Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

QUOTE(sirenita @ 2011 03 16, 10:38)
Sveikutes moterytes 4u.gif
Vis arteja man operacija...zinokit kaip bijau tai negaliu...net naktim jau nebegaliu uzmikti...
Sakykit ar labai skaudes?
Kaip jausiuos po operacijos?
Man salins viena puse,bet istirus sake gal ir visa reikes,tai sakykit ar kaip atsigausiu ateis pasakyt man daktaras ar visa ar puse ispjove?Ar kaip as suzinosiu?
Kalbet lyg girdejau kad negalesiu?
Kaip ten viskas vyksta?
Parsaykit kas galit ir netingit kuo smulkiau...
Jau taip enramu kad netas zodis...
PO narkoze kaip duos?
I vena sulesi vaistus ar kaip?
doh.gif

Vaje, pasirodo, ne aš viena tokia bailė. Nors man sydliaukės neoperavo, bet turėjau kitas 3 rimtas operacijas. Mano tetai išoperavo vėžinę skydliaukę. Pati nieko nejausi operacijos metu, gi duos bendrą narkozę. Suleis vaistus į veną, tada uždės kaukę ir lieps skaičiuot nuo dešimt iki vieno. Kai pasakysi "aštuoni" ir atsijungsi. Po operacijos leidžia nuo skausmo vaistus. Jei tavo skausmo slenkstis žemas (t.y. kankina palyginus net pagal kitus mažas skausmas) pranešk gydytojui iš anksto. Gal kokius stipriau veikiančius suleis. Na bent aš tai raičiaus po ginekologinės operacijos iš skausmo, nes vaistai nepadėjo. Na bet pas mane išpjaustytas plotas viduj buvo nemažas. Skydliaukės atveju manau gal nebus taip skausminga, nes nėra tiek daug minkštųjų audinių. Gal kitos moterys geriau patars. Na kiek pamenu, tai teta mano tikrai nesiskundė skausmais. Beje, ją irgi Krasauskas operavo.
Dabar stebiu savo vyrą. Vaikšto iš kampo į kampą, kažkokių minčių pilnas. Sakau: nervuojies dėl operacijos? Ats: Durna gal tu, būta ko nervuotis. O aš tai jaučiu kad tikrai mintys žmogaus kažkur. Visą laiką mane vadino ligų maišu, sako jei byrėsi tai byrėk į stambius gabalus, bus lengviau surinkt mirksiukas.gif . Juokas juokais, bet pačiam jo žodžiai atsisuko.

sirenita, žinok mintys ir žodžiai turi labai stiprią galią. Tu įsivaizduok, operaciją ir lengvą bei sėkmingą jos pabaigą, kad tau neskauda, kaip tu su šypsena išeini iš ligoninės. Savitaiga galingas dalykas. Nagi, nusišypsok dabar ir pasakyk sau, viskas bus gerai console.gif .
Atsakyti
QUOTE(Venus @ 2011 03 16, 10:51)
Vaje, pasirodo, ne aš viena tokia bailė. Nors man sydliaukės neoperavo, bet turėjau kitas 3 rimtas operacijas. Mano tetai  išoperavo vėžinę skydliaukę. Pati nieko nejausi operacijos metu, gi duos bendrą narkozę. Suleis vaistus į veną, tada uždės kaukę ir lieps skaičiuot nuo dešimt iki vieno. Kai pasakysi "aštuoni" ir atsijungsi. Po operacijos leidžia nuo skausmo vaistus. Jei tavo skausmo slenkstis žemas (t.y. kankina palyginus net pagal kitus mažas skausmas) pranešk gydytojui iš anksto. Gal kokius stipriau veikiančius suleis. Na bent aš tai raičiaus po ginekologinės operacijos iš skausmo, nes vaistai nepadėjo. Na bet pas mane išpjaustytas plotas viduj buvo nemažas. Skydliaukės atveju manau gal nebus taip skausminga, nes nėra tiek daug minkštųjų audinių. Gal kitos moterys geriau patars. Na kiek pamenu, tai teta mano tikrai nesiskundė skausmais. Beje, ją irgi Krasauskas operavo.
Dabar stebiu savo vyrą. Vaikšto iš kampo į kampą, kažkokių minčių pilnas. Sakau: nervuojies dėl operacijos? Ats: Durna gal tu, būta ko nervuotis. O aš tai jaučiu kad tikrai mintys žmogaus kažkur. Visą laiką mane vadino ligų maišu, sako jei byrėsi tai byrėk į stambius gabalus, bus lengviau surinkt  mirksiukas.gif . Juokas juokais, bet pačiam jo žodžiai atsisuko.

sirenita, žinok mintys ir žodžiai turi labai stiprią galią. Tu įsivaizduok, operaciją ir lengvą bei sėkmingą jos pabaigą, kad tau neskauda, kaip tu su šypsena išeini iš ligoninės. Savitaiga galingas dalykas. Nagi, nusišypsok dabar ir pasakyk sau, viskas bus gerai  console.gif .

Aciu labai uz palaikyma... wub.gif tikrai padeda jisai...
Taip esu labai didele baile...niekada gyvenime ligonineje negulejus...
Jokiu rimtu ligu neturejus,jauna dar esu,o cia sast ir operacija...
Baisu netas zodis,irgi atrodo kalbu su zmogum,bet mano mintys kitur,ka man pasakoja dazniausiai net negirdziu,negaliu nuvyti minciu apie tai,kad ir kaip stengiuosi doh.gif
Bet del savitaigos tu teisi,zinau kad taip yra,ir stengsiuosi dar labiau.
Del tavo vyro manau,kad jisai pergyvena,tik vyrai linke nuslepti savo,baimes ir nerima,neva jie stiprioji lytis...kaip gi cia atrodys,jog vyras kazko bijo,ar stresuoja,juk tai daro tik moterys, lotuliukas.gif
Nors toli grazu taip nera...
Atsakyti
QUOTE(sirenita @ 2011 03 16, 13:53)
Aciu labai uz palaikyma... wub.gif tikrai padeda jisai...
Taip esu labai didele baile...niekada gyvenime ligonineje negulejus...
Jokiu rimtu ligu neturejus,jauna dar esu,o cia sast ir operacija...
Baisu netas zodis,irgi atrodo kalbu su zmogum,bet mano mintys kitur,ka man pasakoja dazniausiai net negirdziu,negaliu nuvyti minciu apie tai,kad ir kaip stengiuosi doh.gif

del baimes ir man tas pats buvo, taip pat su sveikata jokiu problemu nebuvo, ligonineje negulejusi, operaciju tikrai netirejusi.... Kai pagulde ant oparacinio stalo visa pradejau drebeti, jau maniau ir nukrisiu nuo stalo, bet papuole saunu kolektyvas, visaip stengesi nuraminti, kalbino, kad tik maziau galvociau apie ja...
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2011 03 16, 12:00)
del baimes ir man tas pats buvo, taip pat su sveikata jokiu problemu nebuvo, ligonineje negulejusi, operaciju tikrai netirejusi.... Kai pagulde ant oparacinio stalo visa pradejau drebeti, jau maniau ir nukrisiu nuo stalo, bet papuole saunu kolektyvas, visaip stengesi nuraminti, kalbino, kad tik maziau galvociau apie ja...

Ojej...o neskaudejo???man vis atrodo kad begalo skaudes...negaliu pagalvot kad pjaus man ir t.t. ot durnelka,pati pykstu ant saves kad kaip mazas vaikas mastau,bet va nors tu ka baimes akys dideles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sirenita @ 2011 03 16, 17:06)
Ojej...o neskaudejo???man vis atrodo kad begalo skaudes...negaliu pagalvot kad pjaus man ir t.t. ot durnelka,pati pykstu ant saves kad kaip mazas vaikas mastau,bet va nors tu ka baimes akys dideles doh.gif

baile ir as, labai bijau skausmo, bet neskaudejo.... Siaip leido vaistus nuo skausmo ryte, ir vakare.... Labai bijojau perrisimu ir siulu traukimo, bet kai dabar pagalvoju apie sias baimes, tai jau juokas ima, nors aisku tuomet juokinga nebuvo... ax.gif
Atsakyti
sveikos merginos, nuo baimes sunku pabegti, patiekit, man seimos gyd israse raminamuju, pasirodo, jie tiko ir anesteziologei, geriau is vakaro ligonineje,
man gyd pasake taip, nera ko pertempti nervu sistemos, o padeti jai, praeis operacija ir nereikes vaistu, taip ir buvo, tik butinai pasakykit anesteziologei, ka naudojate is vaistu, butinai, man paskyre seimos gyd leksotonili, o kardiologai buvo paskyre metoprololi,
o man jokios kaukes nedejo, pastate kateteri, vaistai i vena ir galvele tik apsisuko ir miegu:)
man po operacijos nereikejo jokiu nuskausminamuju, ne tik man, ir mociute 70 metu gulejo , jai irgi nereikejo, ca viskas nuo paties organizmo priklauso,
kadangi man salino visa skydlaiuke, tai po operacijos is karto operacinje suleido morfiju, pasake atejusi anesteziologe, viena karta vemiau, bet suleido vaistu ir uzmigau, operavo 3 val dienos, palatoje jau buvau 6 val vakaro,
i tualeta ejau is karto, aisku, prilaike sesute ir sanitare, net artimieji nustebo, kad leido keltis tuoj po operacijos...
kita diena -pilnas stalas valgio, va ryti ir valgyti sunku, nemalonu ir skauda, bet juk kiek gali tiek valgai, tik jokiu budu jokiu saltu ir pasistenkite nekalbeti, as persisnekejau, tai ligonineje uzkimau:), tai gyd is karto pasake nuo ko...
nesiuva jau pjuvio, o klijuoja spec klijais, taigi palengvinimas
mane operavo santariskese, gyd Beisa, puikus chirurgas,
klauskite, atsakysiu:)
Atsakyti
Sveikos mergaitės. Stiprybės laukiant operacijos.

O aš po konsultacijos pasimetusi ir nežinau ką daryti. Gal kuri man pakomentuosit iš patirties ar iš šiaip didesnio supratimo apie skydliaukę.

Gydytojos atsakymas: "sąsmauka siaura. Beveik visą dešinę pusę apima mišrios struktūros lygiais kraštais mazgas 2,5x3,0x3,7 cm. Kairė sk. nedidelė 1,2x1,7 cm, homogeniška, izoechogeniška, be mazgų. TSH 0,878, FT4 12,06.. Norma, bet į "supresinę" pusę. Tikslinga planinė mazgo pašalinimo operacija".

Tai žodžiu, ji man pasakė tiek, kad tokio dydžio mazgą vertėtų šalinti, nes esu jauna ir ateityje gali iškilti visokių problemų su širdies darbo sutrikimais ir t.t. Biopsijos daryti net neverta, nes mazgas labai didelis, neaišku kur durti. Sakau tai kaip man žinoti ar jis nevėžinis koks nors. Tai atsakė, kad vizualiai nepanašus į vėžinį... Dar paminėjo, kad iš kraujo atsakymų panašu, kad tas mazgas aktyvus, kaip man paaiškino ir jis ir pati skydliaukė gamina hormonus, nors tai paaiškėtų tik po operacijos dėl jo aktyvumo 100 proc. Patarė kokį rudenį prisiruošti operacijai unsure.gif Žodžiu apsisuko galvelė kaip reikiant doh.gif Priminsiu, kad jis man atsirado prieš 3,5 metų maitinant dukrytes ir buvo savaitę skausmingas, o pakartotinai aš jį pajutau antro neštumo metu. Vėlgi buvo apie savaitę skausmingas.. g.gif

Pakomentuokit man mergytės, jei kuri turi kokios patirties ir patarimų...
Atsakyti
QUOTE(Dudute @ 2011 03 16, 17:05)
Sveikos mergaitės. Stiprybės laukiant operacijos.

O aš po konsultacijos pasimetusi ir nežinau ką daryti. Gal kuri man pakomentuosit iš patirties ar iš šiaip didesnio supratimo apie skydliaukę.

Gydytojos atsakymas: "sąsmauka siaura. Beveik visą dešinę pusę apima mišrios struktūros lygiais kraštais mazgas 2,5x3,0x3,7 cm. Kairė sk. nedidelė 1,2x1,7 cm, homogeniška, izoechogeniška, be mazgų. TSH 0,878, FT4 12,06.. Norma, bet į "supresinę" pusę. Tikslinga planinė mazgo pašalinimo operacija".

Tai žodžiu, ji man pasakė tiek, kad tokio dydžio mazgą vertėtų šalinti, nes esu jauna ir ateityje gali iškilti visokių problemų su širdies darbo sutrikimais ir t.t. Biopsijos daryti net neverta, nes mazgas labai didelis, neaišku kur durti. Sakau tai kaip man žinoti ar jis nevėžinis koks nors. Tai atsakė, kad vizualiai nepanašus į vėžinį...  Dar paminėjo, kad iš kraujo atsakymų panašu, kad tas mazgas aktyvus, kaip man paaiškino ir jis ir pati skydliaukė gamina hormonus, nors tai paaiškėtų tik po operacijos dėl jo aktyvumo 100 proc. Patarė kokį rudenį prisiruošti operacijai unsure.gif Žodžiu apsisuko galvelė kaip reikiant doh.gif Priminsiu, kad jis man atsirado prieš 3,5 metų maitinant dukrytes ir buvo savaitę skausmingas, o pakartotinai aš jį pajutau antro neštumo metu. Vėlgi buvo apie savaitę skausmingas.. g.gif

Pakomentuokit man mergytės, jei kuri turi kokios patirties ir patarimų...

sveika, del biosijos, del vezinis ar ne vezinis, patikek, tik po operacijos, atlikus pilna citologini ir histologini mazgo tyrima laboratorijoje, zinosi tikra atsakyma,
o kad sirdis ir nervu sistema labai nukencia nuo skydliaukes-sventa tiesa, man po operacijos, kardiologai ziurejo ar nepazeistas sirdies raumuo, nes pasirodo, kad gali pakenkti neatstatomai, nes pas mane buvo mazgu karalyste:)
matai, jau tokia ta skydlaiuke, jei jau pradejo augti mazgai, net nezinau, kas gali sustabdyti ju augima, ar bent pristabdyti,
o ar tau atliko ATPO tyrima, gal tau dar ir autoimininis skydlaiukes uzdegimas?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 03 16, 16:17)
o ar tau atliko ATPO tyrima, gal tau dar ir autoimininis skydlaiukes uzdegimas?

Tokio tyrimo nedarė... g.gif O ką tas uždegimas? Oi, kokia aš žalia šitoj srity.... unsure.gif
Atsakyti

QUOTE(maskatukas @ 2011 03 16, 16:47)
sveikos merginos, nuo baimes sunku pabegti, patiekit, man seimos gyd israse raminamuju, pasirodo, jie tiko ir anesteziologei, geriau is vakaro ligonineje,
man gyd pasake taip, nera ko pertempti nervu sistemos, o padeti jai, praeis operacija ir nereikes vaistu, taip ir buvo, tik butinai pasakykit anesteziologei, ka naudojate is vaistu, butinai, man paskyre seimos gyd leksotonili, o kardiologai buvo paskyre metoprololi,
o man jokios kaukes nedejo, pastate kateteri, vaistai i vena ir galvele tik apsisuko ir miegu:)
man po operacijos nereikejo jokiu nuskausminamuju, ne tik man, ir mociute 70 metu gulejo , jai irgi nereikejo, ca viskas nuo paties organizmo priklauso,
kadangi man salino visa skydlaiuke, tai po operacijos is karto operacinje suleido morfiju, pasake atejusi anesteziologe, viena karta vemiau, bet suleido vaistu ir uzmigau, operavo 3 val dienos, palatoje jau buvau 6 val vakaro,
i tualeta ejau is karto, aisku, prilaike sesute ir sanitare, net artimieji nustebo, kad leido keltis tuoj po operacijos...
kita diena -pilnas stalas valgio, va ryti ir valgyti sunku, nemalonu ir skauda, bet juk kiek gali tiek valgai, tik jokiu budu jokiu saltu ir pasistenkite nekalbeti, as persisnekejau, tai ligonineje uzkimau:), tai gyd is karto pasake nuo ko...
nesiuva jau pjuvio, o klijuoja spec klijais, taigi palengvinimas
mane operavo santariskese, gyd Beisa, puikus chirurgas,
klauskite, atsakysiu:)

Aš taippat gėriau raminamus. Net prieš eidama į operacinę išgėriau. Žinoma su anesteziologo žinia.
Tai sakot reiks nekalbėt po operacijos. lotuliukas.gif Oi aš juoksiuos kai MB negalės kalbėt! Pas mane jis jau toks plepys, kad visas bobas lenkia. Darbe sakau jau turbūt visi ausų kaištukus nešioja.
Ne į temą truputį. Dabar iš ezoterikos srities išvadas padariau. Pagal visatos dėsnius tai liga atsiranda ten, į ką neatkreipi dėmesio gyvendamas, juk gyvenimas tau duoda signalus, o jei laiku neatkreipi dėmesio,nesuvoki ir nesprendi tos problemos, tai gauni per galvą. MB anksčiau labai mikčiojo, gydėmės netradiciniais būdais. Padėjo. Bet nuo tada nebeužsičiaupia. Tai dabar (kaip aš sakau kažkas iš aukščiau) nori jam pričiaupt gerklę, nes žmogus šneka nespėjęs dar pagalvoti. O šito, kaip žinia, nevalia daryti. Pildosi viskas, ne tik ką pasakai, bet ir pagalvoji. Ai gana jau, užsivedžiau. Šia tema galėčiau pliurpt be galo.
Atsakyti
QUOTE(Dudute @ 2011 03 16, 17:20)
Tokio tyrimo nedarė... g.gif O ką tas uždegimas? Oi, kokia aš žalia šitoj srity.... unsure.gif

ieik i puslapi sorpo.lt, ten viskas labai aiskiai parasyta apie visus skydliaukes hormonus,
o uzdegimas gydomas, stebima bukle,
gali bandyti nueiti ir pas kita endokrinologa, pasitikrinimui, galesi palyginti
Papildyta:
QUOTE(Venus @ 2011 03 16, 17:22)
Aš taippat gėriau raminamus. Net prieš eidama į operacinę išgėriau. Žinoma su anesteziologo žinia.
Tai sakot reiks nekalbėt po operacijos.  lotuliukas.gif Oi aš juoksiuos kai MB negalės kalbėt! Pas mane jis jau toks plepys, kad visas bobas lenkia. Darbe sakau jau turbūt visi ausų kaištukus nešioja.
Ne į temą truputį. Dabar iš ezoterikos srities išvadas padariau. Pagal visatos dėsnius tai liga atsiranda ten, į ką neatkreipi dėmesio gyvendamas, juk gyvenimas tau duoda signalus, o jei laiku neatkreipi dėmesio,nesuvoki ir nesprendi tos problemos, tai gauni per galvą. MB anksčiau labai mikčiojo, gydėmės netradiciniais būdais. Padėjo. Bet nuo tada nebeužsičiaupia. Tai dabar (kaip aš sakau kažkas iš aukščiau) nori jam pričiaupt gerklę, nes žmogus šneka nespėjęs dar pagalvoti. O šito, kaip žinia, nevalia daryti. Pildosi viskas, ne tik ką pasakai, bet ir pagalvoji. Ai gana jau, užsivedžiau. Šia tema galėčiau pliurpt be galo.

Venus, skydlaiukes ligos budingos ekstravertams, daug ir aukstu tikslu siekiantiems zmonems, kurie nesugeba laiku gyvenime sustoti,
beje, idomu, koks zodiako zenklas ?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 03 16, 16:39)
ieik i puslapi sorpo.lt, ten viskas labai aiskiai parasyta apie visus skydliaukes hormonus,
o uzdegimas gydomas, stebima bukle,
gali bandyti nueiti ir pas kita endokrinologa, pasitikrinimui, galesi palyginti
Papildyta:
Venus, skydlaiukes ligos budingos ekstravertams, daug ir aukstu tikslu siekiantiems zmonems, kurie nesugeba laiku gyvenime sustoti,
beje, idomu, koks zodiako zenklas ?smile.gif

Vat kokia aš žiopla. ATPO man darytas pasirodo ir yra 9,61.. Dar darytas FT3 ir irgi yra norma..
Atsakyti