Edita, nepriima mano zinutes, raso, kad per daug yra pas tave
))))

Labas rytas. Kolkas neturiu laiko perskaityti visu temeliu, bet gal kas galit atsakyti i keleta klausimu 4u.gif
Teciui isoperavo (iseme) skydliauke. Po dvieju dienu paleido namo. Israse gerti hormonus ir po menesio pasirodyti pas gydytoja.
Atsivezem namo ir dabar kolkas jauciasi labai silpnai.
Gal kas galit pasakyt, ka butinai reikia ir ko negalima daryti sita laikotarpi is karto po operacijos. Gal reikia kazkokius papildomus preparatus gerti, ka nors stiprinancio, kiek galima judeti ir ka daryti. Nes informacijos is ligonines nulis, isskyrus recepta hormoniniams vaistams 4u.gif
Aciu
Teciui isoperavo (iseme) skydliauke. Po dvieju dienu paleido namo. Israse gerti hormonus ir po menesio pasirodyti pas gydytoja.
Atsivezem namo ir dabar kolkas jauciasi labai silpnai.
Gal kas galit pasakyt, ka butinai reikia ir ko negalima daryti sita laikotarpi is karto po operacijos. Gal reikia kazkokius papildomus preparatus gerti, ka nors stiprinancio, kiek galima judeti ir ka daryti. Nes informacijos is ligonines nulis, isskyrus recepta hormoniniams vaistams 4u.gif
Aciu
Ir dar du klausimai:
1. Kada tiksliai naudoti L-Thyroxin? Ant recepto buvo parasyta 1 tablete ryte. Cia perskaicius, susidariau nuomone, kad reikia gerti arba puse valandos pries valgi, arba 1.5 valandos po valgio. Kaip tiksliai reikia ji naudoti?
2. Del salcio. Pastoviai salta, miegot negali nes salta, siandien miegojo su 5 kaldrom ir keliom striukem ant virsaus bet vis tiek salta. Ka galima butu padaryti, kad nebutu taip salta?
Aciu.
1. Kada tiksliai naudoti L-Thyroxin? Ant recepto buvo parasyta 1 tablete ryte. Cia perskaicius, susidariau nuomone, kad reikia gerti arba puse valandos pries valgi, arba 1.5 valandos po valgio. Kaip tiksliai reikia ji naudoti?

2. Del salcio. Pastoviai salta, miegot negali nes salta, siandien miegojo su 5 kaldrom ir keliom striukem ant virsaus bet vis tiek salta. Ka galima butu padaryti, kad nebutu taip salta?
Aciu.

QUOTE(JOLLL @ 2011 02 19, 17:42)
Sveikute,
Gruodzio 9d.mane operavo, pasalino adnoma ir puse skydliaukes.Tai va, si penktadieni buvau Vilniuje pas Beisa(jis mane operavo ir uzsirase i programa del savo tyrimu). Tyre ultragarsu ir dare hormonu tyrimus. Ir pasirodo viskas tvarkoje, hormonai normoje. Dar darys tyrimus po 4, 6men ir po metu. Tikiuosi, kad viskas ir tada bus gerai.Taigi hormonu man gert nereikes, bent jau dabar. Na, po operacijos pasijaute pokyciai: mano dienos ateina kas 22dienos ir tesiasi po 2 savaites, uzeina vis silpnumo momentai, bet is pradziu jie buvo l.stiprus ir ilgi, o kuo veliau, tuo jie retesni ir silpnesni. Taip mano organizmas taikosi prie pokyciu. Belaukdama eileje prie ehoskopo issisnekejau su kita mergina; jai irgi pasalino puse skydliaukes pries pusmeti ir ji dziaugesi, kad jos tyrimai geri,jokiu pokyciu ji isvis nejaucia ir hormonu gert jai taip pat nereikia.
Zinoma, kiekvienas organizmas savaip reaguoja. Tikiu, kad ir tau viskas bus gerai! Patikek, laukti operacijos - tai pats sunkiausias periodas. Pati operacija nera labai sunki.Sekmes ir rasyk!
Gruodzio 9d.mane operavo, pasalino adnoma ir puse skydliaukes.Tai va, si penktadieni buvau Vilniuje pas Beisa(jis mane operavo ir uzsirase i programa del savo tyrimu). Tyre ultragarsu ir dare hormonu tyrimus. Ir pasirodo viskas tvarkoje, hormonai normoje. Dar darys tyrimus po 4, 6men ir po metu. Tikiuosi, kad viskas ir tada bus gerai.Taigi hormonu man gert nereikes, bent jau dabar. Na, po operacijos pasijaute pokyciai: mano dienos ateina kas 22dienos ir tesiasi po 2 savaites, uzeina vis silpnumo momentai, bet is pradziu jie buvo l.stiprus ir ilgi, o kuo veliau, tuo jie retesni ir silpnesni. Taip mano organizmas taikosi prie pokyciu. Belaukdama eileje prie ehoskopo issisnekejau su kita mergina; jai irgi pasalino puse skydliaukes pries pusmeti ir ji dziaugesi, kad jos tyrimai geri,jokiu pokyciu ji isvis nejaucia ir hormonu gert jai taip pat nereikia.
Zinoma, kiekvienas organizmas savaip reaguoja. Tikiu, kad ir tau viskas bus gerai! Patikek, laukti operacijos - tai pats sunkiausias periodas. Pati operacija nera labai sunki.Sekmes ir rasyk!
Aciu labai...tikiuosi ir man viskas bus gerai...prdejau optimistiskiau i viska ziureti:)
Aciu visoms uz palaikyma

Sveikit visos:)mes nugalesim ta liga:)
sveikutes. Nelabai ka as suprantu, o internete irgi nieko neradau. Gal jus kuri tiksliai paaiskintumet kas yra paraskydiniu liauku adenoma ir kas su ja daroma?
QUOTE(linute23 @ 2011 02 28, 09:34)
Ir dar du klausimai:
Aciu.

Aciu.

sveiki, man pasalinta visa skydlaiuke, hormonai vis dar nesureguliuoti, taigi galiu patarti ka ir kaip..
gerti tiroksina praejus 10 d po operacijos, iki to laiko organizme dar lieka savu hormonu
butina gerti o,5 val pries valgi, bet jei kyla skrandzio problemos, tada geriama 1,5 val po valgio
mane operavo Vilniuje, Beisa, puikus chirurgas, visa info gavau is jo,
po men butinai daryti TTH tyrima, pagal kuri bus reguliuojama tyroksino doze,
tyroksinas yra kompensuojamas 80 proc, bet po apsilankymo pas gydytoja jau po operacijos,
as registravausiis karto grizusi is ligonines, nes laukti juk reikia kaskur menesi, taigi laiku ir priejau, o siuntima endokrinilogui ne jokiu kalbu privalo duoti seimos gyd,
o del silpnumo-gal turi kokiu kitu problemu, gal vartoja kokiu vaistus,
o del vitaminu ir papildu, as asmeniskai esu pries,
nevartoju nei b gr, nei kitu, vartojau tik alkymer, kuris skiriamas bendram iminitetui stiprinti, ji vartoja onkologiniai ligoniai, pakanka po 1 kap dienai,
man padejo...
o ar padarytas kalcio tyrimas ligonineje po operacijos, jo kiekis nusako ar pazeistos paraskydines liaukos operacijos metu
jei kas dar yra klausimu, rasykite....
sekmes:)
beje, kada jam salta , matuokite kuno temp ir paskaiciuokite sirdies pulsa, gal yra hipotireozes pirmi pozymiai...
nesu gyd, bet gal mano patarimai pades
Papildyta:
QUOTE(ad23 @ 2011 02 28, 14:51)
sveikutes. Nelabai ka as suprantu, o internete irgi nieko neradau. Gal jus kuri tiksliai paaiskintumet kas yra paraskydiniu liauku adenoma ir kas su ja daroma?
sveika, adenoma -gerybinis auglys, jis turetu buti salinamas,
o ka sako endokrinologai?
ka jautei, kad ji tau diagnozavo?
QUOTE(maskatukas @ 2011 02 28, 17:21)
sveika, adenoma -gerybinis auglys, jis turetu buti salinamas,
cia ne man diagnozavo, o anytai. Tai ji atrodo labai issigando, nes nelabai ka paaiskino, sake nedaug informacijos.
QUOTE(ad23 @ 2011 03 01, 17:21)
cia ne man diagnozavo, o anytai. Tai ji atrodo labai issigando, nes nelabai ka paaiskino, sake nedaug informacijos.
sveika, mano nuomone, reiketu pasidaryti ir skydliaukes hormonu tyrimus ir ieskotis gero chirurgo ir operuotis
niekas taip nezudo zmogaus , kaip baime, salin ja ir tikekit tik geriausiu rezultatu:)
QUOTE(maskatukas @ 2011 02 28, 17:21)
beje, kada jam salta , matuokite kuno temp ir paskaiciuokite sirdies pulsa, gal yra hipotireozes pirmi pozymiai...
nesu gyd, bet gal mano patarimai pades
Labai, labai aciu uz atsakymus

Del tyroksino supratau viska. Pradejo gerti 30 minuciu pries pusrycius.
Gal galetumet placiau pakomentuoti apie ta hipotireoze, nes teciui pasidare dar blogiau. Dabar kaitaliojasi nuo labai salta iki karsta, prakaituoja, apetitas prastas ir t.t.
Aciu
QUOTE(linute23 @ 2011 03 01, 21:16)
Labai, labai aciu uz atsakymus
Tikrai siek tiek aiskiau pasidare.
Gal galetumet placiau pakomentuoti apie ta hipotireoze, nes teciui pasidare dar blogiau. Dabar kaitaliojasi nuo labai salta iki karsta, prakaituoja, apetitas prastas ir t.t.
Aciu

Aciu
sveika, siulau nieko nelaukiant , ieskoti kur daro skydlaiukes tyrima , vezti teveli ir daryti, gal labai nukrito hormonu lygis, cia jau namu salygomis nieko nepadarysi..
jums reikia pasidaryti tik TTH tyrima, pagal ji sprendziama bukle,
siulau nedelsti, gavus atsakyma, kreiptis, kad ir i seimos gydytoja...
laikykites ir viskas susitvarkys,
QUOTE(maskatukas @ 2011 03 02, 11:48)
sveika, siulau nieko nelaukiant , ieskoti kur daro skydlaiukes tyrima , vezti teveli ir daryti, gal labai nukrito hormonu lygis, cia jau namu salygomis nieko nepadarysi..
Dekui uz greitus atsakymus

Bet eiles tai ten nenormalios

QUOTE(Matrioskina @ 2011 02 09, 22:02)
Ar galit trumpai papasakoti, kaip atliekamos "jodo" proceduros? Ir del ko jos? Kas kiek laiko ir koki laikotarpi daromos? Kuo padeda ir kuo pakenkia organizmui?
"Jodsa"skiria oi skydliaukes vezio op.
Op. metu pasalina visa skydliauke, bet audinio vistiek truputis lieka-neimanoma visko isgramdyti. Lieka tikimybe, kad juose gali likti piktu lasteliu. Todel skiriamas radioaktyvus jodas.
Guldo i ligonine, gauni piliule radioaktyvaus jodo mazdaug 1500 m/r ir kelias paras bandais visokiais budais

Cia toks paprastas liaudiskas paaiskinimas.
O radiacija ir "afrikoj radiacija"