Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

QUOTE(deltadu @ 2011 02 09, 20:02)
Sveikutės. 4u.gif Priimkit ir mane į savo būrį.. ax.gif
Šiek tiek pyktelėjusi ir pasimetusi esu.. Tyriausi pas Kazanavičių skydliaukę, sumokėjau didelius pinigus, bet nieko normaliai nepaaiškino..(Žinoma, pokalbis dėl tyrimų atsakymų vyko telefonu)..
Vienu žodžiu, skydliaukė veikia lyg ir normaliai, tačiau yra du mazgeliai (darė biopsiją). Sakė, kad rodo uždegimą ir ląstelių nukrypimą..Skyrė gerti tiroksino 0,5 tabl. Po pusmečio, jei nepagerės, operuos.. verysad.gif  verysad.gif Tai diagnozės kaip ir nesupratau..Gal kam panašiai buvo? Čia jau labai baisi mano padėtis? verysad.gif  g.gif
Šokas ištiko po to pokalbio.. verysad.gif

sveika deltadu, as tyriausi santaruose, su siuntimu ir tai turiu visu tyrimu ir diagnoziu atsakymus savo rankose
gyd privalo duoti tyrimu atsakymus ir parasyti diagnoze, kuria jis mato pagal esama situacija, tyrimai juk reikalingi ir tolimesniam sekimui, kaip viskas eisis-progresuos ar ne
aisku, jei dirbi ir nera laiko, galima moketi pinigus, bet as visoms patariu-geriau jau toje pacioje istaigoje, ar tai santarai ar KMU butu, tie patys medikai dirba, o jei reikes operacijos, tada ir siuntima be vargo galima pasiimti....
uzdegima rodo, jei atliko ATPO tyrima,
lasteliu pakitimus rodo tik biopsija, ar dure su adata i mazga ir eme gabaleli skydlaiukes?
mano patarimas-susirink visus duomenis is jo ir parasyk, ziuresim ka jis tau rado....
beje, yra toks puslapis-sorpo.lt, ten labai aiskiai parasyta apie skydlaiukes hormonus ir ju sutrikimus....
nesijaudink, nosyte i virsu ir pirmyn:)
ir parasyk, kaip sekasi:)

Papildyta:
QUOTE(Matrioskina @ 2011 02 09, 21:02)
Ar galit trumpai papasakoti, kaip atliekamos "jodo" proceduros? Ir del ko jos? Kas kiek laiko ir koki laikotarpi daromos? Kuo padeda ir kuo pakenkia organizmui?

sveika Matrioska, visu pirma nusiramink, kenkia tavo leliui ir tau paciai:)
butinai pasidaryk hormonu tyrimus, cia daug nestukiu geria , jei reikia hormonus ir isnesioja ir pagimdo sveikus mazylius,
o viska spresi, ka su cista daryti po gimdymo ir maitinimo, juk vel ivyks didelis hormonu persitrarkymas, gal gi kaskas ir pasikeis....
ir visai nesupratau tavo klausimo apie jodo gerima, jis skiriamas tik labai retai arba skydlaiukes vezio gydymui......
linkiu nesusalti:)))
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 02 10, 15:48)
sveika deltadu, as tyriausi santaruose, su siuntimu ir tai turiu visu tyrimu ir diagnoziu atsakymus savo rankose
gyd privalo duoti tyrimu atsakymus ir parasyti diagnoze, kuria jis mato pagal esama situacija, tyrimai juk reikalingi ir tolimesniam sekimui, kaip viskas eisis-progresuos ar ne
aisku, jei dirbi ir nera laiko, galima moketi pinigus, bet as visoms patariu-geriau jau toje pacioje istaigoje, ar tai santarai ar KMU butu, tie patys medikai dirba, o jei reikes operacijos, tada ir siuntima be vargo galima pasiimti....
uzdegima rodo, jei atliko ATPO tyrima,
lasteliu pakitimus rodo tik biopsija, ar dure su adata i mazga ir eme gabaleli skydlaiukes?
mano patarimas-susirink visus duomenis is jo ir parasyk, ziuresim ka jis tau rado....
beje, yra toks puslapis-sorpo.lt, ten labai aiskiai parasyta apie skydlaiukes hormonus ir ju sutrikimus....
nesijaudink, nosyte i virsu ir pirmyn:)
ir parasyk, kaip sekasi:)

Ačiū už palaikymą 4u.gif Toli man iki Kauno, bet važiuosiu ir viską išsiklausinėsiu. Kokia liga, kas gresia.. verysad.gif O darė tikbiopsiją, t.y. dūrė su adata į kaklą.Du mazgai, tai dukart ir dūrė.
Antradienį važiuosiu, tai tada parašysiu..
Atsakyti
ieskau EDITOS, kuri manes klause del Ruoles, neberandu forume jos....
jei uzeini, parasyk, turiu tau info..
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 02 10, 15:48)
sveika Matrioska, visu pirma nusiramink, kenkia tavo leliui ir tau paciai:)
butinai pasidaryk hormonu tyrimus, cia daug nestukiu geria , jei reikia hormonus ir isnesioja ir pagimdo sveikus mazylius,
o viska spresi, ka su cista daryti po gimdymo ir maitinimo, juk vel ivyks didelis hormonu persitrarkymas, gal gi kaskas ir pasikeis....
ir visai nesupratau tavo klausimo apie jodo gerima, jis skiriamas tik labai retai arba skydlaiukes vezio gydymui......
linkiu nesusalti:)))

Aciu uz atsakyma.
Kodel nesusalti? Ar tik siaip, ar persalimai turi itakos cistos augimui? Kaip tik prasirgau gana nemaloniai...
Apie joda klausiau, nes vis skaitau, kad "skyre joda" arba "po jodo".. tai nelbai supratau, kam jis, kaip ir tt..
Atsakyti
Sveikutes,vakar buvau pas Krasauska operacija numatyta Kovo 25diena.
Bandys salinti puse skydliaukes,kad galbut nereikes gert hormonu sake...
O kaip jums toms kurioms puse salino ir viskas gerai,nereikia gerti?
Na jauduliukas kankina dbr mane kaip kas ten bus 4u.gif
Na bet tikiuosi viskas bus gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kaip jus laikotes visos? wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif vasario 23 d. turiu vizitą pas endokrinologą. Ir tiesą sakant bijau... jaučiu, kad su skydliauke kažkas ne taip.... Paauglystėj tyriausi aš ją, tai berods buvo padidėjusi, bet nieko man tada neskyrė, atseit brendimo laikotarpiu taip būna, išaugsi. Nieko nesakė, nei kad ateik vėliau kada pasitikrinti ar dar ką nors... unsure.gif
Turiu prie kaklo padidėjusius limfmazgius, pati juos užčiuopiu. Kažkur prieš metus buvau peršalus, tai ir padidėjo jie, bet tuomet ir skaudėjo. Paskui nebekreipiau į juos dėmesio, matyt praėjo, bet prieš keletą mėn, kažkaip netyčia juos užmačiau ir sunerimau. Sakiau savo daktarui apie juos jau 2 kartus, o ką jūs manot, jis tai praleidžia pro ausis?! blink.gif blink.gif blink.gif Pati pasiprašiau siuntimo išsitirti skydliaukę. doh.gif Šiaip nejaučiu jokių kažkokių keistų dalykų savyje, nors širdutė daužosi kaip jai nereikia, pulsas apie 90-100, sveikatos atrodo neturiu, greit pavargstu, ir dantenos kraujuoja kiekvienu sykiu, tikrai nemanau, kad dėl to kaltas dantų šepetukas. Labiausiai, aišku, tai gąsdina limfmazgiai... verysad.gif Tai va tiek, greitu laiku gal išsiaiškinsiu kaip čia viskas iš tikrųjų, bet geriau anksčiau, nei vėliau. smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
Sakykit noreciau isitirti skydliauke man daktare sake kad pas mane jin 2 laipsnio kazkokia siaip nera tos duobutes ir svoris man visiskai nekrenta esu girdejus kad reikia isitirt skydliauke pasiziurejau sorpo kainos kosmines tu visu hormonu, sakykit kokius butyna isitirt ir kiek kainuoja ar atlieka paprastoje poliklinikoje? Ir ka reiktu gerti profilaktikai. Aciu, sveikatos Jums 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos!

jau kokius du menesius nebuvau uzsukusi =) tad labas senbuvems ir naujai prisijungusioms =) 4u.gif

kaip gyvuojat? as po truputi judu. laukiu kovo menesio ir eisiu pas baranauska. labai kankina nezinia, ar reiks operacijos, ar dar joda duos... labai labai labai noreciau, kad nebereiktu nei to, nei to...aisku, kraujo tyrimai parodys, ar dar kazkiek blogumu yra like.

patikekit, kai iskentejau operacija ir 6 jodus, jau i santariskiu puse net paziureti negaliu unsure.gif

labai noriu, kad su siuo pavasariu gauciau pacia didziausia dovana gyvenime - pasveikima.

parasykit senbuves, kaip jauciates? kaip sekasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joviteleb: 18 vasario 2011 - 14:10
QUOTE(joviteleb @ 2011 02 18, 15:06)
Sveikos merginos!

jau kokius du menesius nebuvau uzsukusi =) tad labas senbuvems ir naujai prisijungusioms =) 4u.gif

kaip gyvuojat? as po truputi judu. laukiu kovo menesio ir eisiu pas baranauska. labai kankina nezinia, ar reiks operacijos, ar  dar joda duos... labai labai labai noreciau, kad nebereiktu nei to, nei to...aisku, kraujo tyrimai parodys, ar dar kazkiek blogumu yra like.

patikekit, kai iskentejau operacija ir 6 jodus, jau i santariskiu puse net paziureti negaliu unsure.gif

labai noriu, kad su siuo pavasariu gauciau pacia didziausia dovana  gyvenime - pasveikima.

sveika mieloji, labai daznai pagalvodavau apie tave, kaip tau sekasi
man rado viena liga, paskirtas metams gydymas....taigi, pirma issiverkiau, dabar-jau susitaikiau.....
zinau, kad kitaip nebus, reikia gydytis ir tiketi, labai tiketi, iki skausmo,
nuliudinau, bet uzsisklesti savyje man labai sunku....
as kuo nuosirdziausiai linkiu , kad tavo noras taptu realybe:)
beje, o kodel vel tau reiketu daryti operacija?
Papildyta:
QUOTE(@Kamilchen@ @ 2011 02 16, 20:33)
Laba diena,
Sakykit noreciau isitirti skydliauke man daktare sake kad pas mane jin 2 laipsnio kazkokia siaip nera tos duobutes ir svoris man visiskai nekrenta esu girdejus kad reikia isitirt skydliauke pasiziurejau sorpo kainos kosmines tu visu hormonu, sakykit kokius butyna isitirt ir kiek kainuoja ar atlieka paprastoje poliklinikoje? Ir ka reiktu gerti profilaktikai. Aciu, sveikatos Jums 4u.gif

sveika, pirma imk siuntima ir keliauk pas endokrinologa, jis tikrai zinos kokius tyrimus paskirti, o po to parasyk diagnoze, ka rado,
cia matai, mes tariames visais klausimais, nes buna mdiku, kurie nieko taip ir nepaaiskina dorai.....smile.gif
tai pas tave ar suaktyvejusi ar susilpnejusi skydliaukes veikla?
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2011 02 18, 14:06)
Sveikos merginos!

kaip gyvuojat? as po truputi judu. laukiu kovo menesio ir eisiu pas baranauska. labai kankina nezinia, ar reiks operacijos, ar  dar joda duos... labai labai labai noreciau, kad nebereiktu nei to, nei to...aisku, kraujo tyrimai parodys, ar dar kazkiek blogumu yra like.

labai noriu, kad su siuo pavasariu gauciau pacia didziausia dovana  gyvenime - pasveikima.

Labukas Joviteleb 4u.gif
As taipat taves jau pasigedau...
O del ko tau dar operacijos gali reikti? verysad.gif doh.gif
Uojej duok dieve tau stiprybes,ir manau ivyks stebuklas ir pagaliau viskas pas tave bus gerai,turi buti gerai smile.gif
Po blogo visada ateina gera...Pamatysi,tu ir taip daug istverei,saunuole,esi labai stipri asmenybe 4u.gif ir tau gyvenimas dar atlygins,praeis sitie isbandymai,mes su tavimi drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sirenita @ 2011 02 16, 11:35)
Sveikutes,vakar buvau pas Krasauska operacija numatyta Kovo 25diena.
Bandys salinti puse skydliaukes,kad galbut nereikes gert hormonu sake...
O kaip jums toms kurioms puse salino ir viskas gerai,nereikia gerti?
Na jauduliukas kankina dbr mane kaip kas ten bus 4u.gif
Na bet tikiuosi viskas bus gerai 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Kaip jus laikotes visos? wub.gif

Sveikute,
Gruodzio 9d.mane operavo, pasalino adnoma ir puse skydliaukes.Tai va, si penktadieni buvau Vilniuje pas Beisa(jis mane operavo ir uzsirase i programa del savo tyrimu). Tyre ultragarsu ir dare hormonu tyrimus. Ir pasirodo viskas tvarkoje, hormonai normoje. Dar darys tyrimus po 4, 6men ir po metu. Tikiuosi, kad viskas ir tada bus gerai.Taigi hormonu man gert nereikes, bent jau dabar. Na, po operacijos pasijaute pokyciai: mano dienos ateina kas 22dienos ir tesiasi po 2 savaites, uzeina vis silpnumo momentai, bet is pradziu jie buvo l.stiprus ir ilgi, o kuo veliau, tuo jie retesni ir silpnesni. Taip mano organizmas taikosi prie pokyciu. Belaukdama eileje prie ehoskopo issisnekejau su kita mergina; jai irgi pasalino puse skydliaukes pries pusmeti ir ji dziaugesi, kad jos tyrimai geri,jokiu pokyciu ji isvis nejaucia ir hormonu gert jai taip pat nereikia.
Zinoma, kiekvienas organizmas savaip reaguoja. Tikiu, kad ir tau viskas bus gerai! Patikek, laukti operacijos - tai pats sunkiausias periodas. Pati operacija nera labai sunki.Sekmes ir rasyk!

Joviteleb,
Sekmes, stiprybes ir sveikatos tau!
Atsakyti
Sveikos, merginos, vakar ir as jau gryzau is po operacijos, pasalinimo puse skydliaukes, sake buvo susidariusi adenoma, kita puse sake sveika ir grazi... Aisku kai ateis issamus tyrimai,bus ramiau....
Atsakyti