Sveikos mergaites.
Nukreipkit man i kita tema, jei ne cia uzklydau.
Pas mane rado cistini darini skydliaukej - pasimeciau, nezinau ka galvot, viskas eme krist is ranku... nes zinau, kad zinau, kad cista gali supiktybet, o gal jau pikta, o as to nezinau. Esu nukreipta pradziai darytis hormonu tyrima, o kas paskui, nezinau. O be to, laukiuosi dar.
Ieskau, kur glaiu paskaityt, kokie patyrimai, kaip gyvenasi su tokiom bedom.
Aciu.
Atsiprasau, jei be reikalo tersiu, nezinodama, kur prisiglausti...
Nepykit.
Pas mane rado cistini darini skydliaukej - pasimeciau, nezinau ka galvot, viskas eme krist is ranku... nes zinau, kad zinau, kad cista gali supiktybet, o gal jau pikta, o as to nezinau. Esu nukreipta pradziai darytis hormonu tyrima, o kas paskui, nezinau. O be to, laukiuosi dar.
Aciu.
Nepykit.
Labas mergaitės
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį
Turiu mazgą skydliaukėj panašiai graikinio riešuto dydžio. Pirmą kartą jis man atsirado po pirmojo gimdymo, t.y. jau prieš beveik 4 metus. Buvo didelis ir skausmingas. Išnyko (bent jau aš taip galvojau). Tada antrą kartą jį skaudantį pajutau per antrą neštumą.. Garbės žodis galvojau, kad tai limfmazgis, dėjau visokius šildytos druskos kompresus, bet nieko.. Tada nuėjau pas savo tuometinę šeimos gydytoją, kuri pažiūrėjus patvirtino mano spėliones- limfmazgis
Keistai nusileidęs žemyn. Parašė skubų siuntimą pas LOR... Nu ir loristė apakus buvo mano gydytojos kompetencija, perrašė siuntimą pas endokrinologus. Išvada, mazginė struma. Ateities planuose operacija... Paleido tada mane namo. Vėliau pasidariau tyrimus, gavau Tiroksin'o. Vėliau reguliariai dariausi hormonų tyrimus. Th4 buvo žemiau normos, bet pasak endokrinologės, kadangi esu neščia, tai nieko daryti negalima, reikia laukti, kol pagimdysiu, baigsiu maitinti ir operuosiuosi...
Dabar jau metai, kaip maitinu, pasidariau hormonų tyrimą- viskas normoj.. Užsiregistravau pas Sakalauskienę į Šilainių polikliniką.. Prieš tai lankiausi pas Krasauskienę... Nu noriu kitos nuomonės. Nejaugi jau nėra kitos išeities, tik operacija...
Gal kam teko susidurti su šiom dviem gydytojom? Kokie atsiliepimai??? Ačiū už nuomonę
Nestresuok svarbiausiai. Seniau tu tą cistą jautei, įtarei? Dažnai būna, kad per nėštumą jos "išlenda". Mano situacija buvo panaši..

Turiu mazgą skydliaukėj panašiai graikinio riešuto dydžio. Pirmą kartą jis man atsirado po pirmojo gimdymo, t.y. jau prieš beveik 4 metus. Buvo didelis ir skausmingas. Išnyko (bent jau aš taip galvojau). Tada antrą kartą jį skaudantį pajutau per antrą neštumą.. Garbės žodis galvojau, kad tai limfmazgis, dėjau visokius šildytos druskos kompresus, bet nieko.. Tada nuėjau pas savo tuometinę šeimos gydytoją, kuri pažiūrėjus patvirtino mano spėliones- limfmazgis

Dabar jau metai, kaip maitinu, pasidariau hormonų tyrimą- viskas normoj.. Užsiregistravau pas Sakalauskienę į Šilainių polikliniką.. Prieš tai lankiausi pas Krasauskienę... Nu noriu kitos nuomonės. Nejaugi jau nėra kitos išeities, tik operacija...
Gal kam teko susidurti su šiom dviem gydytojom? Kokie atsiliepimai??? Ačiū už nuomonę

QUOTE(Matrioskina @ 2011 02 08, 19:07)
Sveikos mergaites.
Aciu.
Nepykit.
Aciu.
Nepykit.
Nestresuok svarbiausiai. Seniau tu tą cistą jautei, įtarei? Dažnai būna, kad per nėštumą jos "išlenda". Mano situacija buvo panaši..

QUOTE(Dudute @ 2011 02 08, 20:00)

Jetus, mano situacija tokia: kai nubusdavau po miego, jutau sirdies darbo sutrikimus, ne tai permusinejo, ne tai oro truko...nemoku nupasakot jausmo. Pasiskundziau seimos gydytojai, maniau gal pas kardiologa nusius, o jinai nusiunte skydliaukes echoskopijai. Ir rado mazga, cisti darini, pripildyta kazkokiu skysciu. Ar jauciu as ji? Nu velniai zino, gal ir jauciu, kaip gerkles viduj, labiau kairiame sone - galbut tai ir yra. Man baisiausia, kai pasake, kad gali didet, gali piktybet... Nesupranru, kas cia per liga ir nuo ko ji. Nuo kontraceptiku? paveldima? nuo maisto?
sveikos naujokes, visai nesmagu, kad musu skydlaiukininkiu tik daugeja ir daugeja....
jei turite kantrybes , tikrai patarciau perskaityti visa tema musu nuo pradzios,
kada man rado skydliaukes pakitimus, o mano atvejis tai isvis neeilinis, tai skaiciau visa nakti, kad kuo daugiau pazinciau susirgima, gdyma, operacija, gera chirurga kaip rasti,
pasakysiu tik viena-as jau netikiu stebuklu, kad gyvenime turejus nors viena karta skydlaiukes nors koki sutrikima, imanoma kaska pakeisti, kaip sake vienas gyd, skydliauke, kaip sautuvas, uztaisytas, gali issauti bet kada....
beje, negalima gerti jokiu eleuterokoku, zenzenio, nes jie ne tik aktyvina organizma, bet gali suaktyvinti bet koki procesa , kuris vyksta organizme, lygiai tai pat ir skydlaiukeje
as po visiskos skydliaukes pasalinimo 6.5 men, hipotireoze , nes niekaip neatitaiko hormonu kieki....
sirdis tabaluoja, gal maziau nei pries operacija, bet esu stebima kardiologu , paskirtas gydymas....
o pries operacija buvo mazgine difuzine hipertireozine diagnoze,
geriau metizoli, kad nors kiek sumazintu tth
operacijos laukiau, nes svoris krito, sirdis soko rokenrola, rankos drebejo, valgiau kaip paselusi:)))))
taigi, darykites tyrimus, kiek imanoma spauskite medikus, rasykite cia....
ir nenuleiskite galvos, kaip ir kaip sunku bebutu.........
Papildyta:
sveika isr, kiek pamenu, merginos imdavo daug zurnalu, lyg internetas ten neveikia...
o jei gulesi Vilniuje, skaiciua, kad salta ten, merginos skundesi....
man neteko ten buti.....
ir dar kiek skaiciau, jos pries joda, laikydavosi antijodines dietos....manau zinai sita....
stiprybes ir laukiam gristant:)
jei turite kantrybes , tikrai patarciau perskaityti visa tema musu nuo pradzios,
kada man rado skydliaukes pakitimus, o mano atvejis tai isvis neeilinis, tai skaiciau visa nakti, kad kuo daugiau pazinciau susirgima, gdyma, operacija, gera chirurga kaip rasti,
pasakysiu tik viena-as jau netikiu stebuklu, kad gyvenime turejus nors viena karta skydlaiukes nors koki sutrikima, imanoma kaska pakeisti, kaip sake vienas gyd, skydliauke, kaip sautuvas, uztaisytas, gali issauti bet kada....
beje, negalima gerti jokiu eleuterokoku, zenzenio, nes jie ne tik aktyvina organizma, bet gali suaktyvinti bet koki procesa , kuris vyksta organizme, lygiai tai pat ir skydlaiukeje
as po visiskos skydliaukes pasalinimo 6.5 men, hipotireoze , nes niekaip neatitaiko hormonu kieki....
sirdis tabaluoja, gal maziau nei pries operacija, bet esu stebima kardiologu , paskirtas gydymas....
o pries operacija buvo mazgine difuzine hipertireozine diagnoze,
geriau metizoli, kad nors kiek sumazintu tth
operacijos laukiau, nes svoris krito, sirdis soko rokenrola, rankos drebejo, valgiau kaip paselusi:)))))
taigi, darykites tyrimus, kiek imanoma spauskite medikus, rasykite cia....
ir nenuleiskite galvos, kaip ir kaip sunku bebutu.........
Papildyta:
QUOTE(isr @ 2011 02 07, 16:52)
Laba diena, gal kuri zinote, ar onkologiniame, kur geriamas jodas yra interneto laidas, ar veikia omniconekt ar kitas tokio tipo internetas? Ar yra tv antenos kabelis?
sveika isr, kiek pamenu, merginos imdavo daug zurnalu, lyg internetas ten neveikia...
o jei gulesi Vilniuje, skaiciua, kad salta ten, merginos skundesi....
man neteko ten buti.....
ir dar kiek skaiciau, jos pries joda, laikydavosi antijodines dietos....manau zinai sita....
stiprybes ir laukiam gristant:)
QUOTE(Dudute @ 2011 02 08, 22:00)
Labas mergaitės
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį
Turiu mazgą skydliaukėj panašiai graikinio riešuto dydžio. Pirmą kartą jis man atsirado po pirmojo gimdymo,

Turiu mazgą skydliaukėj panašiai graikinio riešuto dydžio. Pirmą kartą jis man atsirado po pirmojo gimdymo,
pas mane panasi situacija,priestai jokiu problemu neturejau, po gimdymo turputi persalau ir pastebejau kad kaklas kaireje puseje siek tiek padidejes, bet maniau kad taip pat limfmazgiai padideje ir nuo persalimo, praejo kazkiek laiko,bet toje vietoje padideje taip ir yra, nezinau kiek praejo laiko, galpuse metu,ziuriu kad nemazas guzas kakle yra, bet vaikas mazas, nejau tikrintis,kai baigiau maitinti, tai tik tada kreipiausi i medikus,siaipas nejauciau nieko, nei man skaudejo, nei man spaude kazka,bet kai padare rengene, tai sake kad matosi spaudimas, bent as jo tikrai nejauciu, man iskart dave siuntima operuotis, tai laukiu dabar jos... Gal baisiausia tai,kad nebutu pyktybinis,nors sake, kad dazniausiai tokie dideli mazgai ir judantys buna nepyktybiai,bet buna isimciu....

Sveikutės.
Priimkit ir mane į savo būrį..
Šiek tiek pyktelėjusi ir pasimetusi esu.. Tyriausi pas Kazanavičių skydliaukę, sumokėjau didelius pinigus, bet nieko normaliai nepaaiškino..(Žinoma, pokalbis dėl tyrimų atsakymų vyko telefonu)..
Vienu žodžiu, skydliaukė veikia lyg ir normaliai, tačiau yra du mazgeliai (darė biopsiją). Sakė, kad rodo uždegimą ir ląstelių nukrypimą..Skyrė gerti tiroksino 0,5 tabl. Po pusmečio, jei nepagerės, operuos..
Tai diagnozės kaip ir nesupratau..Gal kam panašiai buvo? Čia jau labai baisi mano padėtis?
Šokas ištiko po to pokalbio..

Šiek tiek pyktelėjusi ir pasimetusi esu.. Tyriausi pas Kazanavičių skydliaukę, sumokėjau didelius pinigus, bet nieko normaliai nepaaiškino..(Žinoma, pokalbis dėl tyrimų atsakymų vyko telefonu)..
Vienu žodžiu, skydliaukė veikia lyg ir normaliai, tačiau yra du mazgeliai (darė biopsiją). Sakė, kad rodo uždegimą ir ląstelių nukrypimą..Skyrė gerti tiroksino 0,5 tabl. Po pusmečio, jei nepagerės, operuos..

Šokas ištiko po to pokalbio..

Aciu, kad priimat, kad neatstumiat. Jus jau patyrusios sioje srityje, daug daug zinote, o man kai kurie sakiniai kaip kodai, kuriu neissifruoju. Bandau skaityti sita tema, jau beveik pusele iveikiau, liko dar puse - nenoriu praleisti nei vieno sakinio, kuris ali buti svarbi informacija man. Bet pastebejau, kad yra dar ir sena tema... taip norisi iskart viska suzinoti ir kuo greiciau, nes apima beprotyste. O dar nestumas... kaip suprantu, kol maitinsiu, negalesiu normaliai gydytis ar kaip? Moterys, aciu, kad esate, ir kad galima su jumis kalbetis, dalintis, klausti ir sulaukti atsakymo. Aciu.
QUOTE(perfekcioniste @ 2011 01 13, 20:31)
As kazkaip prisiskaiciau daug apie KT salutini poveiki.Man kilo tokia mintis,ar negali buti,kad skydliauke sudurniavo po ilgalaikio KT vartojimo,ir ju nutraukimo?
Tikrai KT įtakos neturi, nes nesu nė vienos KT tabletės per savo gyvenimą išgėrus..(Na, gal labai labai seniai, kad jau net nepamenu)

QUOTE(protas99 @ 2011 02 06, 12:19)
Sveika,
Skydliaukes procesai turi ilga eiga ir jie trunka ne diena ir ne dvi. Jei tau operacija paskirta vasario 15d., tai ramiai jos ir lauk. Bet kokiu atveju, galutines isvadas tai pasakys po operacijos - istyrus darini.
Del saules: na ir optimiste
.
Skydliaukei saule - priesas, nes karstis alina sirdi, as jjau visiskai sveika (po 6 men.gydymo), taciau gydytoja rekomenduoja atsargiai tuo naudotis ir tik po Joniniu. Be to jokiu kruizu ir t.t. Ypzc saugotis pavasarines kaitros ir saules.
Sekmingaus tau operacijos ir apsisarvuok kantrybe, retai sveikimo procesas buna greitas ir smagus
Skydliaukes procesai turi ilga eiga ir jie trunka ne diena ir ne dvi. Jei tau operacija paskirta vasario 15d., tai ramiai jos ir lauk. Bet kokiu atveju, galutines isvadas tai pasakys po operacijos - istyrus darini.
Del saules: na ir optimiste

Skydliaukei saule - priesas, nes karstis alina sirdi, as jjau visiskai sveika (po 6 men.gydymo), taciau gydytoja rekomenduoja atsargiai tuo naudotis ir tik po Joniniu. Be to jokiu kruizu ir t.t. Ypzc saugotis pavasarines kaitros ir saules.
Sekmingaus tau operacijos ir apsisarvuok kantrybe, retai sveikimo procesas buna greitas ir smagus

Labukas aciu uz atsakyma

Eina sau kaip negerai del saules

Bet jeigu man viskas gerai su hormonais,negi po operacijos negalesiu buti ant jos?
Na ir vasarele tada nusimato sita