Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

[beje, Joll, ar girdejai nauja operavimo buda, ypac kada salina puse skydliaukes, pjauna po raktikauliu, viena is merginu buvo ikelusi medziaga is alfa ziniu, pasidomek Beisos, gal tave taip operuotu, tai aplamai nieko nematyti...
pirma operacija atliko Beisa su komanda rugsejo menesi.....

Cia as ir rasiau apie ta buda. Ir info as buvau ikelusi... smile.gif Nes man butent ji pasiule. Tik dar priklausys nuo mazgo matmenu. Liepe pasidaryti sanoskopija su trimaciu mazgo ismatavimu, tada spres. Tikiuosi, kad atitiks!
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2010 12 02, 15:18)

Ačiu smile.gif
QUOTE(maskatukas @ 2010 12 02, 15:31)

Awita, as davimo klausimu rasiau merginoms i AZ, taip korektiskiau ir gavau atsakyma.....

Tada ir aš lauksiu į až blush2.gif Gal kas parašys, gyvenime su operacijom nesusidūrus, nesigaudau blush2.gif

Ačiu labai, mergaitės, kad nepatingit atsakyt 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, noriu nuraminti del operacijos smile.gif . Operavausi pas Cepuli vilniaus oonkologiam, man ji labai isgyre. Ir tikrai, po operacijos jau 5 men. pasalinta visa skydlauke ir limfmazgiai, neturiu bedu. Sekancia diena namo isleido. Skaitau, kad kai kurios veliau turi problemu del kalio ar kalcio (bijau nusisneket), tai man aiskino, kad daznai taip buna, kai daktaras netycia nupjauna mazytes liaukas, kuriu ten pilna ir sunku nenupjauti. Kadangi niekuo po operacijos nesiskundziu, jei ne randas ir ne tiroksinas, sakyciau kad ir nesergu. O kad iskart pasalina visa skydliauke ir limfmazgius ,bent jau kai buna veziniu lasteliu, tai tik geriau, nes dazniausiai vis tiek po kurio laiko juos reikia pasalinti. Gulejau su viena mergina, kuriai per pusmeti buvo atliktos dvi operacijos, is pradziu pasalinta puse skydliaukes, po pusmecio ir kita dalis su limfmazgiais verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyra: 02 gruodžio 2010 - 16:04
[
Tai toks kelias buvo. O operuotis tai taip pat labai nenoriu.... Juk jauciuosi gana gerai. Ir jei ne tie gasdinimai vezio tikimybe, tai jau tikrai neoperuociau! Juolab, kad dar ir puse skydliaukes salins schmoll.gif
[/quote]
Joll, as irgi gerai jauciausi, net jokio guzelio nejauciau. Ejau per daktarus profilaktiskai ir echoskopas parode guzeli doh.gif Po to dvi biopsijos, vezio diagnoze, ir operacija. Patikek, zymiai lengviau pasidare atsikracius to guzelio. Man jau buvo geriau ispjauti kuo greiciau, negu lakstyt pas daktarus ir vis su baime laukt rezultatu. Kaip ant kokios parako statines gyventum verysad.gif Dabar nors puse metu ramiau gyvensiu, o po to kaip dievas duos.. nebijok operuotis, juk daktarai mums blogo nelinki..
Atsakyti
QUOTE(saulyra @ 2010 12 02, 16:59)
po pusmecio ir kita dalis su limfmazgiais verysad.gif .

O kaip limfmazgius šalina? Pro tą patį pjūvį, ar pjauna ten kur reikia blink.gif

Labai ačiu, tau Saulyra už viską 4u.gif Džiaugiuosi, kad tau viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2010 12 02, 15:39)
[beje, Joll, ar girdejai nauja operavimo buda, ypac kada salina puse skydliaukes, pjauna po raktikauliu, viena is merginu buvo ikelusi medziaga is alfa ziniu, pasidomek Beisos, gal tave taip operuotu, tai aplamai nieko nematyti...
pirma operacija atliko Beisa su komanda rugsejo menesi.....
Cia as ir rasiau apie ta buda. Ir info as buvau ikelusi... smile.gif  Nes man butent ji pasiule. Tik dar priklausys nuo mazgo matmenu. Liepe pasidaryti sanoskopija su trimaciu mazgo ismatavimu, tada spres. Tikiuosi, kad atitiks!

va cia tai bent, Jolll, truputi apsimoviau:))))))
butu gerai, kad mazgas atitiktu reikamus matavimus:)
Papildyta:
QUOTE(saulyra @ 2010 12 02, 16:59)
Sveikos mergaites, noriu nuraminti del operacijos smile.gif . Operavausi pas Cepuli vilniaus oonkologiam, man ji labai isgyre. Ir tikrai, po operacijos jau 5 men. pasalinta visa skydlauke ir limfmazgiai, neturiu bedu. Sekancia diena namo isleido. Skaitau, kad kai kurios veliau turi problemu del kalio ar kalcio (bijau nusisneket), tai man aiskino, kad daznai taip buna, kai daktaras netycia nupjauna mazytes liaukas, kuriu ten pilna ir sunku nenupjauti. Kadangi niekuo po operacijos nesiskundziu, jei ne randas ir ne tiroksinas, sakyciau kad ir nesergu. O kad iskart pasalina visa skydliauke ir limfmazgius ,bent jau kai buna veziniu lasteliu, tai tik geriau, nes dazniausiai vis tiek po kurio laiko juos reikia pasalinti. Gulejau su viena mergina, kuriai per pusmeti buvo atliktos dvi operacijos, is pradziu pasalinta puse skydliaukes, po pusmecio ir kita dalis su limfmazgiais verysad.gif .

sveika Saulyra ir merginos, gal Cepulis onkologiniame ir labai gerai operuoja, buvau siusta pas ji ir as, bet kada pasiskundziua, kad sirdis streikuoja ir labai blogai jauciuosi, pasake, na ir kas,
gerai, kad su seimos gydytoja pasitariau, o ji tikrai sauni ir pasiunte i santariskes pas endokrinologus,
pasirodo, buvo hipertireoze ir du men iki operacijos metizoliu slopino hormonu kieki, kad organizmas negautu soko po operacijos,
ir beje , santaruose pries operacija ir po operacijos daro kalcio kiekio tyrimus, kad nustatyti ar labai pazeistos paraskydines liaukos, taigi, tuo atveju irgi pliusas
ir endokrinologas mane dar siunte del sirdies pas kardiologus, ko Cepulis net nepasiule,
aisku, cia tik mano patirtis, gal kitoms buvo ir gerai su Cepuliu
Atsakyti
Nu va, kaip visada pasitvirtina, kiek zmoniu, tiek nuomoniu smile.gif Kol savo kailiu nepatiri, negali nieko sakyti. Aisku, gal mano atvejis ir paprastesnis, nes tikrai niekuo nesiskundziau, bet savo daktaro(Cepulio) poziuriu i darba likau patenkinta. Beje patiko ir jo lengvas bendravimas .
O limfmazgius pasalina operacijos metu, todel ir mano pjuvis didesnis, kokie 7 cm. Bet praejus pusmeciui jo beveik nesimato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyra @ 2010 12 03, 17:49)

O limfmazgius pasalina operacijos metu, todel ir mano pjuvis didesnis, kokie 7 cm. Bet praejus pusmeciui jo beveik nesimato smile.gif

Pjūvis tai baika, man nerūpi, bile tik suranda ką reikia išmest unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyra @ 2010 12 03, 17:49)
Nu va, kaip visada pasitvirtina, kiek zmoniu, tiek nuomoniu smile.gif Kol savo kailiu nepatiri, negali nieko sakyti. Aisku, gal mano atvejis ir paprastesnis, nes tikrai niekuo nesiskundziau, bet savo daktaro(Cepulio) poziuriu i darba likau patenkinta. Beje patiko ir jo lengvas bendravimas .

sveika Saulyra, svarbiausia, kad gerai isoperavo abiems ir be komplikaciju,
taip, mano atvejis sunkus, man po operacijos ne pjuvi skaudejo, bet atstatyta tracheja, net pirstu paliesti negalejau, dar ir dabar jauciu kaska....ir kadangi mano skydlaiuke buvo issikerojusi, tai ir mazgus iseme, bet nieko pikto nerado, o svere 209gr, paradoksas, pries operacija slopino hormonus, dabar-neatreguliuoja:)
beje, kas kiek laiko daraisi TTH tyrimus? po kiek geri tyroksino?
Papildyta:
QUOTE(Awita @ 2010 12 03, 17:58)
Pjūvis tai baika, man nerūpi, bile tik suranda ką reikia išmest  unsure.gif

sveika Awita, klijais suklijuoja, nu vaizdelis kaip kam buvo nekoks, nes mano mazasis, jam 14 metu, pamates, pabalo:)
oi , mieloji, prirasysim mes tau cia visko:)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 12 03, 20:03)

oi , mieloji, prirasysim mes tau cia visko:)

Labai dėkinga, kad rašot thumbup.gif Viskas domina, viskas įdomu blush2.gif Prisiminiau, kad dar vamzdelius turi išvest (dreną) unsure.gif Tas tai irgi... o kai traukia skauda?
O kad suklijuja tai thumbup.gif , nerekia siūlų traukt rolleyes.gif Pilnu tempu morašliškai kaupiuosi operacijai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2010 12 03, 22:47)
Labai dėkinga, kad rašot  thumbup.gif Viskas domina, viskas įdomu  blush2.gif Prisiminiau, kad dar vamzdelius turi išvest (dreną)  unsure.gif Tas tai irgi... o kai traukia skauda?
O kad suklijuja tai  thumbup.gif , nerekia siūlų traukt  rolleyes.gif  Pilnu tempu morašliškai kaupiuosi operacijai  blush2.gif

sveika, drenus deda tik kada pasalina visa skydlaiuke, o jei mazga ar puse, nededa...
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 12 04, 00:01)
sveika, drenus deda tik kada pasalina visa skydlaiuke, o jei mazga ar puse, nededa...

nežinojau smile.gif labai gera žinia, maniau prie bet kokio pjūvio deda blush2.gif
Atsakyti