Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

Sveiki. Priimkit į kompaniją ax.gif Gruodžio 20 d. keliauju į Santariškių ligoninę skydliaukės šalinimo operacijai. Perskaičiau krūvą puslapių, labai ačiū visoms pasidalijusioms savo mintimis, džiaugsmais ir rūpesčiais. Jaučiuosi žinanti jau labai daug, bet kaip ir kiekvieną naujoką puola krūvos klausimų: ar būtinai reikia tartis iš anksto su chirurgu? Kaip ir kiek jam atsidėkoti? Kiek laiko tęsiamas nedarbingumas? Būčiau labai dėkinga už atsakymus, gal pavyktų ramiau laukti operacijos...
Atsakyti
Sveika prisijungus, nerr. Apie operaciją nieko pasakyt dar negaliu, bet irgi renkuosi informaciją. Ateis mergaitės, papasakos.
O kodėl tau reikia operuotis? Kokie biopsijos atsakymai?
Atsakyti
QUOTE(nerr @ 2010 12 05, 01:08)
Sveiki. Priimkit į kompaniją  ax.gif Gruodžio 20 d. keliauju į Santariškių ligoninę skydliaukės šalinimo operacijai. Perskaičiau krūvą puslapių, labai ačiū visoms pasidalijusioms savo mintimis, džiaugsmais ir rūpesčiais. Jaučiuosi žinanti jau labai daug, bet kaip ir kiekvieną naujoką puola krūvos klausimų: ar būtinai reikia tartis iš anksto su chirurgu? Kaip ir kiek jam atsidėkoti? Kiek laiko tęsiamas nedarbingumas? Būčiau labai dėkinga už atsakymus, gal pavyktų ramiau laukti operacijos...

sveika Nerr, gal ir dziugu, kad prisijungei, bet kai pamatau, kad musu forumas taip sparciai dideja, neramu, kas gi taip veikia tas musu skydliaukes, kad arba vaistai arba operacijos, ir kad tenka salinti net visa skydliauke....
matai, as esu labai smalsi, as ne tik daug klausiau gydytoju, bet ir verciau interneta, kai kada iki blogumo, o po to atejau ir cia...
o kokia tavo tiksli diagnoze, biopsijos resultatai?
matai, tartis su chirurgu reikia jau iki guldymo, bent kiek skaiciua, ta dare visos merginos, nes as gulejau vieno chirurgo palatoje, tai mane operavo vienas chirurgas, o palatos kaimyne-kitas....
aisku, jei skaitei mano postus, tai matei, kad mane operavo prof. Beisa, puikus medikas...
o del davimo, as pati parasiau vienai merginai i AZ, viesai nekalbejau apie tai......
o del darbingumo, tai buvau labai nustebusi, kad man tese iki 4 men,
o va kitoms tik 2 sav tese, kitai men,
as tai pasiteiravau ministerijoje, tiesiog parasiau i emeila ir gavau atsakyma.....
juk dar viskas priklauso, nuo citologiniu atsakymu ir visu kitu dalyku.....
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2010 12 05, 13:42)
Sveika prisijungus, nerr. Apie operaciją nieko pasakyt dar negaliu, bet irgi renkuosi informaciją. Ateis mergaitės, papasakos.
O kodėl tau reikia operuotis? Kokie biopsijos atsakymai?

Sveiki. Operacijai kaupiausi labai ilgai, bet pagaliau pasiryžau. Nieko pikto pakolkas neranda, nors punkciją darė senokai, tik keli metai nepaliaujamai didėja mazgai, be to jau trečia giminės karta kaip visos moterys, žymiai jaunesniame amžiuje, atsiduria pas skydliaukės chirurgus, aišku ne be priežasties. Mamai prieš kokių 30 metų nustatė skydliaukės vėžį, gėrė kelis metus radioaktyvų jodą. Ačiū Dievui Mama gyva sveika, net nebeprisimena to siaubo. Be to dvynei sesei taip pat prieš 10 metų išoperuota visa skydliaukė. Taip kad pavyzdžių šalia daug, bet vistiek baisu.

Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 12 05, 18:10)
sveika Nerr, gal ir dziugu, kad prisijungei, bet kai pamatau, kad musu forumas taip sparciai dideja, neramu, kas gi taip veikia tas musu skydliaukes, kad arba vaistai arba operacijos, ir kad tenka salinti net visa skydliauke....
matai, as esu labai smalsi, as ne tik daug klausiau gydytoju, bet ir verciau interneta, kai kada iki blogumo, o po to atejau ir cia...
o kokia tavo tiksli diagnoze, biopsijos resultatai?
matai, tartis su chirurgu reikia jau iki guldymo, bent kiek skaiciua, ta dare visos merginos, nes as gulejau vieno chirurgo palatoje, tai mane operavo vienas chirurgas, o palatos kaimyne-kitas....
aisku, jei skaitei mano postus, tai matei, kad mane operavo prof. Beisa, puikus medikas...
o del davimo, as pati parasiau vienai merginai i AZ, viesai nekalbejau apie tai......
o del darbingumo, tai buvau labai nustebusi, kad man tese iki 4 men,
o va kitoms tik 2 sav tese, kitai men,
as tai pasiteiravau ministerijoje, tiesiog parasiau i emeila ir gavau atsakyma.....
juk dar viskas priklauso, nuo citologiniu atsakymu ir visu kitu dalyku.....

Sveika, džiaugiuosi, kad pakliuvai į puikaus gydytojo rankas. Duok Dieve ir jam sveikatos. Rytoj žadu kalbėtis su savo endokrinologe, prašyti, kad susitartų su prof. Beisa arba gyd. Ostapenka. Jei nebūtų sunku brūkštelk ir man asmeninę žinutę. Esu tikriausiai panaši į Jus, noriu viską žinoti ir kuo smulkiau, ir gera ir bloga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerr: 05 gruodžio 2010 - 23:24
QUOTE(nerr @ 2010 12 06, 00:31)
trečia giminės karta kaip visos moterys, žymiai jaunesniame amžiuje, atsiduria pas skydliaukės chirurgus

Mano giminėje taip pat daug kas turi mazgus, bet išoperuota tik vienam (beje ataugo ir vėl), niekam biopsija nieko blogo nerodo g.gif
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Na stai, as ir po 6 dojo. Jau ilsiuosi namuose.
Po skenavimo plauciai svarus (tad galiu drasiai teigti, kad jodas naikina metastazes ir plauciuose), bet kakle yra tas nelemtas vienas limfmazgis ir jo niekaip tas jodas nepaima...

Jis kaupia joda, taciau niekaip neisnyksta. Baranauskas sake, kad po triju menesiu ateiciau ir jei echoskopuotoja ras ta limfmazgi bei jis bus pakankamo dydzio, kad chirurgas matytu - ispjaus. Jodo kol kas neskyre, bet veliau reikes, kad patikrintu, ar gerai ispjove. Jei chirurgas nepjaus, tai duos joda kol kazkaip limfmazgi istirpdys/sunaikins.

Berods, kazkas jau pasakojo, kad kazkieno duktereciai panasiai buvo.

Tai va, tokios zinios. Guliu dabar jovoje apsikabinusi katina ir pykina nerealiai. Nezinau, kodel... Nes ligoninej nepykino.

Tai tokios tokeles. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joviteleb: 06 gruodžio 2010 - 16:11
QUOTE(joviteleb @ 2010 12 06, 17:09)
Sveikutes,

Po skenavimo plauciai svarus (tad galiu drasiai teigti, kad jodas naikina metastazes ir plauciuose), bet kakle yra tas nelemtas vienas limfmazgis ir jo niekaip tas jodas nepaima...

Jis kaupia joda, taciau niekaip neisnyksta. Baranauskas sake, kad po triju menesiu ateiciau ir jei echoskopuotoja ras ta limfmazgi bei jis bus pakankamo dydzio, kad chirurgas matytu - ispjaus. Jodo kol kas neskyre, bet veliau reikes, kad patikrintu, ar gerai ispjove. Jei chirurgas nepjaus, tai duos joda kol kazkaip limfmazgi istirpdys/sunaikins.

Tai va, tokios zinios. Guliu dabar jovoje apsikabinusi katina ir pykina nerealiai. Nezinau, kodel... Nes ligoninej nepykino.

sveika sugrizus:), esu tikra ir ta limfmazgi iveiksi, tu saunuole:)
laukiam kaledu ir stebuklo, nors man stebuklu tapo ir kiekviena diena:))))
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2010 12 06, 17:09)

jau tiek nugalėta, kad liko tik trupiniukas, linkiu, kad kuo greičiau ir jį įveiktum 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2010 12 06, 16:09)
Sveikutes,

Sveikute,

smagu tave girdeti ir dar smagiau kad neblogos naujienos.
pamatysi viskas bus gerai ir susitvarkysim mes visos su tom skydliaukem. svarbiausiai tinkamai save nuteikti ir kuo maziau stresuoti.

merginos as dar turiu klausima jums visoms - kurioms ispjove skydliauke, sakykiet ar jus daretes krutines lastos nuotrauka, t.y. ar jums sviete plaucius?
nes as tik po metu laiko suzinojau kad reiktu - Baranauskas kazkaip nieko apie tai nesake

Atsakyti
QUOTE(EditaSCE @ 2010 12 07, 18:50)

sveikos merginos, kadangi pas mane viskas ir prasidejo nuo plauciu, tai jie buvo persviesti pirmiausia, o kai pamate diddele skydliauke, dare kompiuterine su jodu, leido i vena, kad atmesti plauciu vezio ir skydlaiukes vezio isplitimo tikimybe,
manau verta sviestis plaucius ne vien del skydliaukes, bet ir del TBC, plinta ir ji, ir nereikia manyti, kad tai tik asocialiu zmoniu liga,
beje, keistas jausmas kada leidzia tyrimo metu joda i vena, metalo skonis burnoje ir atrodo, kad tuoj slapintis nevalingai pradesi, gerai, kad ispejo, o tai buciau labai supanikavusi:)
taigi, tikrai persisviesk plaucius, beje, onkologinis , ten kur mane sviete, turi labai gera aparatura, niekur kitur tokios nemaciau...
Atsakyti
Labutis joviteleb, smagu kad tu jau namie, aišku nors savijauta ir ne iš geriausių, bet manau jau gera žinoti, kad viskas tik į gerąja puse eina. Tu tikrai labai esi stipri ir linkiu dar būti stipresnei įveikti ligą iki galo , džiaugiuosi dėl tavęs. thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
laba visom, gal gali kas pasakyti kaip šiuo metu dirba gyd. Zenonas Baranauskas? Nes internete rašo, jog iki 9.20 val, ar tai tiesa?
Atsakyti