciu mazgo ismatavimu ir jei atitiks dydis, tai tada gales taikyti si metoda.
Jei teisingai suprantu, tai ko gero paskui lengviau gyja, randas mazesnis buna.Juk jei pries 3d.ta mergina operavo ir dabar tik toks randelis tesimato, patinimo jokio. O kiek skaiciau si foruma, tai taip lengvai mazai kam gyja.
Jau, rodos, greiciau viskas ivyktu ir praeitu! tas laukimas, vis mintys prie to pacio ir prie to pacio gryzta....
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2010 10 07, 13:26)
Aciu visoms uz palaikyma! Jau daug ramiau.
Del kakliuko, tai ilgai dar foto neimesiu, nes tik gruodi bus ta opercija. Po jos jau dalysiuosi ir as patirtimi. O dabar: radau foto tos merginos, kuriai tokia operacija padaryta bei operacijos aprasyma. Ideti i foruma foto nepavyko, tai idedu nuoroda:
http://www.santa.lt/...php?-1985283908
Ziurejau, skaiciau ir nesupratau ar laporoskopu jai operuota ar dar kaip kitaip. Jai kaip ir man salins tik puse skydliaukes. Gydytojas liepe pasidaryt gera sanoskopija su trimaciu mazgo ismatavimu ir jei atitiks dydis, tai tada gales taikyti si metoda.
Jei teisingai suprantu, tai ko gero paskui lengviau gyja, randas mazesnis buna.Juk jei pries 3d.ta mergina operavo ir dabar tik toks randelis tesimato, patinimo jokio. O kiek skaiciau si foruma, tai taip lengvai mazai kam gyja.
Jau, rodos, greiciau viskas ivyktu ir praeitu! tas laukimas, vis mintys prie to pacio ir prie to pacio gryzta....

sveika dar karta, ne endoskopu atliks, o troakaru, tai kitas irankis, skirtas mazoms ertmems, endoskopas gale turi lempute, kiek pamenu, troakaras jo neturi, apsviecia kitu budu,
o siule, beje sutepa spec klijais, visiems dabar klijuoja ir jau nesiuva, tai patikek, rando nebuna,
as paprasysiu sunaus, gal imes mano foto, kaip atrodo randelis po 3 men,
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2010 10 07, 11:50)
Nors jį mato tik tie, kas žino, bet 6cm jis.

Nors mano tik 3 cm, bet jis tikrai ryskiai matomas g.gif Bet praejo dar tik trys menesiai po operacijos, tad viliuosi, kad isblanks jis kazkaip.
O siaip absoliuciai nejauciu, kad tos skydliaukes nera - tik tablete primena ryte biggrin.gif
JOLL, nesigasdink per daug del to galimo vezio - cia visiems taip sako, nes jis is tikruju tiesiog gali buti. Bet lygiai taip pat jo simta metu gali ir nebuti, dazniausiai ir nebuna. O jei ir butu - tai pats lengviausias vezys is visu galimu, tik va skamba va taip - vezys... Zodziu, kuo daugiau geru minciu tau linkiu 4u.gif

QUOTE(maskatukas @ 2010 10 07, 12:11)
man vakar sunus pamatavo pjuvi, nu 6 cm, bet kaip pamaciau kitas operuotas skyriuje, hmmm, tai mano tikrai nedidukas ir visa isimta skydliauke....

unsure.gif O ka, buna ir ilgensiu dar???
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2010 10 07, 15:04)
Nors mano tik 3 cm, bet jis tikrai ryskiai matomas  g.gif Bet praejo dar tik trys menesiai po operacijos, tad viliuosi, kad isblanks jis kazkaip.
O siaip absoliuciai nejauciu, kad tos skydliaukes nera - tik tablete primena ryte  biggrin.gif
JOLL, nesigasdink per daug del to galimo vezio - cia visiems taip sako, nes jis is tikruju tiesiog gali buti. Bet lygiai taip pat jo simta metu gali ir nebuti, dazniausiai ir nebuna. O jei ir butu - tai pats lengviausias vezys is visu galimu, tik va skamba va taip - vezys... Zodziu, kuo daugiau geru minciu tau linkiu  4u.gif
unsure.gif O ka, buna ir ilgensiu dar???

Dagiliuk patikek, tikrai maciau zymiaiiiiiiiii ilgesniu ir storesniu randu, man jis irgi kasko nepabala, hmmm
Atsakyti
Dekui Mylimuk, Maskatuk, Dagili smile.gif
Gal kiek issigandau senu temu prisiskaiciusi, kur raso, kaip tie pjuviai sunkiai gyja. Bet dabar supratau, kad veltui... thumbup.gif Medicina, kaip ir visa kita juda pirmyn smile.gif
Idomu, Dagili, ar tau pjuvis darytas kakle ar zemiau raktikaulio? Ir po kiek laiko galejai normaliai valgyti?
Mastau gal i ligonine kokiu uzpilamu kosiu pasiimt, jei sunku bus maista nuryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2010 10 07, 15:35)
Dekui Mylimuk, Maskatuk, Dagili  smile.gif
Gal kiek issigandau senu temu prisiskaiciusi, kur raso, kaip tie pjuviai sunkiai gyja. Bet dabar supratau, kad veltui... thumbup.gif Medicina, kaip ir visa kita juda pirmyn  smile.gif
Idomu, Dagili, ar tau pjuvis darytas kakle ar zemiau raktikaulio? Ir po kiek laiko galejai normaliai valgyti?
Mastau gal i ligonine kokiu uzpilamu kosiu pasiimt, jei sunku bus maista nuryt  g.gif

Jolll, santaruose aplamai pusryciams kose duoda:), pietums siurba, o ko nelabai galesi praryti, juk nevalgysi, ligonineje laiko 3 dienas, as papuoliau liepos 6 , ant ilgu iseiginiu, tai gavosi 6 dienos, o taip tikrai ilgai nelaiko,
va gerti tai tikrai rekmenduoja, negazuota mineralini vandeni, iki 2 l isgerti, aisku, tai buvo vasara, tai ir isgeri,
as nors ir vilniete budama, nieko neprasiau is namu atnesti, tik zemuogiu man nese, nes labai norejau, valgiau po puoduka:) ir aisku gerti....ai, dar labai jogurta valgiau, bet tik naturalu, tokie norai buvo:)
Atsakyti
Aciukas uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2010 10 07, 16:35)
Dekui Mylimuk, Maskatuk, Dagili  smile.gif
Gal kiek issigandau senu temu prisiskaiciusi, kur raso, kaip tie pjuviai sunkiai gyja. Bet dabar supratau, kad veltui... thumbup.gif Medicina, kaip ir visa kita juda pirmyn  smile.gif
Mastau gal i ligonine kokiu uzpilamu kosiu pasiimt, jei sunku bus maista nuryt  g.gif

Sveika, man prieš mėnesį Beiša pašalino visą skydliaukę, pjūvis kakle kažkur 6 cm, dar nelabai gražus, bet gyja gana greit. Skausmo nejaučiau jokio - pirmą dieną dar leido nuskausminamuosius, o antrą atsisakiau, nes nebuvo reikalo... Apskritai ta operacija pasirodė gana greita ir nesunki procedūra, pirmadienį paguldė, antradienį ryte išoperavo, kadangi labai pykino nuo narkozės, tai ta diena kaip pro miglą praėjo, bet jau pati ėjau į wc, o trečiadienį pabudau puikios savijautos, valgiau ir košę, ir sriubą, ir viską, ką tik gavau biggrin.gif nebuvo problemų dėl ryjimo, bet gal čia skirtingai visoms, net nežinau... g.gif o sekantį rytą iškeliavau namo, grįžus net pagalvojau, kad tiek bijojau, o pasirodo nebuvo ko biggrin.gif P.S. mano endokrinologas labai gyrė Beišos darbą, minėjo, kad neteko matyti jo darbo "broko", o mano sudėtingu atveju operacija išvis atlikta "tobulai" (nes mazgų buvo daug, netoli balso stygų, bet balsas išliko toks pat) taip, kad nesijaudink, patekai į tikrai geras rankas ir viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
JOLL, mane ligonineje laike lygiai para. Ryte atejau, isoperavo, o kita diena ryte jau vaziavau namo biggrin.gif Ir ta kita ryta maudziausi po dusu, valgiau viska. Bet ta visa para laike mane intensyvios prieziuros palatoje. Tai buvo ne Lietuvoje.
Pjuvis mano virs raktikaulio, kakle, tai matyt ne tas ''naujoviskas'' biggrin.gif
Tik va stebina mane, kad cia, Lietuvoje, visu pjuviai 6 cm ir daugiau... Reiktu tam Beisai atsinaujinti truputi biggrin.gif Na juokauju cia. Matyt neturi gal visu reikiamiu priemoniu tam.
Kaip tik siandien skaiciau straipsni apie leukemijos gydyma - pasirodo, kad jei Lietuvoje turetu reikiamas priemones ir vaistus tam, tai zymiai daugiau zmoniu isvengtu mirties, nes uzsienyje jau senai taikomi naujesni gydymo metodai... O cia Santariskese pasak daktaru ''viliames, kad kada nors bus skirtas didesnis finansavimas...". Tai ir su daugeliu sriciu taip dar yra. Ziauru kai pagalvoji... nes kazkam belaukiant geresniu laiku ir mirti tenka...
Atsakyti
Saunu, kad yra sis forumas.
Operacijai Beisa pasirinkau ne siaip sau, o pasiskaiciusi buten cia. Aplamai daugiausiai informacijos apie savo problemas suradau cia.
Na, labai bijojau, bet dabar, po jusu pasisakymu, laukiu jau ramiai smile.gif !
Rodos, keli zodziai, bet kiek daug jie reiskia! Tokia vidine ramybe atejo ir teigiamas nusiteikimas!
Dar syki aciu jums visoms!
Sveikatos ir stiprybes!
Atsakyti